Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 335
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравей Денис! Пускам ти ги така хормоните: TSH  1.907
                                                                  ft4- 1.17
LH   2.81          фл. ф.       1,9 - 12,5
FSH      8.52                      2.5 - 10.2
.Прогестерон  9.84          3.34 - 25.56
Пролактин       9.97         2.8 - 29.2
Естрадиол        69.52      19.5  - 144.2?
Всички хормони са направени на 3 ден от МЦ, само прогестерона е на 21 ден. Имало ли  е овулация според стойността на този хормон?

# 631
  • София
Здравей Денис! Пускам ти ги така хормоните: TSH  1.907
                                                                  ft4- 1.17
LH   2.81          фл. ф.       1,9 - 12,5
FSH      8.52                      2.5 - 10.2
.Прогестерон  9.84          3.34 - 25.56
Пролактин       9.97         2.8 - 29.2
Естрадиол        69.52      19.5  - 144.2?
Всички хормони са направени на 3 ден от МЦ, само прогестерона е на 21 ден. Имало ли  е овулация според стойността на този хормон?
Здравей!  Hug
ТСХ е добре
ФСХ е висок и показва, че има някъде проблем/ или е от годините/.
Пролактинът е добре, Е2 е малко е висок.
Прогестеронът, ако е направен на 7 ден след О. показва, че не е имало О.
21 ден от МЦ, това е 7 ден след О. само за цикъл 28 дни. Засечи колко дни ще бъде МЦ.

# 632
Благодаря Денис, а какво означава, че естрадиола е висок?  Цикъла ми е 28 дни, значи не е имало овулация.

# 633
  • София
Благодаря Денис, а какво означава, че естрадиола е висок?  Цикъла ми е 28 дни, значи не е имало овулация.
Е2 трябва да е на долна граница, а твоя е над средата. Може да показва някакъв проблем.
/средата е около 62 - твоя е почти 70/

# 634
Здравей, denis.На 40 г съм. Цикълът ми е нередовен 18-27 дни.  На 20- ти ден имах обилна за мен разтеглива яйцеобразна ЦС с кървави капки в нея.На следващият ден М. На втори ден ЦС много течна. На 3-ти ден хормоните са:
FSH  1,7 mIU/ml  f 3,5-12,5 o 4,7-21,5  L 1,7-7,7
LH  5,33    f 2,4-13,6  O 14,0-95,6  L 1,0-11,4
E2  1061  pmol/L f 45,4-854  O 151-1461  L 81,9-1251
 Prolaktin  307 mkIU/ml  ж.72-511
Може ли коментар?
Мисля да започна Мидиана следващия цикъл.Как влияят на хормоните? Правим опити за второ дете.

# 635
  • София
Здравей, denis.На 40 г съм. Цикълът ми е нередовен 18-27 дни.  На 20- ти ден имах обилна за мен разтеглива яйцеобразна ЦС с кървави капки в нея.На следващият ден М. На втори ден ЦС много течна. На 3-ти ден хормоните са:
FSH  1,7 mIU/ml  f 3,5-12,5 o 4,7-21,5  L 1,7-7,7
LH  5,33    f 2,4-13,6  O 14,0-95,6  L 1,0-11,4
E2  1061  pmol/L f 45,4-854  O 151-1461  L 81,9-1251
 Prolaktin  307 mkIU/ml  ж.72-511
Може ли коментар?
Мисля да започна Мидиана следващия цикъл.Как влияят на хормоните? Правим опити за второ дете.
Здравей!
Имаш киста или ЗФ.
ОК ще подпомогне обратното им развитие / ще ти е само от полза в случая/

# 636
  • Пловдив
Здравейте , искам да се изследвам за инсулинова резистентност, но не бих искала да правя изследване обременяване с глюкоза. Има ли кръвни изследвания за инсулинова резистентност? Мисля че преди съм пускала някакви за инсулин, но не си спомням добре.

