Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 967
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Nuclear, благодаря  bouquet Много приятен глас има девойката  Simple Smile Като вляза в ритъм ще се пробвам. Иска ми се да ходя поне в началото на занимания с учител, но при нас трудно се намират и не са ми на удобно място. В един малък дамски фитнес ходех преди години на групови занимания и собственичката ги водеше много добре, но последните пъти се разочаровах от инструкторките и  и се отказах да ходя. Като гледах около мен, всички се бяхме навързали на панделки  hahaha, а момичето се гледаше влюбено в огледалото и не му пукаше какво се случва. Знам, че не е персонална тренировка, но все пак трябва малко внимание към трениращите.
Herzen, мислех че в твоята сфера все още има пари, ама явно само за някои. Знаеш ли добре някакъв език и мислила ли си къде евентуално да заминеш? В Лондон има при кого да отида, но като ходих на гости, не ми хареса за живеене.

Точно днес ми казаха за една позната, че много е отслабнала за година, като е спряла вечерята. Но и за мен вечерта е свещенна  hahaha  Е как да отслабна. През деня като имам работа мога да мина с по-лека храна, ама на вечеря само да се облизвам, едва ли ще се справя. Има още няколко рожденни дни до края на месеца и да видим септември как ще се справя. Много ми се иска един по-силен старт, но ще видим какви ще ги свърша, малко остана. И най-после ще изляза малко отпуска  Grinning, дали ще успея да отида някъде не се знае, но поне ще успея да подготвя на малкия документите за градина.

Mother of PrincesS, ти познаваш себе си най-добре и не искам да те подвеждам, но аз като правих първия път успешно ВМ-НВХ си правех планирани нарушения. Не често, но примерно на 2-3 седмици при по-големи семейни сбирки, интересни гостита или разни хубави поводи, но само на едно хранене, обикновено на вечеря. Тогава бях в период, в който плодове не ми се ядяха и през останалото време си карах доста стриктно режима. Ефект имаше и постепенно от само себе си разредих отклоненията. Но трябва много да се внимава да не зачести тази практика, защото ефекта е поразяващ  Simple Smile
Според Юли, когато имаш да сваляш много кг най-добре е да бъдеш много стриктен с режима и да ги свалиш максимално бързо. Дори и с цената на  сериозни рестрикции. Но това при мен не работи. Не мога да поддържам сериозни рестрикции за дълго време.

# 451
  • София
Дами, без да искам да засягам някого по някакъв начин, ще попитам нещо Embarassed Повечето тук, като чета, не сме в период на диета за сефте. Защо се получи при вас да сте пак в това положение? Ето аз, никога не съм била слаба, сочно кифле съм. Години поддържах около 54 кила без зорове и лишения. Обаче съм (бях newsm78) с Хашитоксикоза и ТСХ 0,005 от 2008 г. Супер бързо слабеех с такъв метаболизъм и от самосебе си без да го искам. Бременността много неща оправяла, оправи ми и ТСХто и сега е 1,5. Обаче Бийпс е свикнала на бързо темпо от старото ТСХ и взе да не може да заслабва. Миналото лято родих влязох да раждам над 75 кила. След това си ядох както само аз си знам Grinning Избягвах кантара дълго време, но зимата със сигурност съм била около 65.
Та, при вас кое ви дръпна пак към борбата с килата? Надявам се никой да не се засегне по някакъв начин. Просто днес се чудих има ли край това, как се задържат кила, как залитва човек и пр. такива.

# 452
Аз започнах да качвам след 30, първо отказване на цигарите, след това разни хормонални и противоалергични лечения, след това тежък работен график с нощни смени и по 200-240часа на месец понякога... Плюс споделеното от Духчето по-горе, което при дадените условия се подсили, и неусетно минах 90кг. През годините съм сваляла и качвала кг докато стигна до тази цифра. Имах един период сваля 5, кача 7, след това сваля 10-на, кача повече и така всяка година все по-нагоре. Правих разделно, 90-дневната няколко пъти, докато не открих ВМ-НВХ. Мислех, че това е панацеята. Свалих много бавно, поне за 2 години 20кг. Похвалих се  Simple Smile и започнах лека полека да връщам. Точно цитата на Духчето или неща в тази посока са отговора за мен защо отново се налага да отслабвам. Не спирам да се опитвам и се надявам накрая да успея  Simple Smile Не бих отказала и професионална помощ, но психотерапията е скъпо удоволствие.
Мога много да пиша по темата, ама ще стане досадно.

# 453
  • София
Зетче и аз в момента сменям професия, не, че за моите години имах много опит, та да е смяна, но видях, че с това, което съм завършила в университет не се получава и най-вече, защото ме влече към друго. Записах да уча отново и уча като луда от две години. Не е лесно, уча на две места, работя и имам мъж, на когото поне малко внимание трябва да обърна. Да, нямам дете, но пак не е лесно. Уча денонощно, спя от два месеца по 4-5 часа, а за изпити и по по-малко, но няма как, не е като на 20 човек само да си студентства. Това е и причината да не ми върви отслабването, нервите са ужасни, умората и липсата на движение. Има дни, в които си мечтая просто да изляза за един час и да се разходя на въздух или за спорт. Не съм вярвала, че спортът ще ми липсва.

Като започнах да пиша в темата така ми вървеше всичко, отславах с кеф, сега нищо не става, но смятам, че организмът просто ми е изморен, има нужда от сън и почивка. За мен сънят е много важен за отслабването, а и чистата кожа.

Някакси ми олекна като го написах това, вкъщи гледам да не се оплаквам и с тези редове изпуснах парата леко.

Beeps, при мен са здравословни проблеми и затова качвам в определени периоди. Иначе като съм добре, не ми е проблем на поддържам сваленото, е на 12 свалени кг, откакто съм в тази тема, като се отпуснах си върнах 1-1,5 кг, но за мен това е в рамките на нормалното.

# 454
Бийпс, годинки и начин на живот
Бях ученичка в друг град влукановата зима и студентка по жанвиденовската, всички сме млади, фитнати и стройни на снимките, а закусвахме баничка с боза и ядяхме брашнени манджи на стидентски стол
Сега сме забравили истинския глад и положението е 'ох, чудя се какво да изям, за да отслабна'
Съвсем спокойно говоря от името на цял офис на различна диета, на всичко сме готови, само не и да намалим храната и алкохола
Вкъщи отслабваме от следящия понеделник

# 455
  • София
Ния, при тебе стресът явно е доста! ТЕгли им една майна на килата докато мине нанагорното. Много дини под едно рамо трудно се носят.
Херци, това днешното не офисна диета, ами е работно думкане от 9 до 6. Като се върна на работа съм сигурна, че пак някой ще е купил банициза закуска, на колежката детето пак ще има РД и е метнала един кекс по тоя повод...и това само до обяд! Към 3 с кафето се отварят дълбоките резерви с бисквити.
Факторът годинки го подценявам и забравям аз (скоро чукнах 35).

# 456
хаха, недей, лесното беше до 35
сега е ' дамата на 40 между бисквитката с кафето и ябълката, избира чаша вода' Simple Smile

# 457
Ния, не ти е лесно определено, но ще дойде пак по-спокоен период, ще видиш  Hug

Като студентка ядях по 3 десерта в Минимакса - баклава, саралия и още нещо, ама и не се спирах на едно място. Учене, спорт, купони, последните години и работих, а енергията ми беше безкрайна  Simple Smile Ехее, спомени  Simple Smile Да млъквам, че ще заприличаме на пенсионерска тема  Joy

Биийпс, фактора годинки правилно го забравяш, така е по-добре  Simple Smile
Последните 10-на дена съм в другия офис и положението е същото, все някой има РД, имен ден, на една колежка дъщеря и е кулинарна блогърка и носи разни нещица, ами не се спират тези хора и аз добра душа, как да откажа  Embarassed Но имаме една колежка на годинки, която не спира да хапва, вкл доста сладко, а е като чироз. Не знам как го прави този номер.

# 458
  • Велико Търново
Добро утро!
Бийпс, много пъти съм писала в темата за моите килограми, ако имам време по късно ще разкажа пак, но сега ще ти покажа две снимки/старите момичета да ме извинят/.На първата снимка съм на 20 години, на втората на 37.Последният път в който напълнях бяха, защото си повярвах, че може да съм си слаба ей така ...имах един период, в който работех по 12 часа и колегите от първата смяна да си поръчам с тях обяд, а след това да направя същото и с колегите от втората смяна.Е ей така от лакомия Blush BlushНикога, никога повече няма да допусна да не се чувствам добре от лакомия.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208318889435309&se … ype=3&theater

За вечерята-за нас не е ритуал храненето като цяло и никога не е било.Аз от преди да познавам мъжа ми все съм на диета, след като родих  децата не бях, ядах и пиех бира и червено вино/от 7 години не пия никакъв алкохол, по никакъв повод, а от 11 години не пуша/ и на никой не му прави впечатление.От 6 години работя в аптеката, а преди това пак на смени, така, че всеки яде, когато иска.Едното дете е на тренировка всяка вечер до 20.00, а аз съм на работа до 20.00.Няма драма.За психичното здраве всичко правя/м Mr. Green Mr. GreenОтивам да побягам, а след това ще отида да поиграя тенис, докато е хладно Heart Eyes

# 459
  • София
Викате, да взема да се гръмна след 35  Joy Стига бе, 40 е новото 20 и все по-често намирам истории на жени, които си обръщат живота точно в този период.
Сиска, сори, не ви знам историите. Не съм искала да ви връщам назад или да повтаряте стари неща. Embarassed Обаче, като порасна, ще стана като тебе Joy Имам 3-4 кила и 2 години на разположение Joy

# 460
  • Велико Търново
Алоуууууууууу, не знам дали 40 са новото 20, но никога не искамда изглеждам както на 20 години BlushВчера имахме бюти ден в аптеката
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210255780496375&se … ype=3&theater
38 години Mr. Green

