Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Billyvd, не е нужно да гладуваш, а да ограничиш храните, които те карат да огладняваш бързо, за сметка на храни, с които се засищаш за по-дълго. Избягвай простите въглехидрати и апетитът ти ще се нормализира.

# 526
Здравей Phenix,

Имам две деца и двете около 4 кг. Възстанових се веднага след раждането (и зашиването). Като теб се бях фиксирала само, че в обратната посока - не исках секцио в никакъв случай, а лекарят като че ли правеше нещата да вървят в тази посока - първото раждане беше индуцирано без никакви контракции или съществено разкритие. Много случаи започват с индуцирано раждане и завършват със спешно секцио.  Разликата беше огромна в моето преживяване по време на двете раждания - различни лекари, вторият път често е по-леко, а и при мен нещата тръгнаха спонтанно след преглед и контракциите сами се усилиха.

В Германия и много други европейски страни, разбиранията за естествено раждане са много по-напред. Затова се опитват да те убедят да пробваш. Според мен не се отказвай от този вариант. Ползвай упойка, ако се притесняваш от болките и знай, че за бебето наистина е по-добре да се роди по природния начин. За самата теб няма изобщо да коментирам кое е по-добре. Човешкият организъм е силен, видяла съм собствената ми майка как се възстанови след две тежки операции, та едно секцио не би било проблем. И все пак - след това винаги има усложнения, дълъг период на възстановяване, обикновено затруднено кърмене (често неосъществено), не можеш да вдигаш тежко, сраствания... След естествено раждане също има луксове - шевове, не можеш да си сядаш на дупето... И все пак, повярвай ми, природата си знае нейното. Не е важно колко е голямо бебето, а колко се е разширил тазът. Лекарите могат да го измерят.

Каквото и да решиш, стискам ти палци и ти желая късмет Simple Smile Ако вярваш, че всичко ще е наред, то ще бъде наред Simple Smile Насреща съм, ако мога да ти помогна някак.

P.S. Объркала съм в бързината и вместо лично съобщение бях пуснала отговор в темата. Малко се редактирам и извинете Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 23:25 от dreamingfly

# 527
Billyvd, не е нужно да гладуваш, а да ограничиш храните, които те карат да огладняваш бързо, за сметка на храни, с които се засищаш за по-дълго. Избягвай простите въглехидрати и апетитът ти ще се нормализира.

+1. Благодаря! След безсънната нощ, която изкарах, утре ще пиша пак, вече си направих меню за тази вечер и никакво ядене след 20 часа.

# 528
Докато ти се нагоди организма е малко гладуване , но се преживява. Аз поне гледам да търпя на глад, отколкото да се тъпча. Защото ако се отпусна, вярвай ще се търкалям Wink

# 529
Мен нещо ме притеснява едно човъркане вдясно от пъпа. Усещането е все едно някой отвътре ми драска кожата с пръст. Само там е съсредоточено. Колкото и да се опитвам да полегна назад на стола, не преминава. Пих 2т. но шпа и се надявам да мине, но ме човърка откакво пък може да е.

# 530
Аз на моменти имам усещането, че все едно бебето не драска с нокти Wink ще мине, не се тревожи.

# 531
Честно казано и аз на това го оприличих първоначално.
Щях да ви питам и друго-четох, че на този етап/сега съм в 19г.с./, бебетата спяли по 20 часа, а аз от няколко дни го усещам почти през целия ден.

# 532
Здравейте мами.
Сутринта се събудих доста рано с доста странно усещане, и мисля, че не беше сън. Нещо ми се струва че ме ритна толкова силно 😃 или и бил стомаха, къркорене. После се пипнах и ми се струваше, че помръдна. Много странно ми беше.
Преди два дни го усетих отдясно всеедно балончета се пукаха. Беше приятно.

# 533
Честно казано и аз на това го оприличих първоначално.
Щях да ви питам и друго-четох, че на този етап/сега съм в 19г.с./, бебетата спяли по 20 часа, а аз от няколко дни го усещам почти през целия ден.
Бебетата са различни. И в различните дни също са различни. Хубаво е , че го усещаш . Аз ако не го усещах няколко часа и се панирах.
Маргаритка, в коя седмица си?

# 534
1 ден от 15 седмица

# 535
Раничко е май за ритничета Wink

# 536
Да и аз така мисля.
Но има жени дето рано усещат Simple Smile

# 537
Аз смея да твърдя, че съм от тези жени, но усещах бълбоникане от 16та седмица, сега вече е нещо като мнооого нежно вълнообразно движение, не бих го нарекла ритник.

# 538
Чакам с нетърпение да усетя нещо повече

# 539
16+5 г.с, не усещам нищо, освен глад и сънливост. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт