Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 318
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Аз от 16 г.с. Усещам бълбукане. Отначало виках мъжът ми и той стоеше и чакаше да усети нещо, но без успех. После мислеше, че съм луда и си въобразявам. Но сега вече няма никакви съмнения- ритници, вълнички, бабунка, всичко си има Wink

# 541
Чета ви,но рядко се включвам тъй като ми е първа бременност и по скоро черпя идеи и съвети,но си имам и собствено виждане и мнение по въпросите,главно на усещане и интуиция го карам до сега.Аз съм от хапващите нощем,говоря за плод,лъжичка мед или парче моцарела.Веднъж в седмицата горе долу,но не определен ден,според мен си е до усещане и до организъм.До сега съм качила 3 кг,не се ограничавам,но при лека вечеря от таратор и плод и 2 3 нощни ставания до тоалетна понякога ми пригладнява.До скоро работех нощни смени и навика ми е останал да хапвам нещо леко да залъжа глада.В края на 17 гс съм,и снощи усетих първото побутване,съвсем леко,бях си легнала по гръб и направо не можех да повярвам,знам че е рано,но едва ли е нещо друго.Решила съм да раждам естествено,без моят,не е страхлив или гнуслив,но е агресивен и като вижда че ме боли може и да направи някоя глупост или да стресира екипа и затова предпочитам да си седи отвънка.Но пък обмислям да говоря с леля ми да присъства,медицинско лице е,а и ще следи самото бебе дали всичко ще е правилно,че честно казано малко ме е страх от смяна или да не забравят нещо да му направят.Ще си платя за екип,в държавна болница и без упойка,за сега АГ каза че плана е възможен,но все пак има още много време и неща които да се объркат.По-спокойна съм от началото,по-уверена и нетърпелива Simple Smile

# 542
Аз усетих първите движения около 17-18г.с., така че не е рано. Мисля, че първите движения се усещат между 16 и 20 г.с., поне майките, с които съм говорила тогава са усетили. Това за първа бременност, за втората казват, че уж се усеща по-рано. Помня, че в началото беше като гъделичкане и не бях сигурна дали е бебето, но скоро след това започна да се усеща по-силно и да ми се появяват бабунки на корема Laughing Много мило ми беше и само дебнех да видя повдигане на корема, а когато мъжът ми си сложеше ръката, бебка спираше да рита Smile Накрая вече не ми беше толкова весело, когато имаше ежедневно ритане в ребрата. Беба беше много активна и сега си е същата-не може да седи на едно място.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 543
Мен ме притесняват ритниците в бъбреците след време,защото имам проблем с тях по принцип,но ще го мисля като се стигне до там.Ясно е че при всяка е различна и аз виждах понякога повдигания,но без да усещам нищо в банята при топла вода по корема или при продължително стоене права,но момичетата от групата във фейсбук ми казаха,че това били контракции на матката,а не самото човече.Това беше последните десетина дни,не съм била на преглед да го обсъдя с АГ.

# 544
Аз ако стоя по-дълго седнала и после се опъна назад и настава едно ритане и подскачане на корема. Тесничко му става явно вече

# 545
момичета, възможно ли е хиперактивност ин ютеро да значи нещо лошо? много мърда и ме бие моето бебе, особено като хапна или като си легна. Като се движа е спокойно. Доколко е нормално да се движи едно бебе в 7ми месец.

# 546
И моето е така. Като ходя и шофирам е спокойно. Като лежа е активно.

# 547
На моите юнаци ако знаете колко им е тясно вече, едвам дишам. Спя в полуседнало положение, подпряна с възглавници и без помощ не мога да се изправя. Добре, че е лято и ходя с джапанки.
Рано ги усетих, може би защото са двама.
По въпроса за присъствието на таткото, определено съм за и той е на същото мнение. Като знам, че ще е до мен ще ми е по-леко.

# 548
момичета, възможно ли е хиперактивност ин ютеро да значи нещо лошо? много мърда и ме бие моето бебе, особено като хапна или като си легна. Като се движа е спокойно. Доколко е нормално да се движи едно бебе в 7ми месец.
Нека си мърда бебока, дано не те дразни толкова. Нима няма нещо по-нормално от това? На твое място не бих се тревожила.

# 549
Моето също е много активно и откакто се обърна ме опъва по диагонал доста неприятно. Ей сега преди малко, явно стана шумно, докато хрупах грозде, направо болезнено ме разпъна с краче в най-тънката част отстрани на корема. Ако съм активна, почти не я усещам, явно я успивам, но заседя ли се и се започва яко шаване. Не й се сърдя де, голяма атракция е за ММ и щерката, а и усещам, че заяква.

# 550
Момичета, някоя от вас да е имала положителен резултат за каране на цитомегаловирус докато е бременна? Аз съм го карала в 5г.с. и в момента съм в безизходица, решила съм да направя амниоцентеза. Всеки отговор или съвет е добре дошъл! Flowers Four Leaf Clover

# 551
Нека си мърда бебока, дано не те дразни толкова. Нима няма нещо по-нормално от това? На твое място не бих се тревожила.

ами не ме дразни, но е доста силничко...да не би да не му харесва вкуса на храната или нещо? не е да ритне веднъж-дваж. върти се, рита нонстоп, да не би да няма достатъчно кислород? Аз понякога не мога да дишам добре след ядене.

# 552
Аз съм в шести месец, моето на моменти удря силно поне по мое мнение и за седмиците, които съм. Мъжът ми го усети на няколко пъти като пипна корема ми точно като риташе силно. Той се уплаши. само че аз не се плаша, бих се плашила, ако не мърда.

# 553
Момичета, някоя от вас да е имала положителен резултат за каране на цитомегаловирус докато е бременна? Аз съм го карала в 5г.с. и в момента съм в безизходица, решила съм да направя амниоцентеза. Всеки отговор или съвет е добре дошъл! Flowers Four Leaf Clover
В коя седмица си.
Толкова ли са зле нещата Sad
Няма ли друго решение, аз не зная какво е това, но за амниоцинтезата бях твърдо против.

# 554
Моето също е много активно и откакто се обърна ме опъва по диагонал доста неприятно. Ей сега преди малко, явно стана шумно, докато хрупах грозде, направо болезнено ме разпъна с краче в най-тънката част отстрани на корема. Ако съм активна, почти не я усещам, явно я успивам, но заседя ли се и се започва яко шаване. Не й се сърдя де, голяма атракция е за ММ и щерката, а и усещам, че заяква.

даааа, визуално е много смешно и сюреалистично. Simple Smile))) аз понякога снимам по-активните периоди. твоето бебче на звука ли е реагирало или на вкуса на гроздето?

Момиче, не се притеснявай от амниоцинтезата! Практически е безопасна, просто я направи в майчин дом при някой от най-добрите им, посъветвай се в рискова бременност. При опитен лекар рисковете са минимизирани и са много под цитираните проценти! Това е много лично и всеки си преценява, но напразно амниото се демонизира.

Общи условия

Активация на акаунт