Как да постъпя?

• 11 629
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
Партньори 1 и 2 са си най-обикновени хора и професионалисти и няма какво да им се доказваме, някаква фикс идея е това на ММ да бъде проактивен и "масло над водата". И нека си бъде - аз уважавам мотивирани хора, които се трудят. Но просто не по този начин.

# 61
Всъщност, НСЧ пита, защото за нея е ненормално мъж и жена да ходят поотделно някъде, ако са семейство без проблеми. Peace
Не. Питам, защото имам спомен, че имаха други проблеми, не съм имала нищо друго предвид.
Очевидно са в хармонични отношения и не това е причината.

Кафе с Канела, ти пишеш, че работиш там, не постоянно, но участваш, и получаваш възнаграждение. Жените на другите също ли са служители? Ако не, нормално е да не идат на семинара.
По отношение на магистратурата - не знам в каква сфера сте, но нещата са динамични и винаги можеш да научиш нещо ново на семинарите.

Това по принцип. Очевидно на теб не ти се ходи, не е нужно да се оправдаваш. Просто откажи и се дистанцирай от фирмата щом това те натоварва. Обясни, че си натоварена в твоята работа и вече не можеш да поемаш допълнителното. Да си намерят друг човек, с когото да работят.

# 62
  • град-държава
Аз разбрах, че не получава възнаграждение. 😞

# 63
Знам ли, на мен ми изглежда, че проблем няма, но се чудиш как да си го измислиш.
тези семинари надали за 24 часа, ще имаш време и за детето, ще прекарате и време заедно с мъжа ти.
Но явно 1 дни заедно с мъжа ти идват отгоре Simple Smile
По принцип в добри отношения ли сте? Имали ли сте скоро проблеми? Да се опитваш нещо да му правиш напук?
Според мен търсиш под вола теле. Hands V Трябва ли да са като дупе и гащи, за да нямат проблеми ?
А 1 ден БЕЗ мъжа й отгоре ли ще й дойдат ? Така или иначе на този семинар те ще бъдат само физически заедно, но едва ли ще се почувстват като двойка, да си обърнат качествено внимание един на друг и т.н. Никаква заедност не е това, а просто някакъв професионален ангажимент на мъжа й и формално присъствие.
На авторката семинара й е скучен, защо да ходи там ?

Авторке, не се чувствай виновна, че искаш да прекарваш време с детето си  и да разполагаш с времето си като прецениш. Чудя се как така мъжа ти не разбира този аргумент като сериозен и значителен.

Тук на мен ми светва една лампичка - мъжът й не проявява емпатия към майчинските й чувства. Явно повече я вижда като жената-кариерист отколкото жената-майка. Но тук вина има авторката. Всяка жена е отговорна как ще изглежда в очите на даден мъж - дали само като майка, дали като домакиня, кариеристка, дали само като сексуален обект или от всичко по малко. Всичко това зависи само от поведението и сигналите, които излъчва конкретната жена. Hands V

# 64
Заблудих се, защото някой написа, че трябва да откаже от 1/3 от дохода си.
Ами в такъв случай няма никаква дилема - да си назначат човек за тази работа.

Sladka-rosichka, въобще нямам идея за какво говориш...

# 65
НЕ получавам възнаграждение, не съм служител във фирмата. 

# 66
Не се сърди, ако правилно си спомням, беше написано, че въпреки че тя участва често/редовно с услуги в бизнеса с двамата партньори, това не се отразява на разпределението на печалбата, т.е. едната трета се отнасяше за техния дял.

# 67
Да, аз питах дали взимат печалба от бизнеса само 1/3 от цялата печалба (защото са 3 съдружника) или повече от 1/3, защото и тя работи. Оказа се,че не взимат повече от 1/3, защото съпругът не искал да повдига въпроса с останалите съдружници.
Как пък не ще си зарежа планираната отпуска да ходя да се доказвам пред някакъв си съдружник, че съм по по най. И защо, някой да ме потупа по рамото и да каже "браво, вие сте отличници".
Кафе, прекарай си спокойно отпуската с детенце, а то милото как само те питало кога ще си в отпуска ...

# 68
НЕ получавам възнаграждение, не съм служител във фирмата. 
А другите съпруги служители ли са? Или поне в същата област ли са професиите им?

Не се сърди, ако правилно си спомням, беше написано, че въпреки че тя участва често/редовно с услуги в бизнеса с двамата партньори, това не се отразява на разпределението на печалбата, т.е. едната трета се отнасяше за техния дял.
Намерих го, затова съветът ми е да се дистанцира. Така няма да я имат предвид и за подобни ангажименти и ще може да има свободно време с детето Hands Plus1

# 69
  • София
Аз пък мисля, че трябва да отидеш с мъжа си. Нали затова сте семейство- за да си помагате. Щом те е помолил, значи има нужда от теб .Дори и да ти се струва глупост, за него е подкрепа от твоя страна. А пък свекървата ще я изтърпиш за кратко. Все пак му е майка, пък и съвсем скоро си тръгваш.

# 70
Оказа се,че не взимат повече от 1/3, защото съпругът не искал да повдига въпроса с останалите съдружници.

Точно така.

А другите съпруги служители ли са? Или поне в същата област ли са професиите им?

Не, не са служители. Нямат някакво специализирано образование, и двете са с гимназия само - едната от езикова, друга от такава с общ профил. Едната работи в съвсем друга сфера, самонаета е. Другата не работи. Уж щеше да започне работа при тях като служител в административната сфера - да движи разни документи и по-общи дейности, но това така и не се случи.

# 71
Каква нужда от подкрепа за един семинар...?!?
Що за глупости са това, още повече че ще е явно губене на време за авторката.

Мъж със семейство и собствен бизнес, би трябвало да има гръб и дупе да отиде сам на някакъв си 2дневен семинар.

# 72
Не, не са служители. Нямат някакво специализирано образование, и двете са с гимназия само - едната от езикова, друга от такава с общ профил. Едната работи в съвсем друга сфера, самонаета е. Другата не работи. Уж щеше да започне работа при тях като служител в административната сфера - да движи разни документи и по-общи дейности, но това така и не се случи.
Е, това поне обяснява защо ти си поканена, не виждам те какво ще дирят на такъв семинар Joy

# 73
Заблудих се, защото някой написа, че трябва да откаже от 1/3 от дохода си.
Ами в такъв случай няма никаква дилема - да си назначат човек за тази работа.

Sladka-rosichka, въобще нямам идея за какво говориш...
Тази твоя констатация коментирах :
"Но явно 1 дни заедно с мъжа ти идват отгоре"
Аз останах с впечатлението, че авторката не иска да бъде конкретно на този семинар, не че по принцип не обича да прекарва време с мъжа си и й идва отгоре.
Ако я беше поканил на СПА сигурно не 1, ами 5 дни само с него щеше да си откара.
Тя не е писала, че не иска да прекарва време с мъжа си, просто се чувства използвана отчасти, ощетена заради неговия бизнес. Така я разбирам аз.

# 74
Ами очевидно проблемът ти е доста по-сериозен от присъствието на един семинар, така ли се оказва?
Щом работата за фирмата на мъжа ти те натоварва и често се налага да извършваш някакви услуги без заплащане, това все някога трябва да го разрешите, нали така...

Аз въобще не разбирам в качеството на каква би присъствала на този семинар? Не си служител на фирмата.

Общи условия

Активация на акаунт