Покажете си детските стаи - тема 24

• 124 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Tedynd, каква програма ползваш за проекта?
От една година мисля как да обзаведа стаята на младежа, тъй като е много малка 3,40 на 3,70,  а ми се искаше да има диванче.

Home planner for IKEA приложението

Благодаря ти. За съжаление там мебелите нямат размери. Хем искам легло 120/200, хем искам и диван ама явно няма как да стане Sad Момчето е на 11 и се чудя как да направя функционална тази малка стаичка.
И за вдигнато легло с диван отдолу мислихме, но височината на тавана е 2.7 и не мога да преценя дали е достатъчна за такова.

Можеш да променяш размерите и цветовете както пожелаеш. На валяка като натиснеш има цвят и от дясно- размери.

За бюрата и децата- за мен е много индивидуално. Аз и брат ми не си пречехме, бяха ни залепени едно срещу друго.

А можете ли да препоръчате хубави ъглови легла от къде да купя? Искам да са вдига матрака, а не с чекмеджета

# 601
  • В страната на мечтите
И аз ще се изкажа за бюрата, от опит - може да не са големи, но задължително две, пространствено разделени! Със сестра ми имаме точно 2год разлика, деляхме едно бюро докато аз станах 4-и клас, тя 6-и. И двете бяхме ученолюбиви, но тя обичаше своя "творчески хаос", а аз държах всичко да ми е подредено...картинката ви е ясна, постоянни спорове и караници, компромиси кой ще ходи в кухнята, кой какво чуждо е взел. Когато нашите направиха ремонта и се сдобихме с по-голяма стая, ни сложиха отделни бюра, с отделни шкафчета - направо се родихме! Личното пространство явно е много важно още от ранна детска възраст, ако стаята ви позволява да го осигурите на всяко дете, непременно се възползвайте!
Гласивам също за ъгловите легла Hands Plus1

Ние сега се мъчим да направим стая за бебе с размери 2.30х2.90см, то няма място за нищо...ужас е. Спалнята ни е само с една идея по-голяма, но има два огромни балкона (тесни и дълги). Не знам с какъв акъл така са го строили, пълна недомислица е за мен това. Исках да се местим, но не би. Сега ще се мъчим.
Ще покажа, като го измислим.

# 602
Чувала съм, че не е хубаво краката да сочат към вратата... вярвате ли в подобни неща?
Кое не му е хубавото, в смисъл какво се случва Simple Smile
Дъщеря ми спа така 13 г., сега е в друга стая и леглото е по друг начин, но сега пък нашите сочат към вратата.
Въобще не вярвам в подобни неща.

# 603
Имате ли представа дали август ще пуснат комбинирани оферти за ученици пак?
Трябва да купя бюро и стол за бъдещата ученичка Simple Smile

# 604
Благодаря ти. За съжаление там мебелите нямат размери. Хем искам легло 120/200, хем искам и диван ама явно няма как да стане Sad Момчето е на 11 и се чудя как да направя функционална тази малка стаичка.
И за вдигнато легло с диван отдолу мислихме, но височината на тавана е 2.7 и не мога да преценя дали е достатъчна за такова.

Мисля, че височина на тавана 2,70 см. е достатъчна, това е стандартна височина. Отдолу под леглото може да сложите бюро или пък диванче.

Скрит текст:

Втори вариант да му вземете разтегателно диванче, то е и по-широко, но пък трябва всеки ден да се занимава с него.

Скрит текст:

# 605
Чувала съм, че не е хубаво краката да сочат към вратата... вярвате ли в подобни неща?
Кое не му е хубавото, в смисъл какво се случва Simple Smile
Дъщеря ми спа така 13 г., сега е в друга стая и леглото е по друг начин, но сега пък нашите сочат към вратата.
Въобще не вярвам в подобни неща.
Според Фън Шуй :
"Във фън шуй вратата служи като енергиен конектор. Ето защо леглото не бива да се поставя така, че в легнало положение човекът да е с крака точно срещу вратата на стаята. Това означава, че нощем енергията ви ще бъде „издърпана“ и ще се будите повече изтощени, отколкото починали."

# 606
  • София

Според Фън Шуй :
"Във фън шуй вратата служи като енергиен конектор. Ето защо леглото не бива да се поставя така, че в легнало положение човекът да е с крака точно срещу вратата на стаята. Това означава, че нощем енергията ви ще бъде „издърпана“ и ще се будите повече изтощени, отколкото починали."

Това болднатото в цитата - да разбирам ли, че ако леглото сочи към стената, на която е вратата, но не е поставено точно срещу вратата няма да излиза енергията?

# 607
Според Фън Шуй :
Ясно. Ами не е вярно, от опит Simple Smile
Много по-уморен се чувства човек, ако за всяко елементарно нещо се съобразява с измислени ограничения.

# 608
О, тези псевдо-учения за разни хипотетични енергии и прочие невидими заплахи са толкова много и взаимноизключващи се, че е невъзможно да се съобразят всички едновременно. Тъкмо ще сложиш леглото не с краката към вратата и ще прочетеш "някъде", че всъщност в многоетажните блокове "енергиен конектор" са прозорците, а не вратите. После - че леглото трябва да е в посока изток-запад, за да е в синхрон с магнитните сили от движението на земята, след това - че  магнитните сили трябва да са перпендикулярно на позицията на тялото, за да не го "източват"; че леглото трябва да е на високи крака, за да се движат под него "енергиите"; че не трябва да е на такива, за да не могат под него да се движат енергии и т.н., и т.н. И това само за леглата. За огледалата, гардеробите, масите, чешмите и тоалетните гърнета - отделни теории. Въобще благодатна почва за доходоносен консултантски бизнес на разбирачите по тези въпроси.

Ако започнеш да мислиш в тази посока, най-безобидният резултат ще бъде да се обремениш психически, че нещо в подредбата на дома пречи на щастието ти, да загубиш усещането за дома си като твоя "крепост". А може да има и много по-опасни последици - един познат направо си полудя да се крие от тези енергии. Жена му се разведе с него и разправяше, че спял само покрит с някакви кожи и други такива щуротии.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 23:16 от GG_BG

# 609
Smiling Imp те рекламираха някакъв матрак, предпазващ от негативното геомагнитно влияние на земята Smiling Imp

# 610
  • В страната на мечтите
Аз с такива работи не се затормозявам, не го правете и вие Hands Plus1

Имам дилема сега за матрака на бебето - спряхме се на Магнифлекс, но се чудим дали Пиер Карден или Бамбу. Отзивите и за двата са много добри, разликата май  е само в 2см. дебелина и бамбуковите нишки. Някой с препоръка?

# 611
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Скрит текст:
Здравейте!
И на мен ми предстои обзавеждане на детска стая. Големия ще е първокласник, малкия е на 5. В общи линии имам някаква концепция, но не съм убедена за разположението на мебелите.
Това ми е единия вариант за сега

А това другия

Като попринцип Stuva съм си харесала, така че гардероба не може да е Ъглов, а може би нещо подобно

Видях назад в темите, че сте сътворили страхотни стаи, така че, идеи всякакви приемам!

Хубав ден от мен!

Tedynd, нашата детска е същата като големина. Две момичета ще я обитават - на почти 5 и на почти 9 Simple Smile Искат бели мебели и синьо-розова гама Simple Smile Та, това ми е проекта за стаята им ... Мебелите (с изключение на леглата, за които ще питам по-нататък в поста) повечето ги има, пак икейски, прекроени от баща им, но черни Simple Smile, та ще се купува пак бели и ще се прекрояват Simple Smile Стените ще са светло сини с декорация - стикери в преобладаващо розово Simple Smile Това ограденото в червено е Калакс с 8 (на дължина)*4 (на височина) отделения кубчета, но прекроено по средата, така, че да се сложи професионална йоника - средната свири на пиано Simple Smile Това, ограденото в зелено пак е Калакс, но с 2*2 кубчета като не са сложени някои дъски и е малка масичка, използвана за бюро ... рядко се ползва, средната пише на кухненската маса, защото предпочита да има хора около нея Simple Smile Гардероба - Пакс 2м на 2,36 височина с плъзгащи се врати. Скрина, върху който е телевизора, е Малм двоен с 6 чекмеджета, до скрина пак Калакс с 6 единични кубвета подредени по височина. Леглата искам да са с повдигащ се механизъм - бели ... Стикерите ... пеперуди, цветя (по стени и мебели Simple Smile) и основен (с момиче Simple Smile) над леглата нещо от този сорт Simple Smile

https://www.aliexpress.com/item/Beautiful-Girl-Butterfly-Flower- … 8add-f356b6d03c7b

Ето проекта:

Та, да  питам - цял ден се ровя и само на едно място намерих бели легла 90/200 с повдигащ се механизъм (същите икейски са с 12 см. по-широки и с 20 см. по-дълги - не ги искам толкова големи ...), но не са в София, а аз искам да ги видя преди да купя ... Идеи? Ето такова искам:
https://mebelino.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F/%D0%9B% … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 18:52 от Почти безобидн@

# 612
С какви матраци са детските ви легла?

За 90/200 се интересувам.Какъв пълнеж, твърдост са подходящи за дете?Какво качества да търся в матраци, подходящи за дете.Препоръчайте модели от които сте доволни.

# 613
  • София
Нашите са от икея, средно твърди. Дочух консултантката да обяснява на жена с деца на 12 и 16 г., че не е подходящо матраците за деца да са с мемори пяна, както и да са меки, а по-скоро твърди и средно твърди.

# 614
mishoto, как се казва твоя матрак да го пробвам на място?
 И доволни ли сте от него, пружинен ли Е?

Общи условия

Активация на акаунт