Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 394
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Denis, благодаря за бързия отговор. Почти на 32 съм. А ЗФ пречи ли на ову?
Не е от годините - търси причината за по-високите нива на ЛХ и ФСХ.
ЗФ понякога пречи на О., макар че имаше 2-3 случая дори на бременност и то нормална, при наличие и на ЗФ.

Здравей, denis, беше права - при преглед на 4 ден от МЦ има ЗФ 27 мм в левия яйчник. По 6 антрални фоликула и лигавица L  /не съм сигурна това добре ли е/. Сега не знам какво да правя. Мамологът не ми разрешава прием на регулон. Остава ми пак дуфастона, който ми е изписан от 14 ден на МЦ. Миналия месец тестът за ову беше + на 16 ден. Сега с този ЗФ има ли смисъл да меря БТ, да правя фоликулометрия и тестове за ову? Всякакви съвети приемам и благодаря.

# 541
  • София
oblacheee, следващия цикъл. Сега трябва да се изчисти. Поне мен лекарката така винаги ме е предупреждавала.

# 542
  • София
Скрит текст:
Denis, благодаря за бързия отговор. Почти на 32 съм. А ЗФ пречи ли на ову?
Не е от годините - търси причината за по-високите нива на ЛХ и ФСХ.
ЗФ понякога пречи на О., макар че имаше 2-3 случая дори на бременност и то нормална, при наличие и на ЗФ.
Здравей, denis, беше права - при преглед на 4 ден от МЦ има ЗФ 27 мм в левия яйчник. По 6 антрални фоликула и лигавица L  /не съм сигурна това добре ли е/. Сега не знам какво да правя. Мамологът не ми разрешава прием на регулон. Остава ми пак дуфастона, който ми е изписан от 14 ден на МЦ. Миналия месец тестът за ову беше + на 16 ден. Сега с този ЗФ има ли смисъл да меря БТ, да правя фоликулометрия и тестове за ову? Всякакви съвети приемам и благодаря.
Дуфастонът е добър вариант, но трябва да следиш ЗФ, как се повлиява от медикамента - само да не е лутеална киста или ЛУФ / тогава трябват и естрогени - както са ОК, а не прогестин /.
ЗФ е до 30мм, над 30мм е киста.
L - e тънка МЛ, като за ФФ

Дано, бързо да изчезне ЗФ Peace

# 543
Момичета, благодаря ви, страхотни сте, особено ти, denis

# 544
Здравейте, момичета!
Накратко ще се представя - на 26г съм, с приятеля ми правим опити от няколко месеца като август 2017 претърпях кюртаж в 8г.с. Без категорична диагноза. Единият док каза кухо, а другия мисед. (Без коментар, епикриза нямам).
сега си действаме, като тези дни пусках на своя глава изследвания. Ще помоля най-вече Денис (в групата за бебеправещите доста те похвалиха Simple Smile, за мнение и съвет ако има нужда какво да се прави от тук нататък. Да търся ли специалисти или нещата са добри?
ТСХ на чист ден - 2,48 като референтните мисля че бяха от 0,7 до 4,5
Прогестерон 14,59, при реф. за лф до 27 (долната граница не я помня) правен на 21ви ден от цикъла. Тук държа да отбележа, че нямам с точност засякана О, по мои предположения и наблюдения беше на 14-15ти ден.
Благодаря предварително, всяка една насока, съвет или коментар ще бъде от помощ Simple Smile

# 545
Здравейте, с моят мъж правим опити за бебче вече 6м., но не се получава. Другата седмица съм на гинеколог, хем профилактично, хем да видим защо не се получава. Пуснах си изследвания на 3 ден от МЦ:
LH-   2.92 при реф.стой-ст: 1,9-12,5
FSH-   6.06 при реф.стой-ст: 2.5- 10.2
Пролактин-   13,66 при реф.стой-ст: 2,8-29,2
Естрадиол-   28,15 при реф.стой-ст: 19,5- 144,2
Ще помоля запознатите за мнение, относно резултатите. Благодаря предварително

# 546
Здравейте, днес си пуснах част от хормоните и съм малко объркана от резултатите. На 29 г. съм. Ноември месец ми правиха кюретаж заради удебелена лигавица и почти постоянни кръвотечения. Преди година пусках същите хормони и андростендиона е почти същия,а за повишения пролактин сега не съм сигурна,защото снощи не спах добре и не е спазено правилото да лежа преди изследването:

17 ОНР ще е готов другата седмица. Тогава ще пусна и TSH,FT3, FT4, TAT, MAT. От тях не очаквам изненади, защото ги следя поне 1 път в годината и са добре,  TSH е между 1 и 1.5. Мисля отново да видя и пролактина. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 15:02 от KikiMoon

# 547
  • Пловдив
Здравейте, днес си пуснах част от хормоните и съм малко объркана от резултатите. На 29 г. съм. Ноември месец ми правиха кюретаж заради удебелена лигавица и почти постоянни кръвотечения. Преди година пусках същите хормони и андростендиона е почти същия,а за повишения пролактин сега не съм сигурна,защото снощи не спах добре и не е спазено правилото да лежа в лабораторията.

