Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Денис,  моля за коментар.
Пролактин 177.60 (реф. 125-635) на 12ти ден от мц след биохимична б. Няма как да го изследвам от О до 7 дни след нея, защото този месец няма О. Имам ехонегативна формация 4.2см в ДЯ.

# 106
  • София
Денис,  моля за коментар.
Пролактин 177.60 (реф. 125-635) на 12ти ден от мц след биохимична б. Няма как да го изследвам от О до 7 дни след нея, защото този месец няма О. Имам ехонегативна формация 4.2см в ДЯ.

Много съжалявам.
Пролактинът е добре.
Имаш, най-вероятно, киста в ДЯ /на ЖТ или образувана още преди О./- лекар трябва да прецени.

# 107
  • София
Благодаря, Денис
Причината да изследвам пролактин, е че 2 месеца подред, стойностите на прогестерона са много ниски. Няма никакъв ефект от приема на дуфастон. Предстои ми преглед при ендокринолог, във връзка с леко завишеното тсх (2,23) , но мисля да проследя естрогените в следващия мц. Разсъждавам на глас - често образувам кисти, имам фиброкистозна мастопатия, косопад, нисък прогестерон, умора - все симптоми на естрогенна доминация(незнам дали е правилно като израз).  Може ли естрогена да се повлияе с добавки и хранителен режим или ще трябва нещо по-агресивно като лечение?

# 108
  • София
Благодаря, Денис
Причината да изследвам пролактин, е че 2 месеца подред, стойностите на прогестерона са много ниски. Няма никакъв ефект от приема на дуфастон. Предстои ми преглед при ендокринолог, във връзка с леко завишеното тсх (2,23) , но мисля да проследя естрогените в следващия мц. Разсъждавам на глас - често образувам кисти, имам фиброкистозна мастопатия, косопад, нисък прогестерон, умора - все симптоми на естрогенна доминация(незнам дали е правилно като израз).  Може ли естрогена да се повлияе с добавки и хранителен режим или ще трябва нещо по-агресивно като лечение?
Най-вероятно, нямаш О. и затова нивата на Прогестерона са ниски.
Имаш и ПКЯ, а при нея, нивата на естрогените са по-високи.
Провери Андрогените /ако не си/.
Пряко, не може много да се повлияе на високите нива на естрогените - защото има проблем, който е причина за тези по-високи нива и е по-правилно да се търси този проблем и да се лекува.
Донякъде, може да се противодейства на тези високи нива с Прогестини / по схема, назначени от лекар/ или с Див ямс / растителен  аналог на прогестините/ - но, няма гаранция, че ще се получи.
Той трябва да се приема само във втората половина на МЦ / след О., защото иначе може да я потисни/
Може да включиш добавки, които подпомагат О. - защото, когато има О. има прогестерон, а той потиска синтеза на естрогените.

# 109
Имам въпрос, к. сигурно е задаван. Може ли прием на еутирокс 25 мкг. да повлияе на другите хормони ФСХ , ЛХ ?

# 110
  • София
Имам въпрос, к. сигурно е задаван. Може ли прием на еутирокс 25 мкг. да повлияе на другите хормони ФСХ , ЛХ ?
Само, ако е назначен от лекар, при проблем с ЩЖ Peace

# 111
Да назначен е от лекар, може ли да повлияе еутирокс на другите хормони ЛХ , ФСХ ?

# 112
  • София
Да назначен е от лекар, може ли да повлияе еутирокс на другите хормони ЛХ , ФСХ ?
Да, може  - високите нива на ТСХ , потискат О.- това води до дисбаланс на половите хормони.
Когато се нормализират нивата на ЩЖ / чрез приема на Еутирокс/ - се нормализират и половите хормони ... и има по-редовна О.
Това е само, ако проблемът е в ЩЖ. Ако имаш обаче проблем и с Пролактин, някои андрогени, само Еутирокса няма да е достатъчен.

# 113
Да, може  - високите нива на ТСХ , потискат О.- това води до дисбаланс на половите хормони.
Когато се нормализират нивата на ЩЖ / чрез приема на Еутирокс/ - се нормализират и половите хормони ... и има по-редовна О.
Това е само, ако проблемът е в ЩЖ. Ако имаш обаче проблем и с Пролактин, някои андрогени, само Еутирокса няма да е достатъчен.
Благодаря 

# 114
Може ли някой да помогне с разчитането на микробиологията ми?
Изолирани Lactobacilli; 2-4 Leuco / поле; Плоски еп. клетки
Нормална аеробна бактериална флора; Candida (-) отр

# 115
  • София
Ами то си пише - нормална флора

# 116
Здравейте, моля Ви за коментар на следните резултати след трансфер на три ембриона на 3-ти ден след пункция:
ЧХГ на 11-ти ден: 147,90
ЧХГ на 14-ти ден: 313
ЧХГ на 16-ти ден: 448,50 (след 45 часа в друга лаборатория)
И тези, назначени от ендокринолог заради лечение на микроаденом на хипофизата с достинекс, спряно след + тест:
Ft4 19,62 (12-22)
Tsh 3,320 (0,300 - 4,200)

# 117
  • София
Здравейте, моля Ви за коментар на следните резултати след трансфер на три ембриона на 3-ти ден след пункция:
ЧХГ на 11-ти ден: 147,90
ЧХГ на 14-ти ден: 313
ЧХГ на 16-ти ден: 448,50 (след 45 часа в друга лаборатория)
И тези, назначени от ендокринолог заради лечение на микроаденом на хипофизата с достинекс, спряно след + тест:
Ft4 19,62 (12-22)
Tsh 3,320 (0,300 - 4,200)
Тихичко, честито!
ЧХГ е добре - показва бременност, но ТСХ е висок - не трябва да спираш лечението. Консултирай се с лекар.
Заедно с ЧХГ пусни и Прогестерон Peace

# 118
Тихичко, честито!
ЧХГ е добре - показва бременност, но ТСХ е висок - не трябва да спираш лечението. Консултирай се с лекар.
Заедно с ЧХГ пусни и Прогестерон Peace
Много благодаря за отговора.  Притеснява ме бавното нарастване на ЧХГ, след няколко дни може пак да го проверя в същата лаборатория.
Иначе с другите резултати съм на консултация с ендокринолог в понеделник. Спирането на достинекса след установяване на бременност е също по препоръка на ендокринолога.
Ако имате възможност да кажете накратко, как се отразява висок TSH при бременност? Ще потърся и литература.  bouquet

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 11:50 от Малага

# 119
Видях такова предписание от лекар:

TSH < 2,5 - преди бременност
TSH < 1,0 - в първи триместър
TSH < 2,5 - във втори и трети триместър

Какво мислите, вас така ли ви консултират? Как TSH ще успее да падне толкова в първи триместър, немедикаментозно?

Общи условия

Активация на акаунт