# 461
Не вярвам, че възрастта е физически фактор. Мисля, че ставаме стари, защото сме програмирани да мислим така. Познавам хора на 60-70-дори 80 години, които тичат в планината и са доста здрави и във форма.
Семейното хранене не го давам за нищо. Всяка връзка е различна, връзките в които аз се намирам са свързани с храненето като нещо важно. МП е спортист, за нас вечерята може и от както сме тук е салата, сирене, кашкавал, синьо сирене, лютеница и хляб. От вторник ядем това, а от сирената и кашкавала купих по 100-200 гр., смятайте колко ядем. Май само хляба ни е в повече. Та семейната вечеря може да и само салата. Но държа да я има.
Аз напълнях на 7 години, бях нещастно дете, нещастен тинейджър, нещастен млад човек, който на 20 години беше 103 кг. После историята я знаят - хъс за живота, хъс да стана това, което съм днес. Вече не ми пука, просто съм щастлива. И на 68 кила съм щастлива.
И така изпих си кафето с вас. Вчера правих йога и яЗдих - йога 45 минути, езда един час. Ядох и торта. И ми е голям кеф Simple Smile
Сега слънцето облива лицето ми и планината. А аз ще правя йога. Топла си вода на бързовар, защото няма друго. Мия чинии със студена вода и пикая клекнала. И това е най-страхотното време на света. Кроманьонеце тича недейде из Родопите и само се моля някоя мечка да не го срещне.
Хубав ден

# 462
Винаги съм била пухкава. Като дете бях злояда и въпреки всичко - пухкава. Кофти ген, какво да се прави. С едната ми сестра се хранехме еднакво, тя е 4 години по-голяма от мен, но беше слаба до бледост, а аз- пухкава. Майка ми не позволяваше никакви волности в режима ми на хранене, така че не отслабнах като тийн, като се случва при други. За нея беше важно, че консумирам основните групи храни, че не преяждам и за нея това значеше, че нямам нужда от диета. Да, ама имах. Максималното ми тегло е било 74 кг. Единствено през бременността станах 82, но 10 оставих в болницата. Висока съм 165 и имам едър кокал. Широка съм навсякъде, дори да съм само кожа и кости. На най-ниското ми тегло - 60, приличам на дъска за гладене - нямам гърди, корем и дупе, но пък имам широк таз и рамене. Все си мисля, че, ако през пубертета бях бутнала и задържала на 62-3 нямаше цял живот да съм нагоре-надолу. Сега организма ми винаги се стреми да се върне на по-високи килограми. Ще ми се да вярвам, че след като вече повече от година съм на режим, най-накрая организма ми ще свикне с новите килограми и ще спре да иска да качва.

# 463
  • тук и там
Скрит текст:
Възрастта е фактор-според мен.Виждала съм как хората остаряват.Имала съм  баби,които си отидоха от старост,не от болест.Смаляват се,телата им стават крехки,започват да приличат на малки птички-ако ги докоснеш по силно,имаш усещането че ще се счупят,очите им започват да стават пълни с мъгла-едни такива мътни.Тялото започва да отказва малко по малко-не от болест,просто е използвано дълго и вече е за смяна.Говоря за хора  над 90 годишна възраст.Отиват си слаби,обикнивенно стомахът не може вече да преработва храната добре.Приличат на листенца през есента-сещате се,онези паднали листа,които са изсъхнали и като ги вдигнеш без да внимаваш-стават на прах във ръката ти.При повечето хора е така...Естествен процес.Не е защото са приели че са стари,просто тялото също си има " максимален срок на експлоатация"-малко по малко се изхабява..
Аз като се замисля съм пълна от пубертета.Тогава ми се отвори апетита.Цял живот съм била на диета май..Отслабна за няколко години,после айде пак нагоре,после пак надолу и после пак нагоре.Най-много килограми съм качвала по време на бременност-и двата пъти по 30,но през по-голямата част  времето съм била пълна всъщност.Вече се замислям дали това не е естественото състояние на тялото ми.Както и да е-ще се опитам да вляза в по-добра форма просто.Така няма да се фокусирам върху килограми,сантиметри,срокове и т.н.-защото като си поставя срокове и конкретни килограми,които искам да достигна-и не се получава обикновено.
Цитат
Все си мисля, че, ако през пубертета бях бутнала и задържала на 62-3 нямаше цял живот да съм нагоре-надолу.

Това и аз си го мисля.Ако тогава не бях напълняла много,може би след това щеше да ми бъде по-лесно със последвалите  режими и диети

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 09:06 от Kaisia

# 464
Аз след дълги години чудене защо зимата винаги качвам едни 5-7кг. стигнах до заключението че е от студ. Студено ли ми е ям....ям....
Тази зима хем знех и гледах да се ограничавам и пак от 58 стигнах 63кг. Не знам какво да правя. Вече съм се примирила, че ще си ходя надолу/нагоре зиме и лете. Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт