АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 582
  • 626
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Здравейте, как сте в днешния слънчев ден? Скоро никой не е писал и малко ще повдигна темата отново.
Мила свикна с яслата и спи и яде там и дори в петък госпожата каза, че й дава пълна 6-ца. Вече не плаче, заспива сама и яде, като в петък дори е изяла 2 супи и 2 основни. Вкъщи също яде, но меракът й да яде сама е голям и половината аз й го давам, другата половина сама изяжда.
Вече 3 седмици сме хремави, а аз дори кашлям и на своя глава й пуснах носен секрет и се оказа, че има стрептококи пневмония  (мисля че така беше) и утре ще ходя до лекарката да й изпише АБ и аз да си пусна носен и гърлен секрет. Някой имал ли е подобна бактерия?

# 436
  • София
Ох, аз съм доста притеснена, утре съм на нещо като интервю и не знам какво ще ми кажат, какво да им кажа аз, какво ще правим с Катерина. Уж бяхме говорили догодина да започна, но май ще ми дават зор да е по-скоро. И сега въобще не знам какво да правя. Да търся частна ясла, да търся детегледачка, ще успея ли да намеря толкова бързо. Въобще тези дни много ме мъчат тези въпроси и се чудя как ще се наредят нещата.  Rolling Eyes Хич не ми се ще да тръгвам още, но после може и да нямам такова предложение. В голяма дилема съм. Единственото единодушие, което постигнахме с ММ е да кажа най-рано за декември, за да можем да измислим какво да правим с нея.  ooooh!

Иначе вчера я заведохме за пръв път на детски клуб и много и хареса. А аз след малко отивам на " Нощта на театрите" с една приятелка да се разсея малко, пък те ще се гледат с татко и.  Simple Smile

# 437
Тези дни главата ми пуши. Мони вдигна температура в петък сутринта, а преди това беше с хрема, цяла седмица. Звънях до болницата и нищо. Да съм я наблюдавала. Цял ден вчера беше жизнена и от 18:00 нататък, като вдигна 39,7 до 4 сутринта сме смъквали температура. Днес, най накрая, след 3 телефонни разговора и след като казах, че си взимам детето и отивам на място и няма да мръдна от там, докато не дойде лекар да я види, ми дадоха час. Сега е на АБ. Взеха гърлен секрет и не се изолира бактерия, но пък ЦРП-то е повишено. И такива работи при нас.

# 438
Ние тези дни сме все навън. На Бочко всяка втора дума му е "няма". Чудя се дали да не пробвам да махна памперса, защото той си казва, но само когато ака. Рядко казва пика. А слагането на памперс е приключение за мен. Вчера взех памперс гащи, с тях определено ми е по-лесно.
Започна да хапва по-малко, но не търси храна, което ме навежда на мисълта, че му е достатъчно.
Относно работата, аз мислех февруари да се върна и да започна да си ползвам отпуската и така до април, когато би трябвало да е на ясла. Но нещо не ми се иска и се усещам как удължавам...и търся варианти да отложа във  времето. От друга страна се чувствам като забравила всичко, което съм вършела преди майчинството и парите, разбира се. Но все се надявам да се нареди всичко по най-добрия начин Simple Smile

# 439
При мен пак са в "-" нещата и за това не пиша. Станала съм едно кълбо от нерви, ММ отсъстваше много често напоследък и изведнъж се усетих, че съм по-спокойна като го няма. Не се изненадвам, защото като се прибере е за малко и за да замине пак. И като си е тук се спуквам от шетане, пране, гладене, чистене. На него му е много натоварено и гледам да свърша колкото може повече неща, за да може да си легне навреме и да се наспи като хората, но това означава да се впрегна като добитък и ударно по 5-6 часа да не спирам да правя всичко, което се сетите. Той поема малкия, едната вечер ме изненадаха, имах работа през деня, гледаха се, пазарували , сготвили и ме чакаха с готовата вечеря. Даже на банкет ходих, но на мен ми е толкова крив период. Всичко ме дразни, всичко ме напряга. И за капак ми изби пак точно преди да замине и го изпратих със скандал. Искам да се науча да си почивам, ама как да стане, като времето не ми стига за всичко. Да не говорим как съм се неглижирала. Направо се чудя и се възхищавам на жените, които успяват без да се напрягат да "оставят" работа от днес за утре и пак да не изостават с домакинството. А в същото време да не изглеждат като пепеляшка.

# 440
Sea,sea, офф..... няма ли вариант да се съгласят да отсрочка? Говори наистина, ако не питаш няма как да знаеш.
Деси, всеки има стрептококи и стафилококи, но в норми, които не водят до болести. При вас просто има предразположение да се развиват повече от нормално.  За съжаление са и уморити понякога, т.е. може да повтори и потрети..... Има ваксини , но това трябва да се обсъди с личната, да ти даде добър съвет( ако ѝ имаш доверие).
Mamanorge, Мони май и миналата година по това време беше така?  Опитай се да си припомниш кои неща се повтарят преди да се разболее и се пробвай да ги промениш( ходене на определени места, прекалено навличане, сух въздух, пускане на климатици-профилактика на филтри и т.н.)

# 441
  • София
Harista, представям се колко ти е трудно сама. А ТМ временно ли отсъства за дълги периоди или такава си му е работата. Доста дини си взела под една мишница как няма да ти тежи.

При мен има някакво развитие.  Laughing Ноември със сигурност няма да започвам, евентуално средата на декември, но мисля, че може да избутаме и до януари.  Laughing Но още не съм подписвала нищо де, та да видим. Дано се нареди всичко по план.

Отговориха ми от най- близката до вкъщи ясла, че имат свободно място. Следобед ще ходим с Катерина на място да видим за какво става въпрос. Идеята ми е, ако ни хареса да я пусна от 04.12 и докато съм вкъщи все още да мога да я водя в началото за по-малко и после да си тръгне по цял ден. Много силно се надявам да се наредят добре нещата за нас. И в моите планове не влизаше да я пускам тази година, ама човек не може да планува всичко.  Simple Smile

Катерина много вика на детските площадки. Само някой да се приближи до нея, започва да вика, за да не и вземат играчките, обяснявам,давам на другите деца, ама тя си пищи ли пищи... Дано го израсте.  Simple Smile

# 442
Аз се чувствам притеснена от агресивното поведение на Бочко към едно момиченце. Играят често заедно, в момента в който тя му вземе играчката и е ударена от него. А тя иска всичко, което е в него.  Случвало се  да бъде ударен или той да удари по площадките, но такова отношение няма към никого. Аз се чувствам неудобно и в същото време притеснена. Много му говоря, обеснявам...но никаква промяна. Самият той като и чуе името и показва как я удря.
Определено има промяна в него-както и сутринта писах всяка втора дума е няма; тръшка се; посяга, когато нещата не се случат по неговия начин. А аз освен да говоря и обяснявам или да му отвличам вниманието, не знам какво да правя.

# 443
Работата му е такава, че никога не знае кога и колко ще го няма. И често се разбира в последния момент. 1те години рядко отсъстваше по вече от 2 седмици, но откакто се появи Тервел.....
Това с яслата е супер.
negrita, пробвала ли си да ограничите срещите на двете деца за известно време?

# 444
  • София
Мами,аз се нуждая от малко помощ с мнение. Какво нещо да купя за да заключвам пуш-бутоните на фурната. Моя синковец, само да ме издебне че съм го изпуснала от поглед и е пуснал фурната на 275, най-често с вентилация. Снощи бях прибрала един голям тиган във фурната, сутринта като я пуснал на макс с тигана вътре беше станало...... Търсих из нета някакви заключвалки ама нищо не откривам. Embarassed

# 445
Аз изключвам печката от контакта , когато не готвя, а като готвя винаги нащрек.

# 446
  • София
Хариста, наистина ти се възхищавам, аз не знам дали бих издържала така.

Нашата печка е малка, на високо е и поне това не го мисля.

Днес нали бях навън до 11 и като се прибрах Катерина беше отдолу до горе в зелен фулмастер - няма шанс за изпиране, нали?  Mr. Green

Една от последните бели, които направи беше да рисува върху затворените лаптопи с тебешир...  Crazy

# 447
Ми вече почвам да не издържам явно....искам да се науча да не правя по толкова много неща, но все нещо ме дразни и все нещо искам да оправя, да преправя, да прередя, да преорганизирам....
Пробвай , ако не стане може да и дадеш да дорисува дрешката с другите  цветове;)

# 448
  • София
Видяхме я яслата, на мен ми хареса. Ще видим какво ще каже таткото и ми се ще да отида още утре да запазя място.  Simple Smile

В момента са 12 дечица, максимумът им е 14. Имат си малко закрито дворче, индивидуални гърнета. Казаха, че при тях децата се оставят от раз за по цял ден, че са пробвали различни варианти и че според тях това е най- правилният. Ако много време не могат да успокоят детето тогава се обаждат на родителя да си го вземе. Отделно като влизахме ние се разминахме с една баба, която изкарваше детето, после ги засякохме на площадката и казаха, че са много доволни.

Нашите ме поизнервят само, на майка ми 100 пъти и обясних, че не са ни приели в държавна, тя вика продължавайте да опитвате.  ooooh! Свекървата мрънка и тя, че много рано било, защо точно зимата, ама това е положението.  Rolling Eyes Като знаят толкова да си вземат неплатен за една година и да дойдат те да я гледат.  Mr. Green

# 449
Да мрънкат колкото искат, не те решават. Ако  може обаче да не  мрънкат на теб хахах.
Точно си викам като описа яслата, че звучи като частна....
А ако отидеш на място в някоя детска ясла да питаш директорката какви са вариантите?

Общи условия

Активация на акаунт