Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 391
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, при прием на еутирокс 25мг и достинекс 2 пъти седмично по половинка можели, ако някой знае да се приемат и масло от вечерна иглика, както и селен под формата на капсули? Дали биха оказали влияние или трябва да се консултирам с ендокриноложката, а тя е против по принцип относно всякакви видове хранителни добавки. Ще се радвамм за вашите мнения!   

# 121
  • София
Здравейте, при прием на еутирокс 25мг и достинекс 2 пъти седмично по половинка можели, ако някой знае да се приемат и масло от вечерна иглика, както и селен под формата на капсули? Дали биха оказали влияние или трябва да се консултирам с ендокриноложката, а тя е против по принцип относно всякакви видове хранителни добавки. Ще се радвамм за вашите мнения!  
Да, може да ги приемаш, но е добре да има интервал поне 4 часа от добавките.
МВИ, както и селена са много полезни и подпомагат функцията на ЩЖ.
Селенът напр. /трябва да се приема вечер, след хранене, преди сън/ участва в синтеза на вид протеин, /който се синтезира нощем/  важен за конвертирането на Т4 в Т3.
Селенът трябва да е форма селенометионин.

# 122
Здравейте, от около 7 месеца правим опити за бебе, за сега без успех . на 31 години съм ( без деца или бременности). Бях на генеколог и се видя "раничка" на шийката на матката , но според генеколога това не би трябвало да е проблем за забременяване ,всичко друго на УЗ беше наред. Имам точен цикъл на 27-28  дни и съм в овулация около 15-16-17 ден.
А това са хормоналните изследвания които правих този месец (на 10ти ден от МЦ):
FSH   - 3,8 iu/l
TSH - 2,94 iu/l
Prolactin - 477
Anti TPO - 14

Ще  може ли някакъв коментар?
Благодаря предварително

# 123
  • Пловдив
Денис, благодаря ти, че правиш всичко това и ни оказваш помощ.
Да попитам, трябва да пусна полови хормони на трети ден, но приемам антибиотик Вибрамицин(доксициклин). Проблем ли е, отразява ли се на резултатите?

# 124
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
от около 7 месеца правим опити за бебе, за сега без успех . на 31 години съм ( без деца или бременности). Бях на генеколог и се видя "раничка" на шийката на матката , но според генеколога това не би трябвало да е проблем за забременяване ,всичко друго на УЗ беше наред. Имам точен цикъл на 27-28  дни и съм в овулация около 15-16-17 ден.
FSH   - 3,8 iu/l
TSH - 2,94 iu/l
Prolactin - 477
Anti TPO - 14

Ще  може ли някакъв коментар?
Благодаря предварително
Здравей!
ФСХ се изследва на 3 ден от МЦ, заедно с Е2 и ЛХ. Сега не е показателен.
ТСХ е висок - при опити за бебе трябва да е под 2.0
За Пролактина - дай рефер. граници. Ако е на горна граница - висок е.
Anti TPO - ако е в рефер. граници е добре

Денис, благодаря ти, че правиш всичко това и ни оказваш помощ.
Да попитам, трябва да пусна полови хормони на трети ден, но приемам антибиотик Вибрамицин(доксициклин). Проблем ли е, отразява ли се на резултатите?
За нищо, Hug  харесва ми да участвам, по някакъв начин, във вашата борба Wink

За изследванията - да, проблем е, защото понякога АБ влияе на МЦ, на О. на ЖТ и т.н. и от там и на хормоните.
Направи ги най-рано 10-на дни след АБ-то лечение.

# 125
Здравейте,
Скрит текст:
от около 7 месеца правим опити за бебе, за сега без успех . на 31 години съм ( без деца или бременности). Бях на генеколог и се видя "раничка" на шийката на матката , но според генеколога това не би трябвало да е проблем за забременяване ,всичко друго на УЗ беше наред. Имам точен цикъл на 27-28  дни и съм в овулация около 15-16-17 ден.
FSH   - 3,8 iu/l
TSH - 2,94 iu/l
Prolactin - 477
Anti TPO - 14

Ще  може ли някакъв коментар?
Благодаря предварително
Здравей!
ФСХ се изследва на 3 ден от МЦ, заедно с Е2 и ЛХ. Сега не е показателен.
ТСХ е висок - при опити за бебе трябва да е под 2.0
За Пролактина - дай рефер. граници. Ако е на горна граница - висок е.
Anti TPO - ако е в рефер. граници е добре

