Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 052
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Тук... някъде
Здравейте!
denis., моля те за коментар по изследванията. Първите са на ММ

http://imagizer.imageshack.us/v2/1125x1731q90/922/DQfq2z.jpg

А тези са моите. Само да спомена,че последния МЦ засичах О с тестове-имах положителни на 13 ден и около седмица след това -на 22 ден от МЦ започна оскъдно зацапване,което продължи до М. Изследванията са правени днес на 3 ден. Предстои ми преглед в сряда при репродуктивен специалист,уж за инсеминация, но като гледам резултатите си,май няма да е този месец ...

http://imagizer.imageshack.us/v2/1125x1767q90/924/2UVkiZ.jpg

Прикачвам снимка и на БТ графика,която също май не е ок
http://imagizer.imageshack.us/v2/1125x2001q90/922/b7JSEK.png
Здравей!
При ТМ:
ТСХ е висок / показва Хипофункция на ЩЖ/ , няма Хашимото.
Репродукт. хормони са добре.
Хубаво е да провери Пролактина и се консултирайте с Ендокринолог за Инсулина.
При теб:
Може да имаш ЗФ или киста - трябва да те видят на УЗ.
Ще чакам да пишеш, какво е мнението на лекаря.

ПП.
Графиката също показва проблем с О.
След О., БТ не се повишава, а при нормален МЦ с О. - тя е друфазна / ФФ-ЛФ, с разлика 0,4-0.6 градуса - при теб няма такова нещо, твоята разлика е 0,2-0,3/

Здравейте,
denis., резултата от прегледа ми е 2 функционални кисти-по една във всеки яйчник.

# 526
  • Пловдив
Здравейте, момичета!  Много съм притеснена Cry Имам много завишен пролактин. Направих го днес - трети ден от месечния ми цикъл. Стойността му е 1071.7 при референтни стойности от 102.00  до 496.00
Прочетох ужасни неща. ЛХ също е завишен, но малко .... Някой имал ли е подобни резултати?

# 527
Здравейте, момичета!  Много съм притеснена Cry Имам много завишен пролактин. Направих го днес - трети ден от месечния ми цикъл. Стойността му е 1071.7 при референтни стойности от 102.00  до 496.00
Прочетох ужасни неща. ЛХ също е завишен, но малко .... Някой имал ли е подобни резултати?

Мявче, Пролактина е много чувствителен, реален е резултатът само при спазени изисквания за него.
На мен ми казаха -  сутрин на гладно (между 8:00 и 10:00 сутринта), взема  се кръв в легнало положение 30 мин, тъй като емоционалният стрес и физическата активност повишават нивата, предната вечер не трябва да сте правили секс, нито да си стимулирала зърната си.Завишени нива на пролактин се установяват и при прием на алкохол. Поне час преди изследването не трябва да се пуши. Приемът на някои лекарства също влияе на теста (примерно хормонални).

Първия път като го изследвах и  аз се бях изплашила беше  -860 при реф. стойност максимум до 400, но един човек преди мен припадна и явно съм се стреснала, трябваше и да стана от легналото положение. Така че изследвай го пак е моят съвет. Аз не можах да изтрая и на следващия ден пак го пусках и всичко беше наред Simple Smile

# 528
  • Пловдив

Мявче, Пролактина е много чувствителен, реален е резултатът само при спазени изисквания за него.
На мен ми казаха -  сутрин на гладно (между 8:00 и 10:00 сутринта), взема  се кръв в легнало положение 30 мин, тъй като емоционалният стрес и физическата активност повишават нивата, предната вечер не трябва да сте правили секс, нито да си стимулирала зърната си.Завишени нива на пролактин се установяват и при прием на алкохол. Поне час преди изследването не трябва да се пуши. Приемът на някои лекарства също влияе на теста (примерно хормонални).

