Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново

Чета ви, но не съм за темата.Когато се върна към режимите, спорта и всичко останало ще се включа.Сега съм в почивка.

Без тези NaughtyПиши и изобщо не си помисляй да спираш, без значение спортуваш или не!

# 256
Кайсьо, на компоти ще ставаме! Няма да спираш.
Аз съм на планина и басейн и всеки момент ще ми дойде. Не правя фаста, но се стремя да внимавам, прави ми впечатление, че се наяждам доста бързо. С моя човек хапваме рано и после на разходка след вечеря. Много добре се получава. Днес ще опитам да изплува един километър

# 257
Минавам да ви споделя една страхотна вкусотия, която направих снощи. Вземате една голяма тиквичка и я режете по дължина, излизат 4 до 6 парчета. Върху всяко парче мажете кайма (точно, както върху сандвичите принцеси), отгоре рендосвате сирене и кашкавал. Запичате на парти грила. Вкусотия! Yum

Успях да си нагодя летния режим в храненето. Обикновено закусвам омлет, като добавям или извара, или сирене. Вчера си направих тричавата палачинка по Дюкански, отгоре намазах е една лъжица тахан. Не го опитвайте, няма да можете да се спрете хахахахаха
Обедите са ми диня. Хем ми е по-леко на стомаха, хем не си ограничавам така любимата диня. Тъй де - зимата дини няма.
За вечеря гледам да са зеленчуци (тиквички, салати) със сирене, или кайма, или пък кисело мляко.

за сега съм доволна Yum

# 258
  • Варна
както и да е. Гледам да гледам себе си. И една статия от мен..

Зизу, много забавна статия. Аз обичам да имам компания по време на режим и обикновено тормозя сестра си, но не мога така да се налагам  Laughing
Да ви кажа, всичко се връща. Добрите и лошите думи - също. Затова гледам да не коментирам хората. В очите на "слабите" дебелите хора са мързеливи и лакоми, но често те ядат и мързелуват много повече... А и никой не знае защо този човек изглежда така - гени, стрес, заболяване...

А ти, Кайсийке, не се кори, че не спортуваш. Толкова е топло, че си е мъка. Аз освен някое упражнение от йогата друго не правя.

# 259
Добрите и лошите думи - също. Затова гледам да не коментирам хората. В очите на "слабите" дебелите хора са мързеливи и лакоми, но често те ядат и мързелуват много повече... А и никой не знае защо този човек изглежда така - гени, стрес, заболяване...

А ти, Кайсийке, не се кори, че не спортуваш. Толкова е топло, че си е мъка. Аз освен някое упражнение от йогата друго не правя.

Абе така е -ама когато става въпрос за близък човек и гледаш как се съсипва ,няма как да не се ядосвам #Cussing out Майка ми ме побърква (не става въпрос за кг-те) има висока захар,операции за херния,хашимото и др и като я видя да смуче кола с  баничка се побърквам-това са хора ,които винаги намират оправдания за всичко и никога не намират време и мотивация да се погрижат за себе си(пост соц манталитет) Crazy

# 260
No Frame, ако намериш лек как да не се ядосваме точно на такива неща - сподели!
Не ми е толкова до килограмите и т.н., а че искам човека до мен да е по-дълго здрав (но загубих битката...уча се че това не е моята битка...да гледам себе си...Не е ли егоистично? Няма значение!?)
Номе, страхотна идея за "сандвичите". Трябва да пробвам Simple Smile

# 261
 Днес направих варена елда с подправки и зеленчуци и супа от червена леща с моркови, лук, целина, чесън, домати и подправки. Гледах участието на д-р Емилова при Венета Райкова, има го в ю туб. Страхотна жена, действа ми страшно вдъхновяващо. За 5 месеца съм свалила общо 23 килограма, следвайки принципите на хранене, които пропагандира тя.

# 262
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И ии, да се отчета Simple Smile както обещах

Идеята ми беше да хапвам на всеки час по нещо малко и чаша вода. Така че да поддържам метаболизма жив, да не гладувам, но да съм гладна, така че да отслабвам...

Исках това да бъде в интервала от 8 часа на ден,
за хапване по нещо около 200 гр... т.е да изяждам по около 1500- 1600 гр. храна.
Това си е килограм и половина
За пийване пак по 200, но мл. и само вода, т.е.
да изпивам по около 1600 мл. вода

Преди това пих по две чисти кафета и правих HIIT (пулсмера ми се развали, но идеята е да изпотя всичко по себе си , до вир вода, както се казва) по 20 минути ...нямах сили за повече, но не допусках и минута по- малко.

И още нещо- оказа се, че са Богородични пости, така че диетата ми се счита за по- скоро плодуване...

Разрових се за постите и ми се стори мн интересно...мисля, че ако съумея да спазвам всички пости през годината, ще си бъда слаба Simple Smile Доста добре измислено, нали...Обаче май няма да мога да издържа 40 дневния пост...

" Kогато към четирите многодневни пости се прибавят и еднодневните, постните дни в православния църковен календар са до двеста на брой.  " Open Mouth

Вижте тук:
http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm#1

По същество- свалих 3 кг и по 2 см от обиколките на бедрата и талията..

Тръгнах от 63 и малко и сега съм 60 и малко... меря се по едно и също време през деня,
храня се от 11:00 до 18:00 вкл. след това не...

Гледам да си лягам в 10:00 и да ставам в 05:00

Това е...

# 263
И ии, да се отчета Simple Smile както обещах.

Идеята ми беше да хапвам на всеки час по нещо малко с чаша вода.
Така че да поддържам метаболизма жив- да не гладувам, но да съм гладна, така че да отслабвам...