17 ОНР ще е готов другата седмица. Тогава ще пусна и TSH,FT3, FT4, TAT, MAT. От тях не очаквам изненади, защото ги следя поне 1 път в годината и са добре,  TSH е между 1 и 1.5. Мисля отново да видя и пролактина. Rolling Eyes

Не се вижда добре снимката, пролактинът 883 ли е или така ми се стори?

# 548
  • София
Здравейте, с моят мъж правим опити за бебче вече 6м., но не се получава. Другата седмица съм на гинеколог, хем профилактично, хем да видим защо не се получава. Пуснах си изследвания на 3 ден от МЦ:
LH-   2.92 при реф.стой-ст: 1,9-12,5
FSH-   6.06 при реф.стой-ст: 2.5- 10.2
Пролактин-   13,66 при реф.стой-ст: 2,8-29,2
Естрадиол-   28,15 при реф.стой-ст: 19,5- 144,2
ФСХ е висок - може да е инцидент, от годините или да показва, че има някъде проблем.
Другите са добре.

Здравейте, днес си пуснах част от хормоните и съм малко объркана от резултатите. На 29 г. съм. Ноември месец ми правиха кюретаж заради удебелена лигавица и почти постоянни кръвотечения. Преди година пусках същите хормони и андростендиона е почти същия,а за повишения пролактин сега не съм сигурна,защото снощи не спах добре и не е спазено правилото да лежа в лабораторията.
 http://imagizer.imageshack.us/v2/720x203q90/923/JdYPa6.jpg
 http://imagizer.imageshack.us/v2/720x380q90/923/YH2JuS.jpg
17 ОНР ще е готов другата седмица. Тогава ще пусна и TSH,FT3, FT4, TAT, MAT. От тях не очаквам изненади, защото ги следя поне 1 път в годината и са добре,  TSH е между 1 и 1.5. Мисля отново да видя и пролактина. Rolling Eyes 
Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи, показват проблем с функцията на яйчниците.
Тестостеронът е на горна граница, Андростенионът и Пролактинът са високи.
Имаш СПКЯ - трябва лекар да прецени, къде е проблема  /първопричината/ и да се лекуваш.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 15:03 от denis.

# 549
ФСХ е висок - може да е инцидент, от годините или да показва, че има някъде проблем.
Другите са добре.

Здравей!
Имаш СПКЯ - трябва лекар да прецени, къде е проблема  /първопричината/ и да се лекуваш.
Благодаря за бързия отговор, Денис. Това със СПКЯ ми е много странно, защото през последната година ми се налагаше доста често да посещавам гинеколози и всички казваха, че яйчниците ми са чисти,даже преди месец бях и сега като ми свърши пак трябва да ходя. Никой никога не е споменавал нищо за кисти.

# 550
Другите са добре.

Здравей!

Denis. едвали ще е от годините- на 24 съм.

# 551
Здравей ,Денис.По твоя препоръка си взех див ям.Не мога да намеря в записките си по колко на ден е дозата?Благодаря ти предварително!

# 552
  • София
Здравей ,Денис.По твоя препоръка си взех див ям.Не мога да намеря в записките си по колко на ден е дозата?Благодаря ти предварително!
Здравей! 
Дозата е посочена от производителя - нея спазваш.
Приема се само след О. ... и след хранене.

# 553
Здравей! 
Дозата е посочена от производителя - нея спазваш.
Приема се само след О. ... и след хранене.
Благодаря ти !

# 554
  • София
Скрит текст:
KOKONDRELLA
Благодаря, че сподели  Hug

Привет, Денис,
Скрит текст:
Обръщам се с молба да коментираш моите резултати. Взети са на 3 ден от МЦ. На 34.5 години съм. Пролактинът ми е завишен, както и TSH, но не знам дали да взимам някакви мерки или да ги проверя и другия месец и тогава да преценя. Имам недостиг на Вит. Д, но не съм сигурна какво му е значението. Добро ли е съотношението на LH и FSH? AMX-то ми говори за намален ЯР, но тълкува ли се самостоятелно или във връзка с нивата на E2 и FSH? Имам записан час за репродуктивен специалист за 16.01., но нямам търпение да обсъдя резултатите с него.

Инсулин 6 при референция 3-25 mIU/ml
Глюкоза 4.7   при референция   3.5 – 6.1 mmol/l
TSH   2.53   при референция   0.27 – 4.2 mIU/ml
TAT          11   при референция   0-115 IU/ml
MAT   9   при референция   0-34 IU/ml
Vitamin B12   381 при референция   177.1 – 664.2 pmol/l
Фолиева киселина   16   при референция   10.4 – 42.4 nmol/l
Vitamin D total   4.5   при референция   6.2 – 49.9 ng/ml
LH   7.3   при референция   2.4 – 12.6 mIU/ml
FSH   8.4   при референция   3.5 – 12.5 mIU/ml
Estradiol   28   при референция   12.5 – 166 pg/ml
Prolactin   832   при референция   73-850 mIU/ml
Testosteron   0.276   при референция   0.084 – 0.481 ng/ml
AMX   0.92 при референция   0.672 – 7.55 ng/ml
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да се смъкне под 2.0 - показва, че имаш Хипофункция на ЩЖ.
Нямаш Хашимото.
Пролактинът е висок, провери го на 7 ден след О./ ако изследваш Прогестерон + Е2, напр. при някой друг МЦ/
В12 може да е малко по-висок, както и ФК - правила ли си генетични изследвания, за това, дали имаш проблем с усвояването на ФК?
Имаш вит. Д дефицит, трябва да го приемаш като добавка - често се случва при проблем с ЩЖ.
ЛХ и ФСХ са високи и показват, че има проблем с функцията на яйчниците - в случая, съотношението не е толкова важно, защото първо те трябва да се понижат, ако е възможно.
По-високият ФСХ показва, че може да има проблем с ЯР.
АМХ е малко нисък, не трябва да губите време.
Изследвай и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря Peace

Здравейте, може ли коментар и на моите хормони, изследвани са на 3-ти ден от МЦ. Предварително много благодаря:

Prolactin  318.20 mIU/l - реф. стойности 125.00 - 635.00
LH  9.06 IU/l  -  фол. 2,4 - 12,6
FSH 10.12 IU/l  -   фол. 3,5 - 12,5
Estradiol  108.10 pmol/l - фол. 46 - 607
Progesterone  0.806 nmol/l  - фол. 0,18-2,84
Testosterone 1.24 nmol/l - реф. стойности 0.22 - 2.90

7 дни след ову ще пусна още веднъж прогестерона.
ЛХ и ФСХ са доста завишени. Добре е да те видят на УЗ - дали няма ЗФ/киста. Ако няма, трябва да се търси причината за тези по-високи нива / да се изследват всички останали хормони/
На колко си години?

Денис, благодаря за бързия отговор. Генетични изследвания не съм правила никакви до момента. Възможно ли е ниската стойност на AMX да се дължи и на недостига на Вит. Д (в чужди сайтове четох, че има такава зависимост) или завишената стойност на FSH по-скоро говори за намален ЯР? Ще споделя резултатите от прегледа другата седмица.

Денис, привет, както обещах отчитам се какво е казал докторът:
За завишения Пролактин - "то ако работиш стресова работа и не се наспиваш като хората, винаги ще ти е завишен".
Зс ТСХ: скара ми се, че не съм го изследвала на чист ден, а на 3-ти ден от цикъла.
За недостига на Вит. Д ми изписа Вигантол капки - по 5-7 капки на ден.
За Б 12 и фолиевата каза, че не са най-оптималните нива, но че нивото им е по-важно по време на бременност и засега тях няма да коригираме.
За останалите хормони каза, че картинката, която вижда не ехографа, е далеч по-добра от стойностите, посочени в изследването.

Понеже страдам и от зверско безсъние, наред с Вигантола си самоназначих витамини B complex - ето тази марка: https://www.zoya.bg/%D0%92-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5% … ers=Viridian-m158:

Откакто почнах да пия Вигантола и Б комплекса (2 дни) урината ми е необичайно силно жълт цвят, ако не ходя често по малка нужда. Според теб на какво се дължи това и дали не съм "пресолила" манджата с тези добавки? Пия и FertilCM и FertilAid, но по 2 капсули вместо по 3 и през ден. На 34 години съм, около 50 кг.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 14:34 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт