Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 282
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не съм имала нито капка кръв,нито при имплантирането,нито след това при вдигане на несъобразено тежко (още свиквам и понякога даже забравям,че съм бременна Rolling Eyes)
И при мен се появи тежестта и болката при ходене до тоалетна при голяма,но беше един два пъти,не винаги,викате да се глася винаги да е така в бъдеще?Пък аз си мислех,че съм прекалила с количеството и няма място.
Утре влизам в 5 месец и още се крия и ме е страх да казвам,само на близките и на работодателя,а и не ми личи грам,само 3 кг. съм отгоре за сега.Да ви питам-някой дни съм супер подута и отекла,уж пия поне по 3 л. на ден,а в други корема ми се е залепил за гърба,само издутината си седи и издава че си имам човече и се чудя на какво се дължи.Уж не ям много различни неща или количества,предимно каквото ми се хапва и на често,около 4 5 пъти на ден,ако съм на работа и до 6 стигам.

# 616
Здравейте, в 8 г.с съм и през нощта повръщах. От вчера изобщо нямам апетит за никаква храна и сутринта с мъка хапнах малко парче пица. Ужасно ми е гадно на стомаха, дали е вирус или е просто от бременността.

# 617
Здравейте, в 8 г.с съм и през нощта повръщах. От вчера изобщо нямам апетит за никаква храна и сутринта с мъка хапнах малко парче пица. Ужасно ми е гадно на стомаха, дали е вирус или е просто от бременността.

Вероятно е от бременността. На мен точно в 8г.с. ми започна гаденето и липсата на апетит.

# 618
Petrova, това е бременността ....

Радвам се, че споделихте. Точно такива спазми и аз получавам. Доста са остри и понякога ме стряскат.

И аз съм така.. един ден коремът ми е значително по-голям от друг ден. Аз също крия засега от всички и се надявам до края на 6-я да не разбере никой. По принцип вече доста си личи, но с широки блузи съм все още Ок. Аз от работа и учене, грижи за детето, не се виждам с никого, така че още повече ми улеснява крияенето на най-хубавата тайна.

# 619
  • Пловдив
Момичета, по-рано така се ударих в леглото, че направо се порязах в дъската, тече малко кръв, но гледах веднага да го намажа с ракия и след малко кървенето спря. Според вас дали е притеснително и дали трябва да се вземат допълнителни мерки?

# 620
И аз се опитах да крия, но коремчето доста ми личи въпреки, че ходя с широки дрехи , а съм в 15 г.с.
Много исках  в службата да разберат чак в 5 месец, но уви ще е явно по-рано. Връщам се от отпуск другата седмица.
Въпросче: И по между другото 4 месец е включително 17 г.с., а 5 месец започва от 18 г.с. или аз се бъркам? 

# 621
Да, така си мисля.
4и месец - 14-17
5ти месец - 18-21
6ти месец - 22-26

# 622
Момичета бърз въпрос пуснаха ми задължителните изследвания урината трябва да е първата урина така ли?

# 623
Урината и кръв сутрин на гладно да. За урината пускаш малко първо отвън и после в чашката.

# 624
Варки, не мисля, че е голям проблем.
Не се притеснявай, може да стане синина от самия удар, но ще мине. Simple Smile

Урина пускам сутрин на гладно, но никога не е била първа. Просто сутрин като стана, първата ми работа е да пишкам, няма да оцелея иначе Simple Smile. Не мога да чакам да се мъкна до клиниката и чак там да пишкам, абсурд.

# 625
Урина пускам сутрин на гладно, но никога не е била първа. Просто сутрин като стана, първата ми работа е да пишкам, няма да оцелея иначе Simple Smile. Не мога да чакам да се мъкна до клиниката и чак там да пишкам, абсурд.
Момичета бърз въпрос пуснаха ми задължителните изследвания урината трябва да е първата урина така ли?

Аз ползвам бурканчета за стериална урина (има ги в аптеките). Така хем е първата, хем не чакам да стигна до лабораторията (сутрин и 10те минути до там са ми много). А и предпочитам да пишкам вкъщи.

# 626
И на мен ми е близко,но си е зорно да се стиска,особено сега като ме боли от разширяващата се матка. И аз си мислех за чашка да си взема от аптеката. Значи ъскам първата част и другото е в чашката така ли? И го нося?

# 627
Аз не знаех за пускането извън малко и после в чашката, но и аз със стерилна чашка и после я занесох за изследване.

А ти в корема ли се удари?
Аз бих се притеснявала повече ако беше от метал и се допре до кръвта заради разни болести, но това да не те притеснява. Аз съм сигурно най-спънатия човек и постоянно в нещо се удрям.

# 628
И носиш, да Simple Smile Аз не знам как устисках да пишкам в лабораторията онзи ден. Но към 3 часа се събудих и отидох до тоалетна, така че малко чийтнах Laughing
Относно симптомите - при мен от самото начало единствено обонянието се засили осезаемо. Направо надушвах всичко. Слава Богу, не ми е било лошо и не съм повръщала. Даже и уморено не ми е било, само на два пъти като пътувахме през деня с колата по-надалеч и заспах на връщане. Като цяло съм си ок, дано да е все така.

# 629
  • Пловдив
А ти в корема ли се удари?
Аз бих се притеснявала повече ако беше от метал и се допре до кръвта заради разни болести, но това да не те притеснява. Аз съм сигурно най-спънатия човек и постоянно в нещо се удрям.
Не, ударих се долу в кракът на кокалчето отзаде в дървеното легло. Тоест направо се задрах в него при ставането с тези мои два леви крака.... Уж го намазах с ракия...мислех си за тетанус ама май се слагаше само при големи, отворени рани, а и не знам дали не е противопоказно при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт