Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, АГ ме посъветва да изследвам пролактин, естрадиол и прогестерон, тъй като ми идва два пъти цикъл вече за 2 месеца след раждане (кърмя).
Не ми даде никакви насоки в кой ден от следващия цикъл да направя изследването. А сега прочетох инструкциите тук - и трите хормона се изследват по различно време... Според вас три пъти ли да ходя да ме бодат? Confused
На колко дни средно идва М.? - определи грубо дължината на тези МЦикли и пусни хормоните седмица преди следващата М.
Ще чакам да пишеш какви са резултатите Peace

ПП.
Идеята е, че ако пролактинът е висок, а той трябва да е висок докато кърмиш, не трябва да има О. и респ. Прогестерон, защото той потиска пролактина.

# 166
Здравей, Денис,

Направих изследванията на 3-ти ден от цикъла. Както писах преди няколко дни, съм на 35 години и страдам от поликистозни яйчници.

LH: 5,42 (2,40 - 12,60)
FSH: 5,13 (3,5 - 12,5)
Prolactin: 349,9 (101,76 - 487,60)
Estradiol: 40,85 (12,5 - 166)

# 167
  • Varna
Здравей Денис! Какво мислиш за тези резултати? Андростендионът ми е на горна граница, Док каза,че щом е в норма няма проблем, но ме гложди .
На 3 ти ден:
LH 4.72  ( реф Фол. до 12.6)
FSH 8.34 ( реф Фол.12.5)
Estradiol 66.42 (реф Фол. 12,5 - 166)
Prolactin 282.70 ( Жени 7 - 511)
ТСХ 2.28 (0.27-4.20)
DHEA-S  5.6 (2,7-9,2)
Androstendion 3.1 ( 0.75-3.20)
AMH - 2 ( 0.1 - 10)

НА 21 ви ден:
Прогестерон : 9,8 ( Лут 1.83-24)

# 168
  • София
Здравей, Денис,

Направих изследванията на 3-ти ден от цикъла. Както писах преди няколко дни, съм на 35 години и страдам от поликистозни яйчници.

LH: 5,42 (2,40 - 12,60)
FSH: 5,13 (3,5 - 12,5)
Prolactin: 349,9 (101,76 - 487,60)
Estradiol: 40,85 (12,5 - 166)
Здравей!
ЛХ и ФСХ са супер и в момента не показват ПКЯ.
Пролактинът е добре да се провери през ЛФ, когато изследваш прогестерон и моят съвет е този МЦ да проследиш О. и да изследваш Прогестерона - така, ще може да се установи, освен дали е имало О., как функционира ЖТ, но и дали пролактина не създава проблеми / или на 7 ден след О. - пускаш Прогестерон, Е2 и Пролактин/
Прави тестове за О. и мери БТ, ще ти помогна с определяне на О. / ако нямаш възможност за ФМ, разбира се/

Здравей Денис! Какво мислиш за тези резултати? Андростендионът ми е на горна граница, Док каза,че щом е в норма няма проблем, но ме гложди .
На 3 ти ден:
LH 4.72  ( реф Фол. до 12.6)
FSH 8.34 ( реф Фол.12.5)
Estradiol 66.42 (реф Фол. 12,5 - 166)
Prolactin 282.70 ( Жени 7 - 511)
ТСХ 2.28 (0.27-4.20)
DHEA-S  5.6 (2,7-9,2)
Androstendion 3.1 ( 0.75-3.20)
AMH - 2 ( 0.1 - 10)

НА 21 ви ден:
Прогестерон : 9,8 ( Лут 1.83-24)
Здравей!
ФСХ е висок и ако не си над 38-40 г.,  напр., показва проблем с яйчниковата функция или, че нещо пречи на О.
ТСХ трябва да е под 2.0, но най-вероятно е завишен от Андростендиона.
За ЯР, освен АМХ, е добре да се изследва и Инхибин В.
За АМХ - от ниска до задоволителна фертилност, но зависи и какви са стойностите и на Инхибин В
За Андростендиона - не е добре да е на горна граница, защото може да създава проблеми на О.
Прогестеронът показва, че или не е определен точно деня на О. и пика на хормона или, че има проблем с О.
Трябва да се изследва точно на 7 ден след О.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 21:09 от denis.

# 169
Здравейте, пуснах си хормони на ЩЖ, резултатите са:

TSH - 0,5   ref - 0,55 - 4,78
TAT - <10   ref <35
MAT - <20   ref <40
Ft4 - 1,16   ref 0,78 - 1,34
Ft3 - 2,85   ref 2,91 - 4,7

Вече не знам какво да мисля, наистина.

# 170
Здравей denis. Hug
Дали е възможно отново да коментираш изследване на хормоните ми. Пуснала съм ги на 7 след предполагаема О, която следих с тестове и мерене на БТ (отделно имах силни болки като при О, не знам колко меродавно това). Като правих тестовете за О имах 3 поредни дни положителен тест, предполагам, че това има значение. Притесняваме Е2 и Пролактин,  много високи. На трети ден от цикъла пак ги бях изследвала и всичко беше наред, тогава ти ги коментира. Прилагам и тях. Прогестерона не е меродавен, тъй като пия Дуфастон, но моята Аг искаше за всеки случай да го погледне дали не е много нисък, въпреки Дуфастона. Моля те кажи какво следва, дали да изследвам още нещо, много се обърках. Предполагам, че не съм имала О този месец.
Това са изследванията от днес.

Предварително ти благодаря Hug Hug

Скрит текст:
Здравей denis.
Дали е възможно да коментираш хормоните как са този път. На 38г. , цикъла напоследък ми е между 24-26 дена. Имам няколко миомни възли и кисти в гърдите. Преди три цикъла Е2 на 3 ден беше  345.2 pmol/l, след което и на 7 ден след О беше пак по висок около 600 pmol/l. Миналият цикъл пих дуфастон с цел забременяване 10 дена след О. Чудя се дали и този месец да продължа с дуфастона? Сега ме притесняват LH и ФСХ дали не са малко високи.
Това са сегашните изследвания на 3 ден от цикъл.
TSH        1.16    uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA
LH        6.8       U/l             2,4 - 12,6     ECLIA
FSH   6.3       U/l             3,5 - 12,5     ECLIA
Пролактин        251       mIU/l       102 - 496     ECLIA
Естрадиол        205       pmol/l         46 - 607     ECLIA
Тестостерон        1.03       nmol/l     0,29 - 1,67     ECLIA

Предварително ти благодаря Hug
Здравей!
Този път, Е2 е по-добре и най-вероятно Дуфастона му е повлиял.
ЛХ и ФСХ ,за годините, са добре. Притеснително е, ако са над 7-8
ЛХ е малко по-висок, но може да се дължи на по-късият МЦ, респ. по-ранна О..
Пролактинът е добре, но трябва да се провери в дните, от О. до 7-ми ден след нея. Ако имаш проблем с него - в тези дни ще е висок.
Тестостеронът е супер. Peace

Благодаря много denis. Kissing Heart за бързия отговор. Чудя се дали и този месец да пия отново дуфастон щом хормоните са добре. Моята гинеколожка ми беше казала месец 1-2 . Досега съм го пила само един месец.

# 171
  • София
TSH - 0,5   ref - 0,55 - 4,78
TAT - <10   ref <35
MAT - <20   ref <40
Ft4 - 1,16   ref 0,78 - 1,34
Ft3 - 2,85   ref 2,91 - 4,7
Добре са - ТСХ не трябва да пада повече.

Здравей denis. Hug
Дали е възможно отново да коментираш изследване на хормоните ми. Пуснала съм ги на 7 след предполагаема О, която следих с тестове и мерене на БТ (отделно имах силни болки като при О, не знам колко меродавно това). Като правих тестовете за О имах 3 поредни дни положителен тест, предполагам, че това има значение. Притесняваме Е2 и Пролактин,  много високи. На трети ден от цикъла пак ги бях изследвала и всичко беше наред, тогава ти ги коментира. Прилагам и тях. Прогестерона не е меродавен, тъй като пия Дуфастон, но моята Аг искаше за всеки случай да го погледне дали не е много нисък, въпреки Дуфастона. Моля те кажи какво следва, дали да изследвам още нещо, много се обърках. Предполагам, че не съм имала О този месец.
 https://imagizer.imageshack.com/img924/4720/UlS3Ma.jpg

Скрит текст:
Здравей denis.
Дали е възможно да коментираш хормоните как са този път. На 38г. , цикъла напоследък ми е между 24-26 дена. Имам няколко миомни възли и кисти в гърдите. Преди три цикъла Е2 на 3 ден беше  345.2 pmol/l, след което и на 7 ден след О беше пак по висок около 600 pmol/l. Миналият цикъл пих дуфастон с цел забременяване 10 дена след О. Чудя се дали и този месец да продължа с дуфастона? Сега ме притесняват LH и ФСХ дали не са малко високи.

Здравей!
Пролактинът е добре, но трябва да се провери в дните, от О. до 7-ми ден след нея. Ако имаш проблем с него - в тези дни ще е висок.

Благодаря много denis. Kissing Heart за бързия отговор. Чудя се дали и този месец да пия отново дуфастон щом хормоните са добре. Моята гинеколожка ми беше казала месец 1-2 . Досега съм го пила само един месец.

Разбира се - винаги  Hug
Според мен е имало О. и прогестеронът е добре. Може да е и малко по-висок, но Пролактина, най-вероятно, създава проблеми.
Пролактинът трябва да е около 250, следи го от време на време, поне да не минава горна граница.
Е2 е малко висок - да не пиеш билки, Мака, ДХЕА?
Добре е да те видят и на УЗ /киста/ЗФ/.
Според мен, нещата са малко по-добре и Дуфастона ти влияе добре. Дано да понижи и естрогените малко.
Пиши ми какъв е коментара на лекаря  Peace

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 16:26 от denis.

# 172
Благодаря много denis!!!
Пия омега 3 + витамин Е от този цикъл и фолиева киселина (отпреди). Утре ще се пробвам да мина през моята АГ. ще ти пиша след прегледа. Пак ти благодаря много за всичко, което правиш и за надеждата, която ни даваш Kissing Heart Hug

# 173
Не са ли ниски? Или няма повод за притеснение за толкова малко отклонение?

# 174
  • София
Не са ли ниски? Или няма повод за притеснение за толкова малко отклонение?
Грешката е моя - Ft3 - 2,85  е нисък. Възприех го като 3,85
Трябва ти Ендокринолог - ако един не ти обърне нужното внимание, търсиш друг.
Т4 е добре - има разминаване в стойностите и специалист трябва да прецени какво се случва.
Да не си болна? Някакво възпаление?

# 175
Малко ме боли гърлото, но не мисшя, че чак толкова ще се отрази на изследването. Възможно ли е емоционалното ми състояние през последните 2 месеца да оказва влияние на хормоните?

# 176
TSH - 0,5   ref - 0,55 - 4,78
TAT - <10   ref <35
MAT - <20   ref <40
Ft4 - 1,16   ref 0,78 - 1,34
Ft3 - 2,85   ref 2,91 - 4,7
Добре са - ТСХ не трябва да пада повече.

Здравей denis. Hug
 https://imagizer.imageshack.com/img924/4720/UlS3Ma.jpg

Скрит текст:
Здравей denis.

Здравей!

Разбира се - винаги  Hug
Според мен е имало О. и прогестеронът е добре. Може да е и малко по-висок, но Пролактина, най-вероятно, създава проблеми.
Пролактинът трябва да е около 250, следи го от време на време, поне да не минава горна граница.
Е2 е малко висок - да не пиеш билки, Мака, ДХЕА?
Добре е да те видят и на УЗ /киста/ЗФ/.
Според мен, нещата са малко по-добре и Дуфастона ти влияе добре. Дано да понижи и естрогените малко.
Пиши ми какъв е коментара на лекаря  Peace

Здравей, denis.
Бях при моята АГ днес. Каза същите неща като теб Wink . Прегледаме на УЗ и нямам задържан фоликул. Ако другата седмица ми дойде цикъла веднага след него ще правя цветна снимка за проходимост на тръбите. 
Kissing Heart

# 177
Здравей Денис,

Кога е най - добре да си проследя прогестерона?

Питам, защото този месец пак ми се случва да имам шоколадово зацапване между О(не е засичана точно) и М, а казвам пак защото ми се случва през 6 месеца горе долу и си спомням, че един от градските генеколози ми беше казвал, че е от нисък прогестерон.

Имам час в Надежда при репродуктивен специалист и по други причини, но е чак след месец и се чудя дали да не си направя проследяване на прогестерона до тогава и да ходя ли до "градския" гинеколог (не съм от София).

Благодаря ти предварително!

# 178
  • София
Здравей Денис,

Кога е най - добре да си проследя прогестерона?

Питам, защото този месец пак ми се случва да имам шоколадово зацапване между О(не е засичана точно) и М, а казвам пак защото ми се случва през 6 месеца горе долу и си спомням, че един от градските генеколози ми беше казвал, че е от нисък прогестерон.

Имам час в Надежда при репродуктивен специалист и по други причини, но е чак след месец и се чудя дали да не си направя проследяване на прогестерона до тогава и да ходя ли до "градския" гинеколог (не съм от София).

Благодаря ти предварително!
Здравей!
О. може да се проследи и засече или с ФМ, или с Тестове за О. + измерване на БТ / в домашни условия/.
Прогестерон се изследва на 7 ден след О. / желателно е да се изследва заедно с Е2 /
Ако избереш БТ - ще ти помогна да определим деня на О. Peace

# 179
Благодаря за бързия отговор.
Засичам О с тестове, но като чета във форума, те не са особно сигурен белег, че О е настъпила.
Ако разчитам на тестовете О е била на 15,09. Тоест 6 дена след нея имам шоколадово зацапване. Възможно ли е да е от ниския прогестерон?
Ще взема утре да си пусна прогестерон и естрадиол и ще пиша пак. Да се надявам, че лентите са били точни.
А от другия цикъл мисля да пробвам БТ, до сега никога не съм засичала О така, много неудобно ми изглежда.

П.п. За късмет утре лабораторите няма да работят. Предполагам ако сега ида, няма да има смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт