Търсене на справедливост или борба с вятърни мелници

• 7 837
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
  • Тра-ла-ла
Сигурна ли си, че проблемът е в МТЕЛ?! В София се е е случвало да има срив в системата на Центъра за градска мобилност и е ставало мазало.

А според вас какво е трябвало да направи авторката?! Да чака 1ч потвърждаващ смс, да търси под дърво и камък кой да я таксува с талон или да си тръгне подплашена?!

# 16
А според вас какво е трябвало да направи авторката?!
Да си търси правата. Има фиш за наложена глоба и сметка за платени Х лева за паркинг преведени на организацията наложила глобата. Ако иска и на Господарите да пише - важното е да не стои безучастна и в примиренческа позиция!

# 17
  • Тра-ла-ла
Да си търси правата. Има фиш за наложена глоба и сметка за платени Х лева за паркинг преведени на организацията наложила глобата. Ако иска и на Господарите да пише - важното е да не стои безучастна и в примиренческа позиция!
Не си ме разбрала  Grinning Обсъждам периода преди глобата.

# 18
Не си ме разбрала  Grinning Обсъждам периода преди глобата.
Разбрал Blush
По темата. Съобщението се таксува в момента на изпращане, а не в момента на доставка. Глобата е наложена неправомерно, което се доказва с дата и час на изпратеното съобщение - Софийска гори в съда отвсякъде. МТел гори за причинени вреди заради същата тази глоба - събрало е една сума неправомерно. Доказва се с фиша за глоба. Та така..

# 19
Не знам чия е вината. Знам само, че за една услуга съм платила два пъти и всички вдигат ръце (поне засега-пак да уточня, че с Мтел няма все още развитие). На път съм да си помисля, че наистина съм жертва на лошо стечение на обсоятелствата. За съд трудно ще докажа последователността на събитията, тъй като разполагам само с моите изпратено, получено съобщение и час на плащане на глоба (или принудителна мярка -не претендирам за коректен юридически изказ). Нямам документ в колко ч. са ми сложили скоба и не знам кога е пристигнала при Общ. Охрана информация за моето плащане. А за скапването на системите- ние, потребителите каква вина имаме? И ако sms-ите са ненадежни, защо са приети като начин за разплащане? (На мястото където паркирах нямаше автомат. Това беше единственият начин за плащане.

# 20
А къде е упоменато, че плащането е валидно само, след получаване на потвърдителен смс?

# 21
  • Ямбол
А къде е упоменато, че плащането е валидно само, след получаване на потвърдителен смс?
Не е необходимо да е упоменато. Плащането е валидно, когато на тези от синята зона им се появи в системата.

# 22
Това пак не обяснява как незапознат със системата ще се сети,  че би трябвало да получи потвърдителен смс. Има ли формално изискване?

# 23
Ами то си пише какво трябва да прави. Да паркира с талон, след това като се види, че е платено 2 пъти ще й бъде възстановено дублираното.

В условията на ЦГМ.

Цитирам тези за София, но са аналогични и за другите градове:

"Сигналът за паркиране чрез SMS се подава веднага след паркиране на автомобила върху паркомястото в "Синя зона" или "Зелена зона", без да се напуска автомобила. Системата изпраща обратно отговор: "заплатихте паркирането на СА1234НН (например) до 13:32" в "Синя зона" или "Зелена зона". За неправилно изпратен номер на автомобил не носим отговорност."

Клиентът следва да напусне автомобила, след като е получил обратното съобщение, че е извършено заплащане за държавния контролен номер на този автомобил.

Направете проверка дали ДКН на автомобила отговаря на изписаният номер в SMS с обратен отговор от системата. Ако не може да бъде извършено успешно заплащане чрез SMS, клиентът предприема действия за паркиране с талон."
https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/parkirane-chrez-sms/p/1

RinTinTin, по принцип съм за това човек да се бори с нередностите, но в случая вината е изцяло твоя. И то не защото не си имала желание да платиш, а не си се запознала предварително с условията на ползване на тази услуга.
Стават сривове, случва се всичко, телефони се чупят, клетки на оператора, може да въведеш грешен номер и т.н. Затова подробно е описано точно кое след кое следва.

# 24
  • Тра-ла-ла
Ами то си пише какво трябва да прави. Да паркира с талон, след това като се види, че е платено 2 пъти ще й бъде възстановено дублираното.
В София е рядкост да видиш продавачи на талони. Същите са заети да дебнат кой е пуснал и не пуснал смс. Даже не знам и дали те продават талони или могат да се купят само от някоя будка. Скоро и в Пловдив се въртях като ненормална да търся кой да ми продаде талон.

А за този виц какво ще кажеш?! Ами ако си от друг град и не знаеш на кой номер да пуснеш смс?! Нали трябва да слезеш и да видиш какво пише на информационните табели?! Ами ако искаш талон?! Трябва да излезеш да си го купиш. Мен така са ме дебнали от ЦГМ. Няколко пресечки караха зад мен. Аз паркирах и те зад мен дебнат гадовете...защото бях с пловдивска регистрация в столицата и решиха, че ще изкарат едни бързи пари. Ама ме хванаха за дедовия  Mr. Green За това е редно да има гратисно време. 5-10 минути.
Цитат
Сигналът за паркиране чрез SMS се подава веднага след паркиране на автомобила върху паркомястото в "Синя зона" или "Зелена зона", без да се напуска автомобила. Системата изпраща обратно отговор: "заплатихте паркирането на СА1234НН (например) до 13:32" в "Синя зона" или "Зелена зона". За неправилно изпратен номер на автомобил не носим отговорност."

# 25
 bouquetНСЧ, точно това питах.

# 26
За плащане с талон не пише, че трябва да се стои в автомобила. Така че ако слезете и видите служителите насреща просто им плащате талона. Никога не са ни глобявали, защото сме слезли.
Твърде вероятно е просто да са си обикаляли района, не специално да са били след теб.

Цитат
В София е рядкост да видиш продавачи на талони. Същите са заети да дебнат кой е пуснал и не пуснал смс.
Ами ето, като дебнат обикаляйки ще дойдат да проверят и теб Simple Smile

Извинения много. Всеки да си преценява дали има сили и желание да ползва услугата, просто цитирах на авторката какви са правилата, за да види има ли смисъл да се занимава.

# 27
  • Тра-ла-ла
Да беее, случайно са карали след мен и случайно паркираха след мен и чакаха в колата. И после о, случайно явно им е изникнала работа и си тръгнаха  Mr. Green

Обясни ми от къде се купуват талоните?! И какво се случва, ако мине чичака да ми провери колата, а аз в това време обикалям като лудо Ленче да търся от къде да си купя талон?! Кой ще хване тънката разлика между "тарикатката, решила да не плаща" и "съвестната гражданка, търсеща талон или отишла до табелата"? Аз не съм ги виждала служителите с талоните от години. Цъкам смс и бягам. Не, че не съм висяла като идиот 10 минути докато ми дойде обратния смс Whistling

Докато примерно в Пловдив служителите са доста на гъсто и още преди да си отворил вратата на колата и са цъфнали да ти продадат талона. Просто аз попаднах на такъв, дето се беше каширал някъде на сянка и ми обясняваше, че и той имал нужда от почивка. Ми хубу, ама аз минах 30 метра докато намеря табелата зад един блок и дори нямах пряка видимост към колата.

В Стара Загора пък си имат и автомати за талони, където можеш да платиш и за по-кратко време. В Хасково пък въобще няма опция за СМС разплащане. Пълна лудница е платеното паркиране в България

# 28
Мисля, че просто трябва общината да сложи паркинг апарати/там други проблеми. но все пак/ вместо обикалящи с талони.
Относно казуса, според мен, ако има час на изходящ смс и глоба в рамките на часа, за който е платено, тогава авторката може да подаде жалба до съответните органи. Със съд аз не бих се занимавала, но жалбата не струва пари.
На информационните табели пише, че трябва да се изпрати sms, нищо няма за потвърждение, поне аз не съм чела.

# 29
За някои никакви правила не важат. 

Общи условия

Активация на акаунт