Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Аз имам въпрос към родилите мами секцио. Колко време след операцията отидохте на гинеколог ? още не са ми свършили лохиите.
Здравей,аз отидох около 40 ден- когато ми свършиха лохиите

# 346
Код:
Момичета бърз въпрос - слага ли се Анти Д Гама Глобулин след аборт?
С какъв резус фактор си? Ако е отрицателен, се слага. Ако си положителен, не е необходимо. Зависи и в коя болница си, особено ако лекарят, който те е следил не е там - тогва на повечето места си правят оглушки, демек ти трябва да се позаинтересуваш, някой да ти я купи и ще ти я сложат.

П.С. Забравих да добавя, че не трябва да се губи време, макс до 48 или 72 ч. след аборта, не знам колко точно беше срока.

# 347
Здравейте. В 28г.с седмица съм. Предната нощ като ставах и много ме заболя пъпа и надолу от него. Вчера ходих до АГ прегледаха ме и казаха че съм разтегнала мускули и другите неща са наред. Щяло така да боли и да слагам колан. Днес цял ден лежа и станах до тоалетната няколко пъти и страшно много ме боли ( направо приведена ходя в началото)  Sad МАй като постоя малко и права и ми олеква малко. Имали ли сте такъв проблем? Ще бъда благодарна ако получа отговори Flowers Hibiscus

# 348
А колко ти е шийката?
Полежавай си

# 349
каза че всичко там е наред..нямам скъсявания

# 350
Код:
С какъв резус фактор си? Ако е отрицателен, се слага. Ако си положителен, не е необходимо. Зависи и в коя болница си, особено ако лекарят, който те е следил не е там - тогва на повечето места си правят оглушки, демек ти трябва да се позаинтересуваш, някой да ти я купи и ще ти я сложат.

П.С. Забравих да добавя, че не трябва да се губи време, макс до 48 или 72 ч. след аборта, не знам колко точно беше срока.

Направиха се на луди.Минало е много време,сега съм бременна в 14 г.с. Другата седмица съм на първата женска консултация,ще говорим за всички тези неща и дано да не е проблем.

# 351
Галена, на мен няколко пъти ми се случва докато спя и се обръщам. Явно ми се разтяга от десния край, събуждам се от силна болка и продължава да ме наболява примерно до обяд на другия ден.

# 352
До колкото знам по време на бременност и с рез1с фактор се правят няколко кръвни изследвания на антитела през бременността. Попитай на ЖК, те пускат направление за тях.
Код:

Направиха се на луди.Минало е много време,сега съм бременна в 14 г.с. Другата седмица съм на първата женска консултация,ще говорим за всички тези неща и дано да не е проблем.

# 353
Ако си отрицателен резус фактор, а таткото - положителен, тогава зависи от това, коя седмица си и дали има антитела в кръвта ти. Слага се до 72 часа след това.  При бременност се пускат изследвания в 20, 24, 28 седмица за антитела и при наличие се поставя анти д в 28 г.с., а след това задължително при раждане. Не се притеснявай, ако е нямало смесване на кръвта може и да не е било необходимо.

# 354
Ако си отрицателен резус фактор, а таткото - положителен, тогава зависи от това, коя седмица си и дали има антитела в кръвта ти. Слага се до 72 часа след това.  При бременност се пускат изследвания в 20, 24, 28 седмица за антитела и при наличие се поставя анти д в 28 г.с., а след това задължително при раждане. Не се притеснявай, ако е нямало смесване на кръвта може и да не е било необходимо.

lady_Joy , аборта беше по мое желание преди 8 години. Тогава бях на 17 години, нямах си и на идея за тези неща. Сигурно съм била във втория месец, най-много в началото на третия. Никой в болницата дори не ме попита за това. Процедурата мина успешно , а кръвната група на бившият ми приятел не ми е ясна, тъй като не знаех за тези неща , а и в момента не мога да я разбера защото от две години нямам връзка с него. Мисълта ми е, като е била толкова рано прекратена бременността дали е била нужна тази ваксина. Имам седмица и половина до ЖК и този въпрос ме мъчи все повече и повече.

# 355
Не е въпрос колко рано е била бременноста, а какъв е резус фактора, ако е отрицателен, е била нужна. Така или иначе минало е време, сега можеш да коментираш с АГ-то за изследване за антитела и да видиш какво ще препоръча след това.

# 356
  • у нас
Правилото е, че на всяка Rh/-/отр майка се се прави анти-Д профилактика след аборт /независимо спонтянен или по желание/. Друг е въпроса кой го прави.... На този етап нямаш повод за притеснение, така или иначе задължително ще те изследват за Ат.  Ситуацията е 50 на 50

# 357
Здравейте! Въпреки, че съм в 7-ма г.с. моята АГ ми каза, че проследяването на бременност започва от 3-тия месец тоест след 12г.с. Сега ми каза да си взема обикновено направление за преглед тоест за установяване на бременост, а чак след 12г.с. да си взема другото направление, което е за женската консултация по майчино здравеопазване. Отскоро ли е тази промяна и при вас така ли е? Не разбирам защо след като се е установила бременността да трябва да се води чак след 12 г.с.

# 358
Ти мина ли преглед и как - на частно или по ЗК? Ако искаш да минеш преглед за установяване при лекарка, която е по ЗК, да първото направление е за установяване и след това още едно за ЖК. Аз понеже бях на частно до 12 г.с. и направо в 12-та си поисках от личната лекарка направление и тя ме пита установена ли я някъде бременноста вече и коя седмица съм и ми даде направо направление за ЖК, т.е. пропуснах първото.

# 359
  • Телиш/Плевен
Отскоро ли е тази промяна и при вас така ли е? Не разбирам защо след като се е установила бременността да трябва да се води чак след 12 г.с.
Всеки лекар сам преценява кога да записва за женска консултация, но е факт, че много предпочитат да мине 12-тата седмица, защото тогава рискът от спонтанен аборт значително намалява. И според мен така е редно. Иначе ако държиш да те запишат по-рано, потърси друг лекар, все ще попаднеш на такъв.

Общи условия

Активация на акаунт