Алтернативни продукти за дамска хигиена 7

• 77 780
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Телиш/Плевен
   Тука имаше една статия за мерене на шийката на матката и ако беше до първото, второто или третото кокалче на пръста, си еди-кой си размер менструална чашка. Не мога да намеря тази статия. Днес я търсих.
Това ли имаш предвид?

Fairytale11, предполагам, че ти трябва по-малък размер чашка.

# 106
Дано си права. Сега я проверявах и всичко беше ок, нямаше зацапване. Но ако продължи да боли и в по принцип неболезнените ми дни, ще взема по-малка.
Благодаря ви.
Дженифър, не му мисли много, с тампони не си е работа...3 години бях с непрестанни инфекции, защото работата ми не позволяваше да ходя до тоалетната когато реша.

# 107
  • Телиш/Плевен
Дано си права. Сега я проверявах и всичко беше ок, нямаше зацапване. Но ако продължи да боли и в по принцип неболезнените ми дни, ще взема по-малка.
Няма как да съм сигурна, просто предполагам. Чела съм (в някоя от старите теми) подобно на твоето оплакване от жена, която е раждала три пъти, беше си взела голям размер чашка, понеже отговаряше на всички критерии за нея. Но имаше болки и се чудеше от какво е. Купи си по-малък размер чашка и проблемът изчезна.

# 108
Да, знам, но все пак е хубаво да чуеш, че някой друг мисли като теб.
Е май и двете не сме прави. При последните две слагания използвах друго сгъване и и двата пъти протече, но се беше напълнила. Вече не ме боли. Продължавам с тази за сега, ако протича и през деня, ще си купя по-малка.

# 109
Да, знам, но все пак е хубаво да чуеш, че някой друг мисли като теб.
Е май и двете не сме прави. При последните две слагания използвах друго сгъване и и двата пъти протече, но се беше напълнила. Вече не ме боли. Продължавам с тази за сега, ако протича и през деня, ще си купя по-малка.

Да не са били менструални болки, а Вие да бъркате с болките от носенето на менструалната чашка? По снимките и по четенето на информация виждам, че менструалната чашка се слага до самия вход на влагалището, а не като тампоните по-навътре да стоят.

# 110
Менструални болки са били, сега нищо не усещам. Странното е, че по принцип болките са ми много по-силни, а и съм болна.
Не е навътре, мисля, че горе долу добре съм я сложила, но ще видим дали ще тече...

# 111
   Разгледах три вида марки менструални чашки - на Yuuki, Me Luna и Ladycup.

На Yuuki менструалните чашки са с два размери - S и L. Има релефни повърхности по менструалната чашка и дали може да се измие по време на използване на менструалния цикъл под чешмата както трябва, за да не се задържа мръсотия и да стане среда за развитие на бактериите? Има само един цвят - прозрачни. Има също и мерителна скала по чашите. Според твърдостта им са: класически, меки и икономични. Забравих да спомена, че има пластмасов съд за изваряване и дезинфекциране на чашката. Чудя се дали този съд няма да се разтопи?

Ladycup - също са с два размера - S и L. Няма релефни повърхности по нея, а само там, където трябва да се вади менструалната чашка, за да се захване. Има различни цветове. Според твърдостта им, мисля че бяха класически, меки и икономични.

Yuuki и Ladycup са изработени от медицински силикон!

Me Lunа има 8 различни размери от Normal S, M, L и ХL и Shorty S, M, L и ХL. А според твърдостта им: Classic, Soft и Sport. Различни цветове има също. Но не разбрах от какъв материал са направени?

Четвъртият въпрос ми е: какъв накрайник е по-удобен за захващане - с топче, пръстен или пръчица?

# 112
  • София
Имам Мелуна с топче и пръстен, както и друга с пръчица. С пръстен ми е най-удобна за вадене.
За нещастие тя е най-малка и вече почти не я използвам. Може би е време да си купя нова голяма с пръстен.

# 113
Дженифър, по моята Юки нищо не се е задържало и не съм имала проблем с почистването. Даже няма и оцветяване по чашката, въпреки че аз пък не я ползвам супер редовно, само за по-тежки случаи или през нощта, че съм с голямата, а тя е доста голяма. Чашата за дезинфекция е за микровълнова основно и не мисля, че има как да се разтопи. Другия вариант е да сипеш вряла вода, но не се слага на котлона.

Мелуна са направени от ТРЕ. Твърдят, че също като силикона е безопасен за здравето. Според мен основната разлика със силикона, е че с времето се деформират. Променят си формата и остават в нея. Това не го казвам като недостатък, мисля че не пречи. От Мелуна твърдят, че чашката се нагажда според нашите форми  Laughing

За накрайника не мога да отговаря. Имах приятелка, която не можа да се справи с изваждането на Лейдикъп с дръжката и смяташе, че пръстен или топче ще са й по-удобни. Но аз и много други жени нямаме проблем с ваденето с какъвто и да е накрайник. Според мен е индивидуално това.

# 114
Аз от скоро я имам, но според мен за ваденето няма значение с какво ще е. С каквото и да е, ще можеш да я извадиш. Вероятно с пръстен ще е по-лесно, но и с топче ще свършиш работата. От друга страна, според мен, нещото, с което трябва да се съобразите при избирането е кое мислите, че ще ви дразни или ще ви е некомфортно.

# 115
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Моята последна МеЛуна е сигурно на три години вече, няма никаква деформация, само цветът е леко променен. Имала съм чашки с топче и с пръчица, предпочитам тази с пръчицата, защото в последните дни на цикъла чашката се вдига много нагоре, вакуумът става много силен и трудно я издърпвам дори с неотрязана дръжка.

Fairytale11, според мен трябва да провериш дали изтичането е от неправилно поставена и неразтворена чашка, преди да решиш да купуваш друг размер.  Peace

# 116
Fairytale11, според мен трябва да провериш дали изтичането е от неправилно поставена и неразтворена чашка, преди да решиш да купуваш друг размер.  Peace
И аз така мисля, но не знам как да разбера заради кое е.

# 117
Аз от скоро я имам, но според мен за ваденето няма значение с какво ще е. С каквото и да е, ще можеш да я извадиш. Вероятно с пръстен ще е по-лесно, но и с топче ще свършиш работата. От друга страна, според мен, нещото, с което трябва да се съобразите при избирането е кое мислите, че ще ви дразни или ще ви е некомфортно.

Какво имате предвид под това кое ще ме подразни или да ми е некомфортно? За дръжката ли става на въпрос?

# 118
Да, знам, че на някой жени не всичко има е удобно и даже ги режат.
Не мисля, че преди да си пробвала може да знаеш.

# 119
Да, знам, че на някой жени не всичко има е удобно и даже ги режат.
Не мисля, че преди да си пробвала може да знаеш.

Така е. Сигурно ме препоръчват дръжка с пръстен, защото може да се мушне пръста и да извадиш по-лесно менструалната чашка. Има логика.

Общи условия

Активация на акаунт