# 637
  • София
Здравейте , искам да се изследвам за инсулинова резистентност, но не бих искала да правя изследване обременяване с глюкоза. Има ли кръвни изследвания за инсулинова резистентност? Мисля че преди съм пускала някакви за инсулин, но не си спомням добре.
Инсулин + Глюкоза, на гладно Peace

# 638
  • Бургас
Омотках темите, но нали обещах да пиша Денис , а и за другите, ще копирам и тук поста.

Да кажа само, че бях на преглед, не ме гледа на УЗ, но ми каза че няма задържан със сигурност, защото естрадиола щеше да е много по-висок. Очакваме ранна овулация или от напрежение покрай предстоящата процедура е скокнал пролактина и с него ЛХ-то. Но все пак не е драстична разлика и тъй като е нямало проблем до сега, го приемаме за инцидент.

И все пак в сряда съм при личният гинеколог, ще ми взима намазки и подобни, преди процедурата, ще го помоля да надникне к'во става  Mr. Green Mr. Green

Държа ниска базална, леко ме придърпва яйчника, залагам на по-ранна овулация  Crossing Arms ooooh!

# 639
  • София
Омотках темите, но нали обещах да пиша Денис , а и за другите, ще копирам и тук поста.

Да кажа само, че бях на преглед, не ме гледа на УЗ, но ми каза че няма задържан със сигурност, защото естрадиола щеше да е много по-висок. Очакваме ранна овулация или от напрежение покрай предстоящата процедура е скокнал пролактина и с него ЛХ-то. Но все пак не е драстична разлика и тъй като е нямало проблем до сега, го приемаме за инцидент.

И все пак в сряда съм при личният гинеколог, ще ми взима намазки и подобни, преди процедурата, ще го помоля да надникне к'во става  Mr. Green Mr. Green

Държа ниска базална, леко ме придърпва яйчника, залагам на по-ранна овулация  Crossing Arms ooooh!
Не е добре, че не са те гледали на УЗ - само с предположения не става, но ти, вина нямаш.
В сряда искай да те видят. Peace Трябва да се знае, каква е причината за по-високите нива.

# 640
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно изследването на половите хормони. Видях, че всеки един от тях се изследва на определен ден от МЦ, но аз нямам възможност да пусна изследвания тогава, тъй като в населеното място, където живея, лаборатория идва един път седмично, а работното ми време е от понеделник до събота! Ако пусна такива изследвания на посочените полови хормони, но не в дните, които пише в началото на темата, биха ли показали някакъв евентуален проблем? Благодаря!

# 641
  • София
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно изследването на половите хормони. Видях, че всеки един от тях се изследва на определен ден от МЦ, но аз нямам възможност да пусна изследвания тогава, тъй като в населеното място, където живея, лаборатория идва един път седмично, а работното ми време е от понеделник до събота! Ако пусна такива изследвания на посочените полови хормони, но не в дните, които пише в началото на темата, биха ли показали някакъв евентуален проблем? Благодаря!
Нивата на половите хормони са мн различни в различните дни от МЦ.
Няма как пуснати в произволен ден да имат информативно значение

# 642
Нивата на половите хормони са мн различни в различните дни от МЦ.
Няма как пуснати в произволен ден да имат информативно значение

Благодаря за отговорът! Simple Smile

# 643
Denis, миналия МЦ пуснах хормони, според теб /а и според мен/ е имало ову с оглед БТ и резултата от прогестерона на 7 ден. Днес ми дойде. Има ли смисъл и този месец да пускам хормони на 3 ден? Или да изчакам някакво време? Дали би имало полза от съпоставянето на резултатите с тези от миналия месец? Имам час за д-р Савова чак за 23.02. Благодаря ти

# 644
  • София
Denis, миналия МЦ пуснах хормони, според теб /а и според мен/ е имало ову с оглед БТ и резултата от прогестерона на 7 ден. Днес ми дойде. Има ли смисъл и този месец да пускам хормони на 3 ден? Или да изчакам някакво време? Дали би имало полза от съпоставянето на резултатите с тези от миналия месец? Имам час за д-р Савова чак за 23.02. Благодаря ти
Не, няма нужда да пускаш отново изследвания. Следи О., с тестове за О. + БТ, и ако се появи някакъв проблем, тогава ще ги изследваш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт