ЮНЧЕТА 2017 г.

• 65 117
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Кембо, моята майка също е на мнение че от ваксината. То 1,5 седмици само минало. Аз едно не мога да разбера, защо на толкова малки бебета бият Хепатит Б. Просто няма смисл. Тая ваксина спокойно може да направят на 13-14 годишни.

# 181
  • Варна
Кембо, моята майка също е на мнение че от ваксината. То 1,5 седмици само минало. Аз едно не мога да разбера, защо на толкова малки бебета бият Хепатит Б. Просто няма смисл. Тая ваксина спокойно може да направят на 13-14 годишни.
Не ми се говори на тази тема, че обичайно срещам много противници, достатъчно изстрадах покрай големия. Само ви съветвам всички майчета, отнасяйте се сериозно към ваксините, направете информиран избор - какъвто и да е той.
Каржала, пожелавам ти бързо да се възстановиш от боледуването си, и кърми много бебето си, единствено това ще му помогне да преодолее „хранителната си алергия“. Моя позната имаше такъв проблем с бебата си, слуз и кървави нишки в акото, оказа се бактерия, така, че провери всякакви варианти!

# 182
  • иска ми се Варна през лятото
Мами, които слагахте кул пач след ваксина, кога  и как слагахте. Биха ни само синфлурикс

# 183
Ark, казаха да сменяме лепенката през пет часа. Разрязвахме на две лепенката и лепяхме с анкерпластче под боцнатото. Нямаше оток или зачервяване.

# 184
Вечерта ми каза, ако е червено мястото, първо да сложа студено няколко пъти за секунди и после кул пач. А явно се отлепя и затова с пластирче или ще намеря ластичен бинт. Благодаря! Само на челото съм слагала на каката преди години.

# 185
Оххх момичета, разгеле след цял ден разнасяне на ръце и дондуркане, както и 2049 кърменя успях да приспя бебка, то не бе рев, любопитство, кикотене и какво ли още не как усети, че ще я приспивам и се почва едно мрънкане сърдене и рев, станала е ужасна като дойде време за сън  ooooh! .. На всичко от горе постоянно слушам изрази от типа " Ама тя расте нормално да не иска да спи", да ама за мен не е нормално бебе на 2м. и половина да не спи по 12ч., защото става адски кисела, да не говорим колко много има нужда от този си сън за да расте, ама иди обяснявай  #2gunfire...
Дано си сложи някакъв режим, че в последно време е някакъв ад денем, нощно време поне поспива до към 5-6ч. сутринта, ама ако продължава така не знам какво море ще е края на месеца  Tired ..

Иначе за кул пача на нас ни казаха след ваксината да сложим една лепенка предварително охладена в хладилника и разрязана на две на двете места където е обоцкано, и вечерта след баня пак по същя начин.  Simple Smile

# 186
BoOo  същото положение и при нас - непрекъснато реве,  иска все на ръце, сърди се и чак посинява от рев, направо не мога да се справям, като заспи и я оставя в леглото, започва да се стряска, пак плаче и това по цял ден, някой може ли да даде съвет?

# 187
BoOo  същото положение и при нас - непрекъснато реве,  иска все на ръце, сърди се и чак посинява от рев, направо не мога да се справям, като заспи и я оставя в леглото, започва да се стряска, пак плаче и това по цял ден, някой може ли да даде съвет?

Имам чувството че полудявам вече, психически не издържам.. дано им се вижда края на тези колики, че обмислям самоубийство вече Joy

# 188
Не съм сигурна, че са колики-не свива крачета, не страда-само си реве и като го разнасям оглежда стаята, тавана - разглежда си спокойно, оставя ли го - писва, не се издържа наистина...Вчера четох за ревливи бебета, разтривали им   гърба и дупето с мазила и излизали някакви трънчета, и това направих - при нас нищо не излезе от разтривката, само заспа по-лесно вечерта, през деня е кошмарът, та и нощем сън няма-  буди се 2-3 пъти за ядене, но пак по бива. Денем е кошмарно положението

# 189
Лелееее, трета лепенка сложих. По корем спа известно време. Не пише да се слага в хладилник. Да се притеснявам ли? С влажни компресчета я охлаждах, глезене и много цукане спадаше т и заспива милата... И това само от 1 ваксина,а чувам по три слагали наведнъж.

# 190
Момичета,  пробвайте Дормикинд за проблеми с заспиване.
Аз сега изобщо не знам кога ще слагаме други ваксини, заради кръв в акото. Всичкото върви к абкм. Sad Вече съм на безмлечна и безалергенна диета. Sad

# 191
Моето бебе беше същото ревливо,не спеше много през деня и през ноща. Колкото по-малко спеше, толкова по кисела беше.
Но успях да създам режим. Сутрин след храна излизаме на разходка за час два. Тя спи в количката. През останалото време, ако сме в къщи задължително иска игра,говорене поне час след ядене и след това белия шум дремва за около час, до следващото хранене. Вечер след банята, масажа , млякото и заспива сама в кревата.
Просто трябва да ги умаряте преди това, с говорене, музика, танцуване, играчки. Не им трябва много.

# 192
Такам моята беба в началото беше многооо ревлива и изобщо не спеше.Беше ми писнало и на мен всички да ми обясняват,че било нормално.На мен не ми се струваше нормално това.
От една седмица обаче нещата взеха да се подобряват.Mademoiselle_Freya,е права.Започнах да и създавам режим и гледам да я изморя максинално.Хранене,бял шум,играчки,говорене,пеене,гимнастика и накрая сама си заспива.Дремва около час-два и започваме пак на ново.
Може би помогна и това,че коликите намаляха.Не са спрели,но за щастие не е като в началото.

# 193
Мами гледам, че повечето имат проблем със съня. Пробвахте ли с плуване? Едно на ръка че е супер полезно за здравети и второ. Нашия синковец плува 2 пъти в седмицата. През цялата седмица през деня е весел и само се смее. Като му писне сам си зспива. Имали сме 2 поредни дни без капка сън през деня, но на следващите два пък спа между всяко хранене по час и половина минимум. И нощно време спи. Вечеря в 8-8.30 най късно и до 7.30-8 не му мърда сън. Незнам дали си е до бебе или от плуването, но се родих откакто плуваме.

# 194
Как точно плувате? Аз  го държа под шийката в вода, но той не проявява кой знае каква активност. Аз помня брат ми каква буря е правил в детско басейнче. И с краката и с ръцете махал в водата. 😀

Общи условия

Активация на акаунт