Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 924
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Ния, ако учиш към телериг или софтуни, да кажеш после как е с работата
успех ти пожелава, каквото и да е

# 481
Може би не обясних добре нещата. Аз съм човека кутия. Нося закуска, обяд, междинно и плодове - не прескачам ядене. И се шегуват с мен, но не им обръщам внимание и не в това е въпроса. Исках да попитам, понеже чета как някои се хранят 1 път, други 2 пъти, какво правите, когато почувствате физически глад - описала съм по-горе какво се случва с мен? Защо не сте гладни? На какво се дължи, има ли някакви трикове? Иначе аз си храносмилам през 3-4 часа Simple Smile
Ния, леле, разбирам. Сериозна е работата. Стискаме палци за сертификат! Ако не е тайна, това е за програмисти ли е?

# 482
Зизу, тук и друг път е ставало въпрос за различните хранителни навици. Някои, ако закусват, после цял ден не спират да ядат, затова им е най-добре едно хранене на ден, други сме като бебетата - на 3-4 часа. Няма тайна. Хапвай си по малко, когато огладнееш. Залъгвай се с повече, но нискокалорична храна и така.

# 483
Точно така, повече но нискокалорична храна. Добра идея са междинни хапвания на плодове или зеленчуци, но плодовете да не са от най-сладките, защото и там е нож с две остриета.

# 484
  • Велико Търново
Казах си, че ще ям три пъти на ден и НЯМА по никакъв повод да взема бонбон, парче плод или сладка.Това е!Лошо не ми става от глад, а евентуално като преям Mr. Green
Ние сме най-голямата аптека в града, много персонал/само в офиса са 7 човека/ и всекиден някой носи нещо или някоя фирма, ами не благодаря.

# 485
Сиска, ти си една от най-осъзнатите. Чувстваш се щастлива на по-малко килограми. Но и ти не по-зле знаеш колко е ужасно около теб всички да могат да ядат каквото поискаш, а ти - не. Освен това някои се чувстват съвсем ок с по-голямата си обвивка, харесват се. Тогава е наистина трудно да положиш усилия и да впрегнеш волята си. Аз си признавам, че завиждам на всички, които могат да завършат вечерят с един шоколад или парче торта или да започнат деня с домашна питка или баница, и това да не им се отрази на външния вид. Ама това е положението. Не приемам почерпки, защото с тези си килограми се чувствам по-добре, но това не значи, че не ми липсва хапването на разни вкусотии, когато се сетя.

# 486
Зизу, тук и друг път е ставало въпрос за различните хранителни навици. Някои, ако закусват, после цял ден не спират да ядат, затова им е най-добре едно хранене на ден, други сме като бебетата - на 3-4 часа. Няма тайна. Хапвай си по малко, когато огладнееш. Залъгвай се с повече, но нискокалорична храна и така.
може да съм пропуснала кога е обсъждано, но за мен тайната е скрита Satisfied
А може и да няма тайна, а да сме различни - това го разбирам.
Ами засега, това ще е моя начин - 4-рикратно меню, за да бъде всичко наред - без гладувания, залитания, припадания, нервности и т.н. и без покачване на кг. и строг контрол на калориите, за да мога да хапвам от всичко, без да прекалявам. Wink

# 487
  • Козлодуй
Като почувствам че непрекъснато съм гладна минавам на течна диета за да се свие стомаха но хората около мен си се хранят така че трябва да съм сама за да да мина на течности (кефир, айрян, чай) Освен това общуването с хора ме натоварва и се успокоявам с храна затова когато реша че ще намалявам храната ограничавам контактите колкото е възможно чая и упражненията сама ми помагат в борбата с глада Трудно е знам но това е моя начин Човек трябва да се обърне и да се вгледа в себе си за да успее

# 488
За мен това се оказа най-добрият вариант. Може и за теб да е така.

# 489
Скрит текст:
NoMe,  това звучи супер. Ще ги направя така, много обичаме таратор. Ейййй, златна си,златна!  Спасих краставиците.

И аз съм така.
Ох егати как ми се прияде баничка с боза хахах
Кайсийке, успех. Аз не бих заложила точно на това лечение, но ти си знаеш.
И аз си върнах радостта от живота. Особено след една сутрешна йога в Родопите ухаа

Значиии чета ви тука по диагонал, за някакви теста говорите (затова и чета по диагонал, че ми е слаб ангела) как ми се дояде баничка, мазна, хрупкава с боза! Леле, направо ще я сънувам. Ще се поглезя в събота, пък кетози, метози, каквото такова..

И аз съм човек чревоугодник. Дори не съм фен на пакетирани храни, а само на домашната храна.
Обичам да си седна с мъжа ми на салата, ракийка. Да има един вкусен хляб с някоя сочна манджичка с чесън.. Мхмммм. И чушлета с чесън, лъжичка мед, настъргани моркови.... Ииии един мармот завива шоколад в станиол.
Що бе?     Mr. Green
Аз точно така си вечерях снощи....салата с ракийка, пилешка супа, после малко пиле печено, люти чушлета (онзи ден ги правих, с чесънче и оцет....    Laughing  ).....отивам да си топля обяда.    Laughing
Между другото, у дома за всеки вид супа се прави "добавката" за шкембе чорба-счукан чесън с оцет, лют червен пипер и черен пипер.   Grinning

Относно глада...откакто съм ВМХ, не съм изпадала в пристъпи на неконтролируем глад.Да, огладнявам, но е някаква приятна празнота, няма го това досадно усещане, че трябва на всяка цена да хапнеш, не ми става лошо, не ми прималява....Това са симптоми на ниска кръвна захар.При ВМХ просто няма условия да се появят.
Ето днес съм закусвала кафе и 1 варено яйце с масло в 8.30 ч.
Да, усещам, че почвам да огладнявам, но спокойно мога да ям и след час....Аз изхвърлих микровълновата, та топля храната в обикновена фурна, на затопляне, а там става бавно, поне половин час.

Относно диетите, за мен е първа сериозна такава.След 30-те качих някой и друг кг, но нищо драстично, харесвах се.Основното напълняване стана след 40, депресия след загубата на родителите ми.Не минах без помощта на психолог, за да изляза от "блатото".
За мен, ВМНВХ е панацеята.Действа ми добре, отслабвам без никакъв зор, кръвното ми се нормализира, харесва ми храната, не мисля да променям нищо, ако не се наложи.А се надявам да не се налага.

Обяда ми ще е пак пилешка супа с люти чушлета, а за довечера купих да пека свински гърди.И постно зеле ще има, че моя мъж още не ще да яде месо....    Laughing

# 490

Аз отраснах с майка ми и приятелките и- вкиснати лелки все на диета и все с парцала-още като бях малка си казах ,че няма да допусна ТОВА  да ме определя и досега като чуя аз това не ям,много въглехидрати/мазнини има ,месооо не ям вее еди коя си година,на специален режим съъм  и направо ми призлява физически  Sick Имам приятелка ,която има купено около 10 различни хранителни режима ,няколко фитнес програми( говорим за около 100 евро едната-тя живее в чужбина) живее за да яде здравословно и сега като се върна в Бг и се видяхме -емиии слаба е ,стегната е ,но изглежда ужасно-чертите на лицето и са обърнати на долу -постоянно нервничи какво ще си поръча,майка и много мазно готвела,карала баба си да и прави питка с лимес  и киноааа май вместо с обикновенно брашно-абе побъркала беше семейството си  Twisted Evil отделно като излезе -не пие нищо-само ни гледа сеирите и помни всичко хахха като е все трезвена  Joy hahaha емиии познайте ,дали и се обаждаме да излиза с нас  Naughty Stop

Ям умерено през деня-придържам се към либерално  НВ-ВМ,но лятото се храня по високо В и съответно намалям мазнините(няма как да пропусна плодовете през лятото а и мисля ,че този режим да се храниш с каквото има сезонно в района в който живееш е най-полезен и естествен)

