На море в Гърция 2017 - III

• 105 979
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
От около Волос не е ли малко далечко за круиз до Цикладите?  Само малко.
До Спорадите са феритата от Волос.
Има и от Мандуди и Кими.

Знам много добре. Просто не е лошо да се попоглежда картата на Гърция, преди да се пише за круизчета от Волос до Цикладите.
Поздрави от слънчев и прекрасен Пелопонес. Днес последно сме във Финикунда, утре продължаваме към Мани.  Heart

# 556
  • Sofia
Момичета, някоя от вас може ли да сподели впечатления и мнение за о-в Елафонисос? Наистина ще ми е от голяма полза. Praynig

Благодаря! bouquet

# 557
  • София
Момичета, някоя от вас може ли да сподели впечатления и мнение за о-в Елафонисос? Наистина ще ми е от голяма полза. Praynig

Благодаря! bouquet
Аз май ще мога, но след понеделник. Натам сме тръгнали, но преди това ще спим из Мани някъде, а в понеделник планирам три нощувки на Елафонисос живот и здраве.

# 558
  • Sofia
О, много ще го оценя, ако споделиш, като имаш възможност, merci. Hug

Може да ми пишеш и на лични – както прецениш.

# 559
  • София
Елафонисос е малко островче,с прекрасна прозрачна вода и копринен пясък,Симос е плажът от снимките(ние сме отсядали в къмпинга-Симос,който е на плажа)
Фериботчето се хваща долу от 3-тия пръст,от Наполи Вион,пътува кратко Hug

# 560
  • Sofia
И на мен ми направи впечатление колко екзотично изглежда плажчето на снимки. Simple Smile

А Симос ли е единственият плаж, който си струва?

Има ли хубави таверни, пекарни и магазинчета на острова? Някакви други забележителности, освен прекрасната плажна ивица?

# 561
  • София
Не мисля,че има друго,освен плажа,но ние стояхме само 2дни,а и не сме мърдали от къмпинга.Покрай пристанището има какво да се хапне,но общо взето всичко е минималистично Mr. GreenПомня,че ядохме най-вкусните банички на света там Laughing

Змията беше тази година,дано се включи!

# 562
  • Sofia
Благодаря ти сърдечно за отзива! bouquet

Ще помислим, в такъв случай, дали това да е "нашето" място за почивка. Щом всичко е толкова умалено... Mr. Green Но пък ние, където и да отидем, винаги се стараем да разучим мястото в детайли, та може и да изскочи някой заек от шапката, демек – да има и други интересни неща за правене и виждане, освен плажа. Simple Smile

# 563
  • София
Може да го комбинирате с нещо по пътя,Нафплио,Монемвасия..

# 564
  • София
Не е само Симос, но ние не сме били на друго място. На трети май се къпах в морето. Нямаше никакви хира, но сега е сезон и сигурно ще е навалуца.
Паркирахме се буквално до плажа. Покритие на телефоните нямаше.
От една месарница до пристанището си купихме страхотни бифтеки, които направиха пред нас.
Има една черква близо до пристанището, до която се ходи по мостче.
Има малки магазинчета.
Определено ще се върнем там.

# 565

Относно задължаването да ходиш само в собствения имот - ако купим къща, бабите ще почиват, ние понякога,  през останалото време кемперът ще стои там, за да пестим време от път.
Засега сме харесали обява от място до Олимпиада. Когато се приберем, ще водим бабите за одобрение. Все пак те ще се редуват там.
А след още три години, когато големият младеж завърши училище, ще мислим за напускане на България. За малкия ще има време да завърши средно образование другаде.
За баби може за млади не.за какво ти е тогава караваната?Обикаляне му е майката.продължавай така и ние сме вече без точни гръцки адреси и ми е много по гот.

# 566

Не те задължава да ходиш само там, даваш го под наем и си обикаляш. Моя приятелка не може да се вреди и ден в нейния апартамент тук, всичко й е заето за сезона.
Никога идеята не е била да си взимаме къща в гръцко и да я даваме поднаем.друг да ми спи в леглото.Направихме го да си почиваме в нея.след няколко години установихме,че е лоша идея и я продадохме.За да можем да не ходим само в нея,а навсякъде.

# 567
  • Sofia
Не е само Симос, но ние не сме били на друго място. На трети май се къпах в морето. Нямаше никакви хира, но сега е сезон и сигурно ще е навалуца.
Паркирахме се буквално до плажа. Покритие на телефоните нямаше.
От една месарница до пристанището си купихме страхотни бифтеки, които направиха пред нас.
Има една черква близо до пристанището, до която се ходи по мостче.
Има малки магазинчета.
Определено ще се върнем там.

Благодаря и на теб за включването! Hug

Мнението ти определено наклони везните още малко към тази дестинация, но има време, за да решим категорично.

# 568
Симос на Елафонисос е един от най-забележителните плажове, които съм виждала (те са два плажа всъщност, разделени от малък полуостров). На острова има и други, като най-голям и хубав сред останалите е Като Ниси.
Селото е само едно - пристанищното, на двата големи плажа има по няколко вили и заведения, вече са ти писали за къмпинга на Симос.

Малка поправка за ферибота - не се хваща от Неаполи Вион, а от малък кей в близост до него - близкото село се казва Виглафия, а пристанището носи името Пунда (но буквално е един каменен кей насред полето). В Неаполи ако отидете най-много ферибот за Китира да намерите Simple Smile
В сезона върви през половин-един час и е някакви смешни пари, примерно 10 за кола и 2 за човек. То е много близо до сушата, плаването е около 10-15 минути.

Ето го плажът, в сезон не изглежда точно така обаче Grinning
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644662030205

Ако целта е само плажно размазване, островът е идеален. Иначе няма абсолютно нищо за разглеждане и за 3 дена ще баялдисате. Но може да се комбинира с много неща наоколо на Пелопонес, някои са ги споменали момичетата по-горе.

П.П. На Амулиани ако си била - е такова, но с по-хубав плаж.

# 569
  • Burgas, Bulgaria
Нямам желание да коментирам реакциите към моето споделяне на мнението ми ,защото то си е мое и така.
Тук сме в прекрасна вила и ни е ок , но мъжа ми вдигна температура  и не пада Sad .Ще го водя някъде да го  видят ,че всичко го боли  и не е ставал от леглото .

Общи условия

Активация на акаунт