Искам да кажа ... (132)_24.07-30.07

• 50 517
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 1 050
Хубав цят, все едно си на кичури.
Ванини, в сладкарници продават фигурки, с които да украсиш. Има от фондан, има и пластмасови. Пластмасови съм взимала и от магазините по левче. То зависи и каква е цялостната визия на тортата, но някои слагат и захарни близалки, бонбони ММ. Има много идеи в нета.

# 1 051
  • Бургас
Рая и на мен ми харесва цветът.

# 1 052
Хубав цят, все едно си на кичури.
Ванини, в сладкарници продават фигурки, с които да украсиш. Има от фондан, има и пластмасови. Пластмасови съм взимала и от магазините по левче. То зависи и каква е цялостната визия на тортата, но някои слагат и захарни близалки, бонбони ММ. Има много идеи в нета.
Лошото е, че нямам още избистрена идея, но другата седмица ще я мисля. Това с готовите фигурки е идея, ще разгледам. Трябва да я съчетая за момче и момиче и е още по-сложно.

# 1 053
Мари, права си, има кичури отпреди 3 месеца, те си излизат винаги под боята

# 1 054
Рая, много хубав цвят Grinning
Даунче, мерси за крекерите, ще се пробват Grinning

Ааа, я дайте рецепта за тортата Рафаело, че ми се прииска да я опитам.

# 1 055
Рая, много хубав цвят.

Вани, питай Яна, тя е супер в тортите. А аз си представям торта, украсата на която е ладия, в невно синьо тихо море, слънчево и с малко островче с палма и люлка, а ладията в другата половина става пиратски кораб, в бурно море през нощта.

# 1 056
  • София
Аз май не ви споделих развръзката с моята розова коса. Една камара пари хвърлих и точно след седмица отново си бях едно истинско блонди. Знам си аз, че от русото никога няма да мога да избягам. Но и не искам де. Blush

# 1 057
  • София
Ау, Райче, много хубава коса, браво!
Днес почетох из седмокласната тема аз, да видя за що иде реч, свалих класирането да го види синковеца. Той сумтя, сумтя и рече- Абе, с две думи, ще трябва да се учи😧
А не бе, на шикалки ще си играем! Калпазанин...

# 1 058
Цитат на: karzz\
Много ми е хубаво и спокойно тук в това Сарафово....нещо много ме тегли все насам....защо ли...?
[/quote ]
И на нас така. Не знам за коя поредна година ще сме пак там. Екстра ни е.

# 1 059
Рая, страхотна коса и хубав цвят Hands Ok Hand

Ето рецептата, по която аз правя тортата.
Не слагам ром.

Скрит текст:
Продукти за торта с диаметър 22 см:

320 г бисквити Роден край с масло (2 пакета и малко)
прясно мляко за напояване
1-2 капачки Ром (по желание)

продукти за крема:

125 качествено размекнато масло
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини

за декорацията:
3 бр. бонбони Рафаело
150-180 г кокосови стърготини
Започнете с крема. Стопете на водна баня маслото. Охладете го. Стопете на водна баня и белия шоколад и него го охладете, след това ги смесете. Добавете с лъжица на части заквасената сметана и разбъркайте добре с нея. Настържете лимоновата кора, добавете ванилията и кокоса. Накрая разбийте на сняг сметаната и внимателно я разбъркайте в крема, с помощта на шпатула. Не ползвайте миксер. Кремът е готов.
Пригответе си чиния с прясно мляко за напояване на бисквитите и извадете бутилка Ром.
Вземете подложка или поднос, в който ще поднесете тортата. Сложете ринга и фиксирайте диаметъра. Намажете малко от крема на дъното. Топнете бисквитите в прясното мляко и ги подредете плътно една до друга по дъното. При мен, за диаметър от 22 см, се събираха по 19 бисквити на ред. Напръскайте с Ром.
Сложете пласт крем и отново ред, натопени в мляко бисквити, след това поръсете с Ром. Отново пласт крем, напоени бисквити с мляко и Ром и завършете тортата с крем. Заравнете и приберете тортата да стегне в хладилника за една нощ. Кремът стяга много добре. На сутринта прекарайте леко мокър, топъл нож по ръба на ринга и след това го отстранете. Заравнете с нож, ако е необходимо.
Отстрани украсете с 3 бонбона Рафаело, след това поръсете отстрани и по цялата торта обилно с кокос. Леко потупайте с ръце, за да се заглади. Тортата е готова!

# 1 060
  • Телиш/Плевен
Добро утро Simple Smile Аз правя нуга сладолед по рецепта от блога cook with a smile. Много подборно е обяснено (като за човек с две леви ръце като мен) и става супер.  Скоро пак ще направя.
Може ли линк за нугата, че през телефона кофти Confused
Тази открих, тя ли е? Че да я впиша в готварската книга.

# 1 061
Ванини, не искат ли сертификат при вас за тортите? Аз правих плодови шишчета, първо тях изядоха дребните

# 1 062
Ванини, една година бях взела керамични фигурки на русо момиче, което е полегнало на трон и чете книга. Леко комични, но много хубави и тематични бяха. Щерката още си ги пази.
За да ти спестя работа те съветвам да направиш тортата като купол и да я забодеш с близалки, които да са без опаковките. Има сини и розови, та ще са тематични. Или такива усукани. А тортата с готови рула, които после като обърнеш да залееш с разтопен бял шоколад, който да оцветиш в синьо.  Може да добавиш и една една панделка в основата и си готова.
Сервираш я на голям поднос покрит с пясък от бисквити и разхвърляни истински мидички.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 16:28 от mariat

# 1 063
  • Варна
Оф, направих грешката да легна за дрямка следобед и сега така ми тежи главата...

# 1 064
Вечеряхме с детето два часа и ми разказа всичко за почивката си. Сподели ми всички глупости, които са правили с братовчед му и с лудите приятели (мои бивши, сега на баща му).

Много се радвам, че не се притеснява да ми разказва и да анализира ситуациите. Толкова ми липсваше (макар че се наежихме в секундата , в която се прибра).  Заяви, че щял да излиза и аз го подбрах, че съм правила вечеря, каза, че после щял да излиза и аз му тръснах домашните.
Разходи кучката и подви опашка Simple Smile.

Аз ще ходя да спя скоро. Емоционално се натоварих Simple Smile, ама ми е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт