Алтернативни продукти за дамска хигиена 7

• 77 784
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
По-добре другите да кажат, аз не мога да я сложа правилно даже No Mouth
Иначе чашката само се издърпва по този начин, ако е влязла много навътре. За да се извади трябва да се стисне долната част на чашката за да влезе въздух в нея.

# 121
По-добре другите да кажат, аз не мога да я сложа правилно даже No Mouth
Иначе чашката само се издърпва по този начин, ако е влязла много навътре. За да се извади трябва да се стисне долната част на чашката за да влезе въздух в нея.

Казват, че се намира своя начин да се постави правилно менструалната чашка. Надявам се да е така. Може би менструалната чашка ще ме отърве от обилното кръвотечение и постоянно да мисля, че ще се изцапам. А гинекологът ми непрекъснато ми забранява да използвам тампони, но без тях в обилните дни на цикъла ми, не мога. Иначе трябва да сменям най-големия размер превръзки през 30 минути. Използвала ли сте тампони? И тях мислих преди 10-11 години, че абсурд да мога да поставя правилно тампон. Но се научих. Сега ги слагам за секунди, като изключим предварителната подготовка - миене на ръце, вадене на тампон от кутийката му и пак миене на ръцете.

# 122
Не знам, аз нещо не успявам май. Повечето кръв е вътре, но без превръзка не смея да стоя.
Вчера за 8 часа напълних чашката и след това протече, но пак не знам дали я бях сложила правилно.
Ползвала съм тампони, даже заедно с превръзка, защото работата ми не позволяваше да ходя когато пожелая до тоалетната и нямаше как.

# 123
Не знам, аз нещо не успявам май. Повечето кръв е вътре, но без превръзка не смея да стоя.
Вчера за 8 часа напълних чашката и след това протече, но пак не знам дали я бях сложила правилно.
Ползвала съм тампони, даже заедно с превръзка, защото работата ми не позволяваше да ходя когато пожелая до тоалетната и нямаше как.

Пише, че колкото време се напълва един тампон, толкова време трябва да се излива и чашката! Макар че като гледам дори и най-малкия размер менструална чашка S има по-голям обем от един тампон с размер Super, какъвто размер тампони използвам.

# 124
При тампоните има опасност от синдрома на токсичния шок, затова трябва да се сменя на макс. 4 часа. При чашката, доколкото четох, няма такава опасност.

# 125
При тампоните има опасност от синдрома на токсичния шок, затова трябва да се сменя на макс. 4 часа. При чашката, доколкото четох, няма такава опасност.

Държа тампони по 6 часа. Пише в листовката на тампоните, че е възможно да се държат и по 8 часа. Но с менструалната чашка е по-безопасно. Напоследък ме е страх с тези тампони, които използвам. Нощно време лягам с тампон в най-силните дни от менструалния цикъл, тъй като ще изцапам всичко. Навивам алармата на телефона си в определено време, когато трябва да сменя тампона и превръзката, защото едновременно и двете слагам.

# 126
Сменяйте чашата по-често. Примерно на 4-5 часа веднъж. По принцип, когато се напълни и достигне отворите, започва да прелива през тях. Възможно е и цервиксът да виси вътре и да заема място, тогава чашата видимо не е пълна, но отново прелива. При мен в началото също имаше протичане и неправилно поставяне, докато свикна и ей ги минаха 6 месеца. Не става от веднъж, нито от първия месец. Иска се умение, което идва с времето.

# 127
Оф, днес за пръв път сложих чашката. Първоначално си рекох, че е ок, лесно стана, не се усеща. Обаче протече. Оказва се, че не се е разтворила. После два-три пъти опитах, все не става, накрая май стана. Предполагам се свиква с времето, но... newsm78 Tired
Моята е Мелуна М. Tired

# 128
  • Бургас
Ох, аз пък така се притесних днес... Не знам как се беше вдигнала толкова високо чашката и какво стана, ама половин час сигурно се борих, докато успея да я изкарам :/  Едва стигах до остатъка от дръжката, който обикновено ми е достатъчен за да я прихвана леко, а при опитите да напъвам с мускули, за да излезе леко навън, че да мога да я стисна и отхлабя вакуума, изпитвах рязка болка?! Да не говорим как на всяко напъване рукваше мат'риал и беше мазало! Накрая се разревах даже и едва 10 минути след това успях. Защо се получи така нямам никаква представа...
Иначе днес за първи път успях да я изпразня другаде освен вкъщи и то 4 пъти, че ми е най-силния ден Simple Smile

# 129
Ах, милата Hearts, представих си какво ти е било, ужас, и аз така много се паникьосвах първите месеци и все още първия ден ми е стресиращ Anguished

# 130
  • FRANCE
Да се оплача. Ползвам си чашки от години. Всичко перфектно. А сега не успявам да направя вакуум, на всяко второ слагане не е добре. Сигурна съм че е отворена, на място и след 10 се изхлузва Cold Sweat и нямам идея защо и сега.

# 131
Да се оплача. Ползвам си чашки от години. Всичко перфектно. А сега не успявам да направя вакуум, на всяко второ слагане не е добре. Сигурна съм че е отворена, на място и след 10 се изхлузва Cold Sweat и нямам идея защо и сега.

Еее не сте се научили как да поставите правилно менструалната чашка след толкова години? Това не е упрек. Просто се питам дали и аз ще се науча да поставям правилно менструалната чашка, след като вие не сте се научили след толкова време!

# 132
  • FRANCE
Е научих се . Но тази е нова. Уж абсолютно същата.

# 133
да не е по-малка?

# 134
  • Варна
Bradata, недей да напъваш и дърпаш едновременно, боли те от това, че има ваккум. Първо я смъкни по-надолу с напъни и като я стигаш с пръсти разклащай напред-назад и наляво-надясно, за да я смъкнеш още, ако все още не можеш да я стиснеш добре в основата.
И естествено не се панирай и се отпусни, че иначе съвсем не става.

Общи условия

Активация на акаунт