Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява интервалното гладуване?
Какви са различните протоколи за гладуване?
Какви са основните принципи на интермитентното гладуване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява интервалното гладуване?
Интервалното гладуване, известно още като фастингиране, е група от диетични режими, които споделят идеята, че периодичното въздържане от храна подобрява инсулиновата чувствителност, намалява теглото и позволява на клетките да се „поправят“ сами. Този метод има различни протоколи, включително периоди на ограничаване на калориите през определени интервали от време или ежедневно прилагане за определен период.
-
Какви са различните протоколи за гладуване?
Протоколите за гладуване варират в зависимост от продължителността на периода, през който се ограничава храненето или се позволява хранене. Те могат да бъдат ежедневни, като например 5/2 протокола, при който пет дни се храним нормално и два дни ограничаваме приема на храна. Освен това има и други протоколи, като воинската диета, която включва консумиране на основното количество храна веднъж дневно, обикновено вечер.
-
Какви са основните принципи на интермитентното гладуване?
Основните принципи на интермитентното гладуване включват периодично ограничаване на приема на калории за определени времеви интервали, които могат да бъдат редувани с нормално хранене или да се прилагат ежедневно за определен период от време. Този метод е свързан със засилване на инсулиновата чувствителност, загуба на тегло и подпомагане на клетките да се „поправят“ сами.
-
Какви са някои от ползите и недостатъците на интервалното гладуване?
-
Какви са някои препоръки за хранене по време на интервално гладуване?
Много приятен глас има девойката
Като вляза в ритъм ще се пробвам. Иска ми се да ходя поне в началото на занимания с учител, но при нас трудно се намират и не са ми на удобно място. В един малък дамски фитнес ходех преди години на групови занимания и собственичката ги водеше много добре, но последните пъти се разочаровах от инструкторките и и се отказах да ходя. Като гледах около мен, всички се бяхме навързали на панделки
, а момичето се гледаше влюбено в огледалото и не му пукаше какво се случва. Знам, че не е персонална тренировка, но все пак трябва малко внимание към трениращите.
, дали ще успея да отида някъде не се знае, но поне ще успея да подготвя на малкия документите за градина.
) с Хашитоксикоза и ТСХ 0,005 от 2008 г. Супер бързо слабеех с такъв метаболизъм и от самосебе си без да го искам. Бременността много неща оправяла, оправи ми и ТСХто и сега е 1,5. Обаче Бийпс е свикнала на бързо темпо от старото ТСХ и взе да не може да заслабва. Миналото лято родих влязох да раждам над 75 кила. След това си ядох както само аз си знам