Как да постъпя?

• 11 658
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
Става въпрос само за 2 дни от общо 14.
Защо трябва да си губи времето - за да изпълни негово желание например - той я цени, обича и уважава и има нужда от нея в този момент. Дали събитието е важно, ценно и жизнено необходимо или не, е друг въпрос. В бизнеса някои неща не са такива каквито изглеждат на широката аудитория.

# 91
Ами ако наистина цяла година бачка токова здраво, че не може да си види детето, предположих, че с мъжа пък съвсем нямат време. В този случай всеки ден бонус би бил от значение.
Но очевидно време имат, така че се присъединявам към съветите ти, време е да спре да им върши работата, особено без пари. А така вече и няма да има ангажименти като този.

# 92
  • град-държава
Съпругът ми също има бизнес, но си върши работата сам, затова е и негов бизнес - не мой. Не го занимавам и с моята работа. За мен подкрепата се изразява в други неща.
Всъщност и тя има нужда в момента от неговата подкрепа(разбиране), но не я получава.

# 93
Ако са в една сфера намирам за нормално да си помагат, но и да й се признава това. А не да им върши услуги, да им е винаги подръка, но да няма нищо насреща, дори елементарно право да си планира времето.

# 94
  • София
Не знам кое е по-правилно, аз лично така бих постъпила. Детето ще може да се забавлява през част от времето и с баба си и дядо си, после и с родителите. Семинарът е няколко часа, не е от сутрин до вечер. А и детето има нужда от двамата родители, не само от единия.
+ един ден колкото и да съм силна, независима и велика може случайно и аз да имам нужда от подкрепа, не би ми било приятно да ми кажат "сори, оправяй се, аз си имам планове да си почивам с детето..."
Интересно ми е, ти прочете ли всички постове на авторката? newsm78

# 95
Съпругът ми също има бизнес, но си върши работата сам, затова е и негов бизнес - не мой. Не го занимавам и с моята работа. За мен подкрепата се изразява в други неща.
Всъщност и тя има нужда в момента от неговата подкрепа(разбиране), но не я получава.
Точно.  Peace
И точно това бих му казала.

# 96
Вашето семейство съвсем са ви взели за балами, ама и вие се поставяте сами в това положение. Какво е това нещо, ще си губиш ти от свободното време, за да им вършиш работа безплатно. Другият път отказваш и да си намират външен човек срещу заплащане, ако държат да си ти - същото. Трупал точки пред партньорите, а те как трупат пред вас, като те имат и използват за  безплатен служител? Обикновено такива като мъжа ти даже остават и прецакани в един момент. За семинара пък - абсурд. Като си доведат и другите жените - тогава и ти. Толкова си чакала този отпуск, ще си губиш времето в безсмислени обучения. Очаквал подкрепа, сякаш в Ирак ще заминава.

# 97
Понеже се появи въпрос в качеството на каква, ако не служител, бих присъствала на семинара, пояснявам. Те са главни инициатори и организатори и принципно техни служители трябваше да присъстват. Само че те не успяха да организират въпросните служители - кой бил в отпуск, кой зает, кой не знам какво друго. Те са малка фирма, имат 7 човека служители+тримата партньори. И сега излиза, че от организаторите няма да има почти никой (само ММ и единия партньор), съответно мен ме викат действително буквално за пълнеж. Но аз нямам вина, че те не са успяли да се организират, това са техни организационни пробойни и аз се опитах да го споделя деликатно, но ММ става много дефанзивен, когато се опитам да говоря на тема човешки ресурс, така че се отказах, след като видях, че става напечено.
По въпроса с новостите в сферата - аз се интересувам и се поддържам в час, даже често ходя на доста скъпо платени събития в сферата. Тук става въпрос за това, че въпросният семинар е във формата на обучение, което действително е на много базово ниво. Съжалявам, че не мога да обясня по-конкретно, но не искам някой да ме разпознае по детайлите. Езикът също не владея добре - мога да се оправям с някои ежедневни фрази, но опитите ми да чета художествена литература например се провалят. От тази гледна точка, подозирам, че дори материята да беше нова и от интерес, би ми бъде трудно със специализирания език.
Не на последно място, напълно съзнавам, че става въпрос за любовта на живота ми. Иначе нямаше какво да го размишлявам и да словоблудствам - както казах, аз съм доста директна. Опитвам се да наглася нещата, така че да не се чувства зле, но пък и аз да получа това, което желая в случая, при положение, че както казах много пъти съм се съобразявала, помагала и т.н. Peace

# 98
 На мен ми се вижда странно от някоя фирма като не могат да си наберат предвидените бройки за обучение и да се води за калабалък жената, която не е от фирмата. Някой ще брои ли, какво.
Колкото отидат - толкова, що за идея да си провалиш и ти дни от отпуската да дремеш на ненужен за теб семинар.
Не знам, нещо семейните ви отношения са се оплели със служебните и това не е в твоя полза.

# 99
Ма кой прави въобще семинар през лятото? Flushed

# 100
  • София
Кой плаща за тая щуротия, ми е интересно? newsm78
Нормалната логика е, ако плаща фирмата, да е преценила, че се налага.
Не да го направи когато всичките ѝ 7 члена са я в отпуска, я в отпускарско настроение.

# 101
Всъщност и на мен това ми се видя странно - семинарът би трябвало да е за работниците, а не за съпругите.

# 102
  • София
Счетоводител? Юрист?

# 103
Кой плаща за тая щуротия, ми е интересно? newsm78

Цитат
-Семинарът е под формата на обучение в тесен кръг и идва като част от пакет, за който са платили ММ и неговите двама партньори

# 104
  • София
 Привет! Не го прави, след като мъжа ти е убеден и знае, че винаги може да разчита на теб - не го прави. Ако обаче е обратното, и сега е момента да покажеш и докажеш подкрепа към твоя мъж - направи го.

Общи условия

Активация на акаунт