Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 38 802
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, днес преди около час страшно ми прилоша. Чаках на опашка в една банка и въздухът беше лош не знам, но ми се зави свят измерихме ми кръвното с мъжа ми и излезна 99 на 64. Аз поначало съм с леко ниско кръвно, но чак 64 не ми пада долната граница. бях яла закуска (и то сериозничка) и даже пила лате макиато.  Сега още не ми е съвсем добре. утре съм на лекар така или иначе и не исках да ходя и днес, защото тя работи до 12. но сега се чудя дали да не отида в болницата по спешност.
По принцип от това, което чета , ниското кръвно е опасно под 90 и под 60...някой има ли мнение?

по принцип не знам на какво може да се дължи, нищо различно не съм правила, единствено ми хрумна да съм се обезводнила по жегите. Опасно ли е? още се чувствам отпаднала.

# 121
Харлийн, сигурна ли си, че партньора ти е готов и иска бебе?

# 122
  • Телиш/Плевен
bodybeautiful, на мен ми се случи два или три пъти да ми стане лошо, все докато пазарувах в магазин. Не съм си мерила кръвното тогава, защото нямах апарат, но и моето по принцип е ниско и си мислех, че просто е паднало още и затова ми е прилошало. При теб не знам на какво се дължи, кръвното и обезводняването са си предразполагащи фактори.

# 123
bodybeautiful, на мен ми се случи наскоро. В продължение на три дни поддържах 90/60, реших че е от но-шпато, което пиех отскоро и го спрях. Принципно също ми е ниско, сега като се чувствам добре, не си го меря.

# 124
В момента ми се и повдига от закуската, която изядох, но кръвното ми се вдигна към нормалното за мен ...направо не знам.
Много ви благодаря момичета!

Лале в дъжда, а ти ходи ли на лекар или спомена ли на лекаря си за тези моменти?  Полии , а ти?
Поли, 90 на 60 вече си е доста нисичко!
 аз чак се чудя дали да изчакам до утре или да отида директно до болницата. Аз бях в Рим и ме е страх да не съм лепнала нещо от там, да не съм се натровила, защото са страшни жеги и не знам доколко е санитарно изобщо с толкова народ,...и по летищата...направо съм като Майкъл Джексън вече. Аз съм по селския живот сега с намаления имунитет се старая да не пътувам, особено по летища и тълпи стил Рим, където се е събрала цяла азия и африка с кой знае какви екзотични зарази.

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 13:40 от bodybeautiful

# 125
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, а ти ходи ли на лекар или спомена ли на лекаря си за тези моменти?
Не съм, защото много бързо ми мина и двата пъти и защото съвсем забравях, докато стане време за преглед. Отдавах го на кръвното и бременността. Но теб щом още те държи, е хубаво да се консултираш с лекаря си.

# 126
Лале в дъжда, а ти ходи ли на лекар или спомена ли на лекаря си за тези моменти?
Не съм, защото много бързо ми мина и двата пъти и защото съвсем забравях, докато стане време за преглед. Отдавах го на кръвното и бременността. Но теб щом още те държи, е хубаво да се консултираш с лекаря си.

Да, и аз си мисля, че май най-разумно е да отида ...защото наистина общо не ми е добре. първо кръвното, а сега гадене. поне температура нямам.

# 127
  • Sofia, Bulgaria
и аз да се включа към тези, на които им е лошо Sad Това ми е втора бременност и мога да кажа, че съм наясно с нещата, НО от 2 седмици съм парцал и ми е страшно лошо. Предполагам, на всяка й се е случвало да не яде цял ден и после ти е едно нервно, лошо, чак се разтреперваш - така се чувствам, а не спирам да ям. Меря кръвното - както винаги си ми е 107/70. Започвам даже да се притеснявам, дали е от кръвна захар или от хормоните :/

# 128
  • Телиш/Плевен
Да, и аз си мисля, че май най-разумно е да отида ...защото наистина общо не ми е добре. първо кръвното, а сега гадене. поне температура нямам.
Да, в този случай е добре да се консултираш.
На мен ми минаваше още с излизането от магазина, изобщо не ме е държало толкова време.

benny505, в коя седмица си? Може би е добре и ти да се консултираш с лекар. Иначе има бременни, на които им се гади през цялата бременност, така че понякога наистина е от бременността, но понякога си има причина за гаденето и е хубаво, ако може да се открие и елиминира.

# 129
и аз да се включа към тези, на които им е лошо Sad Това ми е втора бременност и мога да кажа, че съм наясно с нещата, НО от 2 седмици съм парцал и ми е страшно лошо. Предполагам, на всяка й се е случвало да не яде цял ден и после ти е едно нервно, лошо, чак се разтреперваш - така се чувствам, а не спирам да ям. Меря кръвното - както винаги си ми е 107/70. Започвам даже да се притеснявам, дали е от кръвна захар или от хормоните :/

Аз имах подобни проблеми и се оказа, че е от нисък хемоглобин, не от ниско кръвно. Мерила ли си си го?

# 130
  • Sofia, Bulgaria
Съвсем в началото съм 6г.с., но при предишната бременност ми стана зле един единствен път, а беше преди година... надали е от ЕГН-то. Ще се ходи пак по лекари, видяло се е

# 131
Съвсем в началото съм 6г.с., но при предишната бременност ми стана зле един единствен път, а беше преди година... надали е от ЕГН-то. Ще се ходи пак по лекари, видяло се е
ami на мен целият първи триместър ми беше така. според мен, за първи триместър е много нормално, но аз съм вече в края на втори и не ми е било зле от месеци.

# 132
  • Gotham City
Харлийн, сигурна ли си, че партньора ти е готов и иска бебе?

Да, абсолютно сигурна съм.

# 133
Уж гледам да правя изненади, всеки ден по нещичко ново измисля, което да правя, за да го разнообразявам, ама ... ще си стискам палци, дано се случи чудо и поне от двата дни преди това са се получили нещата!
Искаш ли да ти разкажа моята история..
Първия път стана след 7 месеца.
Бях на 7 небе.
И след 10 дена прокървих.
След още два падна от мен.
Всички ми говореха то не е било нищо,ще стане пак,всичко е в главата ти... дрън дрън. Година и 4 месеца нищо.
Само тормоз от моя страна разбира се.
На мъжа ми му беше все едно.
Казваше като не става не става и точка.
Говореше ми за осиновяване... аз бях ужасена че не иска да направим иследвания а ми говори така.
Карахме се постоянно.
Не знам защо толкова се дърпаше да се иследваме. Когато бях в ову го преследвах само и само защото трябва да стане а тово го изнервяше.
И така до р.д ми когато сам пожела да отидем в специална болница и да се иследваме. Отидохме започна се..
Правех всичко което ми казваше докторката. Аз вече бях готова да я питам кога ще правим инсе докато един ден не ми звънна и не каза има проблем трябва да пиеш хапчета, а това щеше да отнеме месец, два. Тогава изгубих всякаква надежда. Исках да се откажа.
И не знам какво ме накара да си купя тест... е беше положителен.
Та може би всичко е до тякъде в главите ни... и също мисля, че не е бил готов за това не ставаше.

# 134
  • Телиш/Плевен
Ами много често срещано е такова състояние през първите три месеца, така че най-вероятно е от бременността. И няма смисъл да сравняваш с предишната, защото всяка е различна, независимо, че става дума за една и съща жена. Все пак го обсъди с лекаря си, дано откриете някакво решение. На мен също ми ставаше лошо в първия триместър, помагаше ми само айрян.

Общи условия

Активация на акаунт