Как се преборих с бялото течение ?

• 505 136
  • 523
  •   1
Отговори
# 150
kolko 4esto mogat da se pravqt tezi promivki sus smardlika?? vazmojno li e po dva pati na den????. 

# 151
Аз докато бях в БГ, не успях да го преборя после тук го мъ4их  с антибиотици, с Метронидазол, с (clindamycin phosphate) Vaginal Cream,* 2%(Clindesse), и накрая с Борова киселина- вагинални капсули и сега съм Ок а шо се отнася до сапун- бебешки е ОК

# 152
Здравейте малки, големи и още по-големи...МОМИЧЕТА!
Изчетох всички мнения по тази уж без болки , но – оказва се – се безкрайно болезнена тема.
      Питанката тук е :"Как се преборих с бялото течение ?" – миинало свършено време (на глагола), а статистически прочетено, май в "оплакванията" преобладават въведения като " май откакто се помня все си го влача, "от сто години", “и аз съм така”, ”имам същия проблем”, ”винаги съм имала бяло течение, почти си го имам постоянно”, ”аз си имам постоянно бяло течение” и все подобни…
      Е, картинката – и в минало, и в сегашно, че и в бъдеще време – все БЯЛА, но с нещо хубаво в нея – дори като че ли “завинаги белязани”, явно или подтекстово – няма и следа от намерение някоя ПОТЪРПЕВША да вдигне…БЯЛО ЗНАМЕ ! Поздравления, момичета ! С приятелски, с форумни или с лекарски съвети – важното е, че не се отказвате да се отървете от нещото, което уж НИ било вродено.
   Кощунствено невероятно звучат признания като “А аз нямам и не съм имала бяло течение” ,та чак да побелееш от яд Cry, и въпреки това е ВЪЗМОЖНО, макар че винаги ще се намерят ФАКТОРИ, които да оцапат картинката Laughing.
       До скоро и аз можех да си признавам(с полууста) думи като “Аз имам отвреме – навреме бяло течение”. Почти винаги като лека следа по за ден-два, като я оправдавах, че може би съм понастинала (вечната “диагноза”, с която майка ми оправдаваше всяко типично женско неразположение”), може би от поредната доза антибиотици( заради бронхита или астмата),  може би някое заблудило се бацилче (когато дълго време през деня не съм имала възможност да се измия покрай ходенето до тоалетна – винаги го правя, когато съм вкъщи!), може би нещо покрай наближаващия цикъл, може би…до преди днииии…
       След поредния сексуален контакт с любимото момче интуитивно започнах да се наблюдавам заради леки болки при пишкане Sad, припарване, позасърбяване, докато не видях, че от мен излиза ужасна на вид снежнобяла каша, сякаш парцалчета, нарязани с ножица. Започна се вманиачено хигиенизиране при всяко ходене до тоалетна, старателно измиване с интимни гелове, дори само с вода, в която капвах по 3-4 капки йод.
      По стечение на  обстоятелствата трябваше да съм в СФ за десетина дни и едва дочаках да се прибера в моя си град и да посетя личната лекарка. От посещението ме делеше обаче една събота и неделя, два дни, през които за малко да  побелея от притеснение.
      И се зачетох – билките ! Случайно или не, но между вестниците, купени от майка, открих една книга, което била приложена към един от тях (не знам с кой вестник и кога, но е издадена тази година) – БИЛКОВИТЕ РЕЦЕПТИ НА БЪЛГАРИЯ с подзаглавие – “Вълшебствата на народните лечители – ВАНГА,ПЕТЪР ДЪНОВ И ПЕТЪР ДИМКОВ”. Освен препоръките за БЕЛИЯ проблем специално, четох и от още две книги за ФИТОТЕРАПИЯ (билколечение). И все пак – каквото и да пишеше там, реших да отида не се отказвам от посещение при джипи-то(личната лекарка).
      Вече понеделнишки, пъхнала две списания в чантата, с които да понеса по-леко висенето, се озовах повече от час пред кабинета (вече имаше трима в очакване на…надежди, ако не на Годо). Запазих си ред, завъртях се да проверя работното време на специалисти – гинеколози, както и ценоразписа, ако нещо се заядем за евентуално направление,когато…ООо,нееее,ОООоо дааа – усетих добре познатите симптоми на започващата менструация ! Цяла седмица по-рано от очакванията. Е, ясно – отказах се от прегледа, но засега…
      Дано не съм ви отегчила, мили момичета, с просторното си отношение по темата, но се изкуших да драсна и аз “няколко” реда тук, провокирана от поне две неща във вашите мнения. Разгеле – да си дойдем на думата.
    Какви ли не предположения за сполетялата ме БЕЛя ми минаха през главата тия дни…
      Пих и антибиотици за болки в гърлото – може и от тях да е …
      Предразположен към кисти е и десният ми яйчник,три пъти по-голям от левия) – може и от това да е…
      Сега прочетох между вашите редове, че интимните гелове едва ли не били противопоказни – това направо ме втрещи ! Ако щете вярвайте – някъде в началото на юли тази година и аз реших да си купя такъв – ЗА ПЪРВИ ПЪТ (че даже два различни ) ! Иначе все сапуни – ВИНАГИ БЪЛГАРСКИ ! – ползвах или просто с най-обикновена водица.
      Наистина можех да кажа, че дори да се е повишавала влажността (ми), определено не е оставяла следи. Но сега…
     А ето и това, заради което настина реших и аз да се включа – “Медът е  велик лекар !” и рецептата, дали от “стара книга” или от “стар гинеколог”  : “При бяло течение и раничка на шийката на матката - чист, кристализирал, нектарен мед на големина колкото орех, се обвива в марля, за да се оформи  тампон. След влагалищна промивка, тампонът с меда се поставя за 3-6 часа. Правят се от 6 до 15 процедури”.
      Такива именно са препоръките и на Петър Дънов. Не съм негова последователка – само съм чувала за него и хората му, но тези неща прочетох в книгата, за която по-горе ви споменах :
      “Прави се смес от 1с.л. МЕД и 1ч.л.СОДА. В сместа се потопява тампон от памук (с конец ,демек – като днешните тампони, но по-естествен-м.б.) и се поставя във влагалището за през нощта. А през деня се правят промивки с отвара от лайка – и така до 2 седмици.А за бельото – пране и гладене!”
     Тази рецепта я препоръчва и за кисти в яйчниците…
      Пакет смрадлика, пакет лайка, днес купих и пакет невен( за него пишат и Дънов, и Ванга, и професорите в книгите по фитотерапия; само като си помисля,че през юни го оплевих в нашата градина, а сега го купувам…),както и дамски душ…Въоръжих се…Знам ли срещу какво…Но свърши ли ми цикълът – веднага при специалиста ! Винаги съм гледала с усмивка на билките, но съм ги уважавала и си имам това наум – дори да не помогнат, няма да навредят особено,но съм ги признала – само тях – ЗА ПРОФИЛАКТИКА И С ОГРОМНО ТЪРПЕНИЕ !
 Е, да се ориентирам към края все пак : с билки или лекари,нека сме със знаме ЗА ПРОМЯНА и да не забравяме,че НИЩО НЕ ЗАПОЧВА БЕЗ ПРИЧИНА, НИЩО НЕ МИНАВА ОТ САМОСЕБЕ СИ…най-малко-то пък…БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ…Дори и малко,щом го чувстваме като проблем,значи не е (съвсем) безобидно…
Да имаме няколко наум Wink !

# 153
Имам си го от как се помня, при това обилно. Ходих на не знам вече колко доктори и всички първо казват - ау, не е нормално, после правят една камара скъпи изследвания и заключават - влагалищната ти фауна е перфектна. Даже първия път връчих изследванията си на свекървата (а тя е бивша мед. сестра и има връзки) та една камара АГ светила ги прегледаха и заключението беше - просто по-обилна влагалищна секреция. Ама аз не се примирих и тръгнах по други лекари. Горих брадавички, антибиотици, антигъбични, флоражин за да възстановявам млечно-киселите бактерии и пак - течението си го има. Чисто от всякакви други гадости, само лактобацили. Дразнещо, ама какво да направя. Майка ми твърди, че и тя го има и винаги го е имала и някъде на моя възраст ходила по лекари за него и й казали, че просто има повече секреция. Кой знае, може да е наследствено.
Не прочетох всички мнения по темата, ама в доста видях промивки. Аз до колкото знам с промивките не бива да се прекалява. Примерно смрадликата действа антисептично, т.е. убива бактериите, в това число и полезните. За това промивки по два пъти на ден е прекалено често...
Във всеки случай завиждам доста на тези дето са успели да се преборят с тази гадост. Но поне виждам, че не съм единствена.

# 154
Аз имам по принцип само преди цикъл. Но това което ме притеснява сега е че съм бременна. Получавам сърбежи и е доста некомфортно. Може и да е защото съм понастинала леко. Най добре е да се правят промивки само с марна вода с нищо друго. Това гинеколога ми го е препоръчвал, за да не се нарушава Ph баланса и микрофлората  незнам доколко е ефективно при мене действа.

# 155
Гинеколозите казват, че такова нещо като бяло течение няма и мисля, че са прави. Това течение трябва да се изследва, възможно е да става дума за гъбички, за бактериална вагиноза или нещо друго.  Аз си реших проблема с "бялото течение" след като убихме "животните" както им викам и спрях презервативите, няма майтап.
от тогава 4 години не съм имала проблеми, а преди това 7 години нищо не се получаваше въпреки високите дози медикаменти. преди година след като ни препоръчаха да се пазим три месеца и ползвахме презервативи течение се появи още на втория месец. Диагнозата беше единични бактерии и много слабо присъствие на кандида. Кандидата я разкара от раз един доктор, дето през цялото време не му повярвах и думичка на обещанието, че ще стане. от тогава този човек за мен е факир. Който иска да пише на лични ще му пусна координатите.

# 156
сега да споделя и моето мнение,виждам че има много потърпевши. аз вече се оттървах,не това целях ама ми дойде дюшеш Simple Smile четох в една книга че храната трябва да бъде наше лекарство и лекарството-наша храна. после (понеже бях с язва,болно сърце и хронично възпалени яйчници и жлъчка) изчетох много подобни материали. изобщо нямах представа че за да е здрав изобщо един човек 70% от дневното му меню трябва да е плодове и зеленчуци,съдържащи така наречения от алтернативната медицина "слънчев заряд" който изобщо го няма по аптеките и дрогериите. оттървах се само с безкръвна операция на жлъчката,която фактически вече нямам. иначе всичко друго вечи ми е наред. на моите 37г нямам никакви оплаквания,включително и някогашното ми дежурно бяло течение. вече втора година 70% от дневното ми меню е сурова храна,а понякога е и на 100% Simple Smile и се чувствам перфектно

# 157
Здравейте! Страхотна тема. Поздравления! Аз също имам бяло течение. Правила съм си промивки със смрадлика и сода, но положителния резултат е временен. Тъкмо вече приливам от щастие, че е спряло и мога да се поотпусна и мъките започват отново. Sad

# 158
Здравейте,

2 години ходих по доктори заради непрекъснати проблеми с гъбички. Появиха се след лечение с антибиотик на цистит.
То не бяха изследвания, микробиологии, лекарства......  ooooh! Изчистват се и след месец отново се появяват. Реших, че си предаваме гъбичките един на друг с милото Crossing Arms. И той що изследвания направи – нищо не му откриха.
Последната докторка при която бях, след 2 –3 курса на лечение, ме посъветва да спра   Stop с употребата на интимни гелове, сапуни и каквато и да е било козметика за интимната част, както и ми препоръча да пия витамини и имуностимулатори. И така се преборих с гадните гъбички. Вече 6 месеца съм здрава и без течение, сърбежи ......
Още не мога да повярвам, че решението на дългогодишният ми проблем е било толкова просто.  Shocked

# 159
Това, което помогна в моя случай, се нарича Цитросепт (екстракт от грейпфрут)-благодарение на него се отървах от гадната кандида, която беше причината за бялото течение. Пих го около 3-4 месеца и даде ефект. Преди това бях ползвала всички видове глобули, свещички и хапчета, които се предписват за целта, но те не помогнаха. След лечението с Цитросепт за пръв път изпитах усещането да съм без течение и повярвайте ми, невероятно комфортно е  Wink

# 160
Четох първата половина, втората я попретупах, не разбрах като се борите с тези течения (разбирам инфекции, гъби, бактерии...), борят ли се наравно с вас и сексуалните ви партньори? Защото никъде не го прочетох (поне първата половина, за което се извинявам, не мога 8 стр. да издържа Crazy), четох за промивки и глобулки, но пиха ли партньорите ви нещо? Защото е важно? Thinking

# 161
По дифолт да, не е нужно да се споменава дори Laughing
Мисля, че няма някоя дама тук, която да не го знае това...поне се надявам  Crazy

# 162
Ами питам, защото при мен един път казва мъж ми да пие, един път, че няма нужда.
Прясно си спомням в 6-ти месец с някакви гъбички бях и ми изписаха глобулки Canesten /или подобно, ако не се лъжа/ и за него - нищо. Rolling Eyes

# 163
az sam na 11 godini ot 1 godina mi te4e edno bqlo no ot 2-3 dni mi te4e kafqvo i to po obilno. sram me e da kaja na na6te a se pritesnqvam da ne stane po lo6o. pitam dali tova moje da e pri4ineno ot lo6a higiena i dali pre4i na tva na edno momi4e da mu doide za purvi pat. molq otgoverete mi i pi6ete na po6tata mi.

# 164
Откриха ми гъбички "Кандида" и  ми изписаха "Гино-Паверил" -150 и "Мукомакс".Но не ми казаха как се пие Мукомакс.Знае ли някой?И има ли ефект от двете комбинаций??? А чувал ли е някой за "Gynaral"-(той е като гел в спринцовка)?.

Общи условия

Активация на акаунт