Благодаря Денис,

Пролактина е 477 (референтни 90 до 580)
Anti TPO рефернтни под 35 (моя е 14) .
Иначе питах лекарката за ТСХ и тя каза че не би трябвало да е проблем. Видях си и други изследвания от октомври 2016 тогава ТСХ е бил 1,9 а през 2012 ТСХ е бил 3,5 . Явно играе нагоре надолу но е винаги в границите (до сега не съм имала проблем с щитовидна жлеза...или поне аз не знам за такъв)

Не знам дали трябва да направя нещо повече за ТСХ  за да го смъкна, ако да - какво да е то?  според лекарката не трябва да правя нищо...

# 126
...
ЧХГ е добре - показва бременност, но ТСХ е висок - не трябва да спираш лечението. Консултирай се с лекар.
Заедно с ЧХГ пусни и Прогестерон Peace
Благодаря!
Прогестерон >190,800 на 19-ти ден след трансфер и при ЧХГ 995
Пия Дуфастон и поставям вагинално Кринон гел.
За ТСХ ми изписаха 1/2 т. Еутирокс от 25 микрограма и контрол на ТСХ+ФТ4 ежемесечно.
А Достинекса ми го спират, защото е микроаденом, лекуван е дълго време и първия триместър било добре без Достинекс или заместващи.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 11:28 от Малага

# 127
  • София
...
ЧХГ е добре - показва бременност, но ТСХ е висок - не трябва да спираш лечението. Консултирай се с лекар.
Заедно с ЧХГ пусни и Прогестерон Peace
Благодаря!
Прогестерон >190,800 на 19-ти ден след трансфер и при ЧХГ 995
Пия Дуфастон и поставям вагинално Кринон гел.
За ТСХ ми изписаха 1/2 т. Еутирокс от 25 микрограма и контрол на ТСХ+ФТ4 ежемесечно.
А Достинекса ми го спират, защото е микроаденом, лекуван е дълго време и първия триместър било добре без Достинекс или заместващи.
Супер!
Високите нива на Прогестерона / от бременността / ще потискат микроаденома Peace
Лека и спокойна бременност Hug

# 128
Привет, момичета!
Може би ще ви прозвучи тъп въпроса ми, но възможно ли е само единия партньор да има хламидия, като е дългогодишен партньор и единствен, така да кажа? На моя мъж нищо не му откриха ама моите резултати нещо не са готови или не са взети правилно пробите, защото имам само препоръка за метода на вземане на проба, но не и резултат от пробата!

# 129
  • София
Привет, момичета!
Може би ще ви прозвучи тъп въпроса ми, но възможно ли е само единия партньор да има хламидия, като е дългогодишен партньор и единствен, така да кажа? На моя мъж нищо не му откриха ама моите резултати нещо не са готови или не са взети правилно пробите, защото имам само препоръка за метода на вземане на проба, но не и резултат от пробата!
Kakво е изследването - ДНК тест или кръвен тест /Иг. А, М и Г/?

На въпроса - да, възможно е единия да има Хламидия / стара и отдавна да не е заразен/, а другият да няма.
Това се установява с кръвен тест - само Иг. Г е положителен, при този, който има.

# 130
Ами при мен кръвен тест не е правен, взет е само секрет от влагалището
През 2015 г IgG e бил отрицателен, от тогава не съм имала друг партньор, със същия партньор съм и от преди това Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 19:22 от дуденка

# 131
  • София
Ами при мен кръвен тест не е правен, взет е само секрет от влагалището
Kakъв е резултата?

# 132
Там е въпроса че няма никакви стойности

Ето това ми излезе като резултат

# 133
  • София
извинете, заби ми компютъра
Да, имаш препоръка за ДНК тест / да се чуди човек, защо ти е правен този директен тест/
Според мен си пусни Иг.А, М и Г
Дори и да направиш ДНК тест, той засича само свежа инфекция, не и стара.
Или ако е (-), това не означава, че нямаш хламидия.

# 134
Здравей Денис , може ли да изкажеш мнение ? Правени са на 4 ден от цикъла . Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт