Професионални серии за коса - тема 115

• 97 183
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
О, аз слагам по цяла шепа. Лешник абсурд, ама аз имам гъста и дълга до средата на гърба коса. Лошото е при него, че при престояването сменя цветя си и аромата си и то към лошо.
Ооо моята коса е много тъничка,затова слагам по малко  Simple Smile Но аз като цяло се опитвам да не прекалявам с финишира,тъй като в тая жега хич не ми се отразява добре Rolling Eyes

# 76
  • Ловеч
На мен ми излезе синия. Трябва ли да го комбиниран и с шампоана или може и с моите-за боядисана коса на Лореал Профешънъл и на Матрикс Биолаж?
Според повечето фризьори шампоана от серията е важен, според мен и други протеинови шампоани ще са ок. Аз съм ползвала ампулите на ПроФайбъра с шампоан Липидиум и беше супер резултата.

Благодаря много! 😊
След морето какви продукти използвате? Усещам си косата много суха. Чудя се дали да не сложа първо протеинова маска и на следващото миене Макадамията. Там ползвах шампоан за боядисана коса (той какъв се води?) и Макадамията. Слагах и Матрикс с моринга.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 22:46 от radina_k86

# 77
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Любимо ми е олиото на Макадамия,разкош.Аз попринцип живея в морски град ,не си мокря косата в морето,но явно ми се отразява по някакъв начин.Решението при мен е зеления Про файбър,Ш и М.

# 78
  • Варна

Благодаря много! 😊
След морето какви продукти използвате? Усещам си косата много суха. Чудя се дали да не сложа първо протеинова маска и на следващото миене Макадамията. Там ползвах шампоан за боядисана коса (той какъв се води?) и Макадамията. Слагах и Матрикс с моринга.

Направи веднъж домашен еластисайзър и виж как ще повлияе сухотата след него протеинов шампоан с  Макадамията мисля си че ще реши проблема ако е само временно засушаване от бриза и солената вода.

Ивче колкото и да ни завиждат за това,че живеем на морето  Laughing тук лятото условията са доста по-екстремни за косата. Дори и да не я мокриш солените пръски и пясъка докаран от нежния бриз си казва думата  Laughing. И аз не мокря моята  уж или поне се старая даже на плажа рядко ми стъпва крака,но и разходка в морската в близост до морето влияе,а ако живееш в белите квартали става още по-зле  Laughing. Другия ни "бонус" е твърдата  вода от която спасение няма та...
    Радина сега ми идва на ум да ползваш ДПШ след еластисайзъра,за да свалиш всички "бонуси"  Laughing,които си си донесла от почивката особено ако плацикането в морето си го съчетавала с такова в басейн. bouquet

# 79
Олисета от къде поръчвате?
 Намерих  #Crazy

Друго да попитам, на Епруваж  възстановяващата и изглаждащата серия протеин ли са или хидратация?

Ел балансирани са и двете серии като възстановяващата е с малко по-изразен протеин,но от хубавите-не прави метла дори на поредни ползвания. На дневен ред ми е защото след близо година ме споходи косопад. Не силен,но .....До сега два пъти ме пропуска и предната есен и пролетта,но и двата пъти сериозно ползвах възстановяващата маска. От проби на разни новости не остава ред за Епруважа и на ми сега  Sad.

Изглаждащата серия е много по-хидратираща. Съдя,че е балансирана по това,че шампоана се съчетава много добре с маска Терапист например,а и има оризови и соеви протеини в състава си.
bouquet  bouquet  bouquet
Мога ли да редувам двете?

# 80
  • София
Благодаря за чудесно оформената тема! Flowers Sunflower

1. Косата ми е права, здрава, дълга почти до кръста. Грижа се за нея я с много търпение и внимание към детайла. С годините съм научила, че освен точния подбор на професионални продукти, от не малко значение е и всичко останало - начина на сресване, връзване, миене, подсушаване, боядисване, спане ако щете.. Избягвам всяко дърпане, скубане, силно усукване, триене. Изоставих пресата, преди сън я връзвам на висок, хлабав кок.
 Ползвам протеинови или балансирани шампоани и хидратиращи маски и финиши. Често ползвам и еластисайзъра с нероли на Кингсли.
Шампоани - Витамино Колор и чевения Профайбър на ЛП, Хроноложист и Денсифик на Керастаз
Маски - Хрома рич и Хроноложист на Керастаз, Мароканойл с кафявата капачка, оранжевата на Тиджи
Финиши - Олео релакс, СС крема и Нектар термика на Керастаз

2. Любимо олио - Олео релакс на Керастаз. Родих се с него и съм страшно благодарна на момичетата, които ми го препоръчаха! Наскоро се сдобих и с парфюмното олио на Хроноложист, но ми е рано за отзиви..

След двуседмична морска ваканция искам да похваля слънцезащитния спрей от серията Солей на Керастаз. Свърши си работата перфектно и косата ми е в много добро състояние след морето. Пръсках стабилно преди плаж и винаги след излизане от водата. Уточнявам, че се стараех да не си мокря изцяло косата.

# 81
  • Ловеч
[quote author=prinzesata link

Направи веднъж домашен еластисайзър и виж как ще повлияе сухотата след него протеинов шампоан с  Макадамията мисля си че ще реши проблема ако е само временно засушаване от бриза и солената вода.
    Радина сега ми идва на ум да ползваш ДПШ след еластисайзъра,за да свалиш всички "бонуси"  Laughing,които си си донесла от почивката особено ако плацикането в морето си го съчетавала с такова в басейн. bouquet
[/quote]

Благодаря за съветите! 😊
Как се правеше домашния елстайзер, че нещо не го откривам?

# 82
  • Там където е семейството ми
Здравейте момичета.....Много четох и съвсем се обърках.Затова направо ще попитам с молба да ме ориентирате.Косата ми е със средна дължина не много мазен скалп, но предвид това че на 40 дни я боядисвам (няма как да пропусна тази процедура,предвид белите ми коси) косата ми страшно много се увреди.Краищата са винаги сухи,като цяло цялата ми коса е опърпана и суха.Може ли да ми препоръчате качествен шампоан и маска с които косата ми да живне,и да и придам копринена мекота,каквато имаше преди да започна да я третирам с бои......Много се лутах между различни марки и като че и тези на Kerastase най добри отзиви има за тях....Предварително ви благодаря

# 83
  • Варна
 Ел не мога да ти кажа какво ще се получи ако редуваш двете серии на Епруваж....Все пак са два меки протеина. Мисля,че и едната/възстановяващата/ ще ти е достатъчна. С нейния шампоан можеш да ползваш и една Хидратираща маска по избор-ще се съчетае чудесно с всичките.

Lombardi  bouquet. Ти ми беше една от иконите в началото когато прохождах в профи козметиката  Hug,за което съм ти адски благодарна.  Много бих искала да чуя какво ще кажеш за тази статия https://-spam267-.com/2017/08/blog-post.html

Ивка виж горния линк  Wink

Радина рецептата на еластисайзъра я има в линка  Hug.

# 84
  • Berlin
1. Вече съм със сравнително къса коса. Grinning
2. Олиото на Макадамия засега ми е най.

Може ли да ми препоръчате нещо за омекотяване на косата. По-скоро при миене с много твърда вода. Преместихме се на място с мнооого твърда вода и се усеща, по кожата, по косата. В момента ползвам синичкия на Керастаз за чуствителен скалп, че нещо ме сърби, но като че ли няма голям ефект в момента (преди ми е действал много добре).

# 85
  • Ловеч
Страхотна статия, Принцеса!
Много ти благодаря за подробното описание на продуктите и споделения опит! Спести ми доста ровене в темата.
Може ли да ми дадеш линк към ДПШ на Медисютикълс, че аз нямам такъв.
Може ли с 2 думи да ми кажеш как да разбирам кога е необходим протеин и кога хидратация според състоянието на косата?
От къде си набавяш съставките за домашния еластайзер и в какво съотношение ги смесваш? 😊

# 86
  • Варна
 Така..държа да се знае,че въпреки,че проглушавам ушите на всички с еластисайзъра и това е така защото РАБОТИ рецептата не е моя,а е на една от старите пушки в темите за коса Тайра  bouquet

като цяло това е оригиналната  рецепта ,а количеството е по 1шишенце глицерин и рицин по 40мл. от аптеката,20мл. бадемово масло и 1 ампула витамин А.

Радина благодаря ти  Laughing  Hug'

Това е моето АБ в грижата за косата.

ДПШ на Медисютикъсл от рибата ето

https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/detoksikirasht-shampoa … cals-vivid-250-ml

# 87
  • Бургас/Пз
Така..държа да се знае,че въпреки,че проглушавам ушите на всички с еластисайзъра и това е така защото РАБОТИ рецептата не е моя,а е на една от старите пушки в темите за коса Тайра  bouquet

като цяло това е оригиналната  рецепта ,а количеството е по 1шишенце глицерин и рицин по 40мл. от аптеката,20мл. бадемово масло и 1 ампула витамин А.

Може и да работи , но не Винаги и не при всеки, така че не е добре да се правят кардинални заключения. При теб и твоята коса, която е силно изрусена и третирана от години може и да работи, но при такива коси като моята е едно нищо, дори напротив косата ми става по-зле. И само да уточня, че съм пробвала всякакви комбинации и не се получава. Сдобивам се с мазна и клечкосана коса само няколко часа след измиване. Рициновото ли е, бадемовото ли е, витамин А ли е - не знам - но има нещо , което не е както трябва.

# 88
Дъщеря ми вчера пробва този прословут  еластисайзър..... беше впечатлена и сподели , че усеща косата си невероятно мека и жива. Косата и е нетретирана, дълга, доста гъста и къдрава на спирали Peace

# 89
Най- вероятно си е до коса, момичета. Моята рядко понася хидратация, Дори в жегите всяко 3-то миене ми е протеиново иначе става една вяла. И все пак домашния  еластисайзър й се отразява чудесно - напоява я някак.
С уговорката, че го правя 2 пъти месечно, не повече. Косата ми е редовно боядисвана и суша само зимата.

Общи условия

Активация на акаунт