Голямата тема за малките масла - 18

• 88 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за новата тема Hug
Най-често ползвам ЯЧРМ и бадемово за коса и маслено измиване, кокосово и какаово за тяло. Любимите ми ЕМ са от иланг-иланг и грейпфрут.
Много искам да си взема и да пробвам арганово и карите.
Искам да ви попитам домашният елстисайзер, ако не го използвате целият съхранявате ли го за следващ път и ако да, как?

# 61
 NoshtenYastreb , моя бъркоч си седи в шишенце до другия път в козметичния ми шкаф. Нищо му няма.
Обикновено забърквам "отварата"(Smiling Imp) и се мажа около 2-3 пъти и после пак.

# 62
Пробвали ли сте да сложите вит. Е в крем или да го слагате директно на лицето или в смес от масло.
Моят опит:
Първият път смесих 3 капсули с алое вера и нанесох на лицето за през нощта. Ефект ок.
Втори път смесих алое вера с рициново масло и 4 капсули вит. Е и нанесох. След 10-20 мин започна да щипе и почервенява. Махнах. Реших, че рициновото масло дава такъв резултат в смес.
Трети път сложих вит. Е в крема. 4 капки. Леко почервеня на бузите. За щипене не знам дали си въобразявам или не. Май по-скоро няма.

Та някой с идеи, опит и резултати

# 63
Константата ти е витамин Е в случая, вероятно в него е проблема, качество или дозировка

# 64
Аз слагам по няколко капки витамин Е в микса от масла за измиване. Нямам наблюдения да води до зачервяване при мен.
Мазала съм се и само с него след химичен пилинг, също не съм имала проблеми. LeMonde, какъв точно вит.Е ползваш?

# 65
Само в крема е растителен, при другите проби е от капсули.

Не мисля, че съм прекалили с дозата, поне в случая с крема. От 1 до 4капки е препоръчително за мазане директно на лицето, а аз съм сложила 4 на 50мл.

Търся в интернет, но не намирам да се проявява алергия от вит. Е. Даже се води хипоалергичен, което ме води към мисълта че независимо от дозата, нанасянето не би трябвало да е с последствия.

То зачервяването изчезна след около половин час, но не би трябвало да го има най -вероятно. Първият път с алоето всичко беше ок. След 3 пъти мазане почти се и заличиха малките спукани червени капилярчета, които ми остави една дерматоложка след един радиочестотен лифтинг.

# 66
Вчера си купих по-долния маслен бленд:

И съставът му ми се вижда много добър:

Salvia Hispanica Seed Oil (Chia), Cannabis Sativa Seed Oil (Hempseed), Camellia Oleifera Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Adansonia Digitata Oil (Baobab), Spirulina Platensis Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Petroselinum Crispum (Parsley) Extract, Brassica Oleracea Acephala Leaf Extract (Kale), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E).

Снощи си направих маслено почистване на лицето се него и кожата ми се чувстваше много добре. В интернет намерих, че чия-та може да запушва пори, ще наблюдавам, но на пръв прочит (използване) съм много доволна.

Напоследък съм накупила все натурална козметика от Австралия/Нова Зеландия (каквото има по нашите реални магазини тук - масла и блендове от масла, почистващи гелове за лице, тоници - всички без парабени, сулфати, животински продукти, разни силни химикали и прочие). Белким стана по-красива  Grinning.

# 67
Много харесах и аз тази серия, но определено е твърдо за суха кожа. Излязоха ми пъпчици на мен.

# 68
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема! bouquet

1. Кои са маслата, които използвате най-често? За какво и как ви се отразяват? - най-често ползвам арганово, кокосово, зехтин, ЯЧРМ за маски на косата и масло от кайсиеви ядки, масло от кактусова смокиня и липидно масло за лицето. Отразяват ми се перфектно: омекотяват, изглаждат, подхранват. Peace
2. Кое масло не сте пробвали още, но имате намерение да купите скоро и защо? - все още не съм пробвала етерични масла, а и още много от базовите. Например от гроздови семки смятам да си купя скоро. Hug

# 69

Salvia Hispanica Seed Oil (Chia), Cannabis Sativa Seed Oil (Hempseed), Camellia Oleifera Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Adansonia Digitata Oil (Baobab), Spirulina Platensis Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Petroselinum Crispum (Parsley) Extract, Brassica Oleracea Acephala Leaf Extract (Kale), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E).

Grinning.
От къде си го купи?

# 70

Grinning.
От къде си го купи?

Взех го от физически магазин в Англия, беше в комплект с гел за измиване на лице от същата фирма, но виждам, че го има и в Амазон.
Снощи пак си направих маслено измиване с него, много ми хареса.

Пише в интернет, че не е подходящ за кожа с акне, но пък е добър за белези от акне. Също че е подходящ за по-суха кожа. Моята е мазна, но ще продължа, ще го редувам с другите ми масла.

# 71
  • София
Моята информация за чията е, че добре повлиява акне.

# 72
Дами, според вас колко пъти на седмица е добре да се прави маслено измиване на лицето и бихте ли ми препоръчали подходящи масла за предпазване от стрии по време на бременност?

# 73
  • София, България
Дами, моля дайте ми малко информация. Купих си чаено дърво, етерично масло. Четох че помага в борбата с акнето. Как го ползвате вие против акне, прибавяте го в продукт или директно мажете на засегнатите места? Видях, че става и против пърхот, добавям капки в шампоана, нали? И последно дали трябва да е етерично? На листовката пише, че за коса може да се добавя в маски и шампоани, но съм ново с маслата и не съм много наясно. Моля за съвети.

# 74
  • Варна
Дами, моля дайте ми малко информация. Купих си чаено дърво, етерично масло. Четох че помага в борбата с акнето. Как го ползвате вие против акне, прибавяте го в продукт или директно мажете на засегнатите места? Видях, че става и против пърхот, добавям капки в шампоана, нали? И последно дали трябва да е етерично? На листовката пише, че за коса може да се добавя в маски и шампоани, но съм ново с маслата и не съм много наясно. Моля за съвети.

АЗ го добавях към осатаналите масла за маслено измиване,а когато ми излезе пъпка я мажех с него директно така,че ако имаш пъпки може да ги мацнеш директно,но само върху тях с клечка за уши!  Няма базово масло от чаено дърво,а само етерично!

Общи условия

Активация на акаунт