На море в Гърция 2017 - III

• 106 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ставрос ми е огромно разочарование, но това може и да е чисто субективно усещане. Т.е., има си хора, на които им харесва и като гледам снимките на един приятел във ФБ - трета година си ходят в хотел Рихиос и изглеждат щастливи.
На мен в Ставрос ми е като в Китен. Навалица (балканска) и шум. Плажът - пред Рихиос и в посока Аспровалта - беше с неприятни камъни в ъв водата. Разбрах къде има по-читав плаж, ама късно, като се прибрахме. Таверните масово не ставаха - Каламатианос е прекрасна, горе на хълма има една приемлива, в хотел Александър Ин храната ни хареса, но никъде другаде не ми беше вкусно.
Цветът на морето - като на варненския залив.
АБе.... нищо от нещата, заради които ходим в Гърция не открих в Ставрос. А не е като да съм със свръх очаквания.
Не ми е Гърция там. Нещо такова. Simple Smile

# 496
а защо не останете на Керамоти, това е най-хубавото място в северна Гърция, Тасос е да отидеш на разходка за 1 ден  да го разгледаш

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 00:17 от avtomobil

# 497
  • Sofia
Подкрепям Vivi на 100% - нашата почивка в Ставрос е почиката в Гърция за която не се говори. Нищо общо с усещането, което търсим и което намираме в Гърция. Бяхме там след първата ни почивка на Тасос, след която пламна любовта към Гръцките плажове. Просто не мога да си представя как някой няма да хареса прекрасния Тасос а ще хареса Ставрос и околностите. Комари има почти навсякъде в Гърция, оси - много често. Винаги ходим добре подготвени. Дразнят, но не могат да ни развалят почивката. Много пъти съм казвала - нямаше нещо, от което да сме недоволни в Ставрос - просто не е нашето място. Точно като на Китен ми е.
Нещо ми изчезна темата за Ставрос и Неа Врасна, не я намирам в търсачката а до преди 2 дни беше активна...

# 498
и какво като все  едно е на Китен, нещо лошо ли е Китен Stop хората искат живот, веселие и глъчка, пусти села и градове си имаме доста и у нас за съжаление

# 499
Не всички хора искат шум и лудница.

# 500
Утре отиваме  на Ставрос , дано там намерим мястото, които  ни хареса, защото определено острова не е . Даже се чудя дали да не се прибираме , Може би не ни е на късмет това лято Sad .
Моля се да няма оси там , супер се изнервих за три дни , гладна съм, стомаха ми е разбит тотално ....

Къде сте на Тасос? Какво не ви хареса. Ние утре заминаваме. За втори път ни е, но се притесних от това изказване.

# 501
  • В полите на Пирин планина
Сестра ми са на Тасос и казва, че е супер, само има много оси.

# 502
  • София
Оси имаше и на Ситония, беше невъзможно да седнем да ядем навън, накрая се сетиха да заплят някакви неща и беше възможно да се яде навън.

# 503
  • София
За осите палехме кафе на масата и бягаха.

# 504
Здравейте, има ли големи супермаркети около Олимпиада? А в самото селце има ли добре зареден хранителен магазин?

# 505
За осите палехме кафе на масата и бягаха.

Би ли обяснила как. За първи път го чувам! А за комари действа ли?

# 506
  • Sofia
Много странно... Миналата година (през септември) в Сарти не видях "кьорава" оса. Комари също нямаше. Peace

# 507
Всяка година е различно май. Миналата година нямаше толкова много комари в Гърция, докато през 2015 направо ни изядоха.

# 508
Както преди писах-9години ходим на Вурвуру по различно време :от юни до началото на септември -имало е години, в които сме се борили с множество мухи,други с оси или комари...Задължително в багажа(или ако съм забравила нещо-купувам от там)присъстват:спирали против комари,Аутан-2 опак.,Фенистил или Псилобалсам,някакви противоалергични табл.(дребен се подува,ако е нахапан),мухобойки(тупалки...)2-3бр.(да има за всеки...)и много добро настроение. Нека насекомите не развалят удоволствието от почивката-винаги има начин за справяне.

# 509
Слага се вече използвано кафе (от кафеварка, кафемашина) във фолио в пепелник и се запалва. Действа частично, не мога да кажа, че е супер ефектът. Това е за оси. Осите са хищници - най-сигурният начин да се отървете от тях е да се покрие всякаква храна, особено месо и риба.

За комари се палят спирали, които се купуват в магазините.

Общи условия

Активация на акаунт