Как да постъпя?

• 11 667
  • 157
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За мен решаващо в случая ще е очакването на детето. След като авторката наистина има сериозни ангажименти целогодишно и изключително рядко й се случва да може да отдели толкова време накуп за детето си /да, и за мъжа си/, а то самото го очаква с огромно нетърпение, значи никакви семинари няма да ми седят на дневен ред. Това дете толкова бързо ще порасне и ще излети от семейната среда, ще си намери приятелчета и интереси и няма да иска да изкарва кой знае колко време с родителите си само след някоя и друга година, че не бих пропуснала и тия мизерни два дни, които ми се падат сега, ако бях на нейно място. Мъжът е ясен, той също е важен, да, може да е любовта на живота й, но той и утре ще е там и ще си се гледат двамата.

# 106
Голяма драма за някакъв си семинар ,децата толкова бързо порастват ,че не се и усеща как минава времето .Кое е по добре дете ,което жадува за отпуската на мама или голям мъж ,който не може да се раздели за два деца с жена си .Нищо няма да му стана на мъжа ти да отиди сам .На вярно иска просто да се изфука пред другите каква умна и красива жена има има ,но пък от друга страна е малко детенце. Аз не разбрах това дете от предишен брак ли или не, не че има значение ,но един баща би бил разбрал подобни аргументи и не би се сърдил заради такова нещо .Аз бих отишла заедно с детето там с баща му ,но не бих ходила на този семинар ,едва ли тази дейност ще е по цял ден ,детето има нужда от двамата родители .

# 107
  • София

Цитат
-Семинарът е под формата на обучение в тесен кръг и идва като част от пакет, за който са платили ММ и неговите двама партньори

Още по- зле говори за организацията във фирмата!
Да не могат шефовете да си организират персонала да дойде на обучение, което са му организирали- безплатно при това.

# 108
  • София

Цитат
-Семинарът е под формата на обучение в тесен кръг и идва като част от пакет, за който са платили ММ и неговите двама партньори

Още по- зле говори за организацията във фирмата!
Да не могат шефовете да си организират персонала да дойде на обучение, което са му организирали- безплатно при това.

Не съм изненадана, че на са успели да го организират, предвид, че е лято.

# 109
За мен решаващо в случая ще е очакването на детето...
Говорим за 3-годишно все пак, основно игри очаква и едва ли му е от значение точно къде ще са.
Те пак ще са си заедно, за малко докато те са на семинара може да си играе с братовчедчето, примерно, и без това едва ли ще се видят скоро.

Попитах напред, но не видях - от колко до колко часа е този семинар?

Според мен, ако родителите преценят, че искат пътуването, пред детето не е трудно да се представи като нещо интересно и вълнуващо.
Така че това не е фактор. Важното е нейното желание и отношение към ситуацията. Тя не е служител на фирмата и няма никакъв ангажимент към нея. Ако й се разхожда, разхожда, ако иска да си почива, не е нужно да се оправдава защо иска да си отдъхне по време на отпуск, подразбира се, че й се полага.

# 110
  • София
Кафе с канела, аз само едно ще ти кажа - мъжът ти не ти е роднина. В този живот за мен лично има само един човек, за когото мога да убия, мога да умра т.е бих направила всичко - този, дето съм го родила. Ерго, остави ТМ да си се цупи, разочарова и драматизира и обърни внимание на детето си. Тези моменти не можеш да върнеш после.

# 111
Тези моменти не можеш да върнеш после.
Абсолютно съгласна Simple Smile

# 112
  • Варна
И аз това казах. Бързо ще порасне човечето. Прекалено бързо.

# 113
  • Пловдив
Добре, де, а наистина ли няма вариант да отидеш и да присъстваш само част от времето?
За да бъде и вълкът не много гладен, и агнето - почти цяло. Wink

# 114
Код:
Тези моменти не можеш да върнеш после.
Абсолютно съгласна Simple Smile
Тя ще е с детето и в двата случая.
Иначе по принцип съм съгласна с вас.

# 115
А този мъж кога ще се научи да поема отговорност за постъпките си? Или винаги ще чака жена му да го покрива и обгрижва?
Сгрешили са, че са се напънали да правят семинар по никое време (по всичко профи правила това е абсурдно), ми да си понесат дружно последствията и следващия път да го планират по-прецизно. Така се прави бизнес, а не със замазване на положението.

# 116
  • София
Добре бе, ще ме извинявайте, ама пишете като истински Лелки, някои от вас. Къде жената е казала, че мъжът й НЕ може да поема отговорност. Канелата дори написа, че Той Я е Разбрал и казал Ок, тя се терзае.... аман от хора, дето искат просто е така да си изръсят бисерите за мъжете, вярвайки колко са умни видиш ли! Повярвайте, има мъже, които СА СТОКА и този на авторката явно е един от тях. Twisted Evil

# 117
Ronald Hands Plus1
И аз мисля, че нещата не са толкова страшни.
Просто се е натрупало друго напрежение, което сега избива през тази безобидна случка.

За какво да го покрива и обгрижва? Кани я да се разходят до съседна държава, с вече платени разноски, няма да го носи по пътя или да работи нещо.

# 118
Да, той наистина каза, че ме разбира и т.н., но видимо беше доста разочарован, въпреки думите. Но освен професионалния аспект на нещата, той си е свикнал по принцип навсякъде да сме заедно, всичко да правим заедно и мисля, че може и това има някакво влияние върху реакцията му.

Иначе семинарът се провежда почти в средата на август (за бога!), защото такава е тяхната работа - неорганизирана. Смениха един куп пъти датите и изведнъж септември нещо далече им се видя, та дай да е сега веднага. Аз се опитах да дам обратна връзка още в началото, когато разбрах за това, но уви - не бях чута. Като цяло на тях това им е проблем - че искат да чуват обратната връзка само, когато е позитивна, в противен случай веднага заемат отбранителна позиция.

# 119
  • София
Има и друга гледна точка - детето ще отлети и си оставаш сам с половинката, освен ако по-късно не родиш още деца  Laughing
И тогава също ще имаш нужда от добри взаимоотношения, а не въпреки общите грижи за златното яйце да стане така, че да не можете да се търпите. Моите родители са такъв пример - майка ми е трудно подвижна и зависи от баща ми, а двамата хич не мелят. Нищо, че са отгледали 2 деца + 3 старци над 80 години.

Но горното го пиша само по принцип, а в случая, щом фирмата барабар с ТМ не търпи негативни мнения - да се оправят без теб.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 12:25 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт