Професионални серии за коса - тема 115

• 97 149
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Аз съм доволна от tangle teezer.
От години не я сменям. Децата ми също ползват.

densi, нали и ти беше ползвала тази серия anti frizz на rolland, с добри впечатления освен за миризмата?
Иска ми се нещо по-леко за почивка от керастази, лореали, алтерни и т н, което да ми разплита и оплътнява без да утежнява.

# 721
На дъщеря ми на косата пръскам от млякото с 12 ефекта на МШ Радва му се много на аромата +  четката на TT реша косата без проблем.Нейната коса е с тънък косъм ,но доста гъста.Преди по малко от година я отразяхме за да я дари.Сега косата и е малко под раменете.И ако не я напръскаме пак се оплита.

# 722
  • Варна

Моля, ако някой е ползвал Възстановяващ серум против косопад Eprouvage Restorative да ми каже как се усеща на скалпа? По принцип мразя да нанасям каквото и да е било на скалпа, но това мн искам да го пробвам.
[/quote]

Аз ползвам цялата серия. Шампоан маска,а напоследък заради пустия косопад и серума. С една дума харесва ми. Взех първо две ампули и после цял шишак  Laughing. Косопада ми вече се наигра,но възнамерявам да изплескам целия серум. Не утежнява при мен в никакъв случай. Ползвам го след маската както си е по правило. Една ампула я ползвах на два пъти,а сега слагам по три пипети внимателно по цялата кратуна и после масаж. Не загрява,не охлажда въобще не го чувствам,но косата става една жива в корена...Гледам,че са наболи и доста нови растежи ама то за последните два месеца толкова коса падна,че ако не започне да расте ще е лоша работа.

С тая четка ме зарибихте и мен. Имам тангъл,но го пробутах на щерката никак не ми е удобен. Някак си не мога да се реша със сапунерка  Joy.

# 723
Аз си поръчах тази четка и я очаквам утре, пък да видим дали е хубава Wink
https://www.enzo.bg/labelm/brush-grooming-greben-za-kosa/

# 724
  • София
Stuck Out Tongue
Благодаря, Магнолиа! 💐
Шампоаните, които имам в момента са Липидиум, Дисциплин, Витамино колор и на Матрикс Биолаж за боядисана коса. Последните два май са хидратиращи, макар аз да ги смятах за балансирани 🤔
Много добре си усещам косата след тях, но ако са чиста хидратация вървят само с хидратираща маска, а имам и Епруваж и зеления Про файбър и ми се иска и тях да ползвам. Комбинирам ги с Липидиума, но сякаш косата придобива една сухота, която не ми допада.
Страхотен ефект винаги имам от Дисциплин-шампоана и маската.
Да ми препоръчаш някой балансиран или протеинов шампоан за комбинация с протеиновите маски?
Мислех да пробвам новия на Лореал с биотин, но като му гледах състава и той ми прилича на хидратиращ🤔

Да разбирам, че имаш маската на зеления Профайбър, но не и шампоана? Ако го нямаш - вземи си него. Аз имам и трите серии Про Файбър - и трите ми харесват, но най-много ми допада точно зелената серия, макар за мен да е по-скоро синя Stuck Out Tongue

От балансираните шампоани аз харесвам Дисциплин, Кератиновия на Напура С9 /макар, че той е по-скоро протеинов/, Противокосопадния на Алтерна с червена детелина, Наши Фито, разбира се Алтерна Тен и  Хроноложист, а и доста други, но за да ти препоръчам някой конкретно трябва да знам какъв тип ти е косата.
Хроноложист ми е любима терапия и често си я правя, да не говорим, че Хроноложист е любимия шампоан на ММ, заедон с Елексир Ултим. Но аз лично намирам разлика в маските на Хроноложист. Т.нар. Професионална /тази от комплекта с хайверните перли/ повече ми допада. Косата ми след тази терапи винаги е хубава - без изключение. Останали са ми три дози само и ще трябва да купувам нов комплект. Шампоана е доста икономичен и имам от него достатъчно, а и ММ се мие с него през  ден.

