Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Денис,в края на месеца трябваше да пусна контролно Пролактин...обаче от понеделник пия 2*1 Дуфастон и ще измести леко МЦ...дали ще попречи това на реален резултат при Пролактина newsm78 Кога да го пусна?
Дуфастонът потиска синтеза на пролактин и докато го приемаш, резултатът няма да е много обективен.
Може да изследваш Пролактин 2-3 преди предполагаемата О.

# 286
  • Пловдив
Денис,в края на месеца трябваше да пусна контролно Пролактин...обаче от понеделник пия 2*1 Дуфастон и ще измести леко МЦ...дали ще попречи това на реален резултат при Пролактина newsm78 Кога да го пусна?
Дуфастонът потиска синтеза на пролактин и докато го приемаш, резултатът няма да е много обективен.
Ще го приемам 10 дни...Благодаря!Ще чакам тогава,добре че се сетих...без това ще чакам /или не/ МЦ  Grinning

# 287
  • София
Скрит текст:
Ще го приемам 10 дни...Благодаря!Ще чакам тогава,добре че се сетих...без това ще чакам /или не/ МЦ  Grinning
Дано да няма М. Wink  Peace

# 288
Здравейте, вчера ми вадиха кътник и съм на АБ от предния ден/общо 3дни ще го пия/ . Трябва да си правя контрола на щитовидните хормони заради предстоящ ЗЕТ.Мислите ли че манипулацията и АБ биха дали някакво отклонение?Благодаря.

# 289
  • София
Здравейте, вчера ми вадиха кътник и съм на АБ от предния ден/общо 3дни ще го пия/ . Трябва да си правя контрола на щитовидните хормони заради предстоящ ЗЕТ.Мислите ли че манипулацията и АБ биха дали някакво отклонение?Благодаря.
Да, много вероятно.
Контролата пусни, 10-на дни, след прекратяване приема на АБ

# 290
Еххх, така си и мислех.Работата е там че на 3-ти е очаквания цикъл и  трябва да започна прием на естрофем.И тази събота щях да пусна контрола.Трябвало е преди ваденето... И сега какво да правя......Преди месец ТСХ ми беше 1.

# 291
  • София
Еххх, така си и мислех.Работата е там че на 3-ти е очаквания цикъл и  трябва да започна прием на естрофем.И тази събота щях да пусна контрола.Трябвало е преди ваденето... И сега какво да правя......Преди месец ТСХ ми беше 1.
Ако нямаш друга възможност, правиш изследването и лекаря преценява.
ТСХ  1.0 е супер, дори сега да има някакви отклонения, би трябвало да се нормализира скоро.

# 292
Благодаря ти Денис.Говорих с ендокриноложката и тя иска контрола поне 7 дни след АБ.Но ме хвърли в друг ужас.Според нея можеби не е добре сега да правя ЗЕТ заради инфекцията която се създава от ваденето на зъб ./то реално докато дойде време за трансфер ще са минали 25дни от ваденето на зъба..../Направо съм изумена сега.А ако не го направя този месец трябва да плащам замразяване за още една година.

# 293
  • София
Благодаря ти Денис.Говорих с ендокриноложката и тя иска контрола поне 7 дни след АБ.Но ме хвърли в друг ужас.Според нея можеби не е добре сега да правя ЗЕТ заради инфекцията която се създава от ваденето на зъб ./то реално докато дойде време за трансфер ще са минали 25дни от ваденето на зъба..../Направо съм изумена сега.А ако не го направя този месец трябва да плащам замразяване за още една година.
Консултирай се със стоматолог и вземи решение.
Тя инфекцията е преди ваденето на зъба /ако има такава/ - АБ  я лекува, а самия той се излъчва за 10-на дни. Ще е минало достатъчно време.

# 294
здравей Денис,
днес бях на преглед - има жълто тяло (18-ти ден от Ц.), досега репродуктивния специалист винаги ми е изписвал дуфастон 2х1т. за 10 дни + аспирин протект,
от няколко месеца ходя при друга докторка и днес ми изписа дуфастон 3х1т. + утрогестан 2х2т. + аспирин протект...пак за 10 дни
въпросът ми е дуфастонът и утрогестанът не се ли припокриват, не се ли изписва или едното или другото - притеснявам се да не прекаля ?!

# 295
  • София
здравей Денис,
днес бях на преглед - има жълто тяло (18-ти ден от Ц.), досега репродуктивния специалист винаги ми е изписвал дуфастон 2х1т. за 10 дни + аспирин протект,
от няколко месеца ходя при друга докторка и днес ми изписа дуфастон 3х1т. + утрогестан 2х2т. + аспирин протект...пак за 10 дни
въпросът ми е дуфастонът и утрогестанът не се ли припокриват, не се ли изписва или едното или другото - притеснявам се да не прекаля ?!
Може да се ползват заедно, не се притеснявай - няма да ти навреди.
Дано да се получи Peace

# 296
Консултирай се със стоматолог и вземи решение.
Тя инфекцията е преди ваденето на зъба /ако има такава/ - АБ  я лекува, а самия той се излъчва за 10-на дни. Ще е минало достатъчно време.

Не не ме разбра, не съм имала инфекция преди това...АБ ми е даден превантивно заради ваденето на мъдреца.Но мисля че каквото и да се случва при едно вадене на зъб все за 20 дни ще се стабилизират нещата.
Много ти благодаря.Ще пусна ТСХ след 7 дни и ще му мисля.

# 297
Здравейте, Момимега.
Преди седмица пуснах за изследване Инхибин Б + АМХ, но все още не са готови.Чудя се дали да не звънна в лабораторията.Някоя от вас, пускала ли е и колко време е чакала?

# 298
  • София
АМХ - седмица, може и за 1-2 дни. В някой лаборатории се прави в определен ден от седмицата. Напр. Бодимед - само в четвъртък.
Инхибин Б - може и до 2 седмици. Този хормон от някой лаборатории го изследват в Германия, и изпращат веднъж на седмица / или 2 седмици за изследване.

# 299
Здравейте!
Моля, за коментар на моите резултати.

Хормонален анализ
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
LH   3.77   IU/l   М(1.7-8.6) Ж(фол 2.4-12.6, овул 14-96, лут 1.0-11.
FSH   7.06   IU/l   М(1.5-12.4) Ж(фол 3.5-12.5, овул 4.7-21.5, лут 1.7
Прогестерон (Progesterone)   0.900   nmol/l   М(0.7-4.3)Ж(фол 0.6-4.7,овул.2.4-9.4,лут5.3-86,мен
AMH ( анти-Мюлеров хормон )   4.711   ng/ml   1.00 - 6.80
Инхибин Б (Inhibin B)   95.225   pg/ml   40 - 200

Общи условия

Активация на акаунт