На море в Гърция 2017 - III

• 105 986
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Другата седмица заминаваме за Палио. Къде се намира точно този плаж?

# 526
  • By the river side
Ако самолетът стигне по разписание, времето е абсолютно достатъчно (прекачване спокойно става и за под час на летища от този калибър).
Ако закъснеее час или повече - няма значение как ще се организирате Simple Smile

Двата полета на един билет ли са, или ще вземате багаж и ще чекирате отново?

Съвсем се притесних.....Полетите са с Ryan до Атина и след това с Aegean. Поне сме само с ръчен. Съвсем не бях помислила за голямо закъснение. Значи ми остава само горещо да се моля Cold Sweat

# 527
Утре отиваме  на Ставрос , дано там намерим мястото, които  ни хареса, защото определено острова не е . Даже се чудя дали да не се прибираме , Може би не ни е на късмет това лято Sad .
Моля се да няма оси там , супер се изнервих за три дни , гладна съм, стомаха ми е разбит тотално ....

Ставрос е в пъти по зле от Тасос.сравнението е дори смешно

# 528
  • София
Поздрави от Кефалония.
Често се пита за пясъчен плаж с плитко море - Ликсури е вашето място. Градчето е спокойно, но не е умряло.
Обаче не е нашето място.
Петани също не е.
Аретес ни грабна, както и Агия Кириаки.
До Вю пойнт няма да ходим, казаха, че не е за кемпер.
Ще пропуснем и Кси, за да не се врем в навалицата.

Нацелихме отново перфектно място за пътни ядове. Насред Порто Аретес се наложи да обърнем. "Изпържихме" съединителя. Обрахме два-три клона на някои дървета. Голяма драма бе.
Каякът и соларите на покрива оцеляха.

# 529
Змия, защо за по-лесно не се преместите да живеете в Гърция, а от време на време да си ходите го Бг? Ще си спестиш мъки Wink

# 530
  • София
Нашето гръцко море приключи за тази година, но продължавам да Ви следя с интерес и особено когато се коментира за Пелион тъй като мисля следващата година това да бъде нашата дестинация. Намерих си през airbnb една къщичка над Plaka в началото на Kissos, но се чудя дали да бъдем 10 дена на Пелион или 5 дена и другите 5 дена...някъде към Парга е предложението на мъжа ми, тъй като все още не сме били там. Просто се чудя дали 10 дена ще са ни много на Пелион, ние обичаме всеки ден да ходим на различни плажчета, обикаляме така че може пък накрая да не ни и стигнат

# 531
  • София
Змия, защо за по-лесно не се преместите да живеете в Гърция, а от време на време да си ходите го Бг? Ще си спестиш мъки Wink

Обмисляме го. Само да завършат училище децата. Харесали сме си някои местенца.
Засега за живеене фаворит ми е Лимни.

Обмисляме да купим и къща в Северна Гърция за бабите и внуците им, а за нас отправна точка за по-далечните дестинации.

# 532

Обмисляме го. Само да завършат училище децата. Харесали сме си някои местенца.
Засега за живеене фаворит ми е Лимни.

Обмисляме да купим и къща в Северна Гърция за бабите и внуците им, а за нас отправна точка за по-далечните дестинации.
Ние имахме дом в Гърция години.продадохме го защото ни задължаваше да ходим само в него.Мерси искам навсякъде а не на едно място.не те съветвам това е за пенсионери

# 533
Bubkab, виж го на картата, първият плаж в Палио от Кавала, на карта друг дава с име Гластрес.
Не те задължава да ходиш само там, даваш го под наем и си обикаляш. Моя приятелка не може да се вреди и ден в нейния апартамент тук, всичко й е заето за сезона.

# 534
Bubkab, виж го на картата, първият плаж в Палио от Кавала, на карта друг дава с име Гластрес.
Мерси! Ще пиша от там Simple Smile

# 535
Плажът - пред Рихиос и в посока Аспровалта - беше с неприятни камъни в ъв водата. Разбрах къде има по-читав плаж, ама късно, като се прибрахме.
A vivi къде е този по-читав плаж, може ли да споделиш? Благодаря

# 536
  • София
Тук прочетох, че бил хубав плажът на изток от кея, в посока Олимпиада. Така са писали - от опит не мога да кажа. Нашите мъже уж ходиха да търсят хубав плаж в тази посока и казаха, че никъде не става. Не знам.

# 537
  • София

Относно задължаването да ходиш само в собствения имот - ако купим къща, бабите ще почиват, ние понякога,  през останалото време кемперът ще стои там, за да пестим време от път.
Засега сме харесали обява от място до Олимпиада. Когато се приберем, ще водим бабите за одобрение. Все пак те ще се редуват там.
А след още три години, когато големият младеж завърши училище, ще мислим за напускане на България. За малкия ще има време да завърши средно образование другаде.

# 538
Тук прочетох, че бил хубав плажът на изток от кея, в посока Олимпиада. Така са писали - от опит не мога да кажа. Нашите мъже уж ходиха да търсят хубав плаж в тази посока и казаха, че никъде не става. Не знам.
Плажът на Иерисос (след Олимпиада) е голям и хубав.

# 539
  • София
Момичета, bouquet. Преди 2-3 год бях писала че ходим главно на Олимпик бийч, в селото Олимпия Акти. Много е спокойно, за малки деца си е супер, има разни въртящи се слончета, кончета/ въртележки/, на 2-3 км е Паралия-Катерини, ама за нас там е мн шумно, е зависи къде сте.
В Олимпия акти е пълно със свясти кръчми, хората още си държат на принципа : клиента да е доволен. На мен островите не са ми слабост. Голяма е денивелацията. Без кола не става. Peace
На п/в Пелион бяхме в Хоревто, там плажа е добър, пясъка-фин.. Повече от  ден на един плаж не се задържахме. Не, че не ни харесваше, просто си бяхме отделили само 10 дни. ooooh! Има карти, които се продават за Пелион, ако мога ще кача. Peace

Пиша, защото Олимпиада ми се струва по-далеч от Олимпик бийч. Peace
https://www.google.com/maps/dir/%D0%9E%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D … .1152519,7z/data=!3m1!4b1!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0x14a8de3762c71f9f:0x6000d68941748fa8!2m2!1d23.7833!2d40.6!1m0

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 23:24 от MayyaI

Общи условия

Активация на акаунт