Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 367
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
nenen, иска си обикаляне по магазините за втора употреба, защото не във всеки един такъв има избор или пък ако има, то
повечето за нищо не стават.
Разгледай в H&M и Уайкики, имаше хубави намаления, може да светне някакво късметче. Аз на Уайкики дрехите за бременни много ги харесвам, имаше блузки по 7-8-9 лв., рокли по 20-22 лв., къси дънки за 20 лв.
Въпросът е какво е останало и дали ще има твоя размер, но те имат практика да поръчват р-ра от другите им магазини, ако го няма при тях. Simple Smile
В H&M имаше също доста избор, не знам обаче сега вече какво е положението.

# 376
Относно болничните- аз съм в болничен почти от началото на Б ( около 6 г.с.) , така се наложи. Варианти винаги има, първо с комисия, после телк... Болничния се отразява на майчинството като парички, но не е болка за умиране. Зависи как ви осигурява работодателя. За себи си по груби сметки съм изчислила че майчинството ми ще е около 40лв по малко на месец сравнено с това ако ходя на работа и не ползвам болничен. Освен в темата майчинство и счетоводство, инфо може да намерите в калкулатора на кик в гугъл, или ако имате ПИК за сайта на НОИ ( аз все още нямам такъв, но почувствам ли се по добре ще си извадя)

# 377
  • Пловдив
Не мога да кажа със сигурност, понеже ми предстои пускане на 45- дневния следващата седмица, той се води майчинство и предстои да видя как ще ми се заплати.
Чела съм обаче, че се отразява.
Ако искаш питай в Майчинството счетоводно, там са много запознати момичетата и ще ти отговорят най-точно. Simple Smile
На мен ми се работеше още, честно казано, но моята бременност е инвитро и д-рът ме натискаше още от 8 г.с. да спирам, понеже бях по 10-11 часа на крак.

Жана, кога мина това време Simple Smile
Много се зарадвах, като прочетох, че още малко и ще взимаш 45 дневния болничен.
Както се казва почти не остана, а помниш ли какви притеснения бяха в началото.
Прегръщам те!

# 378
Не знам кога мина, аз същото се питам Simple Smile , все едно вчера ми трепереха гащите ще го бъде ли или няма да го бъде...но като ми е спокойно сега и ми е толкова хубаво да съм бременна, най-прекрасното чувство е Heart , предполагам, че и при теб е същото Wink
Hug

# 379
Аз ще прибегна до вторите употреби. Иначе мерих един панталон на Уайкики и ми допадна, сега съм харесала в един сайт няколко чифта дънки HM, но не съм мерила техни и не знам дали номера ще ми е ок. При мен кофтито е, че работя в офис, в който се изисква по-елегантно облекло, не мога да ходя с дънки, а ще работя евентуално до края на ноември, та ще трябва да купувам по нещо хем за работа, хем за свободното време :/

# 380
Не мога да кажа със сигурност, понеже ми предстои пускане на 45- дневния следващата седмица, той се води майчинство и предстои да видя как ще ми се заплати.
Чела съм обаче, че се отразява.
Ако искаш питай в Майчинството счетоводно, там са много запознати момичетата и ще ти отговорят най-точно. Simple Smile
На мен ми се работеше още, честно казано, но моята бременност е инвитро и д-рът ме натискаше още от 8 г.с. да спирам, понеже бях по 10-11 часа на крак.

Жана, кога мина това време Simple Smile
Много се зарадвах, като прочетох, че още малко и ще взимаш 45 дневния болничен.
Както се казва почти не остана, а помниш ли какви притеснения бяха в началото.
Прегръщам те!
Аз треперя от един месец , сега съм 23 г. с. и непрекъснато ми се върти в главата филма, в който ме вкара док преди 4 седмици. ходих на второ мнение. Там нещата излязоха, че не са толкова страшни. Обаче когато веднъж те наплашат бременността ти може да се превърне в кошмар. Вече гледам по-позитивно, но още ми тръпне кожицата. И все пак живея ден за ден. Толкова искам да се зарадвам. Нищо не съм купила за бебето, гледам, че хората вече го правят.
Жана, много се радвам за теб! Колко подкрепа оказваш тук! Желая ти все така да ти е приятна бременността до термин! И леко раждане! Blush

# 381
Благодаря ти Hug
А ти бъди спокойна, щом другия лекар е казал, че всичко е наред, значи е така.
Опитвам се да извадя положителната страна на нещата когато давам съвет, защото знам какво е да се притесняваш и трепериш постоянно и колко са важни дори малко подкрепа и едно положително мнение.
То и за това сме тук, да си помагаме и подкрепяме. Hug

# 382
Billyvd, аз започнах да купувам неща за бебето чак в 8ми месец. Преди това не ми се струва удачно, но всеки си преценява. Дано всичко е наред при теб!

Относно дрехите за бременни, купувах си от H&M. Отделно в един аутлет си намерих още неща на други известни марки, но се намира в София.

# 383
Аз съвсем скоро се сетих,че миналата година си купих една рокля от ХМ не за бременни. И сега я нахлузих. Май ще си изкарам с нея до края Simple Smile От панталони мина на клинове, от клинове на рокли. А преди не носех нито клинове, нито рокли!
Аз нищо не съм взела за бебето . Едва сега обсъждаме с половинката колички, легла, ванички и т.н.

Аз съм болничен от 24та седмица. И то вече защото настана жега. Иначе колко ме айкаха преди това да излизам, но аз упорита си ходех на работа. Но мисля, че си спрях точно на време. Simple Smile

# 384
Момичета, как се чувствате, когато времето до раждането става все по-малко. Мен нещо започват да ме обливат едни емоции.. как успявате да запазите вътрешно спокойствие? Направо не мога да повярвам как изведнъж идва времето за най-важния момент, макар че лекарката, която ме следи направо ме облива с позитивизъм постоянно, няма такава жена направо.  Simple Smile

# 385
Happy_mommy, кой аутлет имаш предвид, иска ми се да погледна нещо различно. Мерси!

# 386
Аз с наближаване на раждането съм много нервна. Страх ме е! Признавам си! Мисля все някакви лоши сценарии и не мога да се успокоя. Не съм готова с нищо! Нищо не  екупено. Нищо не е планирано!

# 387
И аз се притеснявам и също ме е страх и за това избягвам да го мисля много-много. Ще мине, няма да си пълним главите с лоши мисли. Не сме първите, няма и да сме последните. После започва веселата част Grinning
Аз съм готова с по-големите покупки, остават ми доста неща, но дребни.
Обаче пък ремонт ме чака...
Абе имаме време, всичко ще наредим. Hug

# 388
Аз докато работех купувах дрехи от H&M - мисля, че в момента имат добри намаления. Дънките и панталоните им са доста удобни, имат и по-официални дрехи (ризи, рокли, поли) От ЛсУайкики взех наскоро две летни панталончета, но много ме боцкат на корема, материята е странна точно там.
Иначе си купувах и разни разкроени моделчета ризки от стандартни магазини -до 7-ми месец ми ставаха ...

# 389
Аз от Humana съм до накупих разни неща за бременноста, дънки и блузки и ризки на доста достъпни цени. От LIDL си взех панталон за бременни имаше на пормоция и разни блузки.
Но определено по вторите са по добри цените. Щото на новите са направо невероятни.
И от един магазин за бременни във Варна си взех някои неща, като има и сайт може онлайн. Шият ги. "Reni fashion"
http://www.reni-fashion.com

Общи условия

Активация на акаунт