АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 575
  • 626
  •   1
Отговори
# 480
Сеа, радвам се, че всичко върви по план Hug
Криси, не знам в кой град си, но почти никъде приема не е по ред на подаване на документите.
Ние отложихме тръгването с бележка от педиатъра, но в системата пише, че и това е за три месеца, а то отново е преди рождения им ден... 15 март се пада да тръгнат, а тъкмо увеличиха майчинските с огромните 40 лв. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
  • София
Даже легнала да спи, толкова я хвалят, че чак не ми се вярва.  Laughing

Аз се записах да участвам и в един конкурс да видим там какво ще стане, даже трябваше днес да ходя на тест, но го отложиха, ама по-добре стана, да си я заведа и взема аз и да ми е по-спокойно.  Simple Smile

Много ми е странно цял ден сама в нас, това не знам от кога не е било.  Mr. Green

# 482
Браво на Катеринка.Sea.sea почивай си,сега ти се е отдало възможност. Аз всяка събота през деня я водя в майкини и в началото ми беше много криво,че я няма. Легнах да си почивам на обед,еми неможах да заспа. Олеее,май съм станала обсебваща майка.....ужас

# 483
  • Karnobat
Добре дошла на мама Ели, с вече пораснало бебе Али. Ще се радваме да обменяме опит, особено в това време на тръгване на ясли.
До април има време, но не ми се мисли как ще се разделяме. Мисълта ще ми е все там.
Няколко вечери се събужда и в момента, в който искам да легне изпада в ужас, който отнема 2,3 мин успокояване
Тук времето е топло, но този вятър...
Вече ме налягане празнична вълна, мисля че е време за елхата

# 484
  • София
Ние се прибрахме вече. Не искаше изобщо да тръгва и протягаше ръце към госпожата. През целия път към вкъщи рева.Не знам да се радвам ли, да плача ли.  Laughing

# 485
Браво на Катеринка,дано не плаче изобщо.

# 486
Привет мами, как са априлчетата?? Хранене, сън и игри??
Храненето при нас е сложна тема не всичко яде, а и аз не го насилвам ...давам избор да си хареса и винаги пускаме детски песнички!
Сън, при нас съня е люшкане :/ за жалост сам не иска да заспи и ми е много трудно как да го оттуча!
Игри...играе сам с играчки, нарежда пъзели, опитва се да говори и повечето думи ги казва, четем приказки и много други.!
При вас как е положението??

# 487
При нас положението  е следното: Хранене без проблеми, яде всичко, отскоро вече и сама се храни. Сънят е ужасен , заспива само с мен , не иска в нейното легло да спи, спи неспокойно и се пробужда често. Игри, почти не се заиграва сама,  предпочита да съм до нея. Разбира и помни всичко, говори, като казва по една сричка от думите и обяснява коя книжка иска да и чета или кое детско да и пускам на ТВ. Зъби има 12 на брой. Не иска да сяда на гърне. Когато е притеснена нещо и като заспива си търси още биберона. Тя от бебе си е такава ревлива и неспокойна.
От миналия месец е на ясла. Две седмици ходи с голям рев, нямаше глас през това време. След това се разболя, стоя вкъщи две седмици и от утре отново почват мъките. Не иска да спи в яслата, реве и събужда децата. лелите я взимали да стои при тях.Още на втория ден ми показваше, че лелите я пошляпвали по дупето. Мисля, че скоро няма да свикне с яслата, но аз почнах работа и няма кой да я гледа. Баща й също работи, баби и дядовци нямаме наблизо.
С една дума положението е ужасно! Понякога ми идва направо да се "гръмна"!

# 488
  • Стара Загора
Ина, дано скоро свикне момиченцето ти. При Мила зорът беше 2 седмици и половината и вече 2м ходи на ясла с желание, яде и спи без проблеми. Излиза ухилена до ушите, танцува и казва нови срички (ние още сме на мама и тата само). До сега е отсъствала 3 дни, но вчера й текна носа нещо и взех да я лекувам, надявам се че няма да вдигне температура и утре е на линия. Купихме й подарък и за яслата - конструктор и от нас за под елхата - и интерактивна Мини Маус.
На работа вече свикнах, но нямам свободна минута за почивка и е трудно. Прибираме се 17:30-17:45 и почва готвене. Мила вечеря най-късно 7ч и 8 я къпя и до 9 е заспала. Заспива сама, но лежа до нея и се гушкаме.

# 489
  • София
И ние вече сме болни, не знам на 100 % дали е било от яслата, защото вчера бяхме и на р.д, но не е като да няма шанс. Вечерта я оставихме при майка ми, бяхме навън с приятели и вече като си пътувахме към вкъщи ни се обадиха да кажат; че не спира да повръща. Цялата нощ прекарахме в болницата. Беше на системи повече от 4 ч. Сутринта като се прибрахме повърна към 6 някъде, дадох лекарство и после не е, но пък имаше един път разстройство. Сега към 2 ни викат да я видят пак. Дано и махнат абоката, да не вливат повече и да тръгваме за София.  И сополки гледам, че има. Но пък от август не е боледувала, очакваше се рано или късно. Sad Казаха да не ходи на ясла до сряда. За сряда запазих час и в София да я видят и да кажат ще ходи ли четвъртък или ще си остане вкъщи цяла седмица. Оф, много проблеми  свързани с болести тази година, много ми се ще 2018 г да е по-здрава .

# 490
Да се оправят болните!
При нас не е цвете...
Даниел е много живо дете, иска да е постоянно вън. Като стигнем до входа, се обръща, казва Не и заминава. Нямаме асансьор и се влачи до третия етаж. Голяма мъка ми е и излизаме само с баща му или най-често те си излизат по мъжки, докато аз свърша нещо в къщи.
За яденето, да не казвам голяма дума, но не мога да се оплача. Даже се чудя къде събира всичко. Вчера, например, е изял около 1кг мандарини. Бели си ги сам, слага си ги в купичка и като свършат казва Нямаа и бяга за друга. Навсякъде е пълно с кори и семки от мандарини, а как лепне от сока им... Като цяло, от месец някъде яде изцяло сам на стола. Не иска никой да го храни. Горе-долу след всяко хранене се преобличаме и чистим пода, но ме устройва. Мир да има само.
Не обича да спи много. На обяд се приспиваме с приказка, а вечер на дивана до  нас, докато гледаме ТВ. Спи основно при нас. От една седмица сме без биберон Simple Smile
Остана да махнем памперса само. За акото нямаме проблем, но с пишането е по-сложно. Пие много вода, пиша често. Искам да го слагам на гърнето, той обаче не иска всеки път. Сега нареждаме едни играчки да пляскат и малко по-добре се получават нещата.

# 491
  • София
Днес и сложиха още една система. Не е повръщала повече, не е имало разстройство, но пък одеве беше с 38.6 Weary

# 492
Sea.sea, представям си, какво ти е...
Милата Кати. 😞
И при нас не е розово. Аз и за това не пиша, но ви чета. За предния месец два пъти боледува. Първо беше на АБ, спряхме го и на другата сутрин пак температура. Оказа се вирус. Една седмица почивка и от  миналата събота отново е с темперстура, която продължава до днес. Отдадох я на зъби, защото четирите кучешки излизат и поддържаше 37,5 37,8. Уви, от сряда започна да вдига 38,9 39,1 и в петък бяхме на лекар. Няма кашлица, секрет в носа. ЦРП-то малко повишено, което значело, че е вирус. В съчетание със зъбоникненето е чу-до! Чела съм какво ли не за тези зъби, но такова приключвние не очаквах.
Вчера поръчах сироп от бъз. Нямам търпение да пристигне и да започна да ѝ давам. Четох много добри отзиви. Със сигурност няма да е същия, както ако сам си го направиш, но няма от къде да намеря по това време. Ще опитам с този на първо време.
Добре дошла на Mama na Alii.🤗
На останали боледуващи желая бързо да се оправят. Предстоят хубави празници, дано ги  посрещнем и изкараме спокойно.
Ние украсихме още на 25 ноември.
Правихме заедно джинджифилови бисквитки, с които в последствие украсихме коледното дръвче. Мони много се забавлява.

# 493
  • Karnobat
Sea. sea дано бързо се оправя принцесата, със системите поне няма да се обезводни.
При нас е следното : 3 седмици ядеше наполовина от обикновено, вдигна температура за два дни и беше поразхлабен. Резултатът за това време 2 избили кучешки зъба. През нощта става да пие АМ. Храня го аз, защото не всеки път има интерес. Яде с разни представления и като дойде ред за ясла ще стой гладен, май. Прави опит да се обува. Събува чорапи, панталони, яке.
Казва: мама, та ти, коте, не, дай и още много, много китайски думи 😀
Заспива когато съм при него, вечер в кошарата, на обяд при мен, откакто никнат тези зъби с биберон иначе може и без. На гърнето го слагам упорито, преди операцията имаше напредък с акането, но след нея сме на изходна позиция,а и много често се дърпа.
Стига толкова от нас :* :* :*

# 494
  • София
Благодаря ви момичета, Кати е по-добре. Не е повръщала и не е акала пак. Сутринта беше с 37.4, нищо не дадох, докато отидем на лекар, вече нямаше. дано не се вдига повече.  Praynig

Изписаха и капки за нос и ангин джунър за гърлото, но казаха, че не е много зачервено. Лекарката очаква до няколко дни да е "пушка", както тя се изрази, но трябва да остане тази седмица вкъщи, защото е на диета, а в яслата няма как да стане.

Най- се радвам, че хапна сега на обяд малко  ориз, и 2, 3 глътки вода пи. Голям зор с тия течности.  ooooh!

Каза ни, че направо е изкарала 2 вируса - 1 този с повръщане и разстройство, после Т, хрема и гърло. Като каза, че 2 вирус може да сме го хванали и от болницата, докато бяхме на системи.

Иначе чак сега имах възможност да разгледам всички документи и много се издразних, на 1 лабораторен лист пише, съвсем различни рождена дата и година от нейната, на 2 пише как и е гърлото и корема, при все, че изобщо не и ги бяха видели, а не  е като да не дадохме един куп пари...

Общи условия

Активация на акаунт