Първия път като го изследвах и  аз се бях изплашила беше  -860 при реф. стойност максимум до 400, но един човек преди мен припадна и явно съм се стреснала, трябваше и да стана от легналото положение. Така че изследвай го пак е моят съвет. Аз не можах да изтрая и на следващия ден пак го пусках и всичко беше наред Simple Smile

to4icaa, благодаря ти, дано си права.
Аз имам Хашимото и приемам хормони, освен това пия и антидепресанти, днес на гладно си изследвах пролактина, но знае ли човек, може тези неща да са повлияли. Утре ще отида в друга лаборатория. Въпросът е, че се притесних и не мога да спря да плача, понеже прочетох наистина ужасни неща ... а знам, че стресът също оказва влияние Cry

# 529
Не, се притеснявай с Достинекс влиза мн. бързо в норма. При мен пролактинът беше 870, само след 1 месец прием на медикамента влезе в норма, а сега дори е на долна граница. Консултирай се с ендокринолог, ще ти назначат точната доза.

# 530
Здравейте, може ли коментар и на моите хормони, изследвани са на 3-ти ден от МЦ. Предварително много благодаря:

Prolactin  318.20 mIU/l - реф. стойности 125.00 - 635.00
LH  9.06 IU/l  -  фол. 2,4 - 12,6
FSH 10.12 IU/l  -   фол. 3,5 - 12,5
Estradiol  108.10 pmol/l - фол. 46 - 607
Progesterone  0.806 nmol/l  - фол. 0,18-2,84
Testosterone 1.24 nmol/l - реф. стойности 0.22 - 2.90

7 дни след ову ще пусна още веднъж прогестерона.

# 531
  • София
KOKONDRELLA
Благодаря, че сподели  Hug

Привет, Денис,
Скрит текст:
Обръщам се с молба да коментираш моите резултати. Взети са на 3 ден от МЦ. На 34.5 години съм. Пролактинът ми е завишен, както и TSH, но не знам дали да взимам някакви мерки или да ги проверя и другия месец и тогава да преценя. Имам недостиг на Вит. Д, но не съм сигурна какво му е значението. Добро ли е съотношението на LH и FSH? AMX-то ми говори за намален ЯР, но тълкува ли се самостоятелно или във връзка с нивата на E2 и FSH? Имам записан час за репродуктивен специалист за 16.01., но нямам търпение да обсъдя резултатите с него.

Инсулин 6 при референция 3-25 mIU/ml
Глюкоза 4.7   при референция   3.5 – 6.1 mmol/l
TSH   2.53   при референция   0.27 – 4.2 mIU/ml
TAT          11   при референция   0-115 IU/ml
MAT   9   при референция   0-34 IU/ml
Vitamin B12   381 при референция   177.1 – 664.2 pmol/l
Фолиева киселина   16   при референция   10.4 – 42.4 nmol/l
Vitamin D total   4.5   при референция   6.2 – 49.9 ng/ml
LH   7.3   при референция   2.4 – 12.6 mIU/ml
FSH   8.4   при референция   3.5 – 12.5 mIU/ml
Estradiol   28   при референция   12.5 – 166 pg/ml
Prolactin   832   при референция   73-850 mIU/ml
Testosteron   0.276   при референция   0.084 – 0.481 ng/ml
AMX   0.92 при референция   0.672 – 7.55 ng/ml
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да се смъкне под 2.0 - показва, че имаш Хипофункция на ЩЖ.
Нямаш Хашимото.
Пролактинът е висок, провери го на 7 ден след О./ ако изследваш Прогестерон + Е2, напр. при някой друг МЦ/
В12 може да е малко по-висок, както и ФК - правила ли си генетични изследвания, за това, дали имаш проблем с усвояването на ФК?
Имаш вит. Д дефицит, трябва да го приемаш като добавка - често се случва при проблем с ЩЖ.
ЛХ и ФСХ са високи и показват, че има проблем с функцията на яйчниците - в случая, съотношението не е толкова важно, защото първо те трябва да се понижат, ако е възможно.
По-високият ФСХ показва, че може да има проблем с ЯР.
АМХ е малко нисък, не трябва да губите време.
Изследвай и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря Peace

Здравейте, може ли коментар и на моите хормони, изследвани са на 3-ти ден от МЦ. Предварително много благодаря:

ЛХ и ФСХ са доста завишени. Добре е да те видят на УЗ - дали няма ЗФ/киста. Ако няма, трябва да се търси причината за тези по-високи нива / да се изследват всички останали хормони/
На колко си години?

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 15:24 от denis.

# 532
Denis, благодаря за бързия отговор. Почти на 32 съм. А ЗФ пречи ли на ову?

# 533
  • София
KOKONDRELLA
Благодаря, че сподели  Hug

Привет, Денис,
Скрит текст:
Обръщам се с молба да коментираш моите резултати. Взети са на 3 ден от МЦ. На 34.5 години съм. Пролактинът ми е завишен, както и TSH, но не знам дали да взимам някакви мерки или да ги проверя и другия месец и тогава да преценя. Имам недостиг на Вит. Д, но не съм сигурна какво му е значението. Добро ли е съотношението на LH и FSH? AMX-то ми говори за намален ЯР, но тълкува ли се самостоятелно или във връзка с нивата на E2 и FSH? Имам записан час за репродуктивен специалист за 16.01., но нямам търпение да обсъдя резултатите с него.

Инсулин 6 при референция 3-25 mIU/ml
Глюкоза 4.7   при референция   3.5 – 6.1 mmol/l
TSH   2.53   при референция   0.27 – 4.2 mIU/ml
TAT          11   при референция   0-115 IU/ml
MAT   9   при референция   0-34 IU/ml
Vitamin B12   381 при референция   177.1 – 664.2 pmol/l
Фолиева киселина   16   при референция   10.4 – 42.4 nmol/l
Vitamin D total   4.5   при референция   6.2 – 49.9 ng/ml
LH   7.3   при референция   2.4 – 12.6 mIU/ml
FSH   8.4   при референция   3.5 – 12.5 mIU/ml
Estradiol   28   при референция   12.5 – 166 pg/ml
Prolactin   832   при референция   73-850 mIU/ml
Testosteron   0.276   при референция   0.084 – 0.481 ng/ml
AMX   0.92 при референция   0.672 – 7.55 ng/ml
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да се смъкне под 2.0 - показва, че имаш Хипофункция на ЩЖ.
Нямаш Хашимото.
Пролактинът е висок, провери го на 7 ден след О./ ако изследваш Прогестерон + Е2, напр. при някой друг МЦ/
В12 може да е малко по-висок, както и ФК - правила ли си генетични изследвания, за това, дали имаш проблем с усвояването на ФК?
Имаш вит. Д дефицит, трябва да го приемаш като добавка - често се случва при проблем с ЩЖ.
ЛХ и ФСХ са високи и показват, че има проблем с функцията на яйчниците - в случая, съотношението не е толкова важно, защото първо те трябва да се понижат, ако е възможно.
По-високият ФСХ показва, че може да има проблем с ЯР.
АМХ е малко нисък, не трябва да губите време.
Изследвай и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря Peace

ЛХ и ФСХ са доста завишени. Добре е да те видят на УЗ - дали няма ЗФ/киста. Ако няма, трябва да се търси причината за тези по-високи нива / да се изследват всички останали хормони/
На колко си години?

Денис, благодаря за бързия отговор. Генетични изследвания не съм правила никакви до момента. Възможно ли е ниската стойност на AMX да се дължи и на недостига на Вит. Д (в чужди сайтове четох, че има такава зависимост) или завишената стойност на FSH по-скоро говори за намален ЯР? Ще споделя резултатите от прегледа другата седмица.

# 534
  • София
Не е от годините - търси причината за по-високите нива на ЛХ и ФСХ.
ЗФ понякога пречи на О., макар че имаше 2-3 случая дори на бременност и то нормална, при наличие и на ЗФ.

# 535
Не е от годините - търси причината за по-високите нива на ЛХ и ФСХ.
ЗФ понякога пречи на О., макар че имаше 2-3 случая дори на бременност и то нормална, при наличие и на ЗФ.

Още веднъж благодаря. Преди имах ЗФ, който беше много упорит, но в крайна сметка се спука след прием на Дуфастон и после Утрогестан и още нещо, чието име не помня. Но пък тогава не планирахме бебе. Утре съм на лекар и ще кажа какво е положението. Принципно заради образуването на фиброаденоми в гърдите ми е противопоказно да пия противозачатъчни и дано няма ЗФ... Благодаря още веднъж

# 536
  • София
Денис, благодаря за бързия отговор. Генетични изследвания не съм правила никакви до момента. Възможно ли е ниската стойност на AMX да се дължи и на недостига на Вит. Д (в чужди сайтове четох, че има такава зависимост) или завишената стойност на FSH по-скоро говори за намален ЯР? Ще споделя резултатите от прегледа другата седмица.
Генетични изследвания е добре да направиш / има тема за тях/, ако не друго, поне да ги отхвърлиш като евентуален риск при зачеване, имплантация и износване.
Ниските нива на вит. Д, не са причина за ниските нива на АМХ - той показва моментното състояние на ЯР.
Или вит. Д - дефицита, може да е следствие, да съпътства това състояние, но не е причина за него.

# 537

Аз имам Хашимото и приемам хормони, освен това пия и антидепресанти, днес на гладно си изследвах пролактина, но знае ли човек, може тези неща да са повлияли. Утре ще отида в друга лаборатория. Въпросът е, че се притесних и не мога да спря да плача, понеже прочетох наистина ужасни неща ... а знам, че стресът също оказва влияние Cry

Щом си прочела материали по темата,
значи знаеш, че много медикаменти влияят на пролактина, включително антидепресантите. Възможно е да няма друга причина за повишаването му.

А и в момента страшно много жени са с повишен пролактин и сектетиращи аденоми (т. е. в момента масово се диагностицира, защото се правят изследвания, ЯМР е достъпен и тн)
Както писаха, с адекватно лечение се овладява лесно положението.
Много, много  рядко става дума за наистина сериозни заболявания напр огромен пролактином.

Така че не се шашкай предварително.

# 538
  • Пловдив

Щом си прочела материали по темата,
значи знаеш, че много медикаменти влияят на пролактина, включително антидепресантите. Възможно е да няма друга причина за повишаването му.

А и в момента страшно много жени са с повишен пролактин и сектетиращи аденоми (т. е. в момента масово се диагностицира, защото се правят изследвания, ЯМР е достъпен и тн)
Както писаха, с адекватно лечение се овладява лесно положението.
Много, много  рядко става дума за наистина сериозни заболявания напр огромен пролактином.

Така че не се шашкай предварително.

Здравейте отново, момичета! Реших да повторя изследването си в друга лаборатория днес. Спазих изискванията, дори снощи не си пих антидепресанта, а преди да ми вземат кръв, подремнах на стола 10 минути и .... пролактинът ми е в норма!!! От 1077 вчера, днес е 328 ... Направо не знам, какво е това чудо, но колко рев изревах докато излезе този резултат днес ... Благодаря ви много за успокоението. Сега и ЛХ ще пускам пак като ми дойде другия МЦ и няма да бързам да се шашкам. Целувам ви!!!

# 539
  • На остров
Денис днес ми пуснаха хормон е2, по дълъг протокол съм и пръскам синурела от 24.12 . висок е хормона 400 а би трябвало да е под 100. Ще пръскам още седмица и тогава ще направим нова контрола. Според доктора и сестрата няма нищо притеснително, мога ли аз с нещо да подпомогна в рамките на седмица. Не ми увеличи дозата само продължителността с еьна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт