Покажете си детските стаи - тема 24

• 126 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

Тъй като ми предстои проектиране на тийнеджърска стая, интересува ме вътрешно разпределение на гардероб.Бихте ли споделили вашите как са, ширина на рафтовете, има ли чекмеджета и въобще най-функционално разпределение. bouquet

# 376
Нашият гардероб е направен преди 2 години за по- малки деца и после ще си остане за единия тийн.
Двукрилен е. Сега всеки ползва по едно крило. Има надстройка до тавана, която е за дрехите извън сезона и други такива. Тя е разделена с рафт. Определено само аз сега имам достъп там.
Крилото най- високо има рафт над мястото за закачалка. Там сега се намират чаршафите и хавлиите им. После е закачалката. Май около метър е. На същото ниво в кутии са им гащите, чорапите, потници, тиранти и т.н.
От долу следват два реда за дрехи.

# 377
Ако имаш възможност за чекмеджета си сложи непременно. Много са удобни, не само за бельо. В нашия гардероб има от телените кошници и там са подредени блузки, тениски, потници (по-дребни дрехи). Доста по-прегледно е така и не ровиш като луд из гардероба.

# 378
И аз съм "за" чекмеджета, но извън гардероба - никак не обичам да отворя врата, че да дръпна чекмедже... все го трясвам в недоотворената врата (а тя е такава, защото по пода наоколо все има раница, топка... дори дреха...
по този случай на секцията до гардероба има две големки чекмеджета за бельо Simple Smile а в момичешката стая и скринче.
Гардероба за момчетата е с рафтове с отвор 33-35см, а в едното крило има лост за закачане на ризи/сака... пораснаха вече, в предишния им гардероб имаше предвидено място, но с подвижна полица по средата на височината - като по-малки ползвахме рафта, после го махнахме и сложихме лоста Simple Smile
Гардероба е висок 2.20 без надстройка, последния рафт аз не мога да го ползвам, но момчетата вече са по-високи от мен... Над гардероба стоят прозрачни кутии със сглобени космически кораби, колекционерското място за StarWors джуджавки Smiling Imp

# 379
Ако гардероба е с плъзгащи врати, няма как да се траска чекмеджето. Аз имам и на друг гардероб, който е с нормални вратички и пак ми е много полезно, но е в коридора и няма дрехи по земята. Имам и скринчета, ама там вече си има кутии и не е толкова удобно.

За големи деца определено ще са полезни отделения за закачалки - за ризи, суичъри, панталони и прочие.

# 380
И аз съм "за" чекмеджета, но извън гардероба...
Hands Plus1

Моята тинейджърка има двукрилен гардероб с надстройка и 2 скринчета едно над друго.
Скрит текст:
Едното крило е с лост, другото - ратфове. В надстойката държи завивки, в чекмеджето най-долу - спално бельо. В скринчетата има едно чекмедже с козметика и едно с разни дребни неща, останалите са бельо и дрехи.

# 381
Трикрилен гардероб, поръчан по-широк от стандартните предлагани размери. Двойката с рафтове от горе до долу, удобен и за дрехи, и за завивки. Единичката с два лоста - горе и в средата. За двама. Побира доста.

# 382
Здравейте,

Тъй като ми предстои проектиране на тийнеджърска стая, интересува ме вътрешно разпределение на гардероб.Бихте ли споделили вашите как са, ширина на рафтовете, има ли чекмеджета и въобще най-функционално разпределение. bouquet
Ей това е много удобно  - има и външни чекмеджета и рафтове /в дясната част/ и лост /в лявата част/. Само му трябва една надстройка до тавана.

# 383
  • София
Нашата тинейджърка е с два еднокрили по 50 см. широки гардероба (взехме така, за различно местоположение в стаята й). Единия е с огледална врата, за да не се кикерчи постоянно пред огледалото в коридора и най-вече това в трапезарията.. Без надстройки защото малко ми "запушват" пространството гардероби до тавана, като липсата им компенсираме с две доста големи чекмеджета под леглото, а и е по-лесно да се наведеш отколкото да се катериш на нещо за да стигнеш почти до тавана. В единия гардероб от горе има рафт, под него лост за закачалки и долу две изтеглящи се кошници, които са и за прибрани обувки извън сезона. В другия има изтеглящ се лост за закачалки горе, под него изтегляща се закачалка за панталони и най-долу изтегляща се кошница. Чекмеджетата са извън гардероба,  в доста широк и висок скрин - за бельо, пижами, сгънати дрехи. Обувките й за сезона са в общ шкаф за обувки в коридора. Всякакви аксесоари държи в несесери в ношното си шкафче и рафтчета на стената, част от които са с вратички за да не се виждат несесерите.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 12:17 от nati_nat

# 384
Нямам деца тийнейджъри, но идеята за "чекмеджета" е добра, ако имаш възможността не я изпускай! Heart

# 385
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Не се сърди, човече с кеф бих живяла в тази стая  Heart Eyes

# 386
За отделни чекмеджета да похваля RAST на Ikea. Малки са, но практични и стабилни, само 49 лв.бр. Могат да се боядисват и правят според вкуса, идеални за бебешка стая, след това за тийнове, стават и за големи.
Малко идеи Simple Smile
http://inbetweenchaos.com/wp-content/uploads/2017/02/IKEA-Rast-H … ightstand-4-1.jpg
https://i.pinimg.com/originals/58/14/1d/58141dfe4d3635b2023b5fea9f9f016a.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-z5wsSq3D5mo/U2Mjwx2M3qI/AAAAAAAAT_w/C2 … -drawers-deca.jpg
http://www.mommodesign.com/sites/default/files/styles/full_width … jpg?itok=vb6Nzt6Z
http://3.bp.blogspot.com/-ryXbI35vITM/UwFmE7rO8vI/AAAAAAAAHQo/0a … 1600/DSC03534.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-MNMPLlOzyHk/UXswIfFPxsI/AAAAAAAADwE/_h … 1600/DSC_3326.JPG
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmBjsUMSah … jwQXNnlI2NW6A-1pj
https://i1.wp.com/100things2do.ca/wp-content/uploads/2017/02/Ras … 0%2C412&ssl=1

Не се сърди, човече с кеф бих живяла в тази стая  Heart Eyes

И аз, но ми я свиха Joy
Скрит текст:
Mиналото лято я правих за нас, това всъщност е нашата спалня, тя ползваше по-голямата, обаче като боядисах мебелите и подредих, си я хареса и рече - смяна! Само една нощ успях да ѝ се порадвам Smiling Imp
Ето я като спалня:
Скрит текст:

И като детска:
Скрит текст:

Сега сме в нейната бивша стая, с тъмно лилави стени, които не мога да гледам, нямам търпение да стане топло, за да ги сменя Scream

# 387
Гледай от хубавата страна, Човече!
Още по- хубава сега ще си  направиш спалнята! Естествено с уговорка, че не я заменяш.

# 388
Нашата  детска стая е съобразена, че  децата  са ми малки още, за това долната  част на гардероба е с по три шкафчета, които сами да могат да издърпват.  Там са им "оборотните" дрешки, които могат сами да изберат  и съответно  приберат. Горната част в ляво е с рафчета. Там са дрехите, които по-рядко употребяват (като рокли за специални  поводи) или са извън сезона. В дясната част има лост, а под него има кутии, тъй като  в момента  са малки и съответно  дрехите  къси. Най-отгоре са големи  кутии с играчки, които  в момента  не ползват. Най-вдясно (до вратата) има заоблени  рафчета. Заоблени, за да не се удрят,  а рафчета, защото  там си приготвят на два рафта дрехите  за другия  ден. А на другите рафчета  имат кутии с шноли, ластици, кариочки и т.н.
Освен  това под леглата си имат две големи чекмеджета.  Там са им спалното бельо  и хавлии. Имат и рафчета  за детските играчки  до леглото.
Опитала  съм се да организирам още от  сега стаята, че  да е ползват от 0 до..като  им омръзне Simple Smile

# 389
За моя тийн взехме един огромен Пакс - 225 х 236 см, разпределен по този начин:

с открити и закрити рафтове. Влиза в ниша и все едно е част от стената. Simple Smile В едното крило и в откритата част има по 10 рафта, като на горните съответно държим сезонно прибраните дрехи и в кутии по-рядко използваеми неща и разни красоти. В двойното крило има лост на удобна за него височина със закачалки, нагоре пак са рафтове за допълнителни и сезонни завививки, одеала възглавници и т.н. Отделно леглото му има 4 големи и дълбоки чекмеджета, към момента използва предимно тях и лоста със закачалките и това му е абсолютно достатъчно. Малкото крило е все още почти празно, само най-горния рафт е зает, но предполагам, че като порастне и като започнем да купуваме по-големи дрехи, ще го запълни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт