ЮНЧЕТА 2017 г.

• 64 881
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Нямат право да ти отквжат и да разредят ваксини. Нашата докторка на никой не слага 2 наведнъж. И моя младеж от последните 4 дни ака поне по 4 пъти. Повечето е жълто, но и зелено понякога става. При нас също е крив след ваксината. Сега се е събудил с рев,напъва,пак изака и продължава да реве. Бели топченца в ако енепревареномляко. Нормално е закърмачета. Уж казват че са били от преяждане. Почти постоянно ги имаме.
Цвете, предполагам лепенката е спомогнала да не вдигне висока температура, а и я вдигнал само за 1 час, после се е нармализирала самостоятелно. Имах предвид че не давах сиропи за температура.

# 91
Нямат право да ти отквжат и да разредят ваксини. Нашата докторка на никой не слага 2 наведнъж. И моя младеж от последните 4 дни ака поне по 4 пъти. Повечето е жълто, но и зелено понякога става. При нас също е крив след ваксината. Сега се е събудил с рев,напъва,пак изака и продължава да реве. Бели топченца в ако енепревареномляко. Нормално е закърмачета. Уж казват че са били от преяждане. Почти постоянно ги имаме.
Цвете, предполагам лепенката е спомогнала да не вдигне висока температура, а и я вдигнал само за 1 час, после се е нармализирала самостоятелно. Имах предвид че не давах сиропи за температура.

Ето такова е нашето от вчера, извинявам се за снимката предварително  Embarassed
http://prikachi.com/images.php?images/297/9160297D.jpg

# 92
Няма за какво да се извиняваш Stuck Out Tongue Winking Eye на мен ми изглежда малко със слуз....аз смятам,че не изглежда необикновено.Сигурно е нещо моментно.Не се плаши въобще

# 93
Това не е съвсем зелено, посклро жълто-зелено. И ние поякога имаме такова, но потечно. Слуз може да.бъде от лигите.
Иначе днес втория ден след ваксина продължаваме да се киселеем и имаме температура 37.3.

# 94
Това не е съвсем зелено, посклро жълто-зелено. И ние поякога имаме такова, но потечно. Слуз може да.бъде от лигите.
Иначе днес втория ден след ваксина продължаваме да се киселеем и имаме температура 37.3.

Karjala,37.3 не е температура...може от жегите да е.Бъди спокойна

# 95
Ето и нашето ако не съвсем наред след ваксината
http://prikachi.com/images/333/9160333R.jpg

Вече сме с 37.5. Ваксината работи. Само да не се продължи дълго. Sad

Сега говорих с лекарката. Тя е казала до 3 дни след ваксината е нормално да има температура и зеленикаво ако.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 14:45 от Karjala

# 96
Здравейте момичета, чак сега ви открих, същите проблеми и при нас - гърчене и пъшкане по цяла нощ, само на ръце е спокоен и то изправен. Никой не пише за захласване, още в родилния се стряскаше от шум, сега се стряска и без причина и реве, чак без въздух остава. Пращат ни на невролог, но не намерих препоръчан-от всички са недоволни майките, те не са много детските невролози. Чудя се и как се преглежда от невролог бебе на 2 месеца?  За ваксините-на бебетата на  мои приятелки са сложили петвалентната-по-добре се понасяла, явно педиатрите им имат останали. Нашата слага шествалентна, но с това захласване се страхувам да сложа, можело 1 месец да отложим най-много. Уж лятото не се слагали, а никой не спазва. Тук има полезно инфо: https://www.vaksinite.com
Пъпки имахме по лицето-мазах с крема си за зърна и май помогна, педиатърката каза, че са от топлината, но можело да е и дерматит. Сънят ми също е мираж, много за малко се заиграва  и пак рев. Кърмя, но и дохранвам - вечер основно, с хипоалергенното на HiPP-HA1. След лохиите имах пак кървене с болки като при мензис - 1 седмица, обилно беше, не зная дали беше мензис. Не очаквах, защото кърмя... Сега притесненията ми са относно ваксините и ще съм благодарна на мами, които са минали първите ваксини след втория месец или имат повече инфо, да споделят-какви са сложили и как се понасят.

# 97
Здравейте момичета, чак сега ви открих, същите проблеми и при нас - гърчене и пъшкане по цяла нощ, само на ръце е спокоен и то изправен. Никой не пише за захласване, още в родилния се стряскаше от шум, сега се стряска и без причина и реве, чак без въздух остава. Пращат ни на невролог, но не намерих препоръчан-от всички са недоволни майките, те не са много детските невролози. Чудя се и как се преглежда от невролог бебе на 2 месеца?  За ваксините-на бебетата на  мои приятелки са сложили петвалентната-по-добре се понасяла, явно педиатрите им имат останали. Нашата слага шествалентна, но с това захласване се страхувам да сложа, можело 1 месец да отложим най-много. Уж лятото не се слагали, а никой не спазва. Тук има полезно инфо: https://www.vaksinite.com
Пъпки имахме по лицето-мазах с крема си за зърна и май помогна, педиатърката каза, че са от топлината, но можело да е и дерматит. Сънят ми също е мираж, много за малко се заиграва  и пак рев. Кърмя, но и дохранвам - вечер основно, с хипоалергенното на HiPP-HA1. След лохиите имах пак кървене с болки като при мензис - 1 седмица, обилно беше, не зная дали беше мензис. Не очаквах, защото кърмя... Сега притесненията ми са относно ваксините и ще съм благодарна на мами, които са минали първите ваксини след втория месец или имат повече инфо, да споделят-какви са сложили и как се понасят.

Здравей и добре дошла, честито бебче да расте живо и здраво и многоо обичано и игриво Simple Smile

Ще ти кажа на нас как ни понесе ваксината, малката вдигна през ноща темепретура 37,5 и я свали, след което на другия ден по същото време в 2ч. през ноща пак вдигна Т и пак я свали, като цяло беше изнервена след ваксината около 2-3ч. после необичайно за нея заспа към 5-6ч. и се събуди към осем за къпане и после пак заспа. На втория ден след ваксината пак необичайно за нея започна да ака по често попринцип на ден акаше около 2-3 пъти, а тогава за деня ака около 5-6 или повече пъти, като последните три изхожданя бяха с зелен цвят и топчета вътре, обадихме се на педиатърката и каза че не може да е вследствие от ваксината, ами било заради чревен вирус и каза да и даваме смекта е за голямо щастие искам да съобщя на мамите във форума, че от днес след обяд Бибка пак е весела щастлива игрива и започна да ака нормално като количество и цвят  Heart Eyes .

Един съвет към всички на които ви предстоят ваксини настоявайте да ви ги разделят на тези жеги да не слагате двете накуп, аз се съгласих въпреки че не исках и съобщих на педиатърката ми и тези дни от нерви и притеснения не знаех къде се намирам, а това се отрази и на детето добре, че всичко мина и замина но можеше и по сложно да е недай си боже нямаше да си го простя, за мен абселютно всичко което беше темепретурата, изнервеноста, превъзбуденото държание и зеленото ако с примеси вътре беше вследствие на ваксината  Naughty .
Също не съм сигурна дали тук или във Фейсбук се коментираше, че е добре преди да се сложи ваксината детето да има 5кг. защото повечето лекарства след това които се изписват са с дозировки за бебета над 5кг. и нагоре.
Дръпнах една лекция и се извинявам ако съм досадила на някого, но сме за това тук да си помагаме и  да се информираме, пожелавам ви спокойни бебчета, привършване на коликите и леко понасяне на ваксините, а така също и захлаждане скоро, че вече не се живеее  Laughing Heart Eyes

# 98
trish1, ако си в София, може да провериш за д-р Иван Чавдаров. Не знам дали е в компетенцията му вашият проблем, но по телефона може да му обясниш и той ще ти каже вероятно. Аз съм с добри впечатления от него, макар и от една среща.
На малкия днес му сложиха и двете ваксини. Засега всичко е ОК, да видим нощта.

# 99
Благодаря момичета, а по колко витамин Д давате, вчера на прегледа ми казаха да давам вече по 2 капки-до сега давах по 1. За ваксините - реших да ги отложа с месец, били 6 общо - после всеки месец по една ще слагаме. Още пъшкаме и пухтим по цяла нощ, за кратко спим и се стряскаме, четох за рефлекс  на Моро-изглежда като нашия случай. Питам се защо докторите не консултират, а трябва сами да ровим в нета.  Излишно му бяха изписали ампули, които са с друго предназначение и след като разрових, прочетох и като поисках обяснение, отговорът беше: ами не ги давайте... Имате ли подобни проблеми?

# 100
И на нас ни предстоят ваксините,при нас педоатърката каза,че ще ги бие отделно.
Сега на 25.08 ще е първата,но бебка е много сополива,а аз съм с болно гърло и ако не ни мине най-вероятно ще отложим.
Trish1,витамин Д първо давах по 1-капка,от този месец педиатърката ми каза да увелича на 2.
Хахха,това за пъшкането,пуфтенето и при нас го има.Направо е ужас,а какво гърчене пада,когато спи не е истина.
И нашата има този рефлекс,въпреки че радко се случва.
Пффф,за докторите съм напълно съгласна.Имам чувството,че нашата педиатърка изобщо не обръща внимание на нищо.Ако аз питам нещо казва-ето например за витамин D-нищо не ми беше казала,добре че я питах.За ортопед,ако аз не бях питала нямаше да ми каже.Изобщо не и пука,но мъжът ми само ме обвинява,че се филмирам излишно и жената си знае работата.
И като се захласне да ми говори някакви административни неща,които не ме интересуват.
Момичета вашите бебчетя спят ли спокойно?

# 101
И при нас има този рефлекс. Много затруднява заспиване. Маха се с ръцете, краката, главата - ужас.
Иначе днес ни е 3 ден след ваксината. Вече нямаме температура. Май сме подобре. Вчера взехме безконтактен термометр защото видях зора да премервам температурата на малкия с обикновен под мишницата. Confused

# 102
Karjala и аз взех безконтактен - на Браун- дали са верни? На бебето показва 37, на мен-34.  Четох негативни коментари в американските форуми, за тук не намирам. 

# 103
А защо под мишницата, а не в дупето? Доста по-лесно е. За безконтактните един педиатър ми обясни, че той като челото е много кръвоснабдено, Т може да е различна, в зависимост от мястото, на което измериш. Т.е. тези термометри могат да ти служат като ориентир, но не за съвсем точно измерване не. Или да измериш няколко пъти подред,за да е по-точно.

# 104
Взехме швейцарски термометр на Microlife. Точен е, проверих го с обикновен термометр. Показва температура за 3 секунди. Наистина правя 3 измервания за да съм мигурна.
Не знам за дупето, то аз в подмишница не мога да премеря, а в дупето ще има голям рев. А и като се налага почесто измерване, то трябва да свалиш памперса и да бъркаш в дупето на бебето,  не ми звучи много удобно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт