Искам да кажа ... (133)_31.07-06.08

• 53 451
  • 942
  •   1
Отговори
# 705
Искрено се надявам като се прибера довечера, ММ да е сготвил  Mr. Green

Така е най-хубаво. Grinning

Ами за негово добро е  Laughing иначе има домати и сирене, а аз мога да "ям" една чаша вино и да си лягам  Laughing

# 706
Даун Hug И аз не мисля, че мога да си обърна езика да ти кажа по име. Макар, че много ти го харесвам, но ти не обичаш да ти казват с галеното, та Даунче ще си. Ще е комично, като се съберем догодина.

И аз май ще трябва да направя някакъв десерт утре. Ще се събираме с нашитв да се почерпим за рождения ден на лъвът, но мама няма да има време да направи торта. Понеже не е ясно, обаче, кога  точно ще се приберем, може и да минем със сладолед със забучена в него свещичка 😁

В момента го дават 34 градуса на нашия плаж. Едно бебе на 4-5 месеца се съдира от рев през два шезлонга, а на мен ми иде да хвана голямата бяла птица, дето го е довела и да я удавя в морето.... Знам, знам, не ми е работа, ама не мога да се въздържа...

# 707
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесили, аз такъв ентусиазъм имах само по време на сесия, хем обичам да уча. Докато си правех курсовите, миех като луда прозорци и чистих Simple Smile.

Хаха, колко познато! По време на сесия най-много домашна работа вършех, шиех, кексове печах. Ма това щото мога да уча само в нощна тиха къща, не в дневна и пренаселена.

Колко ценно време съм изгубила в "перфектната" домакиня! От колко съботно-неделни излети, игри и други удоволствия съм лишила себе си, децата и мъжа си заради пустата чиста и подредена къща! Ако можех да върна времето назад, не бих била толкова глупава...

И още нещо - прочетох го днес: "хубаво е да си плащаш сметките навреме и да не си длъжник, защото, ако можех да си върна  лихвите, които съм платил през целия си живот за заеми и закъснели сметки, сигурно щяха да ми стигнат за околосветско пътешествие".
Слава богу, поне тази грешка не съм правила. Единствените заеми, които съм вземала, бяха младоженски и жилищен, но беше по соц.време и лихвите бяха смешни от днешна гледна точка.

# 708
  • На брега на реката
Сесили, ето от мен един много лесен и любим за лятото десерт:
1 купа кисело мляко
1 купа заквасена сметана /голяма/
1 пакетче желатин
1 ванилия
захар на вкус
опаковка бисквити или някакво готово руло
плод по избор, но да не е сочен

Бисквитите/рулото се поставят на дъното и по стените на тавичка или форма за блатове.
Киселото мляко и сметаната се разбиват със захарта и  ванилията и след това се прибавя разтопения на водна баня желатин. Половината смес, внимателно се изсипва в/у бисквитите/рулото, нареждат се плодовете и се изсипва другата част от сместа. Слага се в хладилник за около 3 часа, за да се стегне.

Приготовлението му ми отнема около 15минутки.

# 709
  • Euskal Herria
Ух, от сутринта се боря с лаптопа. Днес е решил да ме бойкотира явно. Срина се програмата ми за четене. Деинсталирах, наново инсталирах - не ще да работи и това е.  Не позволява да трия и разни файлове. И много избирателно блокира - някои програми отваря веднага, други не иска. Пуснах да сканира за вируси, уж нищо няма. Вярно, старичък е, ама не ща да го сменям с нов. Simple Smile

# 710
Благодаря за идеите, но от изброените децата нищо няма да ядат.  Simple Smile

Последното може и да го опитат, но пак ме съмнява.
Ще изпровизирам на място явно. Simple Smile

# 711
Защо не каза за претенциите на децата? Веднага давам друга идея. Правиш пандишпаново руло. Една част завиваш с шоколад(ако ще е ок за тях), а другата гарнираш по ваше желание- може маскарпоне и берита, може конфитюр, мармалад, ванилов крем и т.н.

# 712
Ух.. Най-сетне свърши седмицата. След отпуска е много тегаво, а и имам ужасно много работа, спи ми се и съм гладна.
Не знам дали ви споделих, че започнх да тичам. По 5-5.5 км. Обаче тази седмица не съм. Иначе в комбинация с хранителния режим, когато го спазвам, прави чудеса. Няколко човека ми казаха, че дост съм отслабнала и сега здраво съм се надъхала. Даже няма да чета постовете ви за десерти пък. Не. Няма да ме изкушите.

# 713
  • Телиш/Плевен
Някъде в темата ни с рецепти съм дала такава за пай с плодове. Става със сини сливи, череши, праскови, кайсии. Дори съм слагала сладко от пъпеш. Отива си идеално с топка сладолед.
Тази ли? Или е друга, която трябва да издиря...

# 714
  • Бургас
Адска жега е тук, листенце не помръдва по дърветата.

Мъжа ми водил децата в Кайлъка, Калина я ухапало нещо. Не било пчела, оса, уж се е намазала с Фенистил и държи лед. Simple Smile

Моя големия преди една седмица го нажилиха на три-четири места. На двете рамена и на ухото. Ухото му се наду много. Сложих му лед. Герой ми е той! Стисна зъби и юмруци и гък не каза! Миличкият ми! Слава Богу,че не е алергичен. А няколко дни преди това пак го ужили но между пръстите на крака.

Като заговорихте за форумните имена,на бургаската среща,единствено името на Белинда не разбрах как е...така се бяхме улисали в приказки.... Но за мен тя си е Белинда! Гуш!

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 18:30 от karzz

# 715
Аз пък знам имената на много малко от съфорумките. Повечето съм ги виждала на снимка, но не знам как се казват. Simple Smile

# 716
  • Варна
Алечка е слънчице!
Знаех, че и Никитка беше скоро в градчето, но тогава бях болна.
Посмях се с вас заради представянето по никове. Simple Smile Аз поне съм и Стейси в реална(освен Сиси, което е популярното ми галено от малка).
На баджа ми пише Стейси. Simple Smile
Мари, мисля,че съм добре. И други хора ми казаха, че се потят през тези нощи-т.е. май жегата е причината.  Ама мен ме е страх и това е.

# 717
  • Телиш/Плевен
Аз имам във Фейсбук няколко съфорумки (повечето са от отчетната ми тема) и по-голямата част от тях се обръщат към мен с „Лаленце“. Flowers Tulip
Също така съм била на две срещи със съфорумки - едната с момичета от отчетната, а другата беше с момичета от темата за размяна на картички (тогава се видях и със Силвето), все „Лаленце“ ме наричаха, а и аз се обръщах към тях по никове. Grinning Случвало се е във форума пък да ме наричат по име (галено). Та явно зависи от случая. Аз май предимно по ник се обръщам към съфорумките, по-рядко по име. Blush
Всъщност аз съм си свикнала с „Лаленце“, защото понякога и ММ така ми вика. Grinning

# 718
Ако сте прекарали две години от живота си, всяка вечер с някой, който, заради вас и вашите проблеми е пренебрегвал семейството си.Бихте ли го забравили?
 Как бихте реагирали, когато ви се подредят нещата?
Как бихте реагирали, ако някой ви помогне в труден момент? Бихте ли продължили приятелство с този човек?

# 719
По принцип за проблемите ми разбират само най-близките ми хора. Та в тоя ред на мисли, не, няма да прекъсна контакт когато изплувам. Не съм го и правила. Те са ми коректив когато ситуацията се успокои и мога да я разгледам  трезво и да я обсъдя спикойно.

Но съм била в обратната ситуация и бях излориана след края на драмата. Обяснявам си го с това, че човекът е искал да загърби  цялото нещо и да почне на чисто. И макар, че аз не съм била част от проблема съм се озовала в центъра на събитията и вероятно напомням за цялата  драма. И съм останала загърбена покрай нея и аз като свидетел и помощник. Изобщо не знам дали е това причината, но тази мисъл ми помогна да приема ситуацията. Махнах с ръка -могла съм, помогнала съм

Общи условия

Активация на акаунт