Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 659
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
А в Била Ариела в момента е на 6.30 лв...вярно, по-скъп е, но само с левче...

Честно казано не съм заглеждала ни Тео бебе, ни Рексове-мексове как вървят, но днес в Лили хвърлих око и се изненадах, че редовната цена на Тео-то е толкова висока за посредственото си качество и за стандарта в БГ изобщо...

В една пазарна икономика стоката струва толкова, за колкото може да се продаде. Ако никой не купуваше въпросният препарат (както и много други) цената или щеше да се намали или продуктът да изчезне от пазара и да бъде заменен с нещо друго. Огромен процент от родителите са убедени, че трябва да перат дрехите на децата със специален "бебешки" препарат, а това не е така. Ако хората бяха малко по-информирани и култури потребители, много от цените в България щяха да са по-ниски.

# 391
  • оттам, откъдето започва България
TAED, за другото съм съгласна, но от цветоулавящите кърпички не можеш да ме откажеш. Simple Smile
А, нямам намерение да отказвам никого, все пак и колегите трябва да се хранят.  За теб кърпички за цветно, за друг за бяло, за трети препарат за летни петна... чудеса има за всеки.
В тоя евросъюз сме се натъпкали с всякакви безмислени регламенти, директиви и регулации, но такава срещу фалшиви маркетингови послания върху опаковките няма. Какво означава "три нюанса по-бяло" ,  "летни петна" или "обновява дрехите"? Повтарям, не е луд този, който яде баницата и в тази връзка потребителите в развитите страни се отнасят доста по-скептично към всички тези боклуци.
Добре, тогава можеш ли да кажеш защо тези цветоулавящи кърпички стават много оцветени (не искам да използвам друг израз), когато пера определени цветни дрехи. Естествено, не ги слагам на всяко цветно пране, а преценявам коя дреха може да пусне боята си.
Пробвала съм да слагам цветоулавящи кърпички и на бяло пране. Понякога само сивеят след прането, понякога са снежно бели, а когато съм смесила пране (примерно бяла блуза с тъмно-сини райета, или някакъв друг нюанс покрай бялото) и придобиват по-тъмен цвят.  Само уточнявам, че бялото се пере на 60 градуса.

# 392
Така е за пазара....а това, че Ариела и Персила почти през седмица някъде са на промоция, си го обяснявам с това, че на редовна цена им залежава и не се купува. Съответно, за да го продават, му намаляват цената, от което пък печелим ние - разбирачите  Mr. Green

Аз кърпички не купувам, първо, защото съм скръндза, второ - защото сортирам и без тях пак имам пИрфектни резултати. В детското пране има и две пижами - бели с коли и багери. Ами бялото си остава бяло. Сега, дори един нюанс да се е "заваляло", то това не е видимо за очите, според мен - на мен си ми изглеждат съвсем ок и бели имам предвид...

# 393
Оцветяват се защото съдържат вещества, които адсорбират и свързват някои багрила, вклюително и оптичните избелители в препаратите за бяло. Подобни по свойства вещества се използаха широко в препаратите за цветно пране, но вече се влагат все по-рядко. При правилно сортиране на прането и използване на подходящ препарат и тези кърпички са съвсем излишни. Предполагам, че биха били полезни в единични случаи като този, който си описала по-горе, но да се използват при всяко цветно пране не е необходимо.

Така е за пазара....а това, че Ариела и Персила почти през седмица някъде са на промоция, си го обяснявам с това, че на редовна цена им залежава и не се купува. Съответно, за да го продават, му намаляват цената, от което пък печелим ние - разбирачите  Mr. Green

Намаленията са почти винаги "за сметка" на търговеца на дребно. Доставните цени се намаляват много рядко, главно при стари модели родукти, за да се разчисти място за новия модел.
В България има един парадокс в ценообразуването и той е, че големите търговски вериги често работят с по-високи търговски надценки от малките обекти за много групи стоки. Това е така защото пазарът ни е още незрял и българите масово приемат големите търговски вериги едва ли не за луксозни. Кучето скача според тоягата.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 19:46 от TAED

# 394
Сортирам си аз, че сме само двама, ама и боите бая си ги слагат в дрехите. И, ако наистина се пере на по-високи температури, няма как да не се оцвети другото пране без цветоулавяща кърпичка.