Исках това да става в интервал от 8 часа на ден,
За хапване по нещо около 200 гр...
т.е да изяждам по около 1500- 1600 гр. храна.
Това си е килограм и половина
За пийване пак по 200, но мл. и само вода, т.е.
да изпивам по около 1600 мл. вода

Преди това пиех по две чисти кафета и правих HIIT по 20 минути
 (пулсомера ми се развали, но идеята е да изпотя всичко по себе си , до вир вода, както се казва)
 ...нямах сили за повече, но не допусках и минута по- малко.

по принцип кофеина помага за разграждане на мазнините Simple Smile

И още нещо- оказа се, че са Богородични пости, така че диетата ми се счита за по- скоро плодуване...

Разрових се за постите и ми се стори мн. интересно...
мисля, че ако съумея да спазвам всичките пости през годината, ще си бъда слаба Simple Smile
Доста добре измислено, нали...
Обаче май няма да мога да издържа 40 дневния пост...

" Kогато към четирите многодневни пости се прибавят и еднодневните, постните дни в православния църковен календар са до двеста на брой.  " Open Mouth

Вижте тук:
http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm#1

По същество- свалих 3 кг и по 2 см от обиколките на бедрата и талията..

Тръгнах от 63 и малко и сега съм 60 и малко... меря се по едно и също време през деня,
храня се от 11:00 до 18:00 вкл. след това не...

Гледам да си лягам в 10:00 и да ставам в 05:00

Това е...

Доволна съм.
Ще гледам да продължа, докато стигна лелеяните 54 Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 10:34 от Роузи

# 264
  • Козлодуй
Роузи, поздравления за чудесния резултат аз съм със същите мерки като теб 163 на 60 килограма и целта ми е 56 кг. обаче не мога да карам като теб на плодове защото от тях озверявам от глад и има огромна вероятност да се нахвърля на всяка храна която видя обаче метода ти да ядеш на всеки час по малко ме заинтересува защото аз гледам винаги по 5 пъти да приемам по нещо било то храна или кафета и чай и това работи при мен но за съжаление сега съм в период на качване и много ми е мъчно, въпреки че тренирам всеки ден а два от дните на седмицата с тежести на краката и ръцете +гирите които са в упражненията Sad
Така че браво Роузи Simple Smile

# 265
Мерси, pvacheva

Аз съм 169 см и целя 54 кг, защото така се харесвам най- много ... и изчиствам целулита, който сега си ми стои Sad

Мисля, че става с всякаква храна, стига да не надвишава 200 ккал на хранене
Примерно постен боб...100 гр са само 80 кал, пък си е една шепа храна...

Всъщност, първоначалната ми идея, беше да хапвам по шепа храна,
нали се счита че размера на стомаха и сърцето са колкото ти е шепата,
но после видях, че са пости и то от най- строгите ...и го приех за знак Simple Smile

Няколко пъти прегрешавах- единия път ядох филия черен хляб с фъстъчено масло, веднъж даже сладолед..

Един път пих мултивитамин, защото мн. прегладнях,
 а веднъж, защото ми прималя ..
отчетох като загуба на електролити-
си забърках във водата щипка сол с малко оцет Simple Smile

# 266
 Фъстъченото масло не пречи на отслабването! В него няма въглехидрати а само протеини и мазнини. На практика фъстъченото масло може да замести месото. Ако ядете месо и зеленчуци ще отслабнете, това е диетата Аткинс. Не е моята диета и моето хранене, но дава супер резултати за отслабване. Така че си яжте фъстъченото масло, но не комбинирано с хляб. Ако го намажете на хляб забравете за отслабване.

# 267
Права си пролет... просто постите не разрешават...тези са мн строги. Разрешават се олио или зехтин и чаша вино само събота ли беше или неделя Simple Smile Абе изобщо, мн строги Simple Smile

# 268
Права си пролет... просто постите не разрешават...тези са мн строги. Разрешават се олио или зехтин и чаша вино само събота ли беше или неделя Simple Smile Абе изобщо, мн строги Simple Smile

Какви пости? Не те разбрах какво имаш предвид. Фъстъченото масло си е растително масло като олиото, мазнина. Нямам си на идея за какви пости става въпрос, но щом позволяват олио и зехтин, значи позволяват и фъстъчено масло.

# 269

Какви пости? Не те разбрах какво имаш предвид. Фъстъченото масло си е растително масло като олиото, мазнина. Нямам си на идея за какви пости става въпрос, но щом позволяват олио и зехтин, значи позволяват и фъстъчено масло.

"През тези две постни седмици (1-14 август) Църквата молитвено се подготвя за празнуването на Преображение Господне и Успение на Пресвета Богородица, чествани всяка година съответно на 6 август и 15 август....На 31 юли (Богородични заговезни) се заговява от месо и млечни продукти. Телесното самоограничаване по време на поста се изразява най-вече в избягването на обилно хранене, както и на вкусни и сладки храни. По строгостта на въздържанието от храна, Богородичният пост е по-лек от Великия (Великденския) пост, но е по-строг от Петровите и Рождественските (Коледните) пости.

Най-строг е постът в понеделник, сряда и петък. В тези дни Църквата препоръчва консумацията само на сурови плодове и продукти и неготвена храна (сухоежбина). Във вторник и четвъртък - варени без олио/масло гостби, а в събота и неделя се разрешава храна с растително масло (олио, зехтин) и вино. На Преображение Господне се разрешава риба. Ако Успение Богородично се падне в сряда или петък, се консумира риба. "

Общи условия

Активация на акаунт