Закусвал яйца+залечук или черен хляб с зеленук и сирене,обяд -някакво ядене с месо навън и на вечеря вече не се съобразявам и нямам претенции и изисквания ,нооо не се и тъпча де -събираме цялото семейство лятото около 10 човека готвим заедно ,любими са ни спагети,лазяна ,пърленки домашни,абе вечерта каквото такова ..... Спортувам редовно-3-4 пъти в седмицата силова и много  плуване лятото.
Чустам се много добре,въпреки ,че след раждане и окончателно спиране на цигарите преди 5 години имам някакви излишни кг за сваляне,но това не ме тормози изобщо-както казват класиците:
 Аз съм както преди: Млада, Красива, Щастлива и даже не съм на диета!!!  Heart Eyes Joy

# 491
Някои, ако закусват, после цял ден не спират да ядат, затова им е най-добре едно хранене на ден,

Аз съм от тези - закуся ли после цял ден нещо ми се тъпче. Огладнявам разбира се, аз обичам да ям. Но се въздържам. Пристъргва ми, но след малко отминава. Сутрин пия само кафе с мляко или капучино. Опитвам се да пия вода, но на гладно... Докарвам го до половин литър преди обяд. И после обядвам към 13 или 14 часа. Вечерята е към 19-20. Не ям хляб от доста време. Само на морето дето си позволявах гьозлемета, но то си беше почивка от всичко. Поддържам калориите до 1200, но не е много трудно, като си спестявам калориите от закуска.

# 492
  • София
Аз започвам с яденето в 12 и приключвам към 17:30. От както тренирам, в дните със силова пия и един протеин и бцаа. Започвайки режима, това ядене си дойде естествено. Опитах да закусвам, не става, тежко ми е. А куквам рано, че двете хуни не са по съня. Но предполагам това хранене ще се промени в един момент пак от самосебе си.

# 493
Отидох да си попълня данните в табличката, изведнъж виждам, че данните за другите потребителки са 2016?! Ама моля ви, я дайте един репорт в табличката.Simple Smile Simple Smile Simple Smile И аз искам като ноу фрейм!

# 494
  • София
Аз общо взето, винаги съм била пълна. 60+кг като ученичка/студентка, 70+ след това - и в общи линии си бях свикнала със себе си, не ми беше драма.
После обаче преминах през доста драматичен развод - 10г брак, 6г син, ние на по 32, той с любовница на 19 ... луда работа беше. Та след развода започнах да качвам (хората от мъка се топят, аз обратно), направих 1-2 години драматични йо-йота - веднъж с дебелариум и веднъж с Дюкан. И така, докато в един момент, докато с майка ми хем ревяхме, хем се карахме как може толкова да съм се изтървала, ни светна, че всъщност трябва да отида на лекар. От там - Хашимото и ИР, лечения, бременност, кърмене ... и си свикнах и с новите високи килограми.
Миналата година станах на 40 и започнах да се притеснявам за здравето си в дългосрочен план - сега нищо ми няма, обаче знам, че продължавам ли така, ще ми има. Освен това, писала съм и преди - синът ми в последните години много качи също и сега сваляме заедно; дъщеря ми също беше започнала да се окръгля (макар че тя не е толкова на моя ген и си е слаба, само на коремче беше започнала) - и като цяло виждам, че когато аз се храня както трябва, цялото семейство го прави. Нямам кой знае какви успехи, все още се лутам - между 5-6кг съм свалила от април насам, като последните 1-2 си ги подмятам цяло лято нагоре и надолу.
Сега ще съм един месец без децата и се посвещавам изцяло - взех си първия 4-седмичен режим на Ипократис от Съни, за спорта след последните ми размисли и страсти, си купих 4-седмичен фитнес блендър режим и го започнах и него. От тук до 15 септември АЗ съм във фокуса си Simple Smile Мъжът ми няма капризи за храната, каквото има за мен, това яде, само си добавя хляб и бира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт