Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • тук и там
И аз като Бърди.Гот ми е да си седна вечер със мъжо и да си хапнем и пийнем,да разпуснем и със храна през уикенда и така..Ама зле ми се отразява на фигурата,иначе на душата ми е добре .

При мен нещо половите хормони май не са в час.Прогестеронът ми нисък(в норма ,но близо до долна граница),вчера пък ме сюрпризираха със киста на яйчника,сега един месец ще я "моря" със противозачатъчни и така..

# 436
  • Велико Търново
Хич не мислете, че съм нещо по-различно или че смятам нещата по друг начин. Аз също се наслаждавам на това, което ям, не съм се фиксирала, че йок никога няма да ям тесто. Но мярка нямам аз. Кифлички с пушен кашкавал, мънички такива съм ги направила. Викам си "една-две".. и заминава тавата! Буквално. Сега съм решила известно време да изключа тестото белкем развия някакъв самоконтрол.

Същата съм BlushАз съм споделяла доста пъти, че при мен също мярка няма, но му намерих колая.
У нас няма да влезе вече:маскарпоне, тахан, заквасена сметана..е спирка нямам.Докато не изям буркана  или кутията.
Вчера нали ходих с друга приятелка на обяд и ядох същите неща без сиренето халуми с анг.бекон, а за вечерта стандартния протеин и днес съм още -0.6 кг.Та килограмите са 59.200
Най-хубавото е, че отново си върнах желанието за "живот", колкото и тъпо да звучи и поднових излизанията, посещенията при фризьор и т.н. Децата казаха, ама ти всеки ден пак започна да излизаш Mr. GreenВсички у нас са доволни, че отново се чувствам добре Heart Eyes :Леко финансово неизгодно е, но по добре така, отколкото депресирана.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 10:59 от siska79

# 437
И аз съм така.
Ох егати как ми се прияде баничка с боза хахах
Кайсийке, успех. Аз не бих заложила точно на това лечение, но ти си знаеш.
И аз си върнах радостта от живота. Особено след една сутрешна йога в Родопите ухаа

# 438
Бърди, експериментирай със спорта. Ако не ти се занимава с фитнес, пробвай друго. Танци, аеробика, тае бо, важно е наистина за ИР да спортуваш. Аз съм също с ИР и разликата е огромна с и без спорт. Не само за това как изглежда тялото, ами и как се чувствам. Дали ще се разходиш пеша след работа, дали ще направиш 20 коремни преси. Ако можеш да спортуваш у вас (понеже аз не мога, нямам мотивация), има десетки аппове с упражнения.

За домашните уреди - да, гледайте маховикът да е по-тежичък. И помислете дали ще го ползвате. Февруари си купих кростренажор, под 10 пъти съм го ползвала. Трябва да го пусна да се продава...

# 439
Аз да черпя една мъдрост Simple Smile
От четирите споразумения. Сори не знам от телефона как да скрия снимката

# 440
Сиска, протеина с мляко или само с вода го пиеш?
да се пробвам и аз без да ям вечер

z.2012, и аз така за работата и чужбината  Tired

ДУх, аз защото си се харесвах станах 70 килограма  Laughing
само малко на снимки се стрясках аз ли съм това
после обаче тялото само си каза, че не е добре работата

# 441
  • Велико Търново
Чист-само с вода.
Днес закуска-4 праскови, около 700 грама
15.00 като отида на работа ще е обяд-3 патешки яйца варени, около 150 грама някаква шунка от Лидъл с около 240 калории на 100 грама я погледнах и 2 домата от градина на мъжа ми Mr. Green
Като се върна от работа около 20.30 ще си направя протеина.
Четири години време и пари загубени, а то е било толкова просто..само не трябва да вечерям.

# 442
  • тук и там
Духче,право в 10-та!Отчитам като пропуск това че не ми е позната книгата.Ще се прочете!
Аз хапвам и чакам септември.Поне не остана много! Simple SmileДа видя как ще се развият нещата,че малко ми е тревожно нещо,а това не е добър фактор при започване на режими.

# 443
Скрит текст:
Да, ето ме и третата Heart Eyes
Аз не вярвам в теорията, че залитането по храна задължително означава псих.проблем за отработване. Има си и такова нещо като чиста лакомия, особено към определени храни, които са ни вкусни.
Аз лично по-спокойна и щастлива в живота си не съм била, но просто си ми се хапва бе Simple Smile То си е част от долче вита, да си седнеш след работа с мъжа на хапка и пийка, да си нааправите разточителна семейна закуска в неделя и т.н.
Скрит текст:
Та и аз като Съни, нищо не му правя на глада за тесто, нося си го в себе си и се мъча да не му обръщам внимание Stuck Out Tongue Winking Eye
Освен лакомията, има и определена зависимост, чисто физическа.Така както човек се пристрастява към алкохол/наркотик, така може да се пристрасти и към определена храна.Която въздейства точно на същите центрове на мозъка, както наркотика.
"Лечението"-тотално отказване от въпросната храна.Поне докато тялото не отвикне от нея.После може да се пробва отново дали човек може да се задоволи с няколко хапки и да спре.Ако не може, ами, сори, ама ще трябва да стои настрана от тази храна.    Simple Smile
Понеже и на мен ми беше трудно, на моменти невъзможно да стоя настрана от домашни тестени храни, просто спрях да правя.Замислям се да се пробвам с някаква домашна питка през уикенда...или някакъв кекс, просто да видя дали мога да мина с 1 парче.

