Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 335
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравей Денис,

Преди малко повече от месец направих спонтанен аборт в 21 г.с., в този случай кога би било най-добре да изследвам хормони?
Чета, че е възможно хормоналния дисбаланс да има отношение към спонтанен аборт. Бях изследвала всички хормони преди 4 години и тогава се установиха по-високи нива на андростендион, DHEA и малко над горна граница 17OH. LH и FSH бяха в правилно съотношение около 7. Останалите хормони бяха ок. Тогава бях на 29, сега съм на 33. Бях пускала и ИР и според д-р Начев нямах, а останалите показатели не изисквали лечение.

Когато забременях гинеколожката ми поиска само ТСХ, което беше под две и повече хормони не изследвахме. Бих искала да попитам за твоето мнение, ясно е, че трябва да повторя изследванията, но ако може да ми дадеш някакъв съвет на този етап ще ми бъде много полезен. Извинявам се ако питането ми не е съвсем по темата.

# 616
  • Бургас

Моля за коментар, направени са на 4ти ден, на преглед УЗ съм в петък.

# 617
  • София
Здравей Денис,
Скрит текст:
Преди малко повече от месец направих спонтанен аборт в 21 г.с., в този случай кога би било най-добре да изследвам хормони?
Чета, че е възможно хормоналния дисбаланс да има отношение към спонтанен аборт. Бях изследвала всички хормони преди 4 години и тогава се установиха по-високи нива на андростендион, DHEA и малко над горна граница 17OH. LH и FSH бяха в правилно съотношение около 7. Останалите хормони бяха ок. Тогава бях на 29, сега съм на 33. Бях пускала и ИР и според д-р Начев нямах, а останалите показатели не изисквали лечение.

Когато забременях гинеколожката ми поиска само ТСХ, което беше под две и повече хормони не изследвахме. Бих искала да попитам за твоето мнение, ясно е, че трябва да повторя изследванията, но ако може да ми дадеш някакъв съвет на този етап ще ми бъде много полезен. Извинявам се ако питането ми не е съвсем по темата.
Здравей!
Много съжалявам.
Изследване на хормони - след 3 месеца, поне.
Добре е да провериш всички хормони /посочени на 1 стр./ + основния панел генетични /има тема, попитай там - момичетата са супер отзивчиви/.
Високите андрогени, може да са причина за аборт.
Пожелавам ти следващият път, да е успешен и да си имаш здрави и красиво бебе Wink

http://imagizer.imageshack.us/v2/1647x494q90/923/m6Lxs7.jpg
Показват ПКЯ или може да е имало ЗФ/киста.
Пролактинът е висок - високите нива създават проблем на О. и синтеза на Прогестерон.
Ще чакам да споделиш какво е положението - след прегледа. Peace

# 618
  • София
Денис, привет, ще се радвам да дадеш коментар на нивата на прогестерон, изследван на 7-я или 8-я ден след доказана овулация.
Резултатът е 24 ng/ml при референтни граници за лутеална фаза от 1.7 до 27 ng/ml.

Бях те питала и за подходяща комбинация на витамини Б комплекс, защото Б12 ми е на долна граница - тези добър вариант ли са: http://www.viridian-nutrition.com/Shop/High-Five-B-Complex-with- … orbate-P517.aspx#. Дозата, която производителят препоръчва, е от 1 до 3 капсули дневно, което е доста широко според мен.

# 619
  • София
Здравей Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Много съжалявам.
Изследване на хормони - след 3 месеца, поне.
Добре е да провериш всички хормони /посочени на 1 стр./ + основния панел генетични /има тема, попитай там - момичетата са супер отзивчиви/.
Високите андрогени, може да са причина за аборт.
Пожелавам ти следващият път, да е успешен и да си имаш здрави и красиво бебе Wink

http://imagizer.imageshack.us/v2/1647x494q90/923/m6Lxs7.jpg
Показват ПКЯ или може да е имало ЗФ/киста.
Пролактинът е висок - високите нива създават проблем на О. и синтеза на Прогестерон.
Ще чакам да споделиш какво е положението - след прегледа. Peace

Благодаря, Денис Flowers Hibiscus

# 620
  • София
Денис, привет, ще се радвам да дадеш коментар на нивата на прогестерон, изследван на 7-я или 8-я ден след доказана овулация.
Резултатът е 24 ng/ml при референтни граници за лутеална фаза от 1.7 до 27 ng/ml.

Бях те питала и за подходяща комбинация на витамини Б комплекс, защото Б12 ми е на долна граница - тези добър вариант ли са: http://www.viridian-nutrition.com/Shop/High-Five-B-Complex-with- … orbate-P517.aspx#. Дозата, която производителят препоръчва, е от 1 до 3 капсули дневно, което е доста широко според мен.
Прогестеронът е добре - показва, че е имало О. и  че ЖТ функционира добре, синтезира достатъчно кол-во прогестерон.
Продуктът, който си избрала?! - не мога да преценя - не са посочени формите. Посочено е, че е веган и кашерен - но това нищо не означава. Трябва да се попита производителя - трябват ти метилирани форми.
В12 да е метилкобаламин

# 621
  • Бургас
Може ли да помоля да погледнеш Денис и моите хормони и да кажеш какво мислиш?

# 622
  • София
Може ли да помоля да погледнеш Денис и моите хормони и да кажеш какво мислиш?

1 пост по-на горе ти е отговорила

# 623
  • София
Благодаря, Денис!

# 624
  • Варна
Глюкоза 5.23 (реф. 3.8 - 6.1)
Инсулин 4.5 (реф. < 15)
Пролактин 270.39 (реф. 90 - 523)
Имам поликистоза (LH 9-10, FSH 4, при реф. до 8 и за двата хормона) и естрадиол под нормата. Сега ми изписаха Метфогама 500 и Селен. Пия също фолева киселина и Еутирокс 75 (за да държа TSH нисък). Някой пие ли тези лекарства и дали ли са някакъв резултат? Селенът за вдигане на естрадиола ли е? Съотношението инсулин-глюкоза добре ли е?

# 625
Здравейте, момичета

Реших да си направя изследвания на щитовидната жлеза. Бихте ли ми препоръчали добра лаборатория или няма значение. Като тийнейджър ми правиха такива в нашата поликлиника, но сега мисля, че там не е добро решение.

# 626
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Тъмнозелена Hug
Дай рефер. граници , моля
Само на някои са посочени:
FT4   14.42   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH   3.89   mkIU/ml   0.27 - 4.20

LH   8.71   mUI/ml   
FSH   7.64   mUI/ml   
Testosteron   1.23   nmol/L   0.29 - 1.67
Estradiol   126.30   pmol/L   
Prolactin   838.40   mkIU/mL   102.00 - 496.00

На естрадиола четох, че е 231-606 pmol/l във фолик.фаза, но не знам колко е достоверен източникът.
Връщам се сега от джи пи-то, смята, че има леко проблем и с щитовидната. Май наистина при различни специалисти трябва да се ходи. Бих казала първо на гинеколог /почти съм убедена, че става въпрос за ПКЯ/, след това на ендокринолог. Или обратното?
ТСХ е висок, трябва да е около 2.0, сега показва Хипофункция на ЩЖ.
Изследвайте ТАТ и МАТ  -проблем с Им.С-ма може да е причина за алопецията.
ЛХ и ФСХ показват ПКЯ
Пролактинът е висок - може причината да е ТСХ, но е добре да се провери и Андростендионът.
Трябва консултация с Ендокринолог и АГ, а за алопецията и с дерматолог.

ПП. Добре е обаче да се изследват всички базови хормони - посочени на 1 стр., без АМХ и Инхибин В.
Тази алопеция е много неприятна, дано да откриете проблема - в повечето случаи е, или Им.С-ма или стрес. Кортизолът също е добре да се провери.
Денис, направихме днес ТАТ и МАТ, както и отново ТСХ - повишил се е  Cry. ТАТ и МАТ добре ли са:
FT4 14.21 pmol/L    реф.ст-ст 12.00 - 22.00
TSH 4.19 mkIU/ml    реф.ст-ст 0.27 - 4.20
Anti - Tg 18.60 IU/mL   реф.ст-ст До 115
Anti - TPO 18.32 IU/mL реф-ст-ст До 34

Кортизол сутрешен:
Cortisol ( AM )   15.06   mkg/dL   реф.ст-ст 6.02 - 18.40
Това беше във връзка с алопецията, нали?!
ТСХ  е висок - трябва да падне до 2.0
Пролактинът е висок - там някъде може да има проблем.

Няма Хашимото, което е супер и все пак, някаква надежда, че проблема може да не е свързан с имунната с-ма / някакво Ав.Им.Забол-не - защото те, много трудно се повлияват/.
Кортизолът е добре.
Тези изследвания, не показват да има някъде много сериозен здравословен проблем /освен пролактина/

Здравейте, момичета
Реших да си направя изследвания на щитовидната жлеза. Бихте ли ми препоръчали добра лаборатория или няма значение. Като тийнейджър ми правиха такива в нашата поликлиника, но сега мисля, че там не е добро решение.
Здравей!
Цибалаб, Кандиларов

# 627
Здравейте нямам цикъл от септември миналата година и преди седмица пуснах ФСХ стойността е бомбастична 102 .Юли имам кюртаж заради куха бременост след него един цикъл и край.Според това ФСХ съм в менопауза но не усещам другите признаци характерни за нея нямам топли вълни и други екстри. Какви добавки мога да вземам за да подържам някаква форма, приемала съм масло от вечерна иглика и нищо друго добре ли е пак да го почна?

# 628
  • Варна
Може ли някой да обясни набързо защо при хормонални проблеми се изписват противозачатъчни? Какъв всъщност ще е ефектът от тях?

# 629
На мен ми ги изписаха за да имам цикъл защото ми предстой донорско инвитро за останалите незнам.

Общи условия

Активация на акаунт