Голямата тема за малките масла - 18

• 89 258
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, поръчах си ето това масло от жожоба
https://biofetish.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0% … E%D0%B1%D0%B0-366
Има аромат като на билки или подправки - не мога да определя точно.  Преди време съм си вземала масло от жожоба, но от Зоя и беше без абсолютно никаква миризма. Искам да попитам нормално ли е да има мирис? И всъщност кое е истинското масло от жожоба с мирис или без? Вземах си също и рициново масло. За маски за коса вероятно трябва да се смесва с други масла например зехтин или бадемово, тъй като е много лепкаво и гъсто и се чудя като се смеси как ще разгърне свойствата си?

# 316
Моите масла, освен кокосовото не миришат на нищо. Имам на различни фирми, но моите са купувани от Амазон основно.

# 317
Здравейте момичета, при вас намирам много полезни съвети и мнения, за използването на масла за кожа и тяло! Gift Heart но може ли да споделите и кои масла ползвате за коса? Маски за подхранване, стимулиране на растежа, подобряване като цяло. Аз лично съм с тънка и крехка коса, боядисват я с къна, към която добавям кокосово масло. Но си мисля, че за по-добра грижа ще са нужни и някакви маски. Но нямам никакъв опит.

# 318
  • Варна
 Най-любимото ми масло за коса е ЯЧРМ. Ползвам го постоянно в домашния еластисайзър,а понякога и чисто на скалпа. Други любими,зехтин,арган,кокос. Напоследък експериментирам с масло от баобаб и годжи бери.

# 319
За косата ползвам арганово на Алверде и гроздови семена на Боди шоп.
Скрит текст:

# 320
  • софия
Момичета слагате ли в боята за коса масла?Покрива ли белите косми ?Какво масло слагате?

# 321
prinzesata, а как точно ползваш ЯЧРМ, самостоятелно, в комбинация с нещо? Сега прочетох  невероятни неща за него, че даже и растят нови косми. Simple Smile

# 322
# 323
  • Варна
  Blue butterfly lady  ползвам ЯЧРМ от доста време благодарение на тая тема,която ме запали по маслата. Чисто е тегаво за ползване защото е доста гъсто,но когато си чувствам скалпа некомфортно/имах проблем с някой шампоани на Керастаз лятото/го нанасям чисто на скалпа. Слагам в шишенце с тънък накрайник и нанасям на сектори като ампула за коса.После масажирам и си постоявам час два. Балсам за скалпа е. За дължините го меся с глицерин,зехтин и кокос/домашния еластисайзър/. Това масло си го ползвам за всичко и за лице и за нокти и за коса. Само миглите не мога да се наканя да си плескам  Joy ама то е от мързел.

# 324
  • Варна
Да, използвах едно шишенце, което на моята коса отиде за около 6 нанасяния.
Много не икономично  за цената си.
За положителен резултат не мога да кажа относно това кратко ползване.
Открих друго с люти чушки и съм много доволна. Ако искаш ще дам линка, бяхме го обсъждали, но отдавна.

# 325
missNoair, да моля, ще съм много благодарна.
Може би някъде споделена и рецептата за домашен елестайзер, но може ли да я споделите отново? Той при всяко къпане ли може да се ползва?

# 326
  • Варна

Цитат на: Tyra в вт, 03 апр 2012, 12:42
Аз моя 'хоум мейд еластисайзър' си го правя с 1 рициново , 1 глицерин, 1/2 бадемово, 1 течен Витамин А.

Оригиналната рецепта на Тайра. Търпи всякакви вариации като единствената константа е глицеринът. И да може да се прави при всяко миене стига да имаш нужното време защото,за да има ефект трябва да постоиш поне час два с него.

# 327
  • Габрово
Скрит текст:

Цитат на: Tyra в вт, 03 апр 2012, 12:42
Аз моя 'хоум мейд еластисайзър' си го правя с 1 рициново , 1 глицерин, 1/2 бадемово, 1 течен Витамин А.

Оригиналната рецепта на Тайра. Търпи всякакви вариации като единствената константа е глицеринът. И да може да се прави при всяко миене стига да имаш нужното време защото,за да има ефект трябва да постоиш поне час два с него.
Скрит текст:
  Blue butterfly lady  ползвам ЯЧРМ от доста време благодарение на тая тема,която ме запали по маслата. Чисто е тегаво за ползване защото е доста гъсто,но когато си чувствам скалпа некомфортно/имах проблем с някой шампоани на Керастаз лятото/го нанасям чисто на скалпа. Слагам в шишенце с тънък накрайник и нанасям на сектори като ампула за коса.После масажирам и си постоявам час два. Балсам за скалпа е. За дължините го меся с глицерин,зехтин и кокос/домашния еластисайзър/. Това масло си го ползвам за всичко и за лице и за нокти и за коса. Само миглите не мога да се наканя да си плескам  Joy ама то е от мързел.
браво  Peace...много полезни съвети..

# 328
  • Варна
missNoair, да моля, ще съм много благодарна.
Може би някъде споделена и рецептата за домашен елестайзер, но може ли да я споделите отново? Той при всяко къпане ли може да се ползва?
http://green-master.net/bilkovo-maslo-repei-luti-chushki

# 329
Да побутна въпроса си за подходящо масло за по- бърз растеж на мигли....

Общи условия

Активация на акаунт