Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • тук и там
Сега ще се почне пак една безкрайна дискусия.... ooooh!
Тази тема е сборна-има хора на всякакви режими.Споделяме всеки как и със какъв режим отслабва и е избрал за себе си..И до там.Иначе си има теми за конкретните режими-там има единомислие.Тук имаме обща цел-но всеки си върви по своя си път,според собствения си мироглед.Уважавайте изборът на другият! Peace

# 226
Кайсия, не е нужно да имаме единомислие. Във всяка една дискусия човек може да научи нещо ново, затова не е хубаво да се ограничава мисълта на потребителките, разбира се без агресия! Всяка изказва позиция към днешна дата, но след време може рязко да се смени посоката. Такива сме хората, има много примери. Един режим може да е подходящ сега, друг след време. А в темите с един режим рядко обсъждат нещо странично. Именно това ми харесва тук. Уважавам избора на всяка и ми е интетесно как и защо се е оформил. Нека има мир.
И няма нищо лошо да отговори на въпросите, ако има желание. Може сама да не се е замислила. След като сме тук, значи сме отворени за дискусии. Ако всичко ни беше ясно, щяхме ли да си губим времето тук Simple Smile.

# 227
 Аз съм върла привърженичка на плодовете и зеленчуците. Месо ям много рядко и в незначителни количества, колкото да опитам нещо или от учтивост на гости. Убедена съм, че плодовете и зеленчуците са по-полезни, по-чисти като храна и по-безопасни от наблъсканите с хормони и антибиотици меса. Плодово-зеленчуков режим на хранене носи невероятно добри резултати в свалянето на килограмите.

# 228
А ако нямам интерес към сваляне на килограмите и желая да тренирам всеки ден по 1 час? Дали ще ми се отразяват добре? Моето мнение е че имаме и от протеини, и от полезни мазнини.

# 229
  • София
 bouquetЗдравейте, съгласна съм със свободния мироглед! Залитанията в крайното не са хубави! Темата е за отслабването нали! Аз свалям на плодове лесно, по 4-5 дни са ми достатъчни за 2-3 килограма. След това задържам с 90 ДД, която ми  се струва балансирана, но в много по малки количества храна от даденото и без хляб!
Фен съм и на лунните дни! Хубава неделя на всички и днес е преображение!  bouquet

# 230
А ако нямам интерес към сваляне на килограмите и желая да тренирам всеки ден по 1 час? Дали ще ми се отразяват добре? Моето мнение е че имаме и от протеини, и от полезни мазнини.

Протеините биват и РАСТИТЕЛНИ. Протеини има във всяко растение, във всички бобови култури, във всички ядки. А против мазнините нищо лошо не съм казала. Авокадо, ядки, маслини, зехтин, всякакви висококачествени масла. Какъв е проблемът с мазнините?

# 231
С уточнението, че растителните протеини не се усвояват толкова добре от тялото, колкото животинския протеин. Същото и за незаменимите аминокиселини, които се съдържат единствено в месото. Тялото не може да си ги самопроизведе.

С горното не искам да влизам в конфликти за и против. Само уточнявам това, което може да се прочете навсякъде.

# 232
Пилешкото е бъкано с хормони и антибиотици, а не всичкото месо.

# 233
Иде Пролет, няма проблем с мазнините, но след като те прочетох и останах с впечатление за режим само на плодове и зеленчуци т.е. изключваш мазнини, бобови и месо. Не съм те разбрала.
Току що прочетох " Ефекта на пеперудата". Интересна книжка, лесно поднесена, за едно момиче с автоимунно заболяване. Там беше надлегнато, че освен храненето са важни и доста други неща - имунна система, чревна пропускливост, добавки, движение, стрес и медитация, осъзнато хранене, околна среда, флуор, хлор във водата, препарати и други.
 Неща, които сте споменавали и друг път, нищо ново. Относно месото - да се набляга на пасищно. Да се пазарува от фермерски пазар т.н. След време ще се надявам да прочета и Микробиомът, помня че Амур я препоръча.
Относно темата - да, за отслабване, но намесихме и здравето и тук има противоречия. Вече въпрос кой как го чувства.

# 234
 Намирам за полезно в темата освен за самото отслабване да се говори и за храненето свързано с него, за вредите или ползите от храненето. Защото отслабването може да се постигне по различни начини, но не всички са полезни или смислени. Защото може да си докараш бъбречна недостатъчност ядейки само месо, и пак да отслабнеш, но не това е смисълът на отслабването, да те вкара в гроба, нали? Така че няма как просто в тази тема да не се говори и за различните начини на хранене, пряко свързани със здравето и отслабването. Ако темата ще е посветена само на това да се лелече и охка как някоя преяла с шоколад, а другите да я успокояват, и после всяка да се отчита колко кила свалила, то тя би била твърде безинтересна и безполезна по моето скромно мнение.

# 235
Хубаво е да се дискутира, но започваме да се повтаряме Simple Smile Всеки си държи на неговото. Да не ви казвам каква вода изтича след оранжериите...
Не става въпрос за ядене на месо с кг всеки ден, или да се пие мас от буркана. Знае се, че аз съм фен на ВМ лагера  Simple Smile
И колко хора имат възможност да пазаруват добра храна. Пък и ако не си я гледаш сам, гаранция Франция  Simple Smile както казвахме като малки. Отнася се и за месо, и за зеленчуци, и за плодове, и за млечни...

# 236
Точно съм си откъснала една био тиквичка от градината и за вечеря ще я задуша леко и ще я залея с яйца от щастливи кокошки, малко домашно сиренце и домашно кисело мляко Animal Kissing Cat

# 237
Зизу ,по-добри от "Микробиома "са "Яжте мръсно"-д-р Акс и "Гапс"-Д-р Н.Макбрайд.В Микробиома важната част е по-малка,но се разлива безконечно в рецепти,а адаптираните на български , издателството не ги изпраща,въпреки обещанието..

# 238
Нещо май всички сме уморени от размахани пръсти и убеждаване в истини. Гледам два дни никой не е писал Wink А и зетчето е право, почнахме да се повтаряме  Hug

Какво става, кой къде е и как е?
Сватбата мина, смея да кажа че бях доста симпатично-хубава или поне така се чувствах. Храната изобщо не беше хубава, та в деня на сватбата ядох един банан и едно сладоледче, а за вечеря - една малка тиквичка с ориз, основното беше пилешко  и свинско с пюре и мъфин вместо сватбена торта.
На следващият ден махмурлукът беше прогонен с две чаши вкиснат айрян (а как плющяха мекици за закуска тия хора). Обяд беше таратор, малко салата и малко 'пататник", еха от толкова кисело мляко няма да ви казвам какво ми се случи  Embarassed за вечеря - салата, бъркани яйца, малко арабска питка. Развалих си фаста, но нямам сериозни поражения между 500 гр и кило нагоре съм, но съм пред цикъл и мисля, че доста бързо ще се оправя пак Simple Smile))

# 239
Момичета, безплатна книга в момента за емоционалното хранене, преяждането и тн.
https://www.amazon.com/Never-Binge-Again-Permanently-Overeating- … words=weight+loss

Общи условия

Активация на акаунт