По - ниска минимална заплата от 460 лв ?!?

• 30 433
  • 524
  •   1
Отговори
# 360
  • София
лиляна, няма противоречие в написаното от потребителката. Не разбирам какъв ти е проблемът.

# 361
  • София
Искрено се съмнявам, че си изчела която и да е книга до край, Andarei. Познанията ти са силно повърхностни. Всички големи имена в одита преподават. Всички! Не защото нещо им се е издънило. А защото такива като мен намират смисъл да слушат за техния опит.

Разчитам на теб да разкажеш по-задълбочено. Между другото, се пише "докрай", когато е за изчитане на книга. Иначе трябва да напишеш "до краЯ". Давай, ако искаш да си ги мерим... знанията на четенето на книги "до край", и без това свърши филмът, който гледах до момента. Стиска ли ти? Или ще се врътнеш с репликата "нищо няма да си меря с теб, ти нищо не знаеш и нищо не разбираш". Wink

Лиляна, доколкото зная, няма нищо общо с преподаване на одит, а е учител по информационни технологии в професионална гимназия, но помня каква.  И има някакъв магазин, не помня за какво. Ако греша, неща тя сама да каже какви часове води и на кое поприще се изявява извън учителската си работа.

# 362
  • Ямбол
Ако и прочетеното помниш така, както твърдиш какво и къде работя, оле-мале, голяма каша с нищо ефективно от това, което четеш, видно и в повечето теми, в които участваш.

# 363
  • София
Сори, ама не  ти следя биографията, т.е. не е чак от такъв интерес за мен, че да я следя. Щом аз греша, кое е вярното? Не ми се рови в хисторито.

# 364
  • Ямбол
Темата не е за мен. Щом не ти е толкова важно, моля не приказвай глупости по мой адрес. Това, което аз съм написала е вярно. И то е във връзка с темата. Това, което ти твърдиш е невярно.

# 365
  • София
Кое точно е вярно? Нищо конкретно не си написала, но твърдиш, че аз съм написала грешно. Е, какво работиш? Щом имаш претенции към другите, то е редно ти сама да напишеш каква ти е професията и какво работиш. Какво те притеснява? Че някой помни или че някой не помни?

# 366
  • Ямбол
Написала съм толкова, колкото съм преценила. Каквото работя, работя не за минимална. Ще те оставя за да ти гледам сеира докъде можеш да стигнеш и съответно да си правя изводите за нивото ти на знания.
Иначе претенции към другите нямам. Просто разсъждавам по техните мнения.

# 367
  • София
Нима мислиш, че тези евтини номера ще ме впечатлят? Хисторито си е хистори, ако на някого му се чете. не ми е проблем да прочета и все някъде ще си написала собственоръчно.
 какво за нивото ми на знания, давай, но с аргументи конкретно, а не ала-бала. Точчно пък ти, грам , ама грам знания не си показала до момента. Единствено ходиш след хората, за да ги критикуваш и да им обясняваш как пишели наизуст. Никога нищо полезно не си написала, от теб и една чорба не научава човек как се готви. А, да, и се ровиш из профилите.

# 368
Нека си рови в профилите, не ме цитира, не виждаш ли, че търси само петте си минути слава. Ех Лили, да ти цитирам ли аз последните коментари. Мале каква боза и надлъгване. Айде този път няма. Дано си се нахранила и да си спокойна вече.
Тонке, ти само това ли успя да измислиш? А твоята съдба каква ще бъде след пет години? Да не би да се имаш за примадона или известна личност. Глуостите, които написа отразяват самата теб, защото като се погледнеш отстрани виждаш точно това, което пишеш. 😂 Сега какво ще ми кажеш, че вземаш 1000 лв и издържаш семейството си ли, или пък че имаш сертификат от Кембридж по английски и благодарение на твоята квалификация въртиш синджира по цял ден и всички те слушат и ти се подчиняват. Само не на мен тия. Търсиш си изявата тук във форума, с което ти се излагаш, как прецени точно английски да уча, ми що не немски, не е ли по- добре? Как мислиш? И после ще искаш да съм съгласна с теб. Ами няма как да стане това, разбираш ли? Пак ли ще кажеш, че ти става скучно и няма да четеш? Защоооо? Много бързо губиш търпение. Това е лошо качество, много лошо. Обаче за едно съм съгласна с теб форума е на всички, всеки може да пише, ти можеш аз мога, останалите също, само че ми излизай с номера за капацитета ми щото тука вече не си познала. Хайде със здраве.

# 369
  • Ямбол
Няма нужда от познаване. Капацитетите си личат много добре в речта, която се ползва тук.

# 370
Нима мислиш, че тези евтини номера ще ме впечатлят? Хисторито си е хистори, ако на някого му се чете. не ми е проблем да прочета и все някъде ще си написала собственоръчно.
 какво за нивото ми на знания, давай, но с аргументи конкретно, а не ала-бала. Точчно пък ти, грам , ама грам знания не си показала до момента. Единствено ходиш след хората, за да ги критикуваш и да им обясняваш как пишели наизуст. Никога нищо полезно не си написала, от теб и една чорба не научава човек как се готви. А, да, и се ровиш из профилите.

При подобно качество на собствената ти писмена реч, да коригираш грешките на другите е достатъчно показателно. Иначе да, стиска ми. И не, няма да се врътна. Но показаното е красноречиво и обезсмисля "меренето".

# 371
Въпросът е, какъв следва да е животът в провинцията, за да не се съсредоточим всички в няколко големи града на страната.
Дори не само заради това, а и по простата причина, че няма начин София и който и да било град да поддържа добър стандарт, ако се окаже заобиколен само от "мъртви зони". Накрая "мъртвата зона" ще обхване всичко.

Нищо лично, определено майчинството е идеален период за научаване на нови неща. Не зная дали е въпрос на организация или просто аз бях късметлийка с две изключително кротки, нахилени бебета, но и двата пъти имах възможност за учене и голям завой.

# 372
  • Пловдив
Офтопик, за заплатите на учителите. Свекърва ми е наскоро пенсионирана учителка от провинцията, вчера спомена, че учител с известен стаж взема около 700-800 лв. Моя съученичка от Пловдив преди около 3 години получаваше около 600 лв. нето като учителка в едно от добрите училища в града, скоро не сме се виждали за по-дълго и не сме говорили.
Свеки ни е на гости и вчера първо ни обясняваше как плащаме твърде много за бавачка (а то излиза около 3 лева и малко на астрономически час, само че за пълно работно време), после се оплака как лекторските, които и плащат на нея след пенсионирането и, са малко - само 5 лева за учебен час. Аз я бъзикнах да си избере едното - дали 5 лева на час са малко, или много, та тя по тоя повод спомена колко взема учител с пълно работно време и колко учебни часове има.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 08:58 от Магдена

# 373
  • София

При подобно качество на собствената ти писмена реч, да коригираш грешките на другите е достатъчно показателно. Иначе да, стиска ми. И не, няма да се врътна. Но показаното е красноречиво и обезсмисля "меренето".

Много ли те заболя от забележката ми? Хайде, като не се врътваш, давай! Кое точно от всички мотивационни книжки и мантри не съм прочела и разбрала, според теб? Или заставаш в чупка и стойка, защото няма как да ме впечатлиш? И с какво точно нещата, които си написала ще помогнат на някого? Така не само не му помагаш, а и му набиваш канчето колко не мързелив, некадърен и непредприемчив. И, естествено, съзнателната или несъзнателна твоя цел (предполагам, че е несъзнателна)е да внушиш на другите колко ти си работлива, кадърна и предприемчива. Спокойно, при повечето хора е така, не си някакво изключение!

Уиш, майчинството е добро време, ако човек има ресурс. Вече го описах. Ученето иска много сериозни психични и когнитивни ресурси. Ако не си се наспала, защото бебето яде и нощем или се буди често, няма кой да ти помогне в гледането и домакинството, мъжът ти сутрин излиза и вечер се прибира и нищо не пипва или се мръщи всеки път, когато му кажеш да вземе детето да го занимава, защото, нали той в момента издържат семейството, бил цял ден на работа и е изморен, а какво правиш ти цял ден, нали си вкъщи, то за какво учене мислиш, че ще ти остане сила? Хайде, моля ви се, излезте малко от собствения си свят и представи! Да, всички сте умни, кадърни, амбициозни и сте свършили невероятна работа за себе си по време на майчинство, но не сте представителна извадка. Малко по-кротко, ясно е, че чуждият живот отстрани изглежда идеален за даване на съвети как точно другите трябва да си го живеят. И е изкушаващо, но в същото време е напълно безпредметно.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 09:40 от Andariel

# 374
Идеята беше, че тези съвети се пишат добронамерено, за да мотивират и нахъсат хората, то е ясно че бременна няма да скочи да сменя работата си утре, но може да се поотърси от предразсъдъците, да се позамисли, поразгледа и когато изскочи шанс, ще е подготвена и ще го грабне
Не е нужно за всеки пост да се скача така и да се спори
Аз също съм започнала да прескачам постове и потребители и не ме кефи.

Общи условия

Активация на акаунт