Относно четките - аз имам на Макадамия и  Ангелската четка на Тангъл. Втората ми е по-удобна, защото има дръжка лесна за хващане. Но аз предпочитам да си реша косата с гребен от гваявково дърво и от сандалово дърво, а и косата ми, нищо че е дълга не се заплита толкова и затова четките ползвам да реша косата под душа и когато е мокра.

# 725
И аз се интересувам от балансирана серийка. Балансирани не съм пробвала все още. Винаги купувам хидратиращи продукти. Синия Джойко косата ми го обожава. Сега редувам с шампоана на Филип Кингсли за обем и ми е добре. Но ми се иска да видя как ще е косата ми с нещо балансирано Simple Smile

# 726
Magnollia,  от къде купуваш терапията Хронологист?

Доста е скъпа обаче.

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 10:19 от Moon Flower

# 727
  • Ловеч
Така изглежда косата ми. Тук е след домашен еластайзър, шампоан Витамино Колор, Макадамия, термо на Лореал и
Митик ойл 😊
Ей, много се чудех за шампоана от зелената Профайбър серия и не го взех. Набелязала съм и Хроноложист. Гледам да не трупам много серии, но все нещо си харесвам. Голяма мания! 😊

# 728
И аз се интересувам Magnolia откъде си купува терапията Хроноложист.
Аз съм купувала старата версия, с хайверените топчета, които бяха в едно шишенце, но много трудно се разбиваха до хомогенна смес с маската по спомен. Тази предполагам е с подобрен състав и този проблем е решен.

# 729
Преди време съм я виждала в ензо.

# 730
Момичета, ПОМОЩ!!!
Не мога да си оправя скалпа и това е! Бях на дерматолог защото се съмнявах, че имам псероазис, но за щастие се оказа, че не е това. Себорея и свръхчувствителност казаха, изписаха ми шампоан на Дюкре и след две измивания  съм още по-зле, люспи и от долу мокри рани, червени петна и адски сърбеж. Не издържам повече. Измих се снощи с Кетозал, но косата от него ми става ужасна, твърда и матирана. Кой шампоан на Медисютикълс да взема? Гледам че се водят за сух скалп и за пърхот но моето е нещо средно, хем скалпа е много сух, хем пърхота ми не е баш сух, едри люспи падат и отдолу остава рана. Най страшно е отзад на тила и отпред точно на бретона където най-много се вижда. Не знам какво да правя вече. Пробвах и масло от чаено дърво, но сега на раните адски ми пари. Моля ви помагайте! Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

# 731
  • София
Бобина, от всички възможни лошотии, твоето е най-малкото.

Mediceuticals X-Derma е този на Меди за сух скалп и е приятен за ползване. Но ми се струва, че няма да се оправиш само от смяната на шампоана.

Защо не опиташ да мажеш скалпа с алое вера? Не се сещам за нищо по-успокояващо от него (макар че може и то да бъде алерген в редки случаи). На мен много ми помага, когато стана супер реактивна. Остави етеричните масла засега, защото те могат да влошат проблема!

# 732
Как се маже алоето, на мокра или на суха коса? От около 2 месеца ползвам само медицински шампоани, Юсерин и Кетозал, сега и Дюкре. И преди съм имала такива реакции, но колкото и смешно да звучи се оправях само с шампоан Здраве. Сега и той не помага. В интерес на истината не съм и убедена в точността на поставената диагноза. И баща ми и дядо ми са с псероазис и при баща ми точно така започна, с червени петна на границата между косата и челото и после тръгна и по тялото. Трябва да разуча как се диагностицира това заболяване защото нещо определено не е наред. Другия вариант е да се дължи на стрес защото напоследък адски много ми се струпа, кожата на лицето ми също много се влоши и може да е нещо комплексно, но трябва да го овладея защото сърбежа ме побърква.

# 733
  • София
Имам код за 5% отстъпка за Арлен, който важи до 6-ти този месец.
Ако някоя от вас ще поръчва, да ми пише да ѝ го дам:)

# 734

Днес ми пристигна поръчката от Парфимо Бг. Като за начало ще си успокоя скалпа и хидратирам косата. Доволна съм от продуктите на вид Simple Smile да видим и как ще се отразят на косата ми. Как се разбира срока на годност? Има някакви цифри и букви.

Общи условия

Активация на акаунт