Тета, права си, един продукт като не се купува, му свалят цената. Явно цената не отговаря на качеството, поне за мен е така.

# 395
Едва ли.
На другите перилни препарати също им правят промоции, Ето нагоре някой каза, че Тео-то в момента е на промоция. Лично аз просто не ги следя и не мога да кажа на колко време им правят промоции. Възможно е да е също толкова често, колкото и на Ариела и Персила..

По-скоро е обратна връзката - малко за познавателите и тези, разполагащи с информация относно състава на Ариела и Персила, съответно - малко се купува...

# 396
Тета, аз праховете постоянно ги следя. Най-често на промоция са Омо, Ариел и Персил.

# 397
Според мен просто нишата е супер пренаситена и не могат да продават на тия цени.

# 398
Аз съм писала как съм избирала прах преди - по цената, по най-ниската цена, просто защото не знаех с какво и дали даден прах е по-добър от друг. Липсваше ми информация. Всички ми изглеждаха еднакви.Това е. Така избират и повечето домакини...

# 399
  • Плевен
Момичета, къде го има този нов Ленор, който е показан няколко страници по-назад в темата?

# 400
  • София
В тези компании (трите големи) се работи по зададен план -всяка година планът е 10-15-20% повече продадени количества от предната. Само си представете как се постига това. Единственият начин е през т.нар. кампании - намаления, които договарят с големите вериги. Чувала съм, че е доста сложно и изисква доста въртеливи преговори, като повечето се водят на ниво Централна и Източна Европа и там се определя с колко, къде и кога. Не става въпрос, че не се продават продуктите, а че компаниите-майки поставят свръхизисквания за продажби. За нашия пазар - явно поносимата цена е 30 ст. На изпиране, затова 10-11 лв. за 20 изпирания няма шанс. Явно бг производител се стреми към същия ценови сегмент. И така в един миг Тео бебе и Персил сензитив са на една цена.

Тета, права си цената - определяща е, но на нашия пазар има друг, още по-мощен двигател - обонянието. Колкото е по-миризлив прахът, толкова е по-оборотен. Вижте Савекс. Тео бебе е кошмарно силно миризлив. Изобщо бг производител е по-гъвкав да отговори на локалното търсене от международния, който се съобразява с предпочитанията на 3-4 различни пазара и трябва да унифицира продукта си.

# 401
Еееееее, не, за миризми да не говорим, че и Омо-то и Ариела (от БГ) ми омирисват душата, ама не на хубаво. Предпочитам си ДМ праха - не мирише и пере.

# 402
Българският производител се стреми да достигне високия сегмент с My Forest, но много-много не му се получава, защото само цената е с небесата, а качеството рови дъното. Да направят един прах с качеството на Персил и Ариел – не е сложно – и тогава ще си говорим.

# 403
Българският производител се стреми да достигне високия сегмент с My Forest, но много-много не му се получава, защото само цената е с небесата, а качеството рови дъното. Да направят един прах с качеството на Персил и Ариел – не е сложно – и тогава ще си говорим.

Не е и толкова просто, никак даже. Големите компании инвестират огромни пари в R&D и патентоват всичко. За малките регионални играчи остава технология отпреди 20-25 години с изтекли патентни права. Посещавал съм многократно един от изследователските центрове (не единствения) на една от трите големи компании. Повярвай ми, впечатляващо е и е несравнимо с това, което Фикосота може да предложи. Не съм посещавал производствени площадки в България, но силно ме съмнява да са на нивото на това, което съм виждал другаде. Това е бизнес, в който трябва да инвестираш много за да имаш голяма възвръщаемост, а у нас не се инвестира, особено от родните чорбаджии.

# 404
  • София
Вярно, че ароматните възприятия са силно индивидуални, но такава адска смрад като камара Савекс, Ариел и Омо не могат да постигнат, ще ме прощаваш, Дидка. Дори и силно да миришат, поне някак е неутрално, в сравнение с тропикъл тути-фрути бонбонките на Савекс.

Общи условия

Активация на акаунт