Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 347
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Денис, благодаря ти много за коментара!

# 601
  • София
Преди година , бяха доста зле и ти Денис ме посъветва да пия инозитол и  други добавки ,да мина на хранителен режим и ето  година по -късно резултатите са както ти казваш супер. Надявам се и другите да са така когато ги направя . Така че едно голямо БЛАГОДАРЯ от сърце ❤
Много се радвам  Hug
Ще чакам все по-хубави новини от теб Peace

# 602
Денис, по препоръка на гинеколог пуснах тези изследвания:
Гликиран хемоглобин- 6.4% реф.до 6%
TSH- 4.16 реф.: 0.27- 4.2
Тестотерон-2.6 реф.: 0.22-2.9
Витамин Д3- 19.58 реф.: 30-50
Витамин В12- 455.8 реф.: 141-489

Би ли ги коментирала?

# 603
  • София

Би ли ги коментирала?
ТСХ е доста висок, имаш Хипофункция на ЩЖ.
Добре е да провериш ТАТ и МАТ, както и Пролактин, Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Тестостеронът е на горна граница, трябва да се проверят ДХЕА и 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/
Имаш дефицит на вит. Д / често се случва при Хипофункция на ЩЖ/
В12 е добре.
Не се притеснявай - тези неща се коригират и влязат ли в норма, не са пречка за зачеване и износване.

# 604

Би ли ги коментирала?
Добре е да провериш ТАТ и МАТ, както и Пролактин, Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Тестостеронът е на горна граница, трябва да се проверят ДХЕА и 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/
Имаш дефицит на вит. Д / често се случва при Хипофунккция на ЩЖ/
В12 е добре.
Не се притеснявай - тези неща се коригират и влязат ли в норма, не са пречка за зачеване и износване.

Това, което ме притеснява е да не да имам някакво заболяване.

# 605
  • София
Скрит текст:

Би ли ги коментирала?
Имаш дефицит на вит. Д / често се случва при Хипофунккция на ЩЖ/
В12 е добре.

Това, което ме притеснява е да не да имам някакво заболяване.
Лекарят ще прецени и ако имаш, е по-добре да вземеш мерки, отколкото да си в неведение.
Да си болен и да не знаеш, че си болен, е много по-лош вариант.
Всичко, което коментираме тук, не е страшно и се коригира с медикаменти.

# 606
Здравей Денис , с хиперфункция съм на щитовидната железа. Бях на метизол и резултатите бяха добре , от 1 година съм на Пропицил е сега резултатите хич не са добре.Съветват ме за операция, понеже искам да си имам бебе.Аз честно казано де въздържам , но бих се радвала да чуя и твоя коментар. 

# 607
  • София
Здравей Денис , с хиперфункция съм на щитовидната железа. Бях на метизол и резултатите бяха добре , от 1 година съм на Пропицил е сега резултатите хич не са добре.Съветват ме за операция, понеже искам да си имам бебе.Аз честно казано де въздържам , но бих се радвала да чуя и твоя коментар.  http://imagizer.imageshack.us/v2/796x1080q90/922/n53Rc6.png
Положението е сериозно. Търси втори, трето мнение.
Имаш Хашимото и Хиперфункция на ЩЖ, както и сериозен вит.Д  дефицит.
Операцията, според мен, трябва да е последно и крайно решение.

# 608
Благодаря ти , със сигурност ще го направя. А възможно ли е от липсата на витамин Д да изглеждат толкова страшни нещата ?

# 609
Здравей, denis, може ли да си кажеш мнението за изследванията от 24 ден от МЦ. Благодаря

# 610
  • София
Благодаря ти , със сигурност ще го направя. А възможно ли е от липсата на витамин Д да изглеждат толкова страшни нещата ?
Има връзка и тя е доста сложна, не съм сигурна, дали ще мога да я обясня по-разбираемо, но ще опитам.

Вит. Д дефицита, има отношение/свързва се с много автоимунни заболявания / в случая Хашимото/.
Ролята на вит. Д  / серумния, този който циркулира в кръвта/ е да активира вит. Д рецепторите. Проблемът е, че много хора с Ав. Им. Заболяване /АвИмЗ/, имат генетичен полиморфизъм, който засяга активирането на тези рецептори и по този начин, се намалява биологичната активност на вит. Д. Простичко казано, има дефект в гените, които са отговорни за това. Полиморфизъм на вит. Д рецептори означава, че биологичната активност на вит.Д се намалява, дори когато се свързва с тези рецептори.

Другият момент е, че тези вит. Д рецептори са нещо като подмножество /съществена част/ от рецепторите на хормоните на ЩЖ.  За да осъществи своето предназначение и да действа - всеки хормон се свързва с точно определен рецептор.

Недостигът на вит. Д, от друга страна, повишава антителата МАТ  - те са в корелационна зависимост.

Здравей, denis, може ли да си кажеш мнението за изследванията от 24 ден от МЦ. Благодаря
http://imagizer.imageshack.us/v2/1908x585q90/922/HOHPvF.png
Имало е О. и прогестеронът е супер Peace  - дано да е станало.

В12 е висок. Когато се изследва, не трябва да е приемана добавка В12  / като и други МВ и добавки/ - 2 седмици преди изследването - дано това да е причина за високите нива.
Вит. Д - може да е и малко по-висок.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 15:36 от denis.

# 611
Много ти благодаря! Ще потърся мнение и на други лекари , силно се надявам да се нормализират нещата и да си имам бебче😊

# 612
Т.е. трябва да понижа Б12 и да увелича Д, правилно ли те разбрах? Blush
Някакви препоръки как да стане това? Благодаря ти много за помощта, стискай палци да е станало Hug

# 613
Денис, при мен също има дефицит на витамин D (последните резултати показват влизане в долна граница с х10 капки/ден)  и ниски нива В12. В указанията на д-р преди контролни изследвания се спира за 7 дни приемът само на В12. Чела съм и други мнения. Ти казваш да се преустанови приема и на МВ и др. Освен това, пия и неофолик мета, който е също от група В.
Какво би посъветвала в тази връзка?
И още един въпрос с оглед превишените стойности В12 на едно от момичетата - може ли да се предозира или би трябвало излишното да се изхвърли от организма? 
Аз например взимам В12 мета форма от 1000 мг, но в момента пия антибиотик и реших да увелича на 2-3 табл. за оптимално и бързо попълване на депата.
Сърдечни благодарности! Simple Smile

# 614
  • София
Т.е. трябва да понижа Б12 и да увелича Д, правилно ли те разбрах? Blush
Някакви препоръки как да стане това? Благодаря ти много за помощта, стискай палци да е станало Hug
Да, точно така - ако приемаш В12 - спри приема за известно време или намали дозата , а вит. Д - увеличи дозата, или започни да го приемаш. Консултирай се с лекаря.

Денис, при мен също има дефицит на витамин D (последните резултати показват влизане в долна граница с х10 капки/ден)  и ниски нива В12. В указанията на д-р преди контролни изследвания се спира за 7 дни приемът само на В12. Чела съм и други мнения. Ти казваш да се преустанови приема и на МВ и др. Освен това, пия и неофолик мета, който е също от група В.
Какво би посъветвала в тази връзка?
И още един въпрос с оглед превишените стойности В12 на едно от момичетата - може ли да се предозира или би трябвало излишното да се изхвърли от организма? 
Аз например взимам В12 мета форма от 1000 мг, но в момента пия антибиотик и реших да увелича на 2-3 табл. за оптимално и бързо попълване на депата.
Сърдечни благодарности! Simple Smile
Ако не прекратяваш приема, и въпреки това имаш дефицит - най-вероятно, реалния дефицит е по-голям. В случая няма значение, че изследването не е направено правилно.
В12 може да се предозира. Високите нива са опасни.

ПП. Ок., 7 дни - след като така е казал лекаря

Общи условия

Активация на акаунт