Как да постъпя?

• 11 645
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Авторката веднъж на петилетката има шанса за такава отпуска, настроила се е да си я изкара с детето, то също, а насреща й я карат да пропилее два дни от малкото, които има, за работа. Толкова ли е трудно да се разбере, че това е проблемът? Мъжът имал нужда от подкрепа, мъжът искал не знам какво си, мъжът бил разочарован, ала бала. Що не се запита тоя мъж от какво имат нужда жена му и детето му... Ега ти, ще кажеш, че ако не отиде на тоя семинар ще настане края на света.

# 76
Ами очевидно проблемът ти е доста по-сериозен от присъствието на един семинар, така ли се оказва?
Щом работата за фирмата на мъжа ти те натоварва и често се налага да извършваш някакви услуги без заплащане, това все някога трябва да го разрешите, нали така...

Аз въобще не разбирам в качеството на каква би присъствала на този семинар? Не си служител на фирмата.
Залепвам се и аз за този въпрос. Нещо повече- господин бизнесменът , според мен , може и несъзнателно , да очаква от теб, да не спираш помощта за цялата им фирма. Та нали този семинар се прави за персонала. И ако тримата съдружника са с равни дялове и части , и някои от тях не се обучават , какво излиза ? Че те са по-обучени от теб, която ще се обучава за чужд бизнес.
Кафе , прочети си внимателно първия пост , все едно го е писала някоя друга съфорумка. И и дай съвет  Laughing
Недоволството ти е справедливо. Заради тъжен , влажен мъжки поглед , не се игнорират грейналите очи на детето ти. Много си му позволила , да знаеш.  Laughing Че и имаш угризения.  #Cussing out

# 77
Е то вменяването на вина си е класика.Wink

# 78
  • ВАРНА
 Извинявам се на авторката ако съм по-остра,но нима удобството на голям мъж е по-важно от обещаната почивка на детето?На семинар е,няма на война да ходи,че да го подкрепят.Той май с чужда пита помен прави.Някак неусетно я пробутва пред себе си за лично удобство и просперитет.А и почивката не е просто лиготия,а нужда за възстановяване на тялото -физически и психически.Още повече с дете,което я чака и копнее.Нека половинката и се замисли и оцени "гювеча" с,който разполага и щедро предлага но близки и познати в нейно лице.Колкото повече му се помага,по-зависим ще става.И ха ,дано оцелее с партньор 1 на семинара!

# 79
Моето предложение е да подкрепиш съпруга си.
Представи си, че един ден може и ти да имаш нужда от подкрепа в кофти момент, няма да ти е приятно да ти откаже и да си почива с детето докато ти страдаш, нали....

# 80
Така си е, един семинар е безкрайно страдание, докато другият, нахалник такъв, "почива" с детето - т.е. гледа го.

# 81
  • град-държава
Какво страдание на семинар!? Да не отива в пустинята?
Авторката толкова не го подкрепя, че положението е извън граници. Аз мисля, че мъжът 'и изобщо не я цени подобаващо, а работата 'и изобщо. Жената има 2 седмици в годината почивка и страшна драма, че няма да му е до задника на някакъв семинар, защото тя не отказва да отиде с него, а само присъствие на събитието. На него изглежда му е по-важно какво ще кажат хората от всичко останало.

# 82
Не мисля, че не я цени, по-скоро му харесва да показва, че има умна и компетентна жена. Но не си дава сметка, че това е за сметка на нейното време и сили.

# 83
Говорите така, все едно й е враг. А не любовта на живота й.

# 84
  • София
Няма и да си дава сметка- свикнал е да му движи нещата и да си прави с нейната пита помените.
За мен, това е момента, в който да го сложи на място и да се откаже от работа във фирмата.
Не го ли направи сега, когато има ситуация "детето или какво ще кажат хората", не я виждам кога ще успее.

Фри,
Предполага се че и тя е любовта на живота му, а детето не си е донесла от вкъщи- тяхно общо е.
И му е обещала тези ваканционни дни преди доста време.
Детето ги чака и дали е редно да го излъже, че да подпира панталоните на баща му на някакъв семинар? newsm78
Не отива на фронта, че да я вика да му пълни пушката.........

# 85
  • град-държава
Не мисля, че не я цени, по-скоро му харесва да показва, че има умна и компетентна жена. Но не си дава сметка, че това е за сметка на нейното време и сили.
Не знам. Да 'и казва, че е е алчна, защото би желала да 'и се плати труда,  постоянното ангажиране и най-вече отказа да го придружи, ако няма да участва на прословугия семинар, поне за мен е това.
Не искам и не целя да надъхвам авторката. Това е моето виждане, а тя не е длъжна да го има предвид.

# 86
Аз доколкото проследих разговора, никой не говори за враг, а за лично пространство. Партньорите е добре да се подкрепят, но не и да се обезличават един друг във връзката. То винаги на единия едно или друго ще му бъде по-удобно. Това не означава, че другият винаги трябва да е ок с това.
А и от разказа на Авторката става ясно, че от това не зависи генерално бизнеса на мъжа ѝ, не е ключова сделка или инвестиция в семейството.
Проблем няма, угризенията са излишни.

# 87
Не знам кое е по-правилно, аз лично така бих постъпила. Детето ще може да се забавлява през част от времето и с баба си и дядо си, после и с родителите. Семинарът е няколко часа, не е от сутрин до вечер. А и детето има нужда от двамата родители, не само от единия.
+ един ден колкото и да съм силна, независима и велика може случайно и аз да имам нужда от подкрепа, не би ми било приятно да ми кажат "сори, оправяй се, аз си имам планове да си почивам с детето..."

# 88
Добре де, каква нужда от подкрепа може да има човек, който е на семинар, не на преговори, не на важна среща, а на обучение. Семинарът ще е на чужд език, който авторката не владее добре (подозирам, че става въпрос за друг южнославянски език), ще се говорят неща, които тя отдавна знае. Защо трябва да си губи времето? Какво ще получи тя от този семинар и какво ще получи мъжът й от това, че тя е там? Да не говорим, че дори пътят до този семинар не е малко и може да дойде в повече на авторката.
А любов на живота ни са не само мъжете ни, а и децата ни, и особено когато сме им обещали нещо, е редно да го изпълним. А според казаното дотук вторката е помагала на мъжа си неведнъж и е до него и в момента.

# 89
Тази твоя констатация коментирах :
"Но явно 1 дни заедно с мъжа ти идват отгоре"
Аз останах с впечатлението, че авторката не иска да бъде конкретно на този семинар, не че по принцип не обича да прекарва време с мъжа си и й идва отгоре.
Ако я беше поканил на СПА сигурно не 1, ами 5 дни само с него щеше да си откара.
Тя не е писала, че не иска да прекарва време с мъжа си, просто се чувства използвана отчасти, ощетена заради неговия бизнес. Така я разбирам аз.
14 исках да напиша. Т.е. отпуската.
Затова попитах, останах с впечатлението, че прекалено много работи и през годината не се виждат, затова ми се стори нормално като се е отворило като никога малко време да наваксат. Но явно си имат време един за друг през годината, в такъв случай не пречи да се посвети на детето, както прецени.

Добре де, каква нужда от подкрепа може да има човек, който е на семинар, не на преговори, не на важна среща, а на обучение. Семинарът ще е на чужд език, който авторката не владее добре, ще се говорят неща, които тя отдавна знае. Защо трябва да си губи времето?...
Затова попитах в коя сфера е. Наистина странно въобще да няма никакви новости и да си повтарят едно и също. За езика каза, че е близък до нашия, така че все нещо ще хване. По нейната част е, би било полезно. Но след като  няма желание нейно право е да откаже.

Общи условия

Активация на акаунт