Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А естрадиола защо е толкова нисък?
Лекарят ще каже  Wink- той ги назначава на 30 ден от МЦ / когато не са показателни и нищо не може да се разбере/.
Е2 си има месечен ритъм - повишава се когато се образуват фоликули и се понижава, когато няма такива. Но това е най-общо казано, когато няма сериозен, здравословен проблем.

# 151
  • София
Денис, може ли коментар на изследванията ми. Имам покачване на тегло 10кг за 2г.

За холестерола -ясно. Там с режим ще действам. Притеснява ме IR индекса.

# 152
  • София
Денис, може ли коментар на изследванията ми. Имам покачване на тегло 10кг за 2г.
 https://imagizer.imageshack.com/img922/7089/ASMCkN.png

За холестерола -ясно. Там с режим ще действам. Притеснява ме IR индекса.

Холестеролът е малко висок.
Имаш ИР - провери ТСХ и Т4 - може там да е причината и за по-високия  холестерол.
За ИР - медикамент, добавки, подходящ режим на хранене, спорт,...  малко воля и може да се контролира лесно.
Качването на кг.-те, най-вероятно, е от ИР.

# 153
  • София
Благодаря ти Денис! Тсх е 2.23. Ендокринолога препоръчва да не избързваме с тироксина (защото може да е инцидент заради БХБ),  а да го проследим в следващите 3м. Изписа ми инофолик за 6м. и каза ,че ще даде метформин , ако има проблем с инсулина. (както се и оказа). Мога ли да вземам  още добавки (напр. л-аргинин и NAC)? И още нещо, има ли смисъл от чхг инжекции , докато вкарвам другите неща в ред или да изчакам? (Образувам ДФ, но често не се пукат)

# 154
  • София
Благодаря ти Денис! Тсх е 2.23. Ендокринолога препоръчва да не избързваме с тироксина (защото може да е инцидент заради БХБ),  а да го проследим в следващите 3м. Изписа ми инофолик за 6м. и каза ,че ще даде метформин , ако има проблем с инсулина. (както се и оказа). Мога ли да вземам  още добавки (напр. л-аргинин и NAC)? И още нещо, има ли смисъл от чхг инжекции , докато вкарвам другите неща в ред или да изчакам? (Образувам ДФ, но често не се пукат)
Трябва да е под 2.0. Дано сам да се понижи, макар че, хипофункцията на ЩЖ е една и то, най-честа причина за ИР. За да се овладее ИР, трябва лечение и на ЩЖ.

Ако имаш проблем с О., при фоликули с хубави размери за О. - таймирането на О. е много добро решение.

# 155
Здравейте момичета, на 35 години съм, от 9 месеца правим опити за бебе, нямам предишни бременности. Страдам от синдрома на поликистозните яйчници, който водел до ускорено изчерпване на резерва им.
Последните изследвания които направих са:
Прогестерон: 85.04 nmol/l (5.30 - 86)
AMH: 1.1 ng/ml (0.1 - 10.4)
Следващите дни ще пусна и FSH и LH.
Денис, дали може да се изкажеш мнение за AMH?

# 156
  • София
Здравейте момичета, на 35 години съм, от 9 месеца правим опити за бебе, нямам предишни бременности. Страдам от синдрома на поликистозните яйчници, който водел до ускорено изчерпване на резерва им.
Последните изследвания които направих са:
Прогестерон: 85.04 nmol/l (5.30 - 86)
AMH: 1.1 ng/ml (0.1 - 10.4)
Следващите дни ще пусна и FSH и LH.
Денис, дали може да се изкажеш мнение за AMH?
Здравей!
Прогестеронът показва, че е имало О.
АМХ обаче е нисък, трябва да провериш и Инхибин В / на 3 ден от МЦ/.
Търси причината за ПКЯ и се лекувай.
АМХ се влияе добре и от добавки / има тема за тях - погледни какво приемат момичетата/.

Шанс, винаги има, бъди оптимист, но и прави това, което трябва, за да успеете.
Посети клиника по репрод. медицина, направете всички необходими изследвания.

# 157
 Благодаря за бързия отговор и за желанието да ни помагаш.

# 158
Не съм доволна от днешният преглед. Ендокринологът каза, че всичко ми е 6, но няма как да се чувствам добре ако не се успокоя психически. Попитах го за фт4 дали не е ниско, той каза, че нищо му няма. АГ пък не е съгласна и реши че иска да ме тъпче с дуфастон и ме убеждаваше как е най-пречистеният препарат на пазара. Категорично отказвам. Утре отивам да си пусна ТСХ ТАТ МАТ ФТ3, щом никой от лекарите не смята за нужно да ми ги пусне, ще го направя сама.

# 159
  • Varna
Здравейте!  Моля ви за поглед и мнение за изследваните хормони:
На 3 ти ден:
LH 4.72  ( реф Фол. до 12.6)
FSH 8.34 ( реф Фол.12.5)
Estradiol 66.42 (реф Фол. 12,5 - 166)
Prolactin 282.70 ( Жени 7 - 511)
ТСХ 2.28 (0.27-4.20)
DHEA-S  5.6 (2,7-9,2)
Androstendion 3.1 ( 0.75-3.20)
AMH - 2 ( 0.1 - 10)

НА 21 ви ден:
Прогестерон : 9,8 ( Лут 1.83-24)

Благодаря!

# 160
  • София
Не съм доволна от днешният преглед. Ендокринологът каза, че всичко ми е 6, но няма как да се чувствам добре ако не се успокоя психически. Попитах го за фт4 дали не е ниско, той каза, че нищо му няма. АГ пък не е съгласна и реши че иска да ме тъпче с дуфастон и ме убеждаваше как е най-пречистеният препарат на пазара. Категорично отказвам. Утре отивам да си пусна ТСХ ТАТ МАТ ФТ3, щом никой от лекарите не смята за нужно да ми ги пусне, ще го направя сама.
Пусни и Т4 с тях - тълкуват се заедно. Изследват се на чист ден - на гладно, да не е пито кафе и нищо с кофеин, дори безкофеиново кафе/чай.
Не се ядосвай, понякога човек малко трудно открива "своя" лекар.

# 161
Да де, и фт4 ще пусна, пропуснала съм да го напиша.
Проблем ли е, че ще ми е 5 ден от МЦ?

# 162
Денис, може ли помощ в тълкуването и на мен?
Serum TSH level (TR)- normal - 2.61 mIU/L     0.30-3.94mIU/L
Gonadotrophin levels - normal
Serum FSH level - 7.8 iu/L
Serum LH level - 10 iu/L
3 ден от МЦ, 38г.
цитонамазка: low grade dyskaryosis
Test for high risk HPV is positive.

благодаря ти Heart Eyes
ТСХ е висок, ако се цели зачеване. Трябва да е под 2.0.
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
Добре е да провериш Пролактин и Андростендион, какво и Инсулин + Глюкоза, на гладно /ако не си ги изследвала/
Имаш ниска степен на дискариоза / това са гранични или нискостепенни промени в клетките на епитела/
Тестът за високорисковите типове Човешки Папилома Вирус /HPV/  е положителен / това са типовете 16 и 18/
Добре е да се направи колпоскопия и биопсия.
Не се притеснявай, това нищо не означава, често се случва. Засили Им.с-ма  / с Кордицепс и т.н./
За дискариозата - при ниската степен, промените в клетките могат да изчезнат и без лечение.
Кой РАР си?
Благодаря, Денис. Имам колпоскопия на 03 октомври. Купих кордицепс и астрагал, пия ги втора седмица. Може ли да ми препоръчате още добавки? Ще имам също проверка за проходимост на маточните тръби, но тукашната ми лекарка не желае да ми изписва нищо, според нея съм за IVF.
Вземам също червена мака и ибикуинол.
Благодаря.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 20:08 от Elizabeth_

# 163
  • София
Да де, и фт4 ще пусна, пропуснала съм да го напиша.
Проблем ли е, че ще ми е 5 ден от МЦ?
Изследвай ги след 10-ти ден на МЦ Peace  - за да са максимално показателни.

Скрит текст:
Денис, може ли помощ в тълкуването и на мен?
Serum TSH level (TR)- normal - 2.61 mIU/L     0.30-3.94mIU/L
Gonadotrophin levels - normal
Serum FSH level - 7.8 iu/L
Serum LH level - 10 iu/L
3 ден от МЦ, 38г.
цитонамазка: low grade dyskaryosis
Test for high risk HPV is positive.

благодаря ти Heart Eyes
ТСХ е висок, ако се цели зачеване. Трябва да е под 2.0.
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
Добре е да провериш Пролактин и Андростендион, какво и Инсулин + Глюкоза, на гладно /ако не си ги изследвала/
Имаш ниска степен на дискариоза / това са гранични или нискостепенни промени в клетките на епитела/
Тестът за високорисковите типове Човешки Папилома Вирус /HPV/  е положителен / това са типовете 16 и 18/
Добре е да се направи колпоскопия и биопсия.
Не се притеснявай, това нищо не означава, често се случва. Засили Им.с-ма  / с Кордицепс и т.н./
За дискариозата - при ниската степен, промените в клетките могат да изчезнат и без лечение.
Кой РАР си?
Благодаря, Денис. Имам колпоскопия на 03 октомври. Купих кордицепс и астрагал, пия ги втора седмица. Може ли да ми препоръчате още добавки? Ще имам също проверка за проходимост на маточните тръби, но тукашната ми лекарка не желае да ми изписва нищо, според нея съм за IVF.
Вземам също червена мака и ибикуинол.
Благодаря.
Това, което приемаш е Ок. Може да включиш и Кордицепс.
Ако имаш съмнения в лекарската преценка, потърси второ мнение от специалист / по репрод. медицина/
Ще чакам да споделиш какви са резултатите от Колпоскопията и ЦС - пожелавам ти да са добри Peace и да няма нищо притеснително.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 20:14 от denis.

# 164
Здравейте, АГ ме посъветва да изследвам пролактин, естрадиол и прогестерон, тъй като ми идва два пъти цикъл вече за 2 месеца след раждане (кърмя).
Не ми даде никакви насоки в кой ден от следващия цикъл да направя изследването. А сега прочетох инструкциите тук - и трите хормона се изследват по различно време... Според вас три пъти ли да ходя да ме бодат? Confused

Общи условия

Активация на акаунт