На море в Гърция 2017 - III

• 106 059
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, може ли спешна помощ за Корфу, че съвсем се обърках. Чета, че хубавите, пясъчни плажвое са на западния бряг, но се опасявам, че там ще е ветровито и бурно. Къде да се огледам за място, подходящо за дете на 3г? Бурното море ще го плаши да влиза... Помагайте, че в Неделя тръгваме, а още нямаме резервация.
Ние в събота тръгваме, но първата ни нощувка ще е до езерото Керкини и в неделя продължаваме към Корфу. На място ще търсим настаняване. Реших първите 3 нощи да сме в Агиос Георгиос-юг, а останалите 4 в Сидари. Така ще можем да обиколим по-голяма част от острова.

# 466
И в кое селце се намира кръчмата с кокореците и как се казва - Касандрия или Касандрино?
Касандрино се казва селцето, а таверната е Захос. Ние не бяхме особено впечатлени от кокореците. Дадоха ни изсъхнали и твърди, едвам ги дъвках. Определено не бяха печени скоро. В Истанбул съм яла къде къде по-вкусни и току-що изпечени, че и с подправките, както си трябва. Та вие си решете дали да биете път.

# 467
# 468
  • на Мелмак
ЕЕЕЕ:)
И ние в събота потегляма към Корфу Simple Smile
Освен една форумска среща там:)
На запад и на юг за 3- годишно плитко и пясъчно и спокойно е Агиос Геордиос .
Гледайте да е над Кавос.

# 469
Монадирс, най-плиткият плаж, на който нашето семейство попадна на Корфу беше плажът на Сидари. Морето плитко (синът ми беше на 2 и половина и му стигаше под коленете), водата бистра и нямаше никакви вълни. Бийч баровете бяха с нормални цени. Там бяхме за един ден обаче. Посетихме го заедно с  Канала на Любовта. Сидари не ми допадна особено на мен. Ние се бяхме ситуирали в Агиос Гордиос и там определено морето беше по-бурно. Също много ми допадна плажът Контогиалос, той ми стана най-любимият от всички. Исос също беше плитък и без вълни, с безкрайни пясъчни дюни.

# 470
  • на Мелмак
Да, Исус е до Геордиос, ние останахме там, до Исос не стигнахме.

# 471
Здравейте,
Включвам се от Ормос Панагияс.
Пътувахме ок в събота, в 8 бяхме на границата, чакахме около 30 мин.
И този път не ни се размина посещението в спешния център, малкият беше на едни огромни червени петна по гърба. Не било слънчева алергия, аз сама стигнах до извода че е от чаршафите в хотела.
По-точно от препарата, с който ги перат.
Откакто спи на неговите си, няма проблем (пу пу). Пари или застраховка не ми искаха.
На Трани Амуда евентуално можеш да ползваш чадър и шезлонг на 3-та или 4-та линия срещу минимална консумация от 15 евро...
На Талго входа на човек е 5 евро, за Лагониси ми казаха сервитьорите, че можех да седнеш отпред, но пак с минимална консумация за 15 евро.
Храната е супер, само дето няма къде да водя малкия да дивее.
Вчера бяхме до Вурвуру, и там е лудница.

# 472
  • София
Момичета, може ли спешна помощ за Корфу, че съвсем се обърках. Чета, че хубавите, пясъчни плажвое са на западния бряг, но се опасявам, че там ще е ветровито и бурно. Къде да се огледам за място, подходящо за дете на 3г? Бурното море ще го плаши да влиза... Помагайте, че в Неделя тръгваме, а още нямаме резервация.
Ние в събота тръгваме, но първата ни нощувка ще е до езерото Керкини и в неделя продължаваме към Корфу. На място ще търсим настаняване. Реших първите 3 нощи да сме в Агиос Георгиос-юг, а останалите 4 в Сидари. Така ще можем да обиколим по-голяма част от острова.
Нашето Корфу отпадна Disappointed Приятелите ни се отказаха. Бях резервирала за началото на септември вила в Acharavi - северната част на острова. Вилата Acharavi Beach Villa - три спални и две бани, двор с барбекю.  House With Garden
Сега търсим нещо по-близо, може би о. Тасос. Пак вила или две, за две семейства. Не знам дали ще успея, защото вече почти всичко е заето от 03.09.

# 473
Много благодаря за изчерпателния отговор и полезната информация.

Sonyaserafimova,
аз обичам моята разходка из Солун да я започвам от пазара/площад Аристотелус. В тази връзка си търсим паркиране около Римския форум. Дълги години успявахме на ул.Олимпоу да се паркираме безплатно, но вече едната й страна е платена, другата евентуално само в ранни зори може да се намери място.
Направих карта с паркингите в района, които съм ползвала или само виждала. https://drive.google.com/open?id=1uq9lhNNyULHu1V-BMn2IJTeXdLk&usp=sharing
Талоните последно купих от една сергия, ще ти я покажа на мапса, не знам, излъгаха ли ме, миналата година беше 1.40 за час, миналия месец ни взеха 1.70. На Олимпоу и Филипоу също се паркира с талони, стига да намериш място. Ето от тази сергия взех талоните, като се завъртиш ще видиш входа за паркинга. https://www.google.bg/maps/@40.6368454,22.9462365,3a,75y,32.75h,91.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1skZP7m5VFvGreDGCDW97rzw!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Разходката има следния маршрут, Римския форум, пазара, площад Аристотелус, от там по крайбрежната до Бялата кула, леко назад по диагонал стигам до пешеходната улица Dim.Gounari, тя минава покрай площад Наварино и стига до Арката на Галерий и Ротондата, обратно по нея, десен завой по Al.Svolou се излиза на гърба на Света София, после направо-направо и стигаш до кръчметата на пазара Simple Smile
Тази разходка може и 3-4-5 часа да отнеме, зависи на колко места ще поспреш да хапнеш, да пийнеш, да се повозиш на корабче. За мой срам от толкова ходения тази година за първи път се качих на туристическите корабчета, които тръгват от Бялата кула, а то било много хубаво, билети няма, трябва да консумираш нещо за минимум 4 евро, на кораб Арго се возихме ние.
[/quote]

# 474
 Здравейте момичета! Следя от много време темите и сега дойде ред да ви питам нещо. Не се дразнете моля ви, да отговори, който има желание. Търся най -
 близкия хубав плаж ( без таралежи) от Гоце Делчев. Планираме еднодневен плаж, ще бъдем в Огняново.Та въпроса ми е кой плаж ще ми препоръчате и изобщо тази наша инициатива заслужава ли си, с дете на 6 години сме. Много благодаря за вниманието! Поздрави!

# 475
Здравейте мили момичета. Ще задам поредната порция банални въпроси. В Гърция съм ходила на о. Амулиани и на Ситония - Сарти. И от двете места съм възхитена. Страхотни места за разходки, хапване и плажове. След 15.09. се каним с моят приятел да ходим пак към Гърция. Мисля за о. Тасос. Но там нищо не ми е известно - ще се радвам да ми кажете къде е най - добре да се спи, хотел от който ще виждам морето докато си пия кафето/виното, пясъчен плаж без камъни, място в което вечер има къде да се разходиш и много хубави таверни. Ще бъда много благодарна, ако някой отговори на досадните ми въпроси. Прекрасно лято на всички.

# 476
  • Sofia
Много благодаря за бързите отговори - след големи драми Корфу остана за догодина. Точно към Агиос Гордиос се бях насочила и аз, но не успях да намеря читави места за нощувка и на сносна цена.За Сидари също ми казаха че е подходящо за деца.  Нещо много екстремно ми дойде организацията на ваканцията тази година, в последния момент, когато всичко е или заето или на някакви цени...Затова по критерия - хубави студиа под 1000лв днес букнах на Пелион - https://www.booking.com/hotel/gr/marianthi-milina.bg.html?aid=30 … tal&#tab-main
От утре почвам пак с четенето и разглеждането. Мисля, че за 6 дена ще имаме достатъчно за разглеждане и избор за плажуване. А ако знаете дали и от къде има дневни обиколки около Скопелос и Скиатос много ще съм благодарна. Корфу остава за по-нататък, но определено ще се посети, още повече, че вече имам почти готова седмична програма за плажовете там Simple Smile

# 477
Около Скопелос няма, лодката за Скиатос тръгва от Платанияс, казва се Africana и не е всеки ден. Вземи си телефони за контакст предварително от интернет. Разглеждат се столицата и плажът Кукунарис.

За обиколки - тези 6 дни ще ви стигнат за южната част на полуострова, която според мен е сред най-красивите. Самата Милина няма плаж, но вие и не сте в нея, а в Маври Петра, което е ню-ню селце с три къщи; както си видяла обаче, Марианти има ресторант и мини-маркет, така че нищо няма да ви липсва.

# 478
  • София
Здравейте момичета! Следя от много време темите и сега дойде ред да ви питам нещо. Не се дразнете моля ви, да отговори, който има желание. Търся най -
 близкия хубав плаж ( без таралежи) от Гоце Делчев. Планираме еднодневен плаж, ще бъдем в Огняново.Та въпроса ми е кой плаж ще ми препоръчате и изобщо тази наша инициатива заслужава ли си, с дете на 6 години сме. Много благодаря за вниманието! Поздрави!
Защо да не струва, правим го често това упражнение като сме си в ГД лятото - тръгваме към 7, към 8,30 сме в Кавала - там е най-близкия плаж. Но двата му плажа не са особена хубост, по-добре е този в източната част при стадиона - с душове, тоалетни, детска площадка и паркинг. Плажа в западната част е голяма гмеж и мътилка.
След Кавала най-близо е Палио, на всяка отбивка вляво от пътя има плажчета и са пясъчни. Нататък са вече Ираклица и Перамос.

# 479
  • Sofia
Много ти благодаря, Параход. Избягахме най-сетне от Ситония. Сега малкия като поотрасна, ще почнем по-смело да се оглеждаме за нови дестинации. Аз направо се влюбих в това място още от букинга, дано оправдае очакванията ни. Ще пиша като се върнем.

Общи условия

Активация на акаунт