Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, хора!

Аз пък се мотивирам като ви чета.
Бийпс с това коремче да не те объркат с лекоатлетките Simple Smile

Силвърче , ще се справиш- постояннство му е майката .

Аз май не писах , моите излследвания в петък съвсем не ми помогнаха . Всичко наред освен "доброто, старо" желлязо и хемоглобина. За гадния вкус в устата изобщо незнам вече какво да мисля , само че му намерих цаката - лимонов сок или джинджифил( парче сдъфкано), облекчават положението за извесно време. За желязото по принцип пия Герисан, но явно не помага понеже изобщо не съм го спирала и от събота пак започнах с малтофер.

За отслабването и частично детоксикиране реших да мина режим без вечеря. а видим какви ще са резултатите.

# 706
  • Велико Търново
Силвър, аз винаги ставам между 4.30 и5.00, иначе броя деня за загубен Blush
Lagetha, за мен премахването на вечерята и яденето три пъти на ден, като между всяка хранене има минимум 5 часа интервал ме поведоха по правилния път.Извинявам се, че го пиша за пореден път, но все на някой може да му е полезно.
Другото нещо, което промених беше, че вечерите с приятелки ги промених на обяди.Ако ще излизам вечер/тази седмица ще ми се наложи три пъти/ просто за обяд ще пия протеин Peace

# 707
  • София
Сиска, ядеш 3 пъти на ден , но не вечеряш?Правилно ли разбрах? най-вероятно понеже ставаш рано "вечеряш" около 15часА?
Иначе ядно безвечерието помага за ранното ставане, понеже вчера последното ми ядене беше едни смокини към 4 и тази сутрин се събурих сама в 5.30.

# 708
  • Велико Търново
Не, закусвам, обядвам и за вечеря пия протеин.С протеина са 3 хранения, но понякога не ми стига храната, защото и тренирам PeaceКато се усетя, че ще стане така увеличавам яйцата или месото.

# 709
  • София
Силвър, аз винаги ставам между 4.30 и5.00, иначе броя деня за загубен Blush
Lagetha, за мен премахването на вечерята и яденето три пъти на ден, като между всяка хранене има минимум 5 часа интервал ме поведоха по правилния път.Извинявам се, че го пиша за пореден път, но все на някой може да му е полезно.
Другото нещо, което промених беше, че вечерите с приятелки ги промених на обяди.Ако ще излизам вечер/тази седмица ще ми се наложи три пъти/ просто за обяд ще пия протеин Peace

На мен ми е интересно.  Simple Smile Само имам няколко въпроса. Когато пиеш протеин, той засища ли те?
Ако е удобно да кажеш за закуска и обяд каква храна приемаш. Някъде те четох, че  си на Папе и ВМНВХ. Аз боря едни три - четири кг, но не се получава. Да не говоря, че постоянно съм на въртележката- а нагоре в обиколките- а надолу. Малко ми поомръзна вече да не знам днес дали ще ми стягат панталоните, или не. Пробвах с Папе, обаче след закуската става страшно.  Mr. Green Mr. Green Неудържима съм просто. Минавам на зърнената диета( каквото зърна  Joy )на мига. Та се лутам яко. Иначе до сега от година и нещо съм на ВМНВХ.

И друга болка имам. Не стига, че прасците и глезените са си ми природно едрички, даже в годините, когато бях буквално кожа и кости, си изглеждаха като пънчета, ами и когато започнах да качвам трупнах и там тлъстинки. Sad И си стоят, пущините, нямамат мърдане.

# 710
  • WonderLand
По-горе говорихме за мотивацията и забравих да спомена нещо много важно, затова се включвам сега. Най-лесно е мотивиран човек, който прави това, което му харесва. Най-вече за спорт говоря, защото всеки тук е избрал хранителен режим според себе си. Въпреки, че и това трябва да е съобразено с лайфстайла на всеки. Обръщам се към момичетата, на които им е трудна да вкарат движение и спорт в режима, защото видях, че и такива има тук там. Ключът е да се движим, по начин, който ни кара да се чувстваме добре не само физически, но и психически. Просто трябва да изберем този тип движение, което работи за нас самите. Едни обичат да тичат, но мразят фитнеса, други пък обичат да танцуват, трети да гребат с каяк, кану и т.н. Ако правим това, от което се чувстваме добре, ще ни е по-лесно да го правим постоянно и няма да има нужда да се мотивираме допълнително или насила. С храната е същото - много по-лесно можем да се придържаме към здравословен режим, от който не се чувстваме подути, изтощени, гладни, напрегнати, а напротив. Тъй де удоволствието му е майката Grinning

# 711
Скрит текст:
Здравейте момичета,
Вече никой ли не пише какво е ял на закуска, обяд и вечеря? 😅
Ако не за друго понякога имаше хубави идеи за забравени продукти, яденета и т.н.
Признавам си, че голямото философстване относно диетите го подминавам и някои моди в темата също 😇
Ако не полагаш усилия и най-прекрасните теории няма да помогнат ( това не е конкретно към някой, да знаете )

По принцип съм съгласна с горното...с изключение на думата "усилия".     Simple Smile
Да полагаш "усилия" значи, че правиш нещо насила, против волята си, против себе си.Т.е., не ти харесва, измъчваш се, но се "насилваш" да правиш нещо си, в случая диета.
А насила ли е, нещата не са нито лесни, нито се получават както трябва.
За най-лесен, добър, качествен, постоянен и удовлетворяващ резултат нещата трябва да стават не с усилие, а с кеф.    Simple Smile
Поне това е моето мото, което засега работи перфектно.

Мотивация не ми трябва, не съм я губила.Засега.Надявам се и занапред именно мотивацията ми да ме води.Дълбоко в себе си съм убедена, че това е най-правилния избор за мен, чувствам се прекрасно, харесвам се, този "избор" продължава да работи за мен....Каква по-голяма мотивация от това.

Да споделя и резултата от 4 дни на изключително мазно ядене:
минус 500 гр
минус 2 см талия
минус 1 см ханш
Доволна съм.
От днес съм си пак на нормалното ми хранене.
з-мазно кафе, 2 яйца с масло
о-бекон на тиган, краставица
в-свински гърди печени, салата
междинни-кафе/чай/заквасена сметана/маскарпоне

Успех на всички!    Hug

# 712
  • София
Зизу според мен си в кетоза. Кетоните представляват горивото което организма използва когато вече е изчерпил глюкозата  която се получава при разграждане на въглехидратите и протеина приет с храната. Тъй че щом имаш кетони, значи нямаш глюкоза, тоест си в кетоза. Страшно обяснение дръпнах, съжалявам.

Това на снимката изглежда страхотно, как се прави?

Не че е много важно, но кетоните са отпаден продукт, не са гориво. Горивото са били мазнините и при разграждането са се отделили кетони- първо в кръвта, а после и в урината. Организмът първо търси глюкоза, която обикновено доставяме с въглехидрати. Като тях ги няма, тялото е измислило начин да се самосъхрани и да храни мозъка с нещо все пак. Така се стига до изгаряне на мазнини и отделяне на кетони.
Господ здраве да дава  на този, който е измислил печените чушки с оцет и чесън. Такъв кеф си направих на обяд, че Раят за малко се пренесе на Земята.
Амур, супер постижение за 4 дни!

# 713
  • Козлодуй
.
Pvacheva, радвам се на резултатите ти!

Толкова от мен за днес. Щастие и хармония!
Благодаря, скоро и аз ще изпитвам същото блаженство като теб и ще тичам по пясъка Simple Smile
Много съм щастлива момичета отчитам днес 6-ти ден на моята диета сутринта след 5-тия се мерих и от началото съм свалила - 1,800 кг. а съм в ПМС и най-вероятно ще сваля още чувствам се подвижна и лека като фретка сутринта тренирах кардио 40 мин с тежести на глезените и китките след това ходих през целия град с мъжа ми Simple Smile
Менюто днес
з. кафе без нищо
о. варено пиле със салата зеле и моркови и вода за пиене
в. 2 яйца с морков накиснат със зехтин
Не съм гладна и ме е яд че няма да си довърша диетата но и не бива щото ще взема да стана прекалено кльощава Simple Smile

# 714
Сиска, на мен много ми помагаш, защото ме вдъхновяваш, че има работещ модел. Аз почти никак не мога да свалям килограми. Започвам да свиквам без вечеря, засега поне 4 от 7 успявам. Понеделника съм го намислила само шейков, днес няма да е, не можах да преместя едно излизане, а в стек-хаус, на който отдавна съм хвърлила око Simple Smile
Зизу, браво колко си сериозна!

Хубава да ви е седмицата и къш, къш на тлъстинките Simple Smile

# 715
  • На топло
Пиша кратко, защото съм от телефона.
Менюто за днес, закуска: ябълка и капучино. Обяд : мерси за идеите, в снимка
Скрит текст:
Вечеря : искам да пропусна, но не ми се получава. Нямам тренинга на Сиска 😅
По-късно ще довърша съобщението.

# 716

Господ здраве да дава  на този, който е измислил печените чушки с оцет и чесън. Такъв кеф си направих на обяд, че Раят за малко се пренесе на Земята.

Говори ми!  Laughing Така съм се пристратила към печените чушки с чесън и оцет, че буквално мога да се давя в тях.  Blush

И да се похваля и тук - за последните три дни кантарът мръдна с 1,200 надолу.  Heart Eyes

Аз пък съм на обратно с вечерите - през деня не ям (щото не ми се яде), само вечерям и то обилно. И съм супер така.

# 717
  • На топло
Чета, че  на хората им мърдат кантарите надолу, това си е супер мотивиращо, честито !
Сиска, много рано ставаш, но явно си свикнала и ти идва отвътре.
Аз ставам в 6ч и през зимата, когато е тъмно, ми е голям зор да се измъкна от леглото. От ставането, до излизането от вкъщи имам 1ч30, обичам да имам време за моткане.
Амур, ако беше толкова лесно ( теорията ти за усилията и за кефа да си на диета) нямаше да има толкова много хора с наднормено тегло 😆
Силвър, много си млада и сега е идеалния момент да влезеш във форма, даже е много по-лесно от жените, които са минали 35г.
Вечерта ще пия чай 😘

# 718
  • Велико Търново
Боже, Силвър..аз съм забравила кога съм била на 24 години Blush
Да, има работещ модел, но е толкова индивидуално, че всеки трябва да намери неговия си, а другите да не натрапват техния като единствено верен Peace
Днес сина на шефа ме пита-ти фастинг ли правиш и знаеш ли точно в какво се изразява Crazyслед 5 минути беше съжалил, че ме е подкачил на темата Blush
Менюто за днес:
закусих в 10.00 -едно кисело мляко Боженци 2%+125 грама извара Пилос+30 грама кокосови стърготини
обядвах към 15.30-3 яйца варени патешки/обожавам ги, мазен жълтък Blush, уникални/+200 грама "истински кренвирши" от Био магазин закупени Blush+домат и кратавица, не съм ги мерила като грамажи.
вечеря-след работа 20.30 доза протеин, да засища ме и то много Peace

Утре:закуската се колебая да е варени яйца, малко бекон 100грама и авокадо
обяда ще ми е протеин, защото за вечеря ще излизам с голямото ми дете, а в четвъртък ще излизам пък с малкото в Щастливеца, защото то не обичало "обикновени ресторанти Mr. Green"но менюто и в ресторантите го знам на изуст и знам какво ще ям.

# 719
  • BG-DE
siska79, много се извинявам ако си споделяла, но би ли казала какъв точно протеин ползваш  Embarassed Решила съм да пробвам твоята схема на хранене но преди години пробвах инцидентно да пия протеин (прах в кутия, който се разтваряше в сок или друга течност) обаче щом ти така системно си го пиеш може би твоят е по-хубав  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт