проблем с багажа при полет от аерогара ВарнаЗ

• 1 842
  • 22
  •   1
Отговори
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, влизам в темата, защото съм меко казано възмутена. Децата ми пътуваха на 19-ти за Англия от летище Варна. Това, че имаше закъснение полета, не е вина на летището.
Интересното е, че при пристигането в Англия липсваха 2 стека цигари от единия куфар.
Случвало ли ви се е и на вас това? Интересно ми е дали е практика да се бърка в куфарите.

# 1
Бърка се, много ясно! От летище София ми откраднаха 1 парфюм от чекирания багаж. Евтин, 5 лв беше, но подарък от майка ми. Много кофти ми стана, за това сега бих си зашила ципа на куфарите предварително, заключващите механизми не работят, има клипчета в нета как може да се отворят такива.

# 2
Досега не беше ни се случвало, след толкова полети. Моят син съжали, че не фолирахме предварително куфара.  Cry
Въпросът не е за парите, които струва нещото, което са ти взели, а самият факт, че се бърка в личния ти багаж. Ето, и при теб е било нещо много лично - подарено от майка ти.
Търсих форма за контакт на летището, за да им пиша, но не намерих.
Не допускам да е станало в Лондон, тъй като багажът се разтоварва от самолета и се пуска по линиите.
А във Варна полетът закъсня с 40 минути.  Peace

# 3
На мен също не ми е за парите, а за сантименталния подарък и че някой ми е пребъркал личните вещи. Ако ми се наложи да летя от България някога си - само с ръчен багаж. Може да се оплачете на арменския поп. Жалка държава и още по-жалки служители на летището.

# 4
за това сега бих си зашила ципа на куфарите предварително
Интересно ми стана какво имате предвид под " зашиване на ципа" на куфарите?

Иначе по темата- да, винаги съществува такава вероятност( за отваряне на куфарите)- за съжаление.....

# 5
След като се затвори отгоре се минава шев на ръка, за да не може да се отвори ципа с химикалка или ключ. На летищата багажа трябва да се прекара много бързо и ако не могат да го отворят за няколко секунди минават на следващия куфар.

https://www.youtube.com/watch?v=wpIJVWXsBBI

# 6
Сега синът ми съжалява, че ни си е фолирал куфара, но не беше му се случвало такова нещо досега.  Confused

# 7
Лимитър е картон цигари на лице над 18 години. Може и митница да го е проверила и да са конфискували цигарите.

# 8
Не е това причината. Лимит за цигарите няма, просто разопаковах само 2 стека, а други останаха в опаковките си и лесни за вземане. Ако бяха разопаковани никой няма да ги пипне, не ни е за първи път.

# 9
Не е това причината. Лимит за цигарите няма, просто разопаковах само 2 стека, а други останаха в опаковките си и лесни за вземане. Ако бяха разопаковани никой няма да ги пипне, не ни е за първи път.
Напротив има лимит на цигарите. а сега заради увеличените мерки за сигурност всичкия багаж се сканира

# 10
  • София
Има лимит на цигарите, а и по принцип не се знае къде са взети, може и в Англия да са ги прибрали. Чекираният багаж винаги се заключва, на куфар със счупен механизъм за заключване, слагам малко катинарче. Но винаги нося само разрешени неща.

Ето това е мисля за целия ЕС, освен ао за UK няма друго изискване:
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacc … cash/index_bg.htm

до 800 цигари

Твоите деца над 18-годшни ли са, с над разрешените ли са били или са били в един куфар?

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 20:46 от Niya-

# 11
Да, децата ми са доста над 18-годишна възраст и не за първи път си вземат цигари. Просто са взели от багажа на малкия ми син, с големия няма проблем. Знам, че трябваше да ги отворим и разхвърлим, това ни е грешката.  Peace Но нищо, здраве да е. Ние също с ММ сме носили цигари, когато сме ходили на гости при тях и не е имало проблеми, но явно си е до късмет.
Просто исках да разбера дали на някой се е случвало да му се бута в куфара, независимо дали за цигари или друго да е взето.
П.С. Да, цигарите бяха доста над 800 бр., но не са взели всички цигари над горницата от 800, а само 2 стека.
Все пак се прибират един или два пъти в годината и е нормално да се запасят.

# 12
  • София
Дидка, за другия път да си знаеш - 4 стека цигари в ръчния багаж.
Разрешени са, няма нужда да изкушаваме хамалите по летищата.
Периодично пътуваме до дъщеря ми или те идват насам. До сега проблеми със стековете цигари не е имало. Аз като непушач винаги имам в чантата запалка и кутия от същия вид цигари с 4 -5 бр.
Странно ми е защо сте ги оставили в чекирания багаж.

# 13
  • София
Ти не казваш общо колко са били  цигарите в неговия куфар, ако са били над разрешенето, асолютно правилно е да му ги приберат и това, че често си затварят очите и не правят проблеми, не е правилно, защото ощетява всички, които се съобразяват и после си купуват скъпи цигари.

Ако са били в разрешенето, си е чиста кражба и в темите за Райън и Уиз е съобщавано, че дали с тези компании или с други, са им изчезвали на момичетата - марково портмоне, слънчеви очила и парфюми.

# 14
  • София
Когато акцизна стока е над разрешеното количество се иззема по определен ред, с протокол, в присъствие на собственика на баажа. Не се преджобва куфара тихомълком.
Не са виновни Райън, Уиз или Джет ер. Виновни са крадливите хамали на летището. Уж има камери и ги наблюдават, но не винаги ги хващат.

Общи условия

Активация на акаунт