Друго предимство на моя си режим, поредното, е че мога спокойно да седна и да си вечеряме с часове с половинката...първо салатката с ракийката, после пържолката с винце.    Laughing
Идилия!     Laughing

# 444
  • Козлодуй
Точно поради любовта ми към питката не смея да се отдам напълно на НВ ВМХ защото се притеснявам че събота и неделя ще изядем някоя пица с ММ и ще омажа нещата откъм храната затова за да не забрави тялото ми въглехидратите все пак слагам мед на върха на лъжичката в чая Simple Smile
И при нас вечер е същото сядаме да гледаме филмче нещо и неусетно изяждам ядките сирената и всичко околвръст пък и вечеря с 1 и половина пържоли и салата Simple Smile Естествено съм на + колкото и да гладувам през деня Simple Smile
Сиска как успяваш да не вечеряш? Докато вечерят вашите ти какво правиш? Дай идеи Simple Smile
Аз си знам че ако спра да вечерям ще отслабна ама не мога, слаб ми е ангела като се съберем вечер семейно Simple Smile

# 445
Аз не вечерям от над една година. И за мен това е най-лесната диета. През деня и аз като Сиска закусвам плод, после обяд в който ям каквото и колкото си искам и към 16:30 нещо много малко.
А за да не се изкушавам в началото като сложех масата за децата и мъжът ми, аз започвах да си правя упражненията. Така те докато вечерят аз тренирам.
Друг вариант е да простирам, чистя, гладя и т.н. домакински работи.
Сега вече мога да седя с тях на масата и да не ям и да не го приемам като наказание.
Хубавото е че когато излизаш с приятели, когато имате гости и други поводи си ядеш и на вечеря, а не обясняваш как си на диета. Нещо което АЗ ако  го кажа и започват да ми мрънкат колко още по-слаба съм искала да стана, как съм щяла да се разболея и т.н.

# 446
Моето работещо меню, с което виждам онези цифри на кантара, които ме устройват е:
Закуска-  плодово смути (което ми помага за WC), после 2 кафета с кокос.
Обяд- домашен пълномаслен кефир около 300-400мл, ако съм по-гладна добавям лъжица чия или ленено семе (ям ли по-стабилно на обяд, после ми се приспива, затова с кефира ми е ОК).
Вечеря- някаква салата със извара или малко сирене. Просто не мога да не седна на масата с ММ и детето. Това си ни е ритуал.
п.с. Напоследък все по-често започвам да попадам на различни статии и материали за този вит. В 12, не че и преди не знаех за неговата важност, но сега започна да ме обзема някакъв страх, понеже аз от доста време не ям месо, а и яйцата не присъствам много в храненето ми... Все повече и повече се замислям, че трябва да започна по-малко да ям месо. Защото всички вегета, които познавам са на инжекции на В12.  А това не искам да си го причинявам. В най-скоро време ще си го изследвам.

# 447
NoMe,  това звучи супер. Ще ги направя така, много обичаме таратор. Ейййй, златна си,златна!  Спасих краставиците.

И аз съм така.
Ох егати как ми се прияде баничка с боза хахах
Кайсийке, успех. Аз не бих заложила точно на това лечение, но ти си знаеш.
И аз си върнах радостта от живота. Особено след една сутрешна йога в Родопите ухаа

Значиии чета ви тука по диагонал, за някакви теста говорите (затова и чета по диагонал, че ми е слаб ангела) как ми се дояде баничка, мазна, хрупкава с боза! Леле, направо ще я сънувам. Ще се поглезя в събота, пък кетози, метози, каквото такова..

И аз съм човек чревоугодник. Дори не съм фен на пакетирани храни, а само на домашната храна. Обичам да си седна с мъжа ми на салата, ракийка. Да има един вкусен хляб с някоя сочна манджичка с чесън.. Мхмммм. И чушлета с чесън, лъжичка мед, настъргани моркови.... Ииии един мармот завива шоколад в станиол.
Отивам да си ям яйцата.

# 448
Просто не мога да не седна на масата с ММ и детето. Това си ни е ритуал.

И аз така:) При мен супер ми действа огромната зелена салата, никакъв глад не чувствам и се нахранвам с много малко количество друга храна.

Желанието за прекаляване с храна, ако го има, определено е само в главата ми.

Дух, съгласна съм с споделения текст. Ако съм направила нещо, което не съответства на вътрешните ми ценности е много по-вероятно да направя грешна крачка и в "яденето" Wink

# 449
  • Козлодуй
Giftу, харесвам твоето меню падам си по млечни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт