Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Че защо сезоните да са стрес за телата/хората? Биха били (и са) стрес за хора, които не живеят в райони с 4 сезона. Плюс, че преходът е плавен - денят намалява/увеличава се плавно, температурите също. Съгласна съм, че рязката смяна е стресова - за температурните амплитуди се говори често във връзка с климатиците в офисите и жегите навън.

# 181
  • Монтана
Ами ям предимно месо, салати но не всякакви.....мн от зеленчуците са забранени...ще пусна снимки на табличките. Искам да кажа, че ако аз започна 90 дневната също няма да имам ефект. Просто много от нещата в нея са абсолютно забранени....Ето и табличките

# 182
flo_, при нискокалорийни диети и отсъствие на спорт, организма може да премине в икономичен режим. Опитай да хапваш няколко дни малко (наистина малко, 200-300 калории над текущите) повече храна, така че да поддържаш тегло без да качваш (!), задръж така и после се върни на диетата си отново. Simple Smile
А и още едно нещо, пиеш ли поне литър и половина на ден вода?

Simple Smile Аз отслабнах 40 кг., с 90 дневната и определено това е режимът, който промени живота ми. Някой спомена, че е диета, а не режим. Подобен коментар е присъщ на човек, който не е успял да вникне в същността на режима
Аз казах, че за мен не е режим. Можеш ли да спазваш постоянно 90-дневната? Без да спреш и да правиш почивки? Не, нали?
Да! Ако прочетеш по-обстойно правилата на 90ДД няма да задаваш глупави въпроси.
Беше реторичен въпрос Grinning

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 08:14 от Raccoon17

# 183
Да! Ако прочетеш по-обстойно правилата на 90ДД няма да задаваш глупави въпроси.
Това е грубо и ненужно ... Аз съм чела, че и съм я правила преди години и тогава мненията 'против' бяха много повече. Масово се твърдеше, че не бива да се превръща в режим на хранене и трябва да си е само диета за определен брой цикли, а след края на диетата се препоръчваше да се спазват част от принципите й.
За мен, например, не може да бъде дългосрочен режим на хранене. За друг пък може. От там и подобни въпроси, които са логични и съвсем не са глупави ...

# 184
Ох, отказвам се да споря. Всеки да вярва, в каквото си иска и в който режим иска.
Но, след като свалих 40 кила именно с 90 ДД някой да ми твърди, че тя не може да стане принцип на по нататъшно хранене, без да има медицински причини да не се спазва, е най-малко несериозно.

# 185
Основният принцип на 90ДД е разделното хранене. Така че, да, тя може да бъде постоянен режим на хранене. През 90 -те дни е важна ротацията, през останалото време - разделното хранене.

# 186
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0

Това е определението за диета в Уикипедия:
Диетата е хранителен режим, при който се спазва определен тип хранене с цел да се коригира теглото на човека или да се подобри здравословното му състояние.

Спазване на диета не означава лишаване от храна, а правилната ѝ консумация. В нея е важно количеството, качеството и съотношението на приеманите храни. Има различни диети при различните болести - диабет, сърдечни болести, наднормено тегло и др. Диетите за корекция на теглото са както за намаляване, така и за увеличаване на килограмите.

# 187
Simple Smile диета идва от начин на хранене и е от гръцки или латински произход.  Няма нищо общо с килограмите, а с консумацията на видове хранителни групи в различни географски райони.
Уикипедия не е надежден източник за почти нищо

# 188
Simple Smile диета идва от начин на хранене и е от гръцки или латински произход.  Няма нищо общо с килограмите, а с консумацията на видове хранителни групи в различни географски райони.
Уикипедия не е надежден източник за почти нищо

Именно, и тълковният речник дава същата формулировка:
Специален режим на хранене, съобразен със състоянието на организма.
 Не споря  Hug, но и аз така я знам думата
https://www.jenatadnes.com/hrana-za-tialoto-i-dushata/istoriya-na-dietite/
За мен диета и режим на хранене имат знак за равенство. Дали е здравословен или изтощителен за организма, дали може цял живот да си на него или за кратък период си е въпрос на избор да избереш правилния за себе си. Така мисля, но тъй като в повечето случаи се диетата се свързва с редуциране на телесното тегло е придобила друг нюанс.

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 09:56 от wiwala75

# 189
NoMe, лошо няма, че си свалила, но изказването ти беше грубо. Тук никой не спори, а коментира.
Между другото имам две познати, свалили с 90ДД, които също скачат като попарени срещу всеки, който не споделя мнението им. Ясно, че си защитавате режима ама не е нужно да се излиза от добрия тон Simple Smile

За 90ДД и разделното хранене - второто е режим за мен, първото е твърде ограничаващо с правилата си, заради което за мен си е диета. Не бих могла цял живот да ям едно и също на обяд и на вечеря, а това е едно от основните неща при нея. Както и да е. Всеки си знае най-добре. Има хора, за които и монохраненето е подходящо за доживотен режим - хора и организми всякакви Simple Smile

По темата: Ами не ми се получават водните дни и това е Grinning Ще си ходя подпухнала на плаж явно ама не ми пука Joy Днес ще си хапна пиле със салатка без да следя БМВ и калории. На кантар не съм се качвала отдавна, но има разлика в обиколките въпреки ПМС-то, което действа положително на 'манекена' зад банския, хах.

# 190
_Зизy_ Yum този път явно те разбрах правилно. Извинявам се, ако наистина съм прозвучала грубо. Обаче наистина скачам да си защитавам диетата хахахаха, така е Yum И само за пояснение - строгият режим, който е 90 дни се спазва точно 90, не е нужно след това да ядеш спазвайки стриктно правилата, които са за тези 90 дни.  След това можеш да се движиш по правилата на почивката, т.е. на обяд и на вечеря да хапваш различни неща. Точно заради това 90ДД (правилата на почивката по-конкретно), могат да се спазват за постоянно.

# 191
Разбрахме се накрая *гуш*
Точно това имах предвид като писах, че това си е диета, а не дългосрочен режим. Да, правилата при почивката биха били страхотен режим, но не и самата диета с водните дни, еднаквата храна на обяд и вечеря, плодовия ден и т.н.

# 192
  • тук и там
На мен вчера ми подариха онова спрейче от рекламата-Happyslim.Не очаквам някакъв ефект,предвид съдържанието и най-вече нищожните количества  хром и 5htp,aма да не става зян-ще го пръскам.Знае ли човек от какво може да отслабне.. Mr. Green
Има вкус на силно подсладен сироп за кашлица(ягода)..Ще видим и това чудо..Иначе,щом приятелки започнаха да ми подаряват продукти за отслабване-не е на добре работата ..Mr. Green. Joy

# 193
  • Козлодуй
wiwala75, благодаря за тълкуването на думата диета Simple Smile Прочетох всичко с голям интерес Simple Smile Как не съм се сетила да погледна в Уикипедия Simple Smile Страхотно Simple Smile

# 194
  • here, there, everywhere
Момичета, не спорете. Щом един режим има нужда от задължителна почивка, то за мен това е ограничаване ( да се чете диета). Както всички се съгласихте режимът трябва да се спазва с лекота, да пасва на лайфстайла и да  не са нужни почивки. Идеята на здравословното хранене/режим е да е до живот и най-вече да не ни стресира, а да му се наслаждаваме. Лично мнение.

Сега и да кажа привет, след като влезнах в темата с рогата напред:).

Опитвам се да се пооформя и да бутна няколко килца, качени последните 2 годинки. Не съм с наднормено тегло, но мога да изглеждам по-добре. Суетата не ми е чужда.

Закуската беше омлет със сирене. Ще съчетавам със спорт. После ще се доотчитам.

Общи условия

